icon

Jsem přecitlivělá, nebo jde o respekt ve vztahu?

10. únor 2025

Jdu se vypovídat a asi si poprvé přiznat, že náš vztah jde do kytek. Vnitřně už se ve mě něco zlomilo...
Například včera...V mém autě bylo benzínu na 30km. Nejbližší benzína je 10km. Běžně tankuju, když mám v nádrži jen na 20, 30km. Můj partner by něco takového absolutně nedopustil, on tankuje když má na 70km a víc a už i těch 70km je málo a je z toho nervózní ( co kdyby se něco stalo a my neměli benzín). Já naší rozdílnost vůbec neřeším. Ať si to má každý ve svým autě jak chce
On má sklony mi moralizovat a poučovat.
Ok. Včera jsme jeli na výlet mým autem. Ukazovalo to benzínu na cca 30km. Trochu ho to naprdlo, trochu moralizoval, ale bylo to ještě ok. Bez hádky. Byla dohoda že natankujeme cestou. Jenže jsme na to zapomněli a uvědomili si to až když jsme dojeli do cíle ( parčíku na procházku se psem). Cestou jsme si totiž povídali o politice. Ukazovalo to benzín na 0km 😭 ( je to přibližné, dle aktuální spotřeby). No, pes už čekal na procházku. Já to rozdýchávala, ale tak nějak jsem byla nastavená, že se to už po*** a že to nějak dopadne. Buď na benzínu dojedeme, nebo to chcípne. Nic s tím nenaděláme. A podle toho to budeme řešit.
Partner klasika šel a mlčel a nebavil se se mnou a byl nasraný. Zeptala jsem se, jestli je na mě nasraný. Dodala jsem že přece nemá smysl na někoho házet vinu, že jsme to prokecali a zapomněli zastavit na benzínu oba. Řekla jsem Pojďme to vyřešit jako tým, na něco už přijdeme. Upřímně, vůbec mě v tu chvíli ani nenapadlo řešit kdo za to může, ani to házet na něj nebo na sebe.
Jeho reakce bylo " Kdybys raději místo těhle KECŮ přemýšlela co budeme dělat 🥺
Ještě v klidu a šoku jsem se na něj dívala, zopakovala jsem "keců"? On dál nasraný pokračoval že kdybych na něj nemluvila, nepřejel by to ( povídali jsme si přitom oba dva) a že zase slovíčkařím, chytnu se jednoho slova a můžu se z toho po***.No to už mi vyhrkly slzy a křičela jsem na něj...proč má zase potřebu mě očerňovat, házet vinu na mě( takhle se totiž chová naprosto vždycky)...že jsme to prostě oba po*** shit happened a pojďme to raději řešit nějak jako tým a ne se vzájemně obviňovat...a hlavně, co si to dovoluje se mnou takhle mluvit, říkat mi že mám kecy, když jsem mu nic neudělala, nijak jsem na něj neútočila ani nebyla protivná.
Celou procházku jsme šli odděleně. V autě mlčel. Normálně jsme dojeli až na benzínu kde jsme natankovali.Doma se neomluvil. Pří další výměně názorů jsem mu řekla že se v životě věci prostě pos* rají, ale jde hlavně o to, jak člověk reaguje. A že říkat mi že mám KECY když jsem mu nic nepovedla mi nepříjde OK a nelíbí se mi to. Bolí to takový útok od něho. Pořád moralizuje jak je ve vztahu důležitý respekt a být na sebe hodní a pak ho ani nemrzí že na mě vyjel a příjde mu to ok se mnou takhle neuctivě mluvit. Jak by se mu líbilo kdyby třeba soused řekl jeho mamce že má kecy..Že se mi omlouvat nemusí, je to na něm..já si pak jen poskládám obrázek o tom co je zač...
Jeho reakce? Ty naděláš, neřekl jsem nic tak strašného( no říct někomu že má kecy je za mě dost neslušné)...no jo, jednou za tři dny vždycky musíš vyvolat hádku ( 😦wtf, copak tohle jsem vyvolala já?)...tady nejsme v romantickým filmu, abych se ti omlouval ( opět naznačuje že jsem z jiné planety nebo šáhlá).
Nevím. Už jsem z toho unavená. Bývaly doby kdy jsem vše sváděla na sebe, že jsem přecitlivělá, že bezdůvodně vybuchuju, že jsem špatná já...Ale teď už si uvědomuju že se mnou občas jedná jako s hadrem. Že ke mě vlastně nemá vůbec úctu. Že nesnese byť jen náznak toho že taky něco po***. Že není teamový hráč a neustále mě očerňuje. O neschopnosti omluvy ani nemluvě..
Máme společná 2 zmražená embrya a vnitřně vím, že už se od něj odpoutávám. Že takového člověka vedle sebe nechci a že mě to ničí. Že se chová jako buran bez špetky sebereflexe. Vím že už mi jde jen o ty embrya :/. Už mám nějaký věk a upřímně dlouhodobě nejsem ve vztahu šťastná a jsem vysosaná. Je mi dobře když jsem bez něj, když není doma atp. Neumím si představit, že bych byla schopná v brzké době nového vztahu. Dlouhodobě cítím, že chci vychovávat dítě sama. Celý den až do noci mě to hrozně bolelo. Příjde mi že jsem mu nic nepovedla. A mrzí mě že jsem s někým, kdo ke mě vlastně nemá vůbec účtu, klidně řekne že mám KECY a je mu to jedno...a ještě to obhajuje...Večer přišel, že je mu to líto...ne, nevěřím mu to už. Není mu to líto, jinak by se omluvil dřív, nebo by to neobhajoval. Už mu nevěřím..
Myslíte si že jsem přecitlivělá? Slovíčkařím? Měla jsem zareagovat nějak jinak?

Strana
z8
jipe
10. únor 2025

Podle mě je to tvoje chyba. Kvůli tomu, že pozdě tankujes, jedno přejetí benzíny způsobilo, že jste nevěděli, jestli dojedete a ještě jsi pak když byl na situaci naštvaný, začala s nějakými naucenymi frázemi z psychologické příručky. Ale ty si asi myslíš, že jsi dokonalá a ještě se uraziš, když ti někdo řekne, že máš blbý kecy

voskovkyapastelky
10. únor 2025

Pojďme to vyřešit jako tým = říct naštvané ženské ať se uklidní 😃 jsou to kecy a taky by mi to v tu chvíli zvedlo mandle...

autor
10. únor 2025

Vám opravdu příjde v pořádku spolu takhle ve vztahu mluvit? Když vám druhý nic neudělá ( rozhodně ne úmyslně) obořit se na něj že má blbý kecy? Jen proto že jste naštvaní tak se takhle budete klidně chovat? Nebo klidně necháte druhého s vámi tak mluvit? 😦

autor
10. únor 2025

@cherie24 ano to souhlasím..:/

autor
10. únor 2025

@elis16 tak to vnímám i já

autor
10. únor 2025

@konidana děkuju

fioreta
10. únor 2025

Když nic neudělá, si ale děláš už srandičky ne? Nevzala jsi benzín a měla jsi auto na rezervě s dojezdem 0 km. Pak se tě dotklo slovo kecy, ale tak dobře, jenomže to je obyčejný hovorový výraz pro blbé řeči nebo řeči obecně, které někdo nechce poslouchat. Jako nedostala jsi vynadáno, že jsi kráva ani žádnou facku nebo já nevím k čemu to přirovnat. Navíc pokud ti tohle tak mega vadí, tak co zakládáš diskuzi, proč toho chlapa za takovou opovážlivost jako je říct ti, že máš kecy rovnou nepošleš do pr... !

alianan
10. únor 2025

Ale ony to z tvé strany byly blbé kecy.😅

martinka_33
10. únor 2025

Zabila bych Tě a to bez KECŮ 😝 Ty mas v aute malo benzinu, ty si na to mysli a kdyz uz to prokecas, tak vymysli řešení

voskovkyapastelky
10. únor 2025

Mně to přijde, že tohle není ojedinělá situace. Místo "nasypání si popela na hlavu" a říct sorry, moje chyba...tak se vytasíte s neupřímnou umělou a trapnou větou Pojďme to vyřešit jako tým! V kombinaci s tím, že to byla věc, která mu vadí (a o které víte a asi jste řešili vícekrát)...tak vybouchl. A ne, neřekl nic tak hrozného.

martinka_33
10. únor 2025

Autorko, my si s mužem řikáme MNOHEM horší slova. Ale to je o nastavení každeho... Jestli je to pro tebe nepřijatelne, musis mu to říct. Začala bych asi tim, že te mrzi ze to s tim benzinem tak dopadlo a volne pokracovala k tomu, ze se to nelibi kdyz rika ze mas blby kecy.

alianan
10. únor 2025

@martinka_33 Jo, ten chlap má svatou trpělivost, já bych také vraždila, navíc kdyby to okořenila tou větou. Já bych nezůstala je u blbých keců.😅

petulkadodo
10. únor 2025

Ty prostě nevíš, kdy máš mlčet. Ano, mohl ti říct, nemluv na mě, nerejpej se v tom. Přestala bys? Asi těžko. Řekl ti to lehce expresivně. Taky to mohly být alibistický kecy, trapný kecy, psychologický poučky aj. Když spolu mluví chlapy, řeknou si to mnohem hůř. Jako tebe vytáčí jeho výrazivo, tak jeho evidentně štvou některé podle tebe "nezávadné věci". Buď se přes to přenes a už to neřeš. Vedle cholerika musíš být splachovací. Nebo si najdi nějakého flegmatika, kterému je vše jedno. Jiné řešení asi není 🤷‍♀️ Mám osobní zkušenost. Taky mám doma "pohodáře" co je be skutečnosti cholerik a oba jsme museli na společné komunikaci zapracovat. A jak už psaly holky, hrozně moc dělá tvoje sebevědomí. Když ty budeš v zenu, tak tě nemůže takhle rozhodit jedna kousavá hláška.

klokanka31
10. únor 2025

A co je špatnýho na slově KECY? Jak jinak bys to teda řekla? Kdybyste jeli s jeho autem, a tebe tvoje auto někde nechalo, co bys pak dělala? Tvoje auto, ty máš myslet na natankování. Mně kdyby chlap řekl že jsem taky měla myslet na natankování a ať to spolu vyřešíme jako tým, asi bych se začala nejdřív smát, a pak ho normálně poslala do pr*ele. Víš co je ve vztahu důležité? Přiznat že jsem udělala chybu, a ne to svádět na toho druhého.

michaela666
10. únor 2025

Kdyby na mě chlap přišel v momentě, kdy on udělal nějaký průser s rádoby povznesenýma řečičkama, tak bych ho poslala někam.
V tom lepším případě bych vystoupila z auta a domů se dopravila domů po vlastní ose. Ať si to vyřeší sám, když neumí myslet na svoje povinnosti. 🤷

Jsme spolu 12 let a jsou situace, kdy na mě byl ostřejší právem a mě to v mnohém otevřelo oči. Ne sprostý, ale prostě narovinu a bez rukaviček. Stejně tak jako já jemu. Jsme dospělý, takže jsme se u toho nedohadovali a neuráželi jak malé děcka na písku.

Jsou situace, kdy chlapovi všechna nepodstatná omáčka okolo daného problému přijde jako bezpředmětná sra..., která ničemu nepomůže.

klokanka31
10. únor 2025

A fakt se nedivím jestli byl nasraný. Třeba v tobě vidí nezodpovědnost.

klpoiu
10. únor 2025

Jasne ze není v pořádku titulovat se nehezky, ale podle vseho po zapomenuti na tankování si mela psychologické okénko,ktere si mela potřebu okamzite sverit svemu chlapovi...ale ho to v ten moment nezajimalo,zajimal ho jen ten dulezity fakt, ze mate prazdnou nadrz. Tohle okenko sis mela nechat na příhodnější dobu. On proste reagoval tak jak v ten moment tve reci vnimal.A byly to kecy. Protoze v ten moment nebyly vubec na miste. Nepotreboval slyset jak takovy problém resit ve vztahu, ze nebudete hazet vinu jeden na druhého a bla bla bla ....ale chtel proste reseni daneho problemu. Uz to trochu chapes??

michaela666
10. únor 2025

Běžně používáme doma spojení " Nech si kecy na koledy." a vůbec to není myšlené ve zlém. Znamená to prostě nemluv, nechci to teď poslouchat, neřeš to,.... Kdybych dělala tyhle tanečky, tak už si chlap dávno sbalil kufry.

miryp
10. únor 2025

Dej tuto diskuzi přečíst svému terapeutovi, aby pochopil, kolik práce máte ještě před sebou.

klokanka31
10. únor 2025

Mně to připomnělo příhodu se zabouchnutýma dveřma. Když jdeme venčit všichni psa, beru klíče i mobil vždycky já, a manžel na to teda spoléhá. A jednou jsem takhle venku zjistila že klíče nemám. Tak jsem se ptala manžela jestli má on. Neměl. Tak mobil abych zavolala našim,aby dovezli náhradní klíče. Ani jeden jsme neměli ani mobil. A nenapadlo mě to házet na něj že je to i jeho chyba. Řekla jsem že jsem pěkně blbá, a vyřešila to 😄

jipe
10. únor 2025

A jak ti to měl podle tebe diplomaticky říct, že to co pouštíš z pusy jsou podle něj hlouposti, které ho momentálně nezajímají? Tak bys řešila, že ti řekl, ať nemeleš nesmysly?

autor
10. únor 2025

Já se picnu 😅 Vysvětlete mi tu PROSÍM pokud je můj chlap tedy takový chudák který musel řídit auto s málo benzínem, proč jsme nejeli jeho autem??? Je daleko lepší, plno benzínu, I jsem mu to navrhovala...chtěl jet mým- s málo benzínem..jako sorry, tohle je bez logiky!!
Pak zapomeneme natankovat. A je to všechno moje vina. Prostě ne, tohle fakt odmítám 😁
Rady typu že pokud mu vadí málo benzínu tak si to mám hlídat...ale vždyť to je MOJE auto. Já si ho koupila, já jím jezdím, já si platím naprosto vše a mě vyhovuje tankovat když mám kolem 30, 20km. Proč bych se ve svém autě měla přizpůsobovat partnerovi který v něm jede jednou za čtvrt roku???? Opět, absolutně mimo mísu..
Dále mi tu radíte, že jsem měla rozdýchat jeho větu" Místo těch tvých blbých keců...". Ano uznávám že jsem to měla zvládnout s větší noblesou. Ale pokud já mám ustát jeho, jakto, že on neměl ustát mě ( a mé "kecy")?? Nějak se nám tu měří dvojím metrem. I on mohl rozdýchat, že jsem na něj začla mluvit a navrhla ať si užijeme procházku a nějak to spolu vymyslíme. I on to mohl ustát.
Je tu I rozdíl, že já ho nasr**la, ale bylo to vše nechtěně, čistě tím jaká jsem ( tankuju až když mám málo benzínu) a i tím že jsem se to snažila, byť zjevně blbě, odlehčit. Jenomže můj záměr rozhodně nebyl mu uškodit, naopak! Naproti tomu jeho věta o mých kecech, už byl útok. Navíc na mě vše začal svádět. Ale ne, podle některých z vás tady on ustávat nemusel a mohl klidně bouchnout, já ne. Já se měla povznést a neřešit..Dvojí metr.
Jinak tolik taky nenáviděné Ať to řešíme jako tým mám z našich párových terapií. I on mi to někdy říká, když zase já ujedu. Princip je v tom vidět ten problém mimo tu druhou osobu a řešit ten problém. Zůstat partnery, kteří spolu řeší problém ( možná nám při cestě zpět klekne auto, pojďme si promluvit jaké máme možnosti, komu můžeme zavolat atp..) ne na sebe ukazovat prstem.
Já tady asi končím. Naprosto evidentně jsem mu byla hromosvodem jelikož byl nas*aný na sebe i na mě. Je ale to že je někdo nas*aný ještě důvod k tomu, aby byl na druhého hnusný? Za mě ne.

ai30
10. únor 2025

Hele, jak mi je autorka nesympaticka z toho urputneho reseni KECU a samochvaly, tak se ji musim zastat, ze mi ten jeji prohresek neprijde jako neco, co chlapovi znicilo zivot a vsichni za to pujdou do pekla.
On do toho auta jako ridic sedl, videl, ze tam neni benzin, nikdo ho nenutil nikam jet. Mohli jet jeho autem, nemuseli jet vubec, kdyz neni natankovano. Se psem na prochazku neni nutne jet 20 km do parciku. Pak tu benzinku taky prejel on. Vyraplil uplne bezduvodne.
Navic je tahle konkretni situace burt, je to jenom zastupny problem ve vztahu, ktery nefunguje. Za me by se deti nemely rodit do nefunkcnich vztahu jen proto, ze nekdo nema srdce nevyuzit 'embryjka', ale kdyz uz, autorce bych radila prustupovat k tomu pragmaticky a s muzem si o moznosti ditete v pripade rozchodu promluvila, nez se potom rozchazet dramaticky s prckem.

alianan
10. únor 2025

Jako fakt máš tendence vše blbě okecávat a jsi vztahovačná.😉

Děti nemáte, asi jste mladí, nedokážete spolu vyjít, vzájemně se štvete a navštěvujete párovou terapii. Jako proč spolu jste?

klokanka31
10. únor 2025

@ai30 A čím vyraplil?

klokanka31
10. únor 2025

Ano, tvoje auto, tvůj zvyk jezdit na doraz, takže i tvoje zodpovědnost že jste zůstali bez benzínu 🤷‍♀️

elis16
10. únor 2025

Jeho štve, že netankujes v čas a stejně do toho auta sedne, ty ho zase nenechas chvíli v klidu, když očividně nemá zrovna kapacitu řešit spor. Buď své mouchy akceptuje a naučte se je respektovat nebo se z nich stanou masarky a stejně se časem rozejdete.

miryp
10. únor 2025

A zase ta ohraná písnička na oběť - ty nic, tvé záměry jsou čisté jako lilie a on je ten gauner... Ne, on není gauner, on v danou chvíli potřeboval zpracovat vlastní emoce, ale jelikož ty jsi v té své roli oběti zaměřená jen sama na sebe, nejsi ani po sedmi letech schopna odhadnout, co v danou chvíli ten chlap potřebuje... A nejsi schopna si to přiznat ani poté, co ti to tu už x z nás napsalo, že jsi prostě měla mlčet, protože to bylo to, co v danou chvíli on potřeboval...

ai30
10. únor 2025

@klokanka31 No byl nas*any a vycital ji, ze kdyby s nim po ceste nemluvila, tak by to neprejel 🤷🏼‍♀️

jipe
10. únor 2025

Proč chtěl jet tvým autem nevím, ale zjevně měl v plánu tankovat, pak ho nasralo, že když jste přejeli benzínu, znamená to problém, jestli dojedete. Kdybys nejezdila běžně na výpary, prejeti benziny by nebyla problematická situace.nenadava ti, mlčel, srotovalo mu to v hlavě, ujely mu nervy až po tvé snaze o patrovou terapii. Jako co ti na to měl říct? Měl říct já za to můžu, že jsem zvolil auto s prázdnou nádrží a přejel benzínu, pojďme to řešit? To je jak kdyby přiznal, že je uplny idiot a to chlap neudělá, i kdyby byl. Kdybys primárně přiznala svoji vinu na prázdné nádrží, nemuselo to vyeskalovat. Navíc se omluvil

Strana
z8