icon

Kdy je správný čas na seznámení partnera s dětmi?

poradmi12
5. pro 2021

Dobrý den, jsem rok rozvedená a màm dvě děti 7 a 4. Před třemi lety ode mě odešel muž za mladší sekretářkou. On s ní žije v našem bývalém baráčku, dokonce spolu mají již dítě. Já si před dvěma lety našla přítele. Mám ho moc ráda…Díky němu jsem zvládla rozvod a vše kolem mnohem lépe. On je a byl ve stejné situaci. Také se rozvádí a má dvě děti 10 a 6. Od začátku nebo již brzo od našeho seznámení jsem se toužila seznámit s jeho dětmi. On se s mými ale seznamovat nechce. Prý až tak za 5 let (řekl mi před dvěma lety) a tak jsem doufala, ze se třeba něco změní…přítel dostane rozum atd…Víte, Já jeho situaci chápu…každý z nás vycházíme z jiné situace…moje děti byly seznámeny s exmanželovo milenkou už třetí měsíc po jeho odchodu…bylo to hrozné!!! Čím vším jsem si museli projít…on má naštěstí větší sebereflexi, než můj bývalý…snaží se své děti chránit a ušetřit je zbytečným zklamáním z nové partnerky kdyby to třeba nevyšlo, ale řeknete mi, jak na to mám dlouho čekat??? Kdy je ta správná doba to udělat??? Mám tak trochu pocit, že můj přítel je sám ze svého rozvodu zklamaný a nešťastný a není s tím ještě zcela vyrovnaný…Svoji manželku už zpátky určitě nechce…dost ho totiž před dětmi shazuje… ví, že už by to nefungovalo, ale já už chci mít funkční vztah se vším všudy…připadá mi to i nefér vůči mým dětem, že jim nemůžu říct, ze někoho mám a vůbec je to nefér vůči mě atd…Dlouhodobě mě to trápí a nepřijde mi, že by s tím přítel chtěl něco dělat…Poradíte mi co s tím??? Nevím, co mám dělat…

Strana
z2
camelinka
8. pro 2021

@poradmi12 Budes mit oci otevrene pro nekoho, kdo si vas vsech bude vazit?🤷
A to fakt nejsem chytrolin na dalku, prosla sem si necim podobnym, takze vim, jaky sou vecery o samote...

kamusek
8. pro 2021

@poradmi12 Ano, neměl sice svoje děti, ale 7 synovců a neteří, s kterými trávil hodně času. Takže určitě nebyl "naivní". S dětmi to "umí" od první chvíle. Neseznámila jsem ho s nimi hned, ze začátku jsme trávili čas jen spolu. Pak sice proběhlo seznámení, ale čas jsem spolu trávili jen v době, kdy děti byli u tatínka. Pak jsme se stěhovali s dětmi do nového a to už se stěhoval s námi...

poradmi12
autor
8. pro 2021

@antoinet přesně tohle je podle mě jeho myšlení a mínění…a já ho i chapu, ale co já?? Co moje děti?? Vím, jak by si starší syn přál abychom nebyli sami…já bych si také přála mít svůj život transparentní a “normální” ta hra na utajeny milence mi v našich 40ti letech přišla uhozená už po půl roce…Bohužel mě ale nesmírně přitahuje a stále se mi líbí…mluví se mnou o problémech mnohem líp než kdy mě přitahoval a mluvil se mnou můj exmanžel…asi nezbývá než byt trpělivá … a čas od času do nej šťouchnot…

antoinet
8. pro 2021

@poradmi12 moje rada pro tebe - zajdi si k psychologovi (jsou i různá centra pro rodinu, která jsou zdarma, spravuje je kraj) a zkus si utřídit, co ty chceš od svého života. Jeho životní nastavení bych respektovala. Když ho zlomíš, nebude s tebou šťastný. Podle mě to musí být férový muž - kdybych já jako dítě zažila rozpad rodiny, taky bych tatínka chtěla mít v ty určené dny sama pro sebe, když už s dětmi není denně.
Ty máš ještě kus života před sebou, dá se prožít úžasně a veškeré štěstí nestojí jen na vztahu. A pokud ano, tak fakt hledej někoho, kdo to má stejně a bude ho to naplňovat.

jjasmina
8. pro 2021

@poradmi12 tak to já bych raději byla sama, než s někým, kdo nechce a ani nestojí o moje děti. Děti jsou moji součástí a zbytečně mrhas časem s někým takovým. Ale tj tvůj boj, názory tu máš

1eso1
8. pro 2021

@poradmi12 asi nemám úplně radu. Přijde mi to zvláštní. Já jsem s dětma sama, ale chlapa bych fakt neutajila. To by musel chodit fakt jenom v noci. A to by mi teda přišlo dost potupný. Buď mě bere chlap i s dětma nebo smůla... Schovávat je před ním fakt nebudu. Nepřijde mi to fér. Schovávala bych maximálně milence jen na sex

poradmi12
autor
9. pro 2021

@antoinet ahoj Antoinet…o to právě jde…hrozně se mi líbí jeho přístup k dětem…Snaží si je chránit, potažmo to samé se snaží dělat i u těch mých…Asi už chápu, že to nebere tak vážně jako já…vlastně to vím od začátku, ale myslela jsem si, že se to časem změní…Není pravda, že nebere nebo nemá rád moje děti…často se o nich spolu bavíme…čas od času jim něco malého třeba i přiveze…mě vozil darečky formou malých pozorností tipu čokoláda, víno…úplně na každé rande…sám z toho nikdy nic nechtěl…je to úžasný milenec, pozorný muž bavič a navíc ještě inteligentní člověk. Mám natolik otřesné zkušenosti s chlapama ze seznamky, že on mi přijde jako Bůh…proto mu pořad zatím tolerují jeho přístup, který mě samozřejmě mrzí, ale určitě to budu s ním v brzké době řešit…tak držte palce, ať to nějak posuneme…

poradmi12
autor
9. pro 2021

@camelinka stalo se ti něco podobného?? Z toho já mám taky strach…Nějak proste nechápu tu chlapskou logiku…Na jednu stranu poslouchám jakej jsem poklad a jak jsem úžasná a dokonalá (a to upozorňuju ze muj přítel není žádnej pohádkář 😀) ale na druhou stranu když by došlo na lámání chleba, nejsem si jistá, jestli by zůstal…

camelinka
9. pro 2021

@poradmi12 To oni umi hubou vsechno, ale skutek pak utek...cest vyjimkam, ale neznam nikoho takovyho.
Slibovat, oblbovat, mazat med kolem huby...

rencinka87
9. pro 2021

@poradmi12 Ja budu asi za skarohlida a zbytecnou pesimistku, ale prvni, co me napadlo, je, ze ma jeste nekoho dalsiho (pripadne je stale s manzelkou).
Chlapi umi rikat spoustu veci, ale jak je psano vyse, skutek utek.
A vzhledem k tomu, ze to tady resis, tak vnitrne citis, ze to neni ok a ze je nekde nejaky hacek…
Pokud ti soucasny stav vyhovuje, tak pokracuj, ale pises, ze chces rodinu, vztah, deti chteji taky kompletni rodinu, tak to ale nebude s timhle clovekem.

20190418
9. pro 2021

Tohle bych nedala a osobně se taky přikláním k tomu, že to prostě nebere tak moc vážně. Jsi pro něj taková významnější převoznice. Chápu, že po par randickach se nehrnete do seznamování a dětmi, ale po dvou letech?!?! Já byla sama pres dva roky, klukovi bude 7r. Teď mam necelý rok přítele, od prvních chvil jsme si vyjasnili, že jsme na stejné vlně, že to spolu myslíme vážně... A taky, že co se týká našich dětí (ma podobně staré dítě), tak je na čase být trochu sobec. Zasloužíme si prostě taky být šťastní, nemá smysl se na děti 100% ohlížet. Obě naši děti žárlí, jsou to rozmazleni jedinacci s rodiči, kteří mají výčitky 🙂 ale nedokážu si představit, že bychom je do našeho vztahu automaticky nezahrnovali. A oni to berou, co jim koneckonců zbývá 🙂 ale trauma z toho rozhodně nemají, jsou rady, že jsou jejich rodiče spolu stástni a ve finále je i pro ne velmi důležité a uspokojujici videt náš vztah plný lásky a respektu. Neco, co jsme s jejich bio rodiči nemeli a oni tudiz neznaji. Moje rada, bud ho brát jako milence, citově se neangažovat - což teda asi nepůjde. Nebo mu na to rovinu říct, že prostě už je na čase vaše rodiny a děti propojit a pokud nebude chtít, tak holt konec.

tinaprofi
9. pro 2021

Hele děti jsou jedna věc, partner druhá. Nemusíš je dávat dohromady. Má svy deti, ty svy, on se rozvádí musí spoustu věcí dořešit. Je je vám takhle fajn a funguje to, tak si to nekazte. On by s tebou nebyl, kdyby nechtěl. Děti jsou malý, jestli ten vztah má budoucnost, tak se někdy seznámí a když budou větší bude X věci i snazsich. Věř mi. Já už bych taky svoje děcka s nikým neměla potřebu seznamovat. Nehledala bych jim tátu, ale sobě chlapa 🙂 nech věci jít když jdou dobře

poradmi12
autor
9. pro 2021

@tinaprofi ahoj! Přesně o to se snažím, ikdyz jsem to na začátku chtela určitě jinak !!! trochu mi je líto mých dětí, trochu sebe…ale vím, ze chlapa jako je on moc není, natož volných…

poradmi12
autor
9. pro 2021

@zuzkasim on mi tohle říká…je upřímný od začátku…

poradmi12
autor
10. pro 2021

@tinaprofi Ahoj! O to se snažím, protože bez nej by bylo všechno ještě horší…Už samotnej Fakt, že mě partner opustil pro jinou ženu, odešel za ní a má s ní teď i dítě je pro mě zkratka téměř neúnosné…když jsem s nim je mi samozřejmě dobře a ničím se netrápím…Navíc prožíváme podobné problémy…jak s dětmi tak s rozvodem…ono to člověka také dost sblíží…

andelicka
23. dub 2022

@merope To je tak defenzivní a trapná ráda????Kdyby to bylo tak jednoduché???

janinasm
23. dub 2022

@poradmi12 ja si nedovedu představit mít partnera, ktery nechce být s mymi detmi. Jako vážně ne. Moje deti jsou muj zivot a hluboce by me toto zranovalo.

merope
23. dub 2022

@andelicka No, já to tak dost cítím - neumím si představit být s partnerem, co nechce mé dítě. Pro mne je to opravdu absurdní představa.

zelenaesmolda
24. dub 2022

@andelicka
ja se kvuli tvym detem zacinam modlit,abys byla troll...

Strana
z2