Když muž dělá rozdíly mezi vlastním a nevlastním.
Ahojky, mám dotazeček za kámošku, ona se stydi to sem dat, a anonym ani jedna nevím jak. Ale rada by měla pohled od někoho, kdo to třeba zažil. Zkusím stručně.
Ona má teď tři děti-kluk,kluk,holka rikejme jim A,B,C (Skoro5r,2,5r,5m) nejstarší je s jinym mužem, který ale není ani v RL, nejeví zájem a ona ho tam ani nechtěla a nechce. Další dvě mladší děti má se současným mužem. Jelikož poslední dítě je absolutní mamanek a neodlozitelny, tak se její muž víc zapojuje se starsima. Uvedu teď příklady chování.
Když muž přišel opakovaně z nákupu přinesl napr. jahody
A dostal seřváno, ze je to jen pro B.
B uhodí A, muž serve A, ze ho vyprovokoval.
Muž říká opakovaně A, ze je to parchant a ať mu neleze na oči.
A umazal při jídle ubrus, muž křičel že je totální prase a vykázal ho od stolu.
Když se něco stane, tak je to okamžitě tak, ze to udelal A.
Byla rozbita jedna hračka (neví se kdo to doopravdy rozbil) áe B řekl, ze to byl A. A řekl ze to byl B. Věřilo se, ze to byl A. A byl potrestanej. Kamosce pak byl divne ze A furt kvůli tomu pláče a je hodně smutný, našla ho jak pláče i v noci.
Skrz hodně náročnou péči o C časté plné kójo, vyčerpání si tehle věci moc nevšimala před tím přes ruzove brýle neviděla. I tqk má pocit ze to spis graduje a je to horší a horší. Jinak muž je pracovitý a na ni je hodný.
Jak muže přimět, aby byl hodný na všechny děti ?
A nedotáhl si tenhle model chlap sám že své rodiny? Já jen že v přízni máme něco podobného a tahne se to z generace na generaci a dokonce teď poslední linie jsou všechno vlastní děti a otec dával prostrednimu největšího couda, kdežto nejstarší a hlavně nejmladší protežování, uznával a protezuje A uznává i nadale. A prostřední si do dospělosti dotáhl těžké trauma nesebevědomi, neklidu a neschopnosti úplně rázně se vůči někomu vymezit......Jinak ia zažila dělání rozdílu mezi náma sourozencema a pěkně mi tím zku.....li život.
@ruzenka95
Ja si myslim to iste,ze maminka bude hodne naivna a zavesena na poslednom mimine,pretoze je to "holcicka" a ostatne nevidi.
Je rada,ze si nasla chlapa,spravila si s nim narychlo dalsie 2 kusy a teraz zistuje,ze co ma doma.
Riesit ihned. Bohuzial riesenie,teda ozajstne,bude bolestive.....
Nechat mimino ocovi,nech si zvyka aj na neho a zistovat moznosti,venovat sa starsim detom.
Podla mna s nim zostane a nic sa nezmeni..
..
@trdelnik234
taky se obavam,ze s nim zustane
@zelenaesmolda Taky si to myslím. A nechci ani vidět, jak se to bude stupňovat postupem času, když už teď se k tomu nevlastnímu chová jak hovado.
@somalicats
no,tipuju,ze chlapec hned jak mu bude 18 nebo i driv zdrhne z domova
Mam 5leteho starsiho. Predstava, ze se nekdo k nemu chova jak je v popisu, mi uplne rve srdce. 5lete deti jsou tak moc zranitelne!!! Kamaradka si ocividne nevazi sebe samu, ze ma deti opakovane s kreteny, ale deti za jeji hloupost proste nesmi trpet. Zastat se decka, razne nastavit limity. Jestli chlap rekne, ze A neni hodny, rict, ze je hodny akorat a chovani a laska dospeleho ma byt nepodminena. Kdyz to neumi, pryc.
At jednou jen neroztahuje nohy hajzlum, postavi se k tomu celem a prevezme odpovednost!!
To mi dělá děda - když jsou na zahradě neteř a můj syn, tak vždy seřve malýho, že křičí (přitom neteř to vyprovokuje a je o 2 roky starší, takže by měla znát už hranice), když prcek nechtěně vylil polívku, byl prase a druhý nedostane (zato neteř se mohla zatentovat až za uši a mít to kolem talíře, neřekl nic). Takže jsem mu opakovaně vynadala, že se nebudou dělat rozdíly, vše dostanou rovným dílem a trestat se budou taky stejně, když něco provedou, jinak ať mi ho nehlídá a nezkouší vychovávat. Rozdíl v jídle pochopím na velikosti porcích (starší by měl mít větší hlad), nebo když trpí na různé alergie (to bych taky brala, že mu to odmítne dát). To, co vyžaduju po svým dítěti, chci i po neteři - a neexistuje, že by bordel po hraní uklízel jeden, ovoce ze zahrady jedl jeden.. Něco jiného je, když synovi pořídim hračku, tak to je moje rozmazlování miláčka, od toho má neteř svoji mámu, takže nemůže očekávat dárky jen tak, ale i tak se s ní syn o tu hračku při hře podělí.
Takže buď si jako matka dupne, že se bude ke všem chovat stejně a bez rozdílů, nebo ať jí nevychovává dítě, když ho považuje za přítěž a nechá jeho výchovu čistě na ní (tím neříkám, že když vezme B na výlet, nechá A doma, ale že když na tom výletu se něco stane, vyřeší si to matka pak doma mezi A a B), tímto akorát tatínek ukazuje prostřednímu, že může A šikanovat..
@95newmommy2020 Chudák Áčko. Otec se o něj nezajímá, máma na něj nemá čas a otčím ho psychicky týrá ☹ Matka musí okamžitě zakročit a chlapa srovnat do latě. Neexistuje, že bude diktovat podmínky, že se k němu bude hezky chovat, když bude hodný. V jeho očích totiž hodný nebude. Bych se ani nedivila, kdyby si sbalil v noci batůžek a šel pryč, musí si připadat hrozně. Z toho si ponese psychické následky až do dospělosti a pěkně to pokřiví i vztahy mezi sourozenci. Dokud budou všichni pohromadě, vymezit si čas jen pro něj, bez ostatních dětí a věnovat se mu. Povídat si s ním, řešit, co ho tráví, a ujišťovat ho, že máme ho bude vždy bezpodmínečně milovat, ať se děje cokoliv. Jakýkoliv náznak nespravedlivost řešit okamžitě a chlapa seřvat. Chápu, že kolikrát je těžké vybalancovat přístup ke všem dětem stejný, obzvlášť když mají jiného povahy a jiné nároky, ale tahle situace je pěkná prasárna, takto deptat malé dítě.
Fajn, tak prostřední má tatínka rád - vždyť ho může mít rád i potom, co s ním nebude bydlet, ne?
Viděla jsem to u několika dětí a pohled na ně je to po letech smutnej. Jedna to samé co zažila sama dopustila páchat i na své dceři. Chápu, že odejít se třema dětma musí být těžký, ale s takovým chlapem bych prostě nebyla.
@asvobodova
mas nejaky konkretni pripad jak dopadly ty deti?
@zelenaesmolda Např. budu jí říkat Katka otěhotněla velmi brzy, pořídila si 2 děti, otec se na ně vykašlal. Našla si partnera, ten je nikdy nepřijal. Začalo to drobnostma, na výletě dostali napůl jedno malé pití a jeden párek v rohlíku, stačí jim to. Všechno dělali špatně. Pořídili si spolu další dvě děti. Společné děti měli vše, první dvě nic. Neustálé odstrkování. Oba se chytli party, kouřili, pili, zdrhali z domova. Mladší z těch dvou zemřel při nehodě při práci na černo když nechtěl být doma. Starší si pořídila dítě před plnoletostí, chlapa časem zmizel. Našla si nového, mají další 3 děti. Její dítě nebylo přijato, odstrkováno, nesmělo na kroužky atd. Ty jeho samozřejmě mají vše. Její dítě ho nenávidí a moc dobře si uvědomuje, proč to všechno. Není jeho. Katka s vnoučaty nemá žádné vztahy. Když Katka vdávala dceru (co má s druhým mužem), kvůli němu a jejich vztahům nejstarší dcera ani její rodina na svatbu pozváni nebyli.
Mám takových případů ve svém životě víc, takže s čistým svědomím můžu říct, že tohle bych nikdy nedopustila.
@asvobodova
chudaci deti

Tohle ctu a je mi uplne zle. Takovy chlap by mel uz sbalene kufry. Muj manzel ma moje deti z predchoziho vztahu rad, bere je na hriste, na koupak, stara se i o nasi nejmladsi, kterou mame spolu. Starsi holky umi zlobit, takze na ne houkne, ale nikdy by si nedovolil jim rict parchanti nebo byt na ne hnusny.