Když muž dělá rozdíly mezi vlastním a nevlastním.
Ahojky, mám dotazeček za kámošku, ona se stydi to sem dat, a anonym ani jedna nevím jak. Ale rada by měla pohled od někoho, kdo to třeba zažil. Zkusím stručně.
Ona má teď tři děti-kluk,kluk,holka rikejme jim A,B,C (Skoro5r,2,5r,5m) nejstarší je s jinym mužem, který ale není ani v RL, nejeví zájem a ona ho tam ani nechtěla a nechce. Další dvě mladší děti má se současným mužem. Jelikož poslední dítě je absolutní mamanek a neodlozitelny, tak se její muž víc zapojuje se starsima. Uvedu teď příklady chování.
Když muž přišel opakovaně z nákupu přinesl napr. jahody
A dostal seřváno, ze je to jen pro B.
B uhodí A, muž serve A, ze ho vyprovokoval.
Muž říká opakovaně A, ze je to parchant a ať mu neleze na oči.
A umazal při jídle ubrus, muž křičel že je totální prase a vykázal ho od stolu.
Když se něco stane, tak je to okamžitě tak, ze to udelal A.
Byla rozbita jedna hračka (neví se kdo to doopravdy rozbil) áe B řekl, ze to byl A. A řekl ze to byl B. Věřilo se, ze to byl A. A byl potrestanej. Kamosce pak byl divne ze A furt kvůli tomu pláče a je hodně smutný, našla ho jak pláče i v noci.
Skrz hodně náročnou péči o C časté plné kójo, vyčerpání si tehle věci moc nevšimala před tím přes ruzove brýle neviděla. I tqk má pocit ze to spis graduje a je to horší a horší. Jinak muž je pracovitý a na ni je hodný.
Jak muže přimět, aby byl hodný na všechny děti ?
@zelenaesmolda Ona s nim mluvila o tom. Ale je vybusnej a na nevlastního se vždy utrhne. Ale teď uvazuje ze by odešla. Jen by to rada spis vyřešila než se rozchazela.
Tohle se asi ke spokojenosti všech vyřešit úplně nedá... Ale než nechat ubližovat dítěti, to bych raději odešla... Vždyť mu zkazí dětství ☹️
@95newmommy2020 to nevyresi jestli to tomu chlapovi samotnemu pripada v poradku
@95newmommy2020 Mluvit, mluvit a mluvit.... pokud se nezmění, pryč od něj, ale normálně bych mu to na férovku takto řekla ( situace si zkusit nahrát... pokud to on dělá nevědomě, aby se viděl...třeba mu to otevře oči ). Ono i normálně má většina lidí tendenci být nejpřísnější na nejstarší dítě, ale pokud takhle startuje jen na jednoho a druhého nikdy tak je to opravdu špatně. Rozhodně bych dítě nenechala trápit a muži to prostě oznámit, aby věděl, že opravdu uvažuje o odchodu.
@95newmommy2020 tak hned ten první bod s jahodama... To je taková nehorázná prasárna, že je jasný, že ten chlap je hrozný hovado. Sakra, i kdyby bylo u nás na návštěvě úplně cizí dítě, tak by mu normální člověk těch pár jahod dal... říct něco takovyho malinkýmu dítěti, kterýmu má být otcem? Nemám absolutně žádný pochopení pro takovyho zmetka a nemohla bych s ním být, je mi smutno, jen si neco takovyho představím u svých dětí. Kamarádce se divím, že něco takovyho ztrpí. U mě jsou děti na první místě a chlapa, co je zlý na moje dítě bych ve své blízkosti nesnesla.
Podle mě, přimět aby měl rád všechny děti, jedině s odborníkem.
Ale prosím tě, brzy, ten malej - Áčko - strašně trpí, devastuje a decimuje ho nejbližší člověk, měl by se dostat co nejdřív z jeho dosahu. Prosím!
Úplně to ve mně vře, jak strašně moc je mi toho broučka líto.
Páchá na něm neskutečné škody, ten malý si to ponese do života a půjde to s ním celý život (mám takový případ v blízké rodině - je mu dnes 55 let a řeší, co a jak bylo, když byl malé dítě. Nenávidí svoje rodiče a je psychicky úplně v háji). Prosím, ať to hlavně začne řešit! Je na místě odborník a odchodem bych klidně vyhrožovala, tohle nesmí jako máma dovolit.
Včera měli debatu. Chtěla jít do takový poradny u nás na sídlišti, ale on to kategoricky odmítl. Řekla mu o tom ze ji ten přístup hodně mrzí a ze je A moc smutnej a ona taky tím trpí. On řekl ze když bude A hodnej tak nebude mít problém....takže asi zacarovanej kruh. Je ji to fakt líto, hlbne proto ze on takový nebyval. Je to ten typ co ho miminka neberou a všímá si až starších. Takže když byl prostřední malickej tak na nejstaršího byl zlatej.
@95newmommy2020 " NO to je pro chlapa teda na hvězdičku"... takže nejstarší ví, že měl hodného tatínka a teď ještě nechápe, proč je to najednou jinak.... to směřuje k tomu, že až jí povyroste miminko tak bude hnusnej na oba větší a nebo to vygraduje, že na nejstaršho bude čím dál horší, co bude ona dotyčná dělat až on bude chtít jezdit třeba na výlety jen se "svýma" dětma... ? Lepší teda nezájem než to, že je na díte přehnaně přísnej a nechce si to přiznat.
Tady je o princip,pokud chlap nedokaze byt ke vsem detem spravedlivej,radeji at neni otcem ani jenomu z jich.No a zachranit to muze maminka
,ktera hold bude muset vzdy spravedlove rozsoudit a hold se i na toho chlapa urvat,aby se vzpamatoval a kdyz nepomuze a ani do poradny nechce,tak radeji at jde...
Jahody byly dost pres caru,bohuzel tim co dela nici i vztah vsech sourozencu,nikomu se nadrzovat nema...
A jak to chces vyresit,kdyz on ten chlap si evidentne neda rict a dle nej je vse v poradku...po nocich brecici dite neni normalni a bezny jev...
Do ty poradny at jde kamarádka tedy sama, aby ji pomohli, poradili jak postupovat s mužem, s detmi, oni vi, znaji postupy
Ja to shrnu. Moje mama dala prednost svemu novemu chlapovi prede mnou, a ja to uz 10 let resim po vsech moznych terapiich a nemuzu to ze sebe dostat. A co to male dite, ktere nema na vyber a bude v tom muset dalsi X let zit... Je mi ho z celeho srdce lito, to je uplne psychicke tyrani ☹ Chapu, ze by to kamaradka radeji nejak vyresila, kdyz jde o otce jejich 2 deti, ale pokud tomu muze neni nakloneny, nechapu, jak tomu dokaze prihlizet. Odesla bych, tam uz reseni nebude. Kdyz ho nema rad, tak ho k tomu nikdo nedonuti.
@95newmommy2020 pokud A bude hodny...problem je v tom,ze podle nej hodny nikdy nebude,vzdycky si neco najde...
@krupka3
nebo jeste hur,zacne svoje chovani skryvat,pred maminkou bude na nej jako milius a jakmile ona nebude v dosahu tak maly bude mit peklo a samozrejme mu nikdo verit nebude...
@zelenaesmolda No a pokud maminka chlapecka udela co ta moje, tak i kdyz bude podvedome vedet, ze se to deje, bude se tvarit, ze o nicem nevi, aby si udrzela chlapa. A chlapeckovi uz nikdo nepomuze.
Moc děkujeme za odpovědi, vedlo to vážně k poradnymu zamyšlení a vidění dalších problému. Do te poradny zajde sama. I realne teď uvazuje o opuštění, ale nebude to easy. Pomoc rodiny 0, zázemí taky. Takže je teď na čase zjistit jak to doopravdy funguje, když defacto není kam jít. Další komplikace je ze prostřední je s tátou rad.
Uznává, ze to bohužel nechala zajít moc daleko.
@krupka3 to se taky stat muze
@95newmommy2020 jednoduche to samkzrejme se 3 detmi mit nebude,proste je treba si asi otevrne promluvit se svym partnerem a fakt mu ricr,aby prestal dueevne mrzacit malyho kluka,ze to neni zadny hrdinstvi a jestli nechce prijit o ni a k dalsi svy dve deti,tak s tim prestane a kdy se dovi od kluka,ze to dela za jejimi zady,leti z domu bez milosti,terapie bych dala taky jako podminku a uvidi se,ono 2 vlastni deti a steach,ze o ne prijde,muzou byt taky hybny moment,ale musi si byt jisty,ze o tu rodinu skutecne prijde...
Mozna by nekodilo vyhrabat nejake video nebo pribeh kluka zpoved o tyrani otcima,jak az daleko to muze zajit,at si to precte,to moc hezke pribehy nejsou...
Nedokazu si predstavit, ze bych tohle tolerovala jeste vterinu navic. Pokud se nezacne chovat ke vsem detem slusne a ne jako hulvatske prase, tak bych si sbalila fidlatka a sla hrat jinam.
@marcicek84
ja se obavam,ze on si plne uvedomuje co dela a jaky to ma na to dite dopad.tady zadne video,ktere mu otevre oci asi nepomuze
@zelenaesmolda snad to takovy traged neni 🤷🏻♀️🤦🏻♀️
Rozhodně bych se zastala dítěte a to rázně.. Jasně bych dala najevo, že se tak chovat nebude. Pokud by to pokračovalo, tak konečná..
@marcicek84
tak ocividne je kdyz se tak chova
Dítě bych trápit nenechala. Chlapa bych opustila. Já měla dvě děti,když jsem se dala dohromady s mým současným partnerem. I když jsme pak měli společné dítě,nikdy nedělal žádné rozdíly. Dnes už máme od "mých" vnoučata a miluje je tak, že je to až šílené. Třicet let byl úžasným otcem mých dětí a teď je super dědeček. Všichni říkají,tos měla štěstí. Ne,jen bych nic jiného nepřipustila. Chtěl mě,tak prostě vzal 3 v 1. Mě a moje klony,jak se tomu často směje. 😀
Tak ja to ani nedocetla, staci mi prvni body proto abych napsala, ze chlap je dement, kterej ma v hlave totalne vymeteno a kamaradka na tom asi nebude o moc lip, kdyz se pta anonymne na internetu, misto toho aby zabranila, aby se ublizovalo jejimu diteti. To se takhle choval vzdycky? Dite je chudak a jeho mama stoji za prd. Chlap se nezmeni a mozna to bude casem spis jeste horsi. Vyhodit, Rozejit. To neni chlap do zivota.
Je mi tady z těch diskuzí čím dal tím hůř...chlap psychiky týrá nevlastní dítě, které pak po nocích brečí a matka s tím nic nedělá? Tohle je přesně ten druh chování, díky které to dítě časem skončí v péči lékařů, popřípadě se v pubertě chytne nějaké povedené partičky. Máma a táta jsou pro dítě nejdůležitější osoby, jejich láska a přijetí je základem celého budoucího života a v tomto případě selhávají oba dva, otec ho týrá a matka se ho nezastane. Je mi z toho úplně špatně, když tohle čtu. Okamžitě od takového člověka pryč, dítěti zajistit psychologa a modlit se, ať si z teto situace odnese co nejmenší trauma.
Nemůže to být i tím, že je nejstarší? Abych to vysvětlila názorněji. Znám rodinu kde jsou děti 4. Všichni od jednoho otce, rozestup mezi dětmi 2-3 roky. Otec taky kladl zodpovědnost za vše nejstaršímu, někdo má prostě pocit, že nejstarší =nejrozumnější a nejvíc by měl chápat ,že musí všechno šlapat jak se řekne. Přístup hrůza, vždycky na mě šly mrákoty když kluk dostal seřváno za nějakou banalitu. Ale někteří lidé mají trochu jiné myšlení. No ale zas odpírat dítěti i blbý jahody je děs, možná to může být nějaká zvrácená forma "trestu". Ale může to být jakkoliv. V každym případě, tohle je příšerný a je mi toho dítěte líto. Asi bych byla s chlapem hotová raz dva kdyby se takhle choval. Řešit to nechce, tak bych se buď zařídila bez něj, nebo bych se všemožně pokusila dostat ho do té poradny. Dala bych mu na výběr buď a nebo. Takovej přístup dítě nevydrží dlouho a pak prijdou doživotní následky.
@smarket
ten pristup "jsi nejstarsi,mas mit rozum" taky nesnasim.

@95newmommy2020 nijak.normalni chlap rozdily nedela a divim se,ze kdyz jejimu diteti rika,ze je parchant tak ze ona mu to trpi a necha to dite trpet.chudak dite.