icon

Lze mít ráda dva muže?

sussie2
27. kvě 2015

Holky, potřebuju radu ... Měla jsem po odchodu manžela přítele, byli jsme spolu pár měsíců (bez sexu, jen občas mazlení) Nedopadlo to a já to ukončila, ale on mě stále chce dál, já ho mám taky pořád ráda, vysvětlili jsme si i proč nebyl sex, že jsme oba troubové a chceme to napravit... jenže, mezitím se objevil "kamarád", teď asi měsíc bydlí u mě, no a něco mezi námi bylo, jenže on je ženatý (manželka žije mimo ČR), oba si držíme tak nějak odstup, ale oba cítíme něco víc, je to z něj poznat ... občas se spolu vyspíme, no ideální to není, ale já prostě nevím kudy kam, jak z toho ven. Nikdy jsem netušila, že je možný mít ráda dva chlapy ... Nemůžu říct, že jednoho z nich miluju, ale ani jeden mi není lhostejný, jsem divná? 😕

Strana
z4
maii
27. kvě 2015

@sussie2 teda te pic, tady se to zase hemzi soudy, urcite ti ta smrst pomohla... 😔 ja te rozhodne soudit nebudu, nebudu moralizovat nebo radit, co bys MELA udelat. Jen jsem ti chtela rict, ze to klidne mozne je, vzdyt bigamie neni jedinym moznym rodinnym usporadanim, kdyz se na to podivas z antropologickeho hlediska. Ale v nasi spolecnosti a kulturnim prostredi se v drtive vetsine pripadu deje to, ze casem prevladnou city na jednu nebo druhou stranu... Mne to prijde celkem prirozene a lidske, ze se nemuzes rozhodnout, a to se jinak povazuji za cloveka dospeleho (noooo i kdyz mam sve chvilky, ze) a racionalne smyslejiciho, ale vim, ze emocim se proste neporuci. A krome toho nikde neni psano, ze se musis rozhodnout TED a mezi akorat tema dvema...

Jsem ti chtela jen rict, ze to nejak dopadne. Nech tomu cas, chapu, ze ted mas za sebou celkem slozity obdobi, proste nic nelam pres koleno. Neznam te, nevim, jak jsi na tom s detma, s praci, kolik ti je let, atd. Ale jako zensky delaji teda daleko veci prusvihy nez to, ze po urcity cas sedi na dvou zidlich - s tim, ze tim nikomu neskodi. Preju ti, abys byla stastna, a abys co nejdrive nasla to, co ti presne vyhovuje.

sussie2
autor
27. kvě 2015

@maii Tak a tohle přesně jsem potřebovala číst, děkuji ti. Ano, nechám tomu čas, jelikož momentálně jsem šíleně zmatená a nevím co a jak a kudy kam...

rognoli
27. kvě 2015

... " Nemůžu říct, že jednoho z nich miluju..."

Nevím, co očekáváte za odpověď... Vy sama nejste rozhodnuta a tudíž jakoukoliv odpověď si vymluvíte, omluvíte a odsoudíte - Ať vám poradí "přítele" či "kamaráda"... Ne, že by jste názory zde neocenila, ale řídit se žádným nebudete. I kdyby jste s některým názorem souhlasila, souhlasit budete tak napůl. Druhá půlka bude "toužit" po zastání toho druhého muže... A nevím, zda-li se kdy rozhodnete. Tahle situace už existuje. Není ideální, ale "nevadí" vám... Takže proč něco měnit. Oba muži i vy jste si neujasnili, co vlastně od sebe chcete. Odpověď na vaši otázku je - ANO,... jde milovat dva muže. Bohužel pro všechny zúčastněné (ještě jsem nikdy nezažila, aby tato či podobná situace se vyřešila pro spokojenost všech stran)... Otázka je MILUJETE oba muže? To si nejsem jistá... Je vám příjemně jako "ženě", komu by se nelíbilo být chtěná. To třepetání motýlků v podbřišku, euforie, adrenalin,... smsky a vyznání... Ale je to zatím jen hra... Krásná, ale jen hra. Realita a realný život (partnerský) je jiný... Jestli jako milence/té druhé/té méně či více milované je vám dobře, to si musíte ujasnit sama... před sebou máte těžkou práci a rozhodování.
Apropó... váš "kamarád" má šťastné manželství (krom dálky)? A pokud jak říkáte, jeho nevyhodíte, pokud sám nebude chtít - kdyby jste se rozhodla pro "přítele", který nebude u vás stále bydlet, bude pracovat, přebývat u sebe... s kamarádem to jen tak ukončíte a nebo si občas "ulítnete" - nic to přece neznamená a "co oči nevidí"...??? Ustojíte to? Touhu a "jednoduchost" blízké přítomnosti toho druhého? Lehký flirt u vínka, sprcha a vzpomínky z velmi rané "minulosti"??? Hmmm... To by jste asi byla dobrá. Ono to bude těžké... a to máte problém říci NE teď...

Sama za sebe - já bych takhle nemohla, ale já nejsem vy a ve vaší situaci... (bohu dík)... pevné nervy a hlavně, čisté svědomí co to jde přeji...

maii
27. kvě 2015

@sussie2 Dyt jo ;) zkus si to poradne uzit, a ber to jako takovou trosku hektickou zivotni fazi. Akorat neotehotni, to je snad jedina supermoudra rada takhle od boku (prosim, neber si to osobne!). Nejak to dopadne, a verim, ze nakonec to vsechno dopadne dobre!

sussie2
autor
27. kvě 2015

@maii Zkusím to 🙂 Bude hromada lidí, co mě bude odsuzovat, ale ... kdyby byl doma šťastný, tak by nebyl se mnou, nebo u mě, nebo já nevím, jak to vlastně je ... A je to vcelku jedno. Uvidím co mi čas přinese, třeba o toho pravého zakopnu v metru ...

anetka1701
27. kvě 2015

No jéééje, jasně že jde milovat dva najednou! Zrovna nedávno jsem si procházela takovým románkem... U mně naštěstí mozek ukecal hormony, ale stejně... :o) Držím palce at to dopadne co nejlíp hlavně pro tebe a moralistek si nevšímej :o)

rognoli
27. kvě 2015

Jedno si jeste neodpustim, sussie2 ... "kdyby byl doma šťastný, tak by nebyl se mnou, nebo u mě, nebo já nevím, jak to vlastně je"... hmmm,... stat se muze cokoliv a ano, je moznost, ze spolu "odplujete" do zapadu slunce ruku v ruce,... bohuzel, tento muz - ikdyz na vazkach a momentalne "zmateny" - se ma velice dobre, a vy mu to delate jednoduche... momentalne se v mych ocich chova jako maly kluk: ja nevim, je to tezke, chci te, nechci ranit manzelku,... co chce??? Momentalne sedi zadkem na dvou zidlich. Jak dlouho? Dokud se neco nestane, aby ON NEMUSEL delat zadne rozhodnuti? Aby dusledky situace nemusel resit? Aby mel nejakou vymluvu? Kazdy se muze ocitnout v situaci, ve ktere "plave"... Rozdil je v tom a charakter cloveka se pozna, jak si v te situaci udela jasno, jake rozhodnuti udela a jak rychle... Clovek s respektem versus zbabelec,... to je boj v nas kazdem - ego, strach, naivita, zbabelost dela zivot tezky kazdemu. My se jen lisime nasim "resenim" a pristupem. Nerikam, ze ma lehkou situaci, to zajiste ne. Ale dostal se do ni sam... (tedy s vasi pomoci 🙂 )... Ikdyz vy na tech dvou povestnych zidlich sedite vasi zadnici taky, vy jste bez zavazku... On je zenaty... Pokud neni stastny, rozhodnout by se mel umet i sam pro sebe, ne jen kvuli vam... Pokud se rozhodnete vy pro nej. Jak dlouho mu manzelstvi budete tolerovat? Jak dlouho si budete takoveho muze, co se neumi rozhodnout, vazit? ... Az najdete vas dalsi vztah s velkym V (jeden z pritomnych ci nejaky ten "z metra"), hodne stesti...

svetlus_pepca
27. kvě 2015

@ronyx Víš, co je nejvtipnější, žes první reagovala ty na můj příspěvek. To, že ti můj názor nesedí do tvého žánru, není moje věc. Rozhodně si na nic nehraju, taková prostě jsem, takový mám pohled na věc. Nevím, proč do toho pořád rýpeš.

svetlus_pepca
27. kvě 2015

@maii Myslím, že tys to vystihla úplně nejlíp! 🙂

ayenkas
27. kvě 2015

Necetla jsem diskuzi.Urcite lze,ale je mnohem lepsi,kdyz si kazdy z nich mysli,ze mate rada jen jeho😀

magdalenax
28. kvě 2015

sussie2 V první řadě, Tě neodsuzuji.A za druhé - jedna z mých kamarádek velmi ráda opakovala jednu větu. Nelituji toho, co, jsem udělala, ale lituji toho, co jsem neudělala. I tato věta má své kouzlo. Já Ti velice rozumím, taky bych Ti mohla sypat na hlavu popel a snažit se Ti vnuknout myšlenku, že jsi se zbláznila. Ale proč bych to dělala? ! Dala ses na rychlou a hlavně silnou dráhu. Dálnice Praha - Brno je jen pomalá státovka oproti jízdě, kterou by sis možná dala a bez řidičáku. Rozhoduj se sama za sebe. Na nějaký to, zda opustí rodinu..., hele, na toto téma už bylo napsáno tolik článků a knižních románů, že by se z toho jeden p....t musel. A proč, že....? Je to prostě nevyčerpatelné téma. Jednou je to fiasko, další happyend. Každopádně pamatuj na jedno..., když o Tebe bude muž stát, tak si Tě vydobije. Dej jim prostor a vsaď na vítěze. Opačně to fakt nefunguje. Hodně štěstí!

michalka_n
28. kvě 2015

a nehraje ten pan ženatý na zakladatelky city hlavně z důvodu aby ho nevykopla on měl kde spát? samo sebou je možny milovat dva lidi souběžně ale určitě bych šla do svobodného ale nic mi do toho není a nevidím do toho 🙂

linee
28. kvě 2015

@sussie2 nečetla jsem diskuzi, ale pokud spravne chápu, tak mas jednoho, se kterym nemas nic fyzickeho a pak mas druhého, se kterym mas jenom fyzickou stranku vztahu, protoze tu rekneme duchovni sdili se svou
(jeste) manzelkou. Pokud tedy o jednoho prijdes, tak ti něco bude chybet (bud pochopeni a nebo sex). Takze za mne ani jeden, pokud chces opravdovy vztah.

abalajda
28. kvě 2015

Souhlasim s linee, pokud ti v obou jakože vztazích něco chybi, stoji za prd oba....

lajan
28. kvě 2015

@sussie2 Myslím, že je možné milovat dva muže, ale asi si nevážíš ani jednoho. 😉

sussie2
autor
29. kvě 2015

No, já vím, že je to prostě na prd, tahle situace, ale nechám to jak to je a věřím, že si to prostě sedne a čas ukáže co a jak... a ne, ženáč se mnou není z důvodu, že by neměl kde být, ale to už je myslím vedlejší.

Děkuji všem za názory.

espada
30. kvě 2015

@sussie2 Podle mě nejde milovat dva muže. Myslím, že nemiluješ ani jednoho A pleteš si lásku a zamilovanost... Každopádně bys melaěla myslet taky na ně a na lidi, kterým ublizujes a ne jen na sebe.

sussie2
autor
30. kvě 2015

@espada No právě, že nemyslím jen na sebe ... jim neubližuju, oba o sobě ví, jen je potřeba to prostě nějak vyřešit ... No a vzhledem k tomu, že prostě mě to víc táhne k tomu, co ho mám doma bude asi "volba" jasná.

andelka
30. kvě 2015

@sussie2 no tvoje asi jo, ale jeho? Zůstane u tebe bydlet, rozejde se s manželkou, rozvede, bude děti jen navštěvovat, nebo si je brát k tobě? Umíš si zkomplikovat život ti řeknu. 😅

shine2015
30. kvě 2015

@andelka chudaci v závěru všichni....myslim,ze se nerozvede a pokud,tak už to ze žije s někým jiným než s manželkou a dětmi, s jinou ženou, než která mu porodila děti...otázkou času,než půjde i od sussie o dum dal. Když ho nebere rodina a nemá vůči ni zodpovědnost, nic ho časem neudrží ani u sussie.

Já moc nechapu, zase tolik lidi nešťastných....to mi připomnělo Kocába, x let ženatý, pak to praskne, rozvede se,nnavíc si pořídí dítě a lejla se s nim stejně rozejde, což se dalo čekat a tolik lidi nešťastných - původní rodina, navíc nové dítě vyrůstá v závěru taky bez otce....kdo z nich je spokojeny???? Vim,ze to sem nepatří, ale to same jsem viděla tuhle dva, evidentně nebyli manželé, přestože on prstynek mel a ona přišla, culila se...

espada
31. kvě 2015

@shine2015 Je mi z toho všeho akorát blbě.

espada
31. kvě 2015

@sussie2 A manželce neubližuješ a dětem? No holka já ti řeknu, že se chováš jako náctiletá. Podvod je podvod a je to hnus pro všechny. Ať to dopadne tak či tak.

espada
31. kvě 2015

@anetka1701 Až ti nějak á taková bude š.... s otcem tvých detí, budeš mít na moralistky jiný názor. Je totiž něco jiného milovat a byt poblázněný hormonama....

shine2015
31. kvě 2015

@espada já ještě pochopim,ze to udělá hloupá koza ve dvaceti,která nemá páru o rodine, nemá děti a neumí si to představit.....ale žena,která už děti ma.....to mi hlava nebere. Jako že stalo se to me,tak si to vyzerte i všechny ostatní....me to je u zadnice.....klidně rozvrtam kde jsou rodinu.....a i díky takovým je některým dětem tak jak je avvyrůstají je s mamku popřípadě s otčímem a hlavně tyhle děti vidí doma mámu ubrecenou, zničenou, hotovou.....myslet si,ze nějaká nova žena od taty a bude jim to klapat....nikdy ji to neodpusti.....

yamdena
31. kvě 2015

Ani jeden, ani druhý. U kamaráda z Tvé strany zjevně nepřeskočila ta pověstná jiskra, jinak byste spolu tvořili regulérní pár. A ten ženatý spolubydlící Tě nejspíš jen využívá na povyražení. Neber to nijak tragicky, spolubydlícího pošli bydlet do hotelu, s kamarádem se klidně přátel dál a zkus si najít někoho perspektivního 😉

shine2015
31. kvě 2015

@yamdena jasně, stručně, výstižně popsáno 😉 souhlas

salot
31. kvě 2015

@sussie2 Možná jde milovat dva muže, ale takto by mi to určitě nevyhovovalo. Člověk by si měl asi ujasnit koho chce a jeslti chce vztah se ženatým. Představ si třeba, že půl roku ani jednoho neuvidíš, za kým půjdeš jako prvním? Na koho si vzpomeneš, když vidíš nějaký romantický film? S kterým bys chtěla dítě nebo teba zestárnout?

dannyblakely
31. kvě 2015

Ja bych proste nic neresila a nechala to, at se to nejak vyvrbi samo 🙂

magdalenax
31. kvě 2015

Já bych to také neřešila. Teď trošku něco z mého života a pak zase ze života mé známé. Netajím se a nebudu tajit tím, že jsem také měla ženatého. Manželství jim neklapalo, pořád byl ten chudák, co má doma bůhví koho, jenže ženy, já jsem nikdy nebyla slepá, on chodil jak ze škatulky, jeho dcera to samé. Doma se vařilo a prostě všechno fungovalo, jenže svět je malý a já se dozvěděla, že v domě, a hodně velkém domě nenechal jednu sukni. Pořád jen řeči o rozvodu, pak že se fakt už rozvede, ale počká, až bude po Vánocích. Nezlobte se na mne, ale to bylo přesně to, co samo rozhodlo. Pokud mi manželství neklape, tak se nebudu ohlížet na to, zda jsou Vánoce za dveřma, nebo Velikonoce, nebo den dětí či MDŽ, ale seberu se a jdu. Toho muže jsem znala dlouho, to ano, proto jsem i vycházela z toho, co furt omílal, že doma....., ale náš vztah,- jako takový nebyl nijak intenzivní a hlavně velice krátký, protože jsem ho právě na základě těch jeho výroků ohledně vánoc ukončila. Po letech jsem ho i několikrát potkala, byl pořád se svou ženou, ale nakonec se opravdu rozvedli, ale bylo to velké časové období, on se oženil znova. Co dodat, on byl sukničkář a jeho žena čekala - možná naivně na to, až ho ty ženský přestanou bavit. A co vím, že jeho druhá žena prochází tím samým, co ta první. On je prostě zářný příklad toho, jednou, tak i podruhé... třeba i po desáté, asi tak. Já jsem ho v žádném případě od rodiny netahala, právě jsem se snažila o to, aby si udělal v hlavě jasno, protože buď budeš se mnou, nebo nebudeš, ale ztrácet čas s tebou taky nebudu. Vztah jsem ukončila po dvou měsících. No, a teď ten druhý příběh. Měla jsem kamarádku, se kterou se již léta nestýkám a proč se dozvíte za chvilku z mých písmenek. Nebudu rozebírat její rozvod a důvody k němu, podstatné je to, že se po mnoha letech potkala a dala dohromady se spolužákem, též rozvedeným, přitom se ve škole absolutně nesnášeli. Dopadlo to totálním fiaskem. Ona měla na očích klapky, jeho despotické a majetnické chování jakoby neviděla, nebo nechtěla vidět či pochopit. Jeho děti z prvního manželství tátu v podstatě neviděly, on nejevil zájem, takže aby jevil zájem o její děti....? Děs běs, kdybyste slyšely děvčata a viděly, co se u nich dělo. Výsledek jejich manželství bylo to, že on v podstatě odřízl vztah mezi ní a jejími dětmi, po roce manželství se rozešli a po dalším roce rozvedli. A to bylo prosím vrcholem vztahu, kdy se dva lidé dostali od nenávisti k dokonalé lásce, která se opět proměnila v nenávist.....

sussie2
autor
1. čer 2015

ok,ok.. suďte mě, já jsem ta špatná ;) Chápu ... díky všem, prostě to nechám jak to je, momentálně stejně nemám myšlenky na vážný vztah .. on čas sám ukáže jak to má být ...

Strana
z4