Manžel běhá s kolegyní z práce, vadilo by vám to?
Maminky, nevim jak zacit. Zalozila jsem si jiny profil, protoze nechci aby me nekdo poznal. Budu rada kdyz si ten muj vylev prectete a odpovite jak to vidite vy z druhe starny.
Mam 18-ti mesicni dite a manzel podnika. Asi pred tremi mesici prijal k sobe do kancelare asistentku aby mu trosku vypomohla. Holcina vypada rozumne a libili se mi. Pri diskuzi s manzelem prisli na to, ze maji stejny konicek, a to behani. Slovo dalo slovo a domluvili se na spolecnem behu. A tady zacina muj problem nebo spise blok. Manzel mi to zatajil a ja jednou vecer projizdela facebook a tak nahodne jsem si ji nasla. Videla jsem, ze beha a ten posledni beh, asi tri dny zpatky se shodoval s casem i mistem behu meho manzela. Manzel mi rekl ze jde behat i kam, bohuzel se nezminil ze ne sam. Kdyz jsem si dala dve a dve dohromady, polilo me horko. Takovy ten blby pocit a myslenky plynuly vsemi smery. Vybehla jsem, nemohla jsem to drzet v sobe a uhodila na nej. Prvni se tvaril prekvapene, nechtelo se mu odpovidat, ale nezapiral. Pry mi to nechtel rict, ze presne vedel ze bych udelala scenu, tak o tom pomlcel. Vlastne mi to nejak nevysvetloval. Pro nej o nic neslo. Jen si byli zabehat. Zranilo me to. Duvera byla nahlodana. Domluvili jsme se ze mu to zakazovat tedy nebudu, ale chci vedet dopredu, ze spolu pujdou behat. Slib dodrzel a dalsi beh mi rekl. Ac nerada, pustila jsem ho. Nemyslim si ze jsem nejaka stihacka, ale kdo miluje tak asi i trosku zarli. Asi 14 dni byl klid a pak jsem zase zjistila ze byli spolu spolu natajnacku behat. Teda nerekl mi to, ale kdyz jsem uhodila, rekl ze byli. Ona si totiz kazdy beh dava na fb. Jinak bych to asi nezjistila.
Po tom prvnim incidentu se manzel urazil. Nemohla jsem z nej dostat proc. Urazena jsem prece mela byt ja. On si to domyslel tak, ze odkud jinud bych to mohla vedet, nez ze jsem se mu hrabala v telefonu. Vubec nepripoustel ze bych to mohla zjistit nejak jinak. A tak me jeste obvinil, ze jsem stihacka a hrabu se mu v telefonu. Nikdy jsem to nedelala a delat nehodlam. Tim me dostal. Zname se pres deset let a on mi neveril.
Holky, ted zase odjel behat, vim ze spolu sli. Trosku se to ve me pere. Verim ze nic jineho spolu nemaji, ale i tak mi to vadi. On to vi. Ale pry maji stejne tempo, samotneho ho behani moc nebavi a ostatni delaji dlouho do noci. Tak behaji spolu.
Jaky na to mate nazor, vadilo by vam to? Delam zbytecne dusno? Co by jste delali vy?
Dekuji za vsechny vase odpovedi. Pisu to trosku s emocemi, tak snad se s tim poperete. 🙂
Je docela sranda, že to tady někteří rozdělily na hysterky a naivky.
Asi budu teda za hysterku, i když na scény nejsem. Naivkou rozhodně nejsem.
Manželovi bych v klidu řekla, že se mi to nelíbí a že bych si přála, aby toho nechal. Řekla bych mu, že mi to připadá velice nevhodné a že mě to staví do blbé situace - a jeho vlastně taky.
Naštěstí můj manžel ví, že bych něco takového netolerovala - ne proto, že se něco takového už stalo, ale proto, že jsme přes ta léta spolu toho hodně prodiskutovali ohleně našeho vztahu i vztahů obecně - a něco takového by prostě neudělal.
Vím, že to zní blbě, ale každý to prostě máme jinak nastavené a člověk musí respektovat i výstřednosti svého partnera ... mou výstředností je, že jsem žárlivá a mám problémy s důvěrou, jeho výstředností je, že například hraje skoro každý den počítačové hry, zásadně neuklízí a chodí docela často s kámošema na různé výlety, pivo, atp. Já jsem introvert, který je nejradši doma a on je extrovert s kupou kamarádu z dětství, se kterýma pořád něco podniká - občas jsem s jejich manželkami a dětmi zatímco chlapi jsou někde na hokeji nebo na pivě ...
Nevím, jak to máte nastavené a prodiskutované vy, zakladatelko, ale taky záleží na tom. Komunikace je hlavní - manžel musí vědět, jak se cítíš a proč. A ty mu to musíš sdělit ve formě klidného rozhovoru a ne hysterického záchvatu.
No ja bych tedy resila spis to ze ty ses uklidnila na zaklde zoho ze ona si nasla chlapa. Tak hlavne at nepotka nejakou dalsi na behani. Mela bys byt klidna na zaklade svehi.muze ne ze potencionalni milenka si nasla muze. On ti musi dat najevo ze muzes byt v klidu
Me by to teda vadilo a dost. Co ma co behat s nejakou zenskou a jeste to taji? Libi se mi jak tady damy pisou, ze by jim to nevadilo ale kdyby byli v tve situaci praskli by vzteky 😀
A ty bys chtěla běhat s ním? Pokud ano, tak to řekni a začni s ním běhat ty. Pokud ne, pak:
v pořádku - že si našel parťačku na běhání
v nepořádku - že to doma tajil a tají
v nepořádku - chtít po něm vědět, kdy běží s ní, kdy sám, kde byl, s kým a podobně
v pořádku - že sám v klidu řekne "... mi zrovna volala, že už jde, tak já jdu taky, za hoďku jsem doma, pá"
Můj chlap ať si běhá s kým chce, jak chce (stejně mu to nezakážu), ale asi bych vyjela, kdyby mi začal zatajovat, s kým byl kde a jak (ale jasně že mi neříká vše, nehlásí odchody a tak, ale prostě to netají a většinou jsem zvědavá a ptám se, kdo tam třeba všechno byl a tak).
Když by běhal s ní, bylo by mi to jedno, kdyby běhal před ní, tak bych to brala tak, že má lepší fyzičku a kdyby běhal za ní, tak bych za tím hledala jen příčinu, i když né vždy musí k takovému příčina být
Ked mate dieta to uz nieje sranda riesit taketo veci - to by si mali uvedomit ti, co tu pisu ze by im to nevadilo a pod.. Ak Ti to vadi, povedz mu to a povedz mu aj to, ako by to bolo zle ked Ti nieco take zataji. Je si myslim, ze to nieje dobre. Ak si noekto mysli, ze je dobre sa stretavat v takomto pripade s opacnym ppohlavym s ktorym si rozumiete a este mate aj rovnake zaujmy, tak by nemal mat rodinu. Argumenty typu, ked ma ma zrazit auto tak ma zrazi, alebo ze sa rodina moze rozpadnut koli milion inym veciam vyznievaju tak trochu degenerovane - ak sa holis, mozes sa porezat. Nebudes sa predsa holit ked to nepotrebujes, jedine ze by to niekoho bavilo. A ked sa pritom doreze, bude vyzerat ako hlupak....
Mne by to rozhodne vadilo a myslim ze by to aspon trochu vadilo aj mojej manzelke alebo v minulosti ktorejkolvek mojej frajejrke.
@mika251nepochopil som Ta... Ironia? stretavat sa s osobami opacneho pohlavia s ktorymi ma spolocne zaujmy a rozumeju si? Kazdy je clovek a moze konat iracionalne, nie sme ziadne stroje a obcas je dobre ozvat sa, hlavne v takych pripadoch ako je tento. Nemusel by podviest, staci ak sa niekto zamiluje az po usi.Rozumieme si, travime spolu cas, sme si sympaticky ale zatial nic viac... Ja si nemyslim ze je zle povedat partnerovi ze mi to vadi. Ze je to obmedzovanie? Partneri sa obmedzuju kazdy den s niecim, preto sa snazia hladat kompromisy, alebo bojuju 🙂
@xoljamsx reagovala som na tuto tvoju vetu:
"Ak si noekto mysli, ze je dobre sa stretavat v takomto pripade s opacnym ppohlavym s ktorym si rozumiete a este mate aj rovnake zaujmy, tak by nemal mat rodinu. "
Ja i moj muz mame hromadu priatelov, i opacneho pohlavia, s ktorymi sa stretavame, a mame s nimi spolocne zaujmy. Obcas sa s nimi stretavame spolu, obcas kazdy zvlast a ani vo sne by mi nenapadlo mojmu muzovi zakazovat sa s niekym stretavat len preto, ze on ma penis a ona ma prsia. Proste verim, ze je natolko inteligentny, aby si uvedomil, ci mu nejake povyrazenie stoji za znicenu rodinu. A medzitym sa obaja snazime si vzajomny vztah udrziavat a pestovat ho.
A podla teba by sme teda nemali mat spolu deti.
Tak neviem, co si o tom mysliet.
@mika251 keby on nemal penis a ty vaginu (prsia) tak nemate spolu deti. To, ze sa Ty alebo Tvoj manzel stretne s niekym takym osamote je vas problem. Kludne sa spoliehaj na ludske dokonale faktory. Ale nerad podobne blbosti inym. Na zaklade spominanej inteligencie to je asi tak akoby si si Ty s manzelom nakupili velmi vela vyhernyh zrebov. Nehadam sa, moze sa stat, ze nevyhrate a vyhra ten, ktory si za cely zivot kupil len jeden. Ale prosim, nepis tu nieco o inteligencii a nemiesaj do toho pestovanie vztahu. Je rozdiel nieco robit z dovodu nutnosti a ine vystavovat sa vplyvom dobrovolne a s usmevom na tvari. Mozno sa mylim a vy dvaja ste rasa buducnosti. Tak by to malo vyzerat ako pises, aleto by nasa spolocnost vyzerala dnes uplne inak- nemyslis?
Manžel běhal s pohlednou sousedkou, ale dopredu mi to řekl nebo se zeptal, teď už si to nepamatuju. Cervicek hlodal, ale nezakazovala jsem mu to. Už spolu dávno nebehaji a ani nic mezi nima nebylo. Ze strany mého muže si teda troufám tvrdit, že důvod k běhání mel stejný jaky uvedl tvůj muž. Tudíž, že s nikým jiným běhat nemá příležitost a samotného ho to nebaví. Záleží i na tom, co je to za ženskou. Já se moc nebála, protože sousedka je o deset let starší a movitá. Ale pokud jde o mladou sekretářku, která by si chtěla polepšit...nevím co bych dělala v tvém případě. Jen jsem chtěla popřít to, jak se tvrdí, že chlapovi jde vždy o sex.
@xoljamsx
ja som vyrástla v prostredí, kde základom vzťahu bola dovera. Pokiaľ nie je dovera, pokiaľ musím neustále striehnuť, či sa náhodou okolo mojho muža nemotá nejaká žena, ktorá by mi ho chcela prebrať, pokiaľ by som mu musela zakazovať sa stretávať s niekým, s kým si rozumie, byť neustále v strese, keď sa po práci opozdí a nejde hneď domov, ďakujem, o takýto vzťah nestojím. Som divná a koledujem si o neveru? Ja to risknem, než neustále stáť mužovi za zadkom, či sa na nejakú nepozrel príliš túžobne.
@mika251 asi sa nerozumieme...suhlasim, no je rozdiel v tom co tu pises ty s hore uvedenym pripadom. Neviem co je zle na tom, ak mu povie ze jej to vadi. Nemyslis ze ak si proti tomu, tak ides aj proti svojim argumentom- "starame sa o vztah"? Kazdy sme iny. To ci si o nieco koledujes, na to si odpovedz sama. Ty si spokojna so svojim zivotom, to Ty si tu nenapisala o svojej starosti. Niekto iny ma starosti s tym, s cim si Ty spokojna. Ty spoliehas na inteligenciu manzela, ale ten jej sa inteligentne nechova a nie je na skodu ho na to upozornit. Myslim ze to co robi, nerobi so zlym umyslom nie je to zle, ale nie je to az tak neskodne ako sa tu to snazis orezentovat. Je to potrebne prebrat s partnerom. ( ze to vadi, ze to nieje az take neskodne, ze ma strach) . Nezakazovat.
@xoljamsx Ano, souhlasím s tebou - ten její se inteligentně nechová. Inteligentní muž by měl ženu srovnanou natolik, že by se nebál doma říct, že jde běhat s kamarádkou. Pokud má doma žárlivku, která mu dělá takové scény, že se bojí pípnout a radši běhá tajně, je něco v obrovském nepořádku a mít doma něco podobného, tak s tím asi pěkně vyběhnu. BTW v práci mám jednu kolegyni a 8 kolegů. Včera jsem přišla domů v půl jedné v noci, protože jsem potřebovala něco dodělat a byl tam úžasný klid. Běhat kolem mě chlap jako stíhačka a šíleně se vyptávat, asi ho pošlu někam. Chlap taky chodí různě s kamarády a kamarádkami všude možně. Občas se přidám, občas jdu sama. Když mě bude chtít opustit, tak to udělá spíš když se bude scházet tajně než když se bude scházet veřejně. Protože když se schází veřejně, tak se může probrat i takové to: "S tou bych teda nevydržel, protože dělá ..."
Holky, tohle má jednak každá nastavená jinak a PŘEDEVŠÍM, záleží fakt na konkrétní situaci. Já si objektivně myslím, že žárlivá nejsem. Můj manžel bývá také často dlouho do noci v práci, případně jezdí na různé společensko-pracovní akce, semináře spojené se zábavou apod.
Jak už jsem psala, kdyby šel na jakýkoliv sport s kamarádkou, neviděla bych nic divného. Pokud by ale k němu do firmy nastoupila mlaďounká holčina a on se s ní domluvil takřka během prvních pár týdnů, na běhání, asi bych zpozorněla 🙂. Žárlivé scény bych nedělala, to ne. Ani bych ho nepodrobovala křížovým výslechům. Ale aby mě jako ženskou nic nenapadlo, jako nevím, nejsem v té situaci, ale chci říct, že zadavatelku v tomto případě částečně chápu.
@merope Vidíš a to je právě to, co jsem psala v posledním příspěvku 🙂. Pokud ty sama pracuješ do noci, chodíš se bavit atd., je to naprosto diametrálně jiné od situace maminky, která musí dřepět doma na zadku s miminem a partner si pravidelně vesele běhá s cizí mladou kočkou, kterou zná chviličku. Možná, kdyby se pak sám nabídl, že pohlídá malé a ať si manželka taky někam vyrazí, tolik by jí to neužíralo 🙂.
Ahoj 🙂 ,vadilo by mi úplně vše,tohle se nedělá,spekulace,lži,výmluvy,nejhorší pro vztah,nemůžeš mu přece ted už věřit po tom všem, 😢 chce běhat,at běhá sám..já osobně mám zkušenosti s tímto a byla jsem tak najivní,že jsem se pak jen trápila,podváděl mi a jen lhal a dělal ze mne blbce a to úplně nesnáším......je to v člověku...jak říkám není to správné, šla bych od něj...jsem bohužel asi tvrdá..... 🙂 at si frajer vybere....vadí mi takové věci.....
@michaela_2 No a zkouší mu ta holka vrazit dítě s výrazem "jdu na jógu"? Nebo se doma užírá, že ji manžel určitě podvádí, když chodí běhat?
@kika_21 Že mu doma fakt nedělá žárlivé scény.
Prej srovnanou zenu ja bych srovnala jeho
Přidám svoji čerstvou zkušenost o tom kamarádství mezi mužem a ženou. Ano, taky jsem věřila, že žena, o které můj přítel tvrdil, že je jeho dlouholetá kamarádka, je skutečně jen kamarádka...Kdykoli jsem se na něco zeptala, tak mi to stále zdůrazňoval, že se znají už roky, že ona má přece taky nějakého chlapa atd... Doma nám to klapalo, tak jsem neměla důvod mu nevěřit, navíc jsem si myslela, že on je právě ten typ chlapa, kterej by nikdy nezahnul. Když jsem si všimla, že si nějak podezřele často píšou (téměř denně), tak se mi vymlouval, že řeší normální věci jako např. růst zubů u dětí (ona má o 2 měsíce mladší holčičku než je náš syn). Ale pořád mi to nějak vrtalo hlavou, protože kdykoliv jsme se s ní viděli, dívala se na mě tak nějak zvláštně a rozmýšlela se, jestli mi odpovědět na pozdrav. V prosinci jsem dostala zásnubní prstýnek...no a je leden a já už zasnoubená nejsem 😒 Přišla jsem na to, že si psali o úplně jiných věcech, že on měl nějaký problém a se mnou se o tom styděl mluvit a potřeboval si nějak zvýšit sebevědomí, namasírovat ego...tak prostě zkoušel, jestli by ji dostal do postele, kdyby chtěl. A světe div se - ona by se tomu vůůůbec nebránila, přestože má přítele a přesto, že se zná i se mnou a ví, že máme dítě, pravidelně se potkáváme... Fyzicky mě s ní nepodvedl a tvrdí mi, že by to neudělal, protože by se mi pak nemohl podívat do očí, že vždycky, když už byly nějaké náznaky, že by se mohli setkat, tak to stopnul a na to mám důkazy , ale potřeboval se nějk vytáhnout nebo prostě vědět, že by ho neodmítla a stačilo mi už jen to, co jí psal a jak se na mě ona teď dívá - samozřejmě jí nakecal hlouposti, aby byl v jejích očích borec a já stíhačka a úplně příšerná ženská, s kterou se nedá o ničem mluvit atd. - no však víte, jak to chlapi dělají. A to vám můžu odpřísáhnout, že jsem byla skálopevně přesvědčená, že můj chlap by něco takového nikdy neudělal a že ho už za těch 5 let co spolu jsme trošku znám. Protože máme malé dítě, museli jsme vše probrat horem dolem a díkybohu jsme společně přišli na to, v čem byl zakopanej pes, v čem jsme měli už dlouhou dobu problém a nemluvili o tom a proto to tak vygradovalo. Zasnoubení jsem zrušila a teď začínáme tak nějak od začátku, vypadá to zatím na dobré cestě, ale ta cesta k plné důvěře je ještě daleká... Jak jsem se vypořádala s ním a s důvěrou atd. není ale tolik podstatné jako to, že tu ženskou často potkávám, ona ví, že já vím, a já se cítím strašně. My jsme si náš problém vysvětlili a snažíme se dát náš vztah zase do pořádku, ale když ji potkám, mám v sobě vztek na ni, za to, že i jako žena-matka by byla schopná tohle jiné ženské-taky mámě udělat a že by pro to ani neváhala podvést svého přítele. Ano, chlapi někdy myslí jiným orgánem, než tím, který je k myšlení určen, dokážou ublížit a zradit, ale my ženy jsme někdy horší - tím, že toho využíváme, že si s nimi hrajeme... Takže pokud se vrátím k tématu běhání - byla bych opravdu hodně ostražitá, protože přestože muži třeba věříš, stačí, abyste se doma pohádali nebo měli mezi sebou nějaký problém a do toho se ta slečna začla nějak podbízet, byla milá a manžel si pak řekne: taková mladá, krásná, nic neřeší...nebylo by to s ní lepší než s tou mojí co mám doma?...A však kdybych s ní jen ,,ujel" a ta moje se nic nedozvěděla, tak je vlastně všechno v pořádku a spokojení budeme všichni, ne? Fakt pozor na to, protože stát se sice nemusí, ale může a pokud se stane, tak za největšího pitomce budeš Ty. Radši bych tomu předcházela a teď už vím, že pro mě osobně už by nebylo přijatelné ani to, kdyby si můj chlap s nějakou ,,kamarádkou" denně psal - což mi dřív divné nepřišlo. Ale je to tak - když si napíšou občas tak je to OK, ale jak už tady někdo psal - trávit spolu příliš mnoho času ať už virtuálně nebo osobně nedělá dobrotu.
Jestli chodi opravdu jen behat....tak na tom nic spatneho nevidim...
@merope Příležitost prostě dělá zloděje, asi tak 😉 . Ve škole i na různých akcích s kámoškama, se samozřejmě také potkávám s pěknýma chlapama a manžela nepodvádím. Kdybych ale pravidelně běhala s někým, kdo se mi očividně líbí, tak na rovinu přiznávám, že by mě asi napadlo, jaké by bylo, po 6letém vztahu, být chvilku s někým jiným. Neříkám, že bych hned manžela podváděla, ale jak píšou holky, stačí se doma pohádat a to pak takové ,,dobré kamarádky'' případně ,,dobří kamarádi'', zkrátka umí utěšovat.
Jo a někteří tatínkové mimina a úplně malé děti hlídat nechtějí, ať se mámy stavějí na hlavu nebo ne, takže předpokládám, že pokud by tazatelka měla možnost někam chodit, udělala by to.
@kika_21 Ta slečna by si možná někoho našla - ale problém je, že ten chlap nemá koho jiného na běhání. Ještě by mohli sehnat slečnu na hlídání dítěte a běhat oba partneři 🙂.
@michaela_2 Aha, tak to mám kolem sebe asi divné páry - mě přijde úplně samozřejmé, že partner prostě dítě nějakou chvíli umí pohlídat i sám a pohlídá. Právě třeba na to, aby mohla žena aspoň 1x týdně chodit cvičit. Jo, v tomto je potřeba zase "srovnat" některé chlapy 🙂.
@rituska88 Jo, ještě jedno vlastně je dobré - zvát tu ženu na návštěvu 🙂. A mírně vyhrotit, když nechce. Pokud má manžela, zvát i s manželem. A zrovna zmíněný příklad je složitý - dá se čekat, že muž potřeboval něco probrat a hledal, s kým, kdyby nebylo této holky, najde se jiná. Přijde mi lepší "mít to pod kontrolou" než nevědět.
doporučuju to co tu padlo - s dotyčnou se skamarádit, pozvat ji na návštěvu...
a možná by stálo za to radši investovat do slečny na hlídání a jít sportovat spolu 😉
jinak z mé zkušenosti: příležitost určitě dělá zloděje... nikoho nelze hlídat a ani by to nemělo smysl... ale když člověk s někým chodí běhat, tak leccos probere a pak se třeba zajde na pivko nebo na večeři a jedno může vést k druhému...
upřímně: úplně klidná bych z toho nebyla...
otázka je co doma manželovi případně chybí... nebo jestli nemá kámoše na běhání... nebo se jen prostě třeba nudí protože děti jsou malé a tak je na ně upřena hodně pozornost ženy...
@rituska88 souhlas, mám stejnou zkušenost
neříkám doma dělat hysteric. scénu, to nikam nevede, ale pokud se uvnitř necítím s tím v pohodě tak řešit co neklape, jak to asi vidí on, co případně zlepšit...
a nebo dotyčné najít chlapa 😅 (mně se podařilo a byl klid pak dlouhou dobu, muž to nevyhledával, ale ženské se lepily na něj, on je takový hodně komunikativní příjemný typ a my ženské si rády pokecáme, že)

@nikody jj taky mi to prijde smesne