Manžel mi fyzicky ublížil

helloyou
28. led 2018

Zdravim a prosim o radu. Dnes mi manzel fyzicky ublizil( nebylo to po prve) tak, ze mam skutecne velku ranu, modrinu na ruce. Trestni oznameni zatim nepodavam, ale chci mit dukaz. Takze moje otazka je jestli si myslite, ci se muzem obratit i na sveho lekare, aby spravil zaznam do karty?? Moc dekuji a piste klidne i do sprav.

zuzineckah
28. led 2018

@helloyou zavolala bych městskou policii a šla na pohotovost. Jo a toho vola bych vyhodila oknem😠

blahova_andrea
28. led 2018

rozhodně běž zítra k lékaři, vše mu popiš, ideálně si to i nafoť. až jednou sebereš sílu na odchod, tak se ti to bude hodit.

boban
28. led 2018

Měla jsi zajet na pohotovost hned..měla by jsi v ruce zprávu, kterou bys pak měla založenou v kartě u svého dr. 😉 Snad brzy sebereš sílu a odejdeš 😉přeji mnoho štěstí 😊

kamste
28. led 2018

Souhlasím s holkama - k Dr. a zdokumentovat to.
Přeji mnoho sil a třeba pomůže i zajímavý web na toto téma http://popersestim.cz/o-nas/

helloyou
autor
28. led 2018

@boban Diky

helloyou
autor
28. led 2018

A i kdyz se jedna 'jenom o 1 modrinu'??Ale docela velikou jak jsem spominala...Ci nebude dr na mne koukat..

boban
28. led 2018

@helloyou nebude na tebe nikdo blbě koukat 😉hlavně to musíš řešit...máte děti?

helloyou
autor
28. led 2018

@boban mas interni spravu

ivounekivus
28. led 2018

Určitě nafotit. Doporučuji jít k lékaři a ideálně i ukázat okolí a navštívit nejbližší pobočku Bílého kruhu bezpečí. Je to bezplatná poradna, kde ti poradí.

kafr
28. led 2018

Je úplně jedno, jestli je ta modřina 1 nebo 10. Určitě zdokumentovat, ideálně u lékaře. Násilník svoje útoky většinou stupňuje, než aby "si dal říct a šel do sebe". Nenech to zajít moc daleko.

nafuka
Autor odpověď smazal
Zobraz
blahova_andrea
29. led 2018

@helloyou i kdyby na tebe dr. koukal, tak se tím nedej odradit. ideálně mít dr. ženu 😉 ta bude mít více pochopení. když se nebudeš bát ozvat, najde se spousta lidí, kteří ti rádi pomůžou. nejhorší je, že se o tom málo mluví (i když už je to lepší), že to hodně lidí tají, stydí se. hodně lidí má ještě pokřivené myšlení a neuznají, že určitá věc už je za čárou. modřina je ta poslední kapka, impulz. psychický teror se dokazuje hůř. pokud jsou v tom děti, tak tím hůře. sama žena odvahu sebe a odejde. s dětmi je víc závislá, víc zastrašovaná. dokud právě kvůli nim nesebere odvahu, aby jim dopřála něco víc 😉

kaja2016
29. led 2018

@helloyou zajdi si na pohotovost pro zprávu a s tou po tom na policii. Do jisty miry ublizeni se to vede jako prestupek, hrozi mu max pokuta. Jinak příště můžeš policii normálně volat ihned při incidentu. Ale pozor aby ho to ještě víc nerozbesnilo...Poradny pro ženy ohrožené domácím násilím znas? Mrkni na net!

sheala
30. led 2018

určitě dokumentovat! Pokud bys chtěla poradit s dalším postupem, zkus na internetu najít nejbližší pobočku organizací jako je Spondea, Bílý kruh bezpečí, a podobných; setkávají se s touhle problematikou běžně a dokážou člověka celou situací doprovodit.

tedynka
30. led 2018

K lékaři a se zprávou na policii. Pokud pak na policii nepujdes, stejne by te meli kontaktovat, protoze lékař ma v případě napadeni oznamovací povinnost

anatanka
30. led 2018

@helloyou Rozhodne k lekari a schovat si kopii zpravy. Pokud od manzela zatim nechces odejit, tak je policice vice mene zbytecna. Kazdopadne tam jit muzes take zatim jen proto, aby byl sepsan protokol a mela jsi dalsi vec v ruce. Ono se to jeste opakovat bude, tak az se rozhodnes odejit, je dobre byt pripravena.

hojda
30. led 2018

Kamarádka to řešila na sociálce a tam se jí ptaly jestli má nějaké modřiny, takže ano, i modřina se počítá.

helloyou
autor
30. led 2018

@tedynka a co zavazek mlcenlivosti u dr?neni to jen v pripade,kdyz zena popira tyrani a dr je presvedceny, ze jde o nasili?

helloyou
autor
30. led 2018

@anatanka mas skusenosti?

helloyou
autor
30. led 2018

Vcera jsem byla u dr, trvalo to zhruba 5min. Ukazala sem modrinu a poprosila o zapis. Tak to zapsala. A ze s tim mam neco delat. O policii nic nerikala.Tak nevim, jestli je povinna oznamit neco. Snad ne, to bych udelala ja sama.Jestli to neni v pripadech,kdy to zena popira a dr ma podezreni.
Manzelovi je inac uuuplne jedno,co se stalo, co mi udelal.Krome tych stisku mne i uhodil na zem. A pak chytil a postavil mne.Doted jsem z toho mimo,jak to nekdo muze toto udelat a je mu to sumafuk.

tedynka
30. led 2018

@helloyou ne, jakmile se u Dr uvede, ze doslo k napadeni tak to musí hlásit.Oni to jen nahlásí, ze byla osoba napadena, detaily veci musí uvést poškozeny, ty doktor, pokud je vi, nesdeli. Pani pak muže rict ze se k tomu nebude vyjadřovat a policie nic nezmuze.

tedynka
30. led 2018

@helloyou ale co vim tak to oznamují hned, takže pokud vas jeste nikdo nekontaktoval tak to pravděpodobně neoznámila i kdyz by meli. Mluvím z praxe, to co pisu, tak tak to chodi u nás.

fifina1234
26. únor 2018

Určitě dokumentace,a holka přemýšlej udělá to jednou udělá to po druhé a bude se to stupňovat já to měla dvacesest let než jsem to útlá nejhorší na tom je,že to ublíží dětem a může se zhoršit,že nakonec může ublížit fyzicky i těm dětem hodně štěstí k rozhodnuti

fifina1234
26. únor 2018

Jdeš k lékaři,dokumentuje to a teď záleží na tvém rozhodnutí jestli jo úřad.lekarka není povinná hlásit.to záleží jen na Tobě.kolikrat jsem to zahrála do autu,až to bylo horší a horší pak už jsem to ukoncila .

helloyou
autor
17. čer 2018

@fifina1234 Ahoj, az ted som si precitala tvuj prispevek. Dekuji.
Ukoncila myslis vztah celkove?

normalnimatka
17. čer 2018

@helloyou samozřejmě ukončit vztah celkově...

a co se teda odehrávalo od února? ty jsi to nenahlásila?

lennus
17. čer 2018

Můžeš se poradit tady: https://www.bkb.cz/

letadylkokane
17. čer 2018

@helloyou ty s nim porad jeste jsi? Proc, proboha? Cekas snad, ze se zmeni?

helloyou
autor
18. čer 2018

@normalnimatka Ne nenahlasila..A odehravaji se dost caste hadky, nebo je ticho. Fyzicke utoky ne. Nejhorsi vsak jsou jeho odpovede a celkovo komunikace..drzost, arogance, vysmech, do niceho mne nepovzbudi a jo, kartu mame jenom jednu (aj ked ju obcas mam, no je to blbe i tak) protoze pred rokem jsem jednu stratila.

normalnimatka
18. čer 2018

@helloyou tak udělal to už xkrát...tak já nevim. ty čekáš, že se to změní k lepšímu?to, že tě nebije ale že tě tejrá "jen" psychicky, tak si představuješ spokojenej láskyplnej vztah-život?