icon

Manžel nesouhlasí s cestováním. Měla bych ustoupit?

19. srp 2024

Hezký den. Jdu si k vám pro radu. Jestli jsem sobecká já nebo můj manžel, nebo prostě co je na tom tak špatného. Každý rok jsem alespoň jeden týden v roce cestovala po světě. Vždy mě to doma stálo hodně přemlouvání, k posledním cestě jsem řekla, že je opravdu poslední, protože manžel byl vždy neskutečně naštvaný, že vůbec někam jedu. Vždy jsem všechno zařídila, hlídání maminkou, zkrátka vše tak, aby bylo vše v pořádku, než se vrátím a manžel neměl žádné starosti navíc. Dva roky jsem s bratrem nikde nebyla. Teď navrhnul zas, abych na týden někam vyrazili. Ale manžel je proti. Já bych jela tak moc ráda, je to tak úžasné si na týden odpočinout od všech starostí a každodenní domácnosti. Ale to nechápe. Chodím do práce, starám se o děti, domácnost. Nemám žádné koníčky, na víno s kamarádkami chodím tak jednou za čtvrt roku. Jinak jsem v neustálém kolečku rodina a domácnost.Ten týden na cestách mě neskutečně dobije energií. Jenomže pochopení od manžela nemám. Od čeho si potřebují odpočinout. Řekla jsem, že to je naposledy. Jen se zmíním, že bych jela, už je oheň na střeše. Tak nevím, zda z toho mám pokorně vycouvat nebo si stát za svým. Chci toho opravdu tolik?

Strana
z9
alice180
23. srp 2024

@klokanka31 jezdí často na dovolené a tam vidí a slyší věci, že se nestačí divit. jako copa kdyby se věnovali svým životům. To jako šmejdi po okolí kdo, co s kým má a následně přijedou domu a jsou pohoršeni tak, že o to vykládají rodině. Jako proč mi to přijde totálně protažený za vlasy ?! A co to je vůbec za argument.

llluckaaa
23. srp 2024

@alice180 Mně to přijde jako ideální argument pro manipulativního, žárlivého majetnického partnera ☹ A přesně u těchto lidí to chodí tak, že podle sebe, soudím tebe, ví, čeho jsou schopní, a obhajují si to tím, že takto se chovají všichni. O to víc pak toho svého hlídají. To jsou zase moje životní zkušenosti, které ve vztahu fakt nechci.

ninive211
23. srp 2024

@llluckaaa Přesně podobně mi to přijde - manipulátor-žárlivec sám na dovolených pokukuje po lidech, kdo kde s kým a jestli náhodou se někdo u baru nebaví s někým jiným, než s kým seděl u snídaně u stolu jako partner...kdyby se tak lidi starali o svoje věci a nepomlouvali: A jestli nějaká panička si odjela na dovolenou "užít", no tak si odjela užít, co je nám do toho a víme my, zda má doma fungujícího partnera? Že to "vyhození z kopýtka" není s jeho souhlasem (a není to vzájemně tolerované)? Připomíná mi to písničku "O bláznech" : "Blázen žárlí, až umírá, holku krásnou, neuhlídá...."

betelgeuzz
23. srp 2024

Já bych jela. S tímhle doma vůbec nemáme problém. Já jezdívám každý rok na soustředění sboru, z práce míváme teambealdingové přespávačky, muž to samé. Už několik let jezdí s partou kamarádů na týdenní poznávačku. Minule jedna manželka kamaráda šla za druhou manželkou, že jestli jim to společně nezakážou. Ta ji poslala do háje, že se těší na volný týden 😀 Fakt tohle majetnický a manipulativní chování ve vztahu nechápu. Na mě to chlap zkusit, tak zdrhám.

lucieevita
23. srp 2024

Jela bych. Ačkoliv jsem stejný typ jako ty. V tomto případě bych odjela. Vše zařídíš, rodinu obstaráš, rozpočet to vůbec nezatíží. Začala bych tím, že bych se zeptala manžela v klidu, proč nechce, aby si jela.. jaký k tomu má důvod. Možná to ani sám neví, ale je důležité to říct nahlas, popřípadě mít pochopení pro jeho ne, ale myslím, že nemůže mít tak vážný důvod, aby tě to utvrdilo v tom nejet. 🙂

mimco
23. srp 2024

@klokanka31 ty nikam nejezdíš viď? Cítím z tebe frustraci z vlastního života… tobě by vyhovovalo, kdyby to i ostatní měli na prd jako ty, stavíš to sice za humor, brácha cestuje a vypráví co tam kdo dělá, hahaha, přitom i on ví hovno, nikomu u toho nesvítí.
Já jsem byla nedávno na dámské jízdě v zahraničí a upřímně, ani nevím, jak ten prcing tam prakticky vyřešit, někoho tam jako oslovit? Koho tvl.? Taxikáře? Číšníka? Trošku pod úroveň ne? Už máme věk, není nám 20! To si to raději udělám sama! Navíc ještě něco od někoho chytit🫣. Všem nám je přes 40, raději něco dobrého sním, uvidím, zažiju, vyspím se do sytosti, odpočinu a do toho mi sex s nějakým místním vošoustem fakt nezapadá. Mmch., všichni tihle playboyové na nás rozhodně čekají🤦‍♀️.
Tvl., kdybych chtěla s někým š.kat, tak to snad budu dělat v ČR ne🤔🤷‍♀️

lichozroutsudy
23. srp 2024

@mimco ona je extremne hloupa, z cehoz vyplyva i to, ze je frustrovana, nestastna, zavistiva. Proste ma podelanej zivot a mysli si, ze za to muze kdokoliv jiny, ale nikoliv ona sama. No, co nadelame. Nic. Muzeme si ji tu nechat jako takove zviratko na pobaveni.

klokanka31
23. srp 2024

@mimco Frustrovaná fakt nejsem, mám spokojený život 😊 Takový, jaký mě naplňuje. Mě baví být s rodinou, nezdrhat od ní na týden pryč abych si "odpočinula". Ale zase je pravda že vzhledem k tomu, že jsem žena v domácnosti, mám čas i na sebe. Kdybych chodila do práce plus ještě doma lítat, pak bych taky asi byla vyšťavená...

klokanka31
23. srp 2024

@lichozroutsudy A proč si myslíš že mám podělaný život? To ty v každé diskuzi vyvádíš jako kdyby se ti něco fakt ošklivého stalo, a nedokázala sis svoje problémy vyřešit v klidu doma.

drep
23. srp 2024

@mimco můj bývalý primář jednou prohlásil o odborech v naší nemocnici, že jejich jediný cíl je zjevně zajistit, aby se všichni měli stejně špatně. Tak přesně tohle si myslím o klokance.

somalicats
23. srp 2024

@klokanka31 To, že tobě vyhovuje život, jaký vedeš, je v pořádku. Co není v pořádku je to, že to tu pomalu v každé diskusi cpeš jako to správné. Už jen ten tvůj poslední příspěvek - nezdrhat od rodiny, abych si "odpočinula" (schválně používám uvozovky stejně jako ty). Ty totiž nedokážeš ve své jednoduchosti a hlouposti pochopit to, že někdo to může mít jinak a že to je naprosto v pořádku. Tebe snad nikdo nenutí jet někam na týden samotnou, ne? Tak to nevymlouvej těm, co to tak dělat chtějí.

llluckaaa
23. srp 2024

@klokanka31 Na mě teda dlouhodobě působiš naopak vyrovnaně, stabilně a spokojeně, zároveň ale i děsivě 😀 Člověk by řekl, že sem ty názory píšeš schválně, abys trollila a vyvolala reakci. Já v tobě vidím Stepfordskou paničku, robota vytvořeného mužem podle idey, jak by měla vypadat ideální manželka. A stejně jako v tom příběhu, cílem je i ostatní ženy předělat na roboty - dokonalé manželky, matky a hospodyňky bez vlastního názoru, cílů, tužeb a potřeb.

mimco
23. srp 2024

@llluckaaa trefa!

klokanka31
23. srp 2024

@llluckaaa Já mám svoje cíle, potřeby, přání, a dokonce i názory. A to je právě to, nejsem poslušná ovce která jede podle módních trendů, podle moderních představ jak by se zrovna mělo žít. A s tím má očividně hodně lidí problém...Ale to není můj problém 😊

ai30
23. srp 2024

@klokanka31 Ja te muzu uklidnit, at z toho nemas tezke spani. Nikdo nema nejmensi problem s tim, jak zijes, jsi (troufam si rict naproste vetsine tady) kompletne ukradena. Hodne lidi ma problem s tim, ze ta svoje konzervativni moudra urputne siris mezi lidmi, kteri na ne nemaji ani cas, ani naladu, ani o ne nemaji byt mikroskopicky zajem. Profilu tradwives je vsude dosyta, kdo chce cist blbosti o tom, jak zena, ktera chce cestovat bez manzela, zakonite podvadi, ten si je muze vyhledat sam.

llluckaaa
23. srp 2024

@klokanka31 Tak to já věřím, že máš svoje cíle, potřeby, přání a názory, ale ty, o které se s námi dělíš, vypadají naprogramovaně 😉 Moderní představa, jak se má žít, nemá právě hranice, každá z nás má možnost jít svou cestou ke štěstí, za které je zodpovědná jen ona sama. Ty tady protlačuješ názor, že možnost volby je špatně a líp bylo, že kdy se ženy nemohly rozhodovat samy za sebe. Částečně tě teda i obdivuju, jak za ten svůj názor neohroženě kopeš a občas to schytáváš, já být na tvém místě, tak bych se na to už vysr... Ale možná máš své poslání v tomto světě... Tvl, nejsi jehovistka, že ne???
@ai30 Mně ukradená není, pro mě je to zajímavý předmět k pozorování 🙂 Takový, který člověk jen tak nepotká, protože se pohybuje v jiných dimenzích a které se protnou leda tak na mateřském fóru.

drep
23. srp 2024

@klokanka31 trošku se přeceňuješ, tipnu si, že 99% toho fóra jste ty i tvůj život naprosto u zadnice. Co mi ale není ukradené je tvoje vnucování tvého názoru, že žena, která nechce mít obojek s řetězem, dosahujícím max. Na zápraží, je špatná, soběstačnost je špatná, nezávislost je špatná, vlastní život je špatný. Žij si jak chceš, ale nevnucuj svoje názory zbytku světa jako jedinou správnou věc.

exbordelar
23. srp 2024

Tvl, holky, neprehanite to uz trochu? 😳 Klokanka pronesla par nevinnych vet, proste jeji nazor, tecka. Za to vy jste se na ni slitly jak supi na mrsinu 😳 A naopak mi prijde, ze ten, kdo tady urputne prosazuje svuj nazor (moderni emancipace v poradku 👍🏼, tradicni zpusob zivota 👎🏼👎🏼 Fuj, ble, hruza, des a pod.) jste vy!
Autorce drzim palce, at si doma vse vyjasni a je stastna. A dale bych tady tuhle diskuzi, co se zvrhla v osobni utoky, ukoncila 😳

brunetka11
23. srp 2024

@exbordelar Upřímně, osobně mi jsou nějaké moderní trendy ukradené. Žiju si podle svých potřeb a dohod s partnerem.
Ale také mne bije do očí to neférové podsouvání viny Klokankou ostatním za to, že žijí tak, jak oni cítí, ale jinak, než ona. Ty facky za to, že mají potřebu se ujistit v tom, že si chtějí ipřes nesouhlas partnera či blízkého okolí jít za svým.
A to její "kam ten svět spěje" - jako ten Jehova @llluckaaa mne u ní napadl už také několikrát.

ai30
23. srp 2024

@exbordelar Prosimte, nedelej z toho hned kovbojku. Nikdo tu nenapada 'tradicni' zpusob zivota, at uz si pod tim klokanka nebo kdokoliv jiny predstavuje, co chce. Ty nevinne vety byly o tom, ze zena, ktera cestuje bez manzela je automaticky rozhodnozka, ktera chce podvadet. A tyhle kecy si opravdu muze strcit za klobouk. (Uprimne, stejne jako ty si muzes strcit za klobouk teatralni ukoncovani cizi diskuse ;) :D)

klokanka31
23. srp 2024

@ai30 Tak ale diskuze je o tom projevit svoje názory, ať už jsou různé ne? Kdyby měl každý stejný názor, byla by na světě nuda. Navíc nežijeme v době F.L.Heka, kdy byly některé nežádoucí myšlenky zakazované.

klokanka31
23. srp 2024

@drep Jenže tady nejde o mě, manžel zakladatelky má evidentně nějaký problém, a fakt mi přijde nefér se k němu takhle postavit. Trocha sobectví je možná ok, ale v tomhle světě sobeckost vládne. Proč se na svatbách říká, že končí jednoduché já, a začíná krásné my? Prostě jak máš rodinu, už si nemůžeš žít jak svobodná bez závazků. Nebo můžeš, ale pak je průšvih, pokud s tím nesouhlasí partner...

drep
23. srp 2024

@klokanka31 hele a když bude mít její partner problém s tím, že třeba nosí podpatky? Nebo se barví na blond? Nebo řídí automobil? Nebo volí? Tak je taky nefér, když to ta žena bude dělat? Kde je ta hranice, nakolik o nás rozhoduje druhý člověk, co je ještě osobní svoboda?

klokanka31
23. srp 2024

@drep No tak ať se s ním rozvede jestli se cítí tak hrozně utlačovaná 🤷‍♀️

autor
23. srp 2024

@pampelina18 Prosím? Tak tohle vážně ne 🙈🙈

brunetka11
23. srp 2024

@klokanka31 A prozradíš nám, co je sobeckého na strávení týdne mimo domov a mimo rodinu a načerpání nových sil?

klokanka31
23. srp 2024

@brunetka11 Je na tom sobecké to, že nebere ohledy na manželův názor. A myslím že nové síly by nabrala i s manželem 😊 Přece jen na dovolené se nemusíš starat o kolotoč povinností v domácnosti...

autor
23. srp 2024

To, že někoho vůbec napadá, že mě baví cestovat jen proto, abych si mohla užívat s někým jiným, tak to tedy rozhodně NE. Bože můj, jak tohle může někoho napadnout 🙈🙈🙈 Rozhodně ne, nemám potřebu, na to mám manžela, který je úžasný až na tuto záležitost, kvůli které jsem diskusi zakládala 🤭 No stáje čekám na vhodnou příležitost, po posledním rozhovoru jsme diskusi raději brzy ukončili ... je mi jasný, že stejně pojedeš, protože jinak by to ani nemohlo být, já věděl, že až se ti brácha zase ozve, že hned přiběhneš ... zkrátka to nemělo smysl... teď sepisuji seznam každodenních věcí, co dělám, co se sami neudělají, až opět dostanu otázku, od čeho si chci odpočinout ... sama koukám, kolik toho je 😵 Kolik věcí dělám a kolik věcí je bráno jako samozřejmost... šílené...

psittacula
23. srp 2024

Příspěvek vždycky vypovídá především o svém autorovi, takže se tím vůbec nezabývej.

somalicats
23. srp 2024

@klokanka31 Já jsem šla například minulý pátek do kina. Sama, bez manžela. A víš proč? Protože máme diametrálně odlišný vkus. On je na romantické filmy, které nebaví mě, já mám ráda naprosto jiné žánry. Takže jsem mu oznámila, že půjdu do kina, sice to zkusil, že by šel se mnou, pustila jsem mu trailer a velmi rychle si to rozmyslel. Takže asi tak. Já mu zase umožním chodit na písničkáře, které má rád a nebaví mě. A o tom to je - trávit spolu čas ano, ale mít taky možnost dělat věci, které toho druhého nebaví. A to může být klidně i případ zakladatelky diskuse.

Strana
z9