Manžel odmítá vasektomii. Jak řešit antikoncepci?
Ahoj holky, potřebuju se spíš vypovídat a třeba si i nechat poradit. S manželem máme dvě krásné děti, a já další děti už nechci. Mám za sebou dva císaře a špatně snáším těhotenství i porod, mám těžký atopický ekzém, Který se v těhotenství vymkne kontrole a nemůžu se léčit, prostě potřetí už ne. Teď jsem opravdu šťastná a spokojená. Problém nastává u antikoncepce, bohužel vzhledem k ekzému, pro mě většina antikoncepce není vhodná. Tělísko i klasické tablety mu zhoršují ekzém, spermicidní prostředky nesnesu, takže používáme kondom, jenže bojím se, že to není spolehlivá metoda a taky mě to obtěžuje. A teď k věci, opatrně ( rozhodně jsem to nepodala tak, jako teď ti ufiknou koule) jsem to probrala s manželem a navrhla mu, že by si po 40 ( teď 37) mohl nechat udělat vasektomii. A on prostě řekl ne. Hrozně mě naštvalo, že o tom nechce ani uvažovat a přijde mi sobecké, že mě by na sterilizaci klidně poslal bez ohledu na to, jak náročný zákrok to je( anestezie, otevření břicha atd.) proti desetiminutovému zákroku v lokální anestezii. Přijde mi, že se na tom vůbec nechce podílet. Počítání plodných dnů se posmívá, neřeší to, kdy se může a kdy ne, ale pomoct mi taky nechce, vždycky všechno nechá na mě. Ale já se prostě nechci do 50 klepat strachy, že budu těhotná, případně řešit nějakou " nehodu"
, mimochodem mamka má 55 a stále má cyklus 8x ročně, takže představa, že se ještě 25 let budu chránit gumou se mi nelíbí. Máte nějakou radu? Případně měl to tak někdo taky s manželem a nakonec třeba zákrok podstoupil?
@veritanas Ale pokud chceš 100% jistotu, tak jediné řešení je žádný sex. Ani vasektomie není 100 - https://zdravi.euro.cz/leky/vasektomie-prubeh-k... - jo, selhání v 0,1% případů, ale...
@aselluska Je to jejich chlouba,rýmičku snášíme líp my ženy...ne,rýmičky atd.máme všichni stejný,jen z chlapů jsou bábovky. A otázkou je,jestli jsme je k tomu nedohnaly my ženy. Furt je v něčem omlouváme, buď že od přírody mají to a to,že za to vlastně nemůžou, mají rýmičku? Tak ať si jdou lehnout,čajíček do postýlky...A my ženy? Jsme přece ženský,všechno zvládneme,všechno vydržíme. Už by se ti chlapi měli přestat omlouvat,nebo to dopadne tak,že my budeme stavět baráky,shánět dříví na zimu,a oni si u kafíčka budou dělat depilaci 🤦♀️😂
Přijde mi až neuvěřitelný, že většina zde komentujících žen v dnešní době považuje antikoncepci téměř výhradně na ženě za ok řešení. Já se tedy jejímu rozčarování nedivím. Na sex jsou dva, na plození taky. Tak by mělo dojít k nějakému kompromisu, ne říct, že to je její starost, její záležitost, tak ať se s tím nějak popasuje ona a pak si taky nese následky. Já vůbec nejsem ve stejné situaci, ale taky bych asi byla překvapená a rozčarovaná. Pokud partner sex chce, tak by se měl odpovědně zapojit. OK, neříkám hned poslechnout a zvolit téměř až definitivní řešení, ale posmívat se a od jakékoliv metody se distancovat? Asi bych se pak zase distancovala já, jenže to nic neřeší. Já si tedy naopak vůbec nemyslím, že jeho chování je ok, chápu pointu příběhu a taky by se mi to nelíbilo.
@zelenaesmolda no, jelikož tam je zjevné, že žena je v tomto ta hodně aktivní - nakupuje, nasazuje... tak bych se nedivila, kdyby tam byla odlišná i potřeba sexu natolik, že pokud to bude: "Když nekoupíš kondom, nic nebude." tak že opravdu nic nebude.
@klokanka31 já to taky nechápu. Hodně žen o chlapech mluví jako o nesvéprávnych, nesamostatných, dětinskych až se tak vlastně začali chovat. Já se taky podílím na finančním chodu domácnosti, proč by se on neměl zabývat naší intimní sexuální pohodu.
No, ona treba i moje kamaradka mela problem s tim, nechat se sterilizovat po 3. cisari. Nevim, jak se nakonec rozhodla, ale jde o ten pocit, a to ona uz opravdu dalsi dite mit nesmi. Presto... Takze chlapa chapu, tam to bude podobne. Mne by se to asi taky nelibilo. A ne, holky. Vasektomie NENI stoprocentne vratna. Uz hned ze zacatku ta uspesnost neni stoprocentni a pak s kazdym rokem pomerne rychle klesa. Takze tvrdit, ze to kdyztak muze vratit je lez.
@journals tady třeba konkrétně u mě vůbec nejde o to že má mít žena antikoncepci pouze na svých bedrech. Ale přijde mi naprosto neúnosné aby partner za mnou přišel s myšlenkou abych si já nechala provést nenavratny zákrok k tomu abych už nikdy nemohla mít dítě.
A jelikož muži mají možnost 2 metod
A to je vasektomie a nebo kondom ...( Kondom zakladatelka SAMA nechce ! )
A ženská má možnost těch antikoncepčních metod asi 15 ! Tak se na ženskou antikoncepci díváme trošku jinak !!!
Mimochodem je teď na trhu strašně moc věcí které se klidně dají kombinovat
Takový stroj co pozná možnost oplodnění ze slin...z dechu..
Podle teploty ...existuje spoustu možností a kombinace téhle a třeba pesaru už nabízí úplně stejnou ochranu , jako hormonální antikoncepce ...tělísko...apod...
Takže možno než aby autorka hnedka hodila na chlapa nejjednodušší řešení ( pro ní)
Může vyzkoušet jak komfortní a dostačující pro ni můžou být ještě jiné metody které nevyzkoušela...
Je
@veronicka89 Jenže tady se hlavně asi nepochopila pointa. Nejde o to, že musí to a to, ale že (pokud to tedy dobře chápu) není schopný vymyslet cokoliv, co by dávalo smysl jim oběma, nezajímá se, nehodlá se v tom zapojovat. To je to, o co tu jde. Nebo já to tedy z toho dotazu čtu. Dotyčná tu psala, že mu to přednesla, asi čekala diskuzi, která nebyla a to je ono. Prostě jednoduše - je to společný problém, pojďme ho společně vyřešit. O to tu jde. Ne o to, co by on musel, nemusel. Tady se řeší jeho postoj. A ten je rozhodně špatně.
Jako upřímně, přijít za mnou manžel, ať se nechám sterilizovat, tak ho pošlu taky do háje. O svém těle by si měl každý rozhodovat sám. Ok, nadhodit tuto možnost, ale pokud ten druhý nesouhlasí, tak nemáš právo se vztekat. Jemu kondomy vyhovují, tobě ne, tak se sterilizuj ty. Pokud ti tolik vadí, že je nákup, aplikace na tobě, tak ať se o to stará on, nebo se střídejte, jinak žádný sex. Nebo zkus pesar nebo tu symptotermální metodu(+kondom), i když se tomu směje…
@journals děkuji, to je přesně ono. Nehledá se řešení, já jsem to rozhodně nepřenesla jako, teď na to půjdeš, ale spíš dovedeš si představit, že? A prostě ono nic, jemu to vyhovuje...a to mě štve, že mu nedělá problém mě vystavit něčemu, co se mi nelíbí, avšak diskutovat a najít východisko už problém je..
@journals no já to zas chápu tak že se snažila navázat nějak řeč a pak mu vlastně řekla jestli nechce jít na tu vasektomii....
A mě už by tohle prostě šílené naštvalo ...a už bych to aspoň nějaký čas nechtěla vůbec řešit ...a hlavně jak dál řešit ? Kondom mi vyhovuje a vasektomii nechci ? Jako jasné jsou 2 ale mojeho chlapa by upřímně přednáška o 18 různých metodách antikoncepce moc nebrala....
Mimochodem já další děti nějak v plánu nemám a tělíska nechci , prášky a i tyčinky taky ne ani nic hormonálního ...
Takže až budu chtít přijdu za chlapem a řeknu mu podívej další dítě nechci kondom nechceme nikdo jsou ty a ty možnosti a asi něco z toho zkusím...on by se zeptal co mám v plánu zkusit...to bych mu řekla a on by mi řekl svůj názor ...
Ale zakladatelka řekla že nic brát nemůže tělíska taky ne ...pesar ani ženský kondom ? Nevím...
Různé digitální počítače početí taky ne ale jediné co ji napadlo byla vlastně ta vasektomie ...kde to vlastně odsere chlap pokud se někdy rozejdou nebo na ni spadne z nebe klavír...
@veronicka89 O tom to asi vůbec není, pointa je někde jinde 😉
@veronicka89 tak to pozor, všechno tohle u nás proběhlo a výsledek? Stále nakupuju kondomy v supermarketech...
@veronicka89 Odsere to chlap? A ženská neodsere že si antinou ničí zdraví? Že je větší možnost rakoviny,atd? Když jim praskne kondom tak to zas odsere ženská. Buď si dítě nechá a víme jak je těhotenství na houby + nějaké riziko smrti u porodu je vždycky, nebo půjde na potrat, a to pro tělo taky není hitparáda + možná psychické následky.
@veritanas Aha takže k jaké antikoncepci se přiklánís teda ty ? Jakou jsi mu řekla že bys ty chtěla teda?
@klokanka31 podívej mě jako ženu by otázka sterilizace naštvala...stejně tak když bych byla muž ... Nic víc nic min
Stejně výzkumy jdou dopředu,tady se na koronu během pár měsíců vynalezla vakcína,ale že by teda někdo už konečně vymyslel antinu pro chlapy,to ne 😡
Jaké mel ten partner teda možnosti diskuze?
O čem se mělo diskutovat? O jaké metodě antikoncepce teda...?
Pokud vasektomii zavrhnul a kondom mi zavrhla partnerka?
@veronicka89 já jsem mu řekla, že souhlasím s tím, že budeme používat kondom a klidně se o to budu starat, ale že bych ráda, aby si v plodné dny dál třeba pozor nebo jsme to praktikovali jinak.. vlastně přidat něco k tomu kondomu...a pak se mi posmíval, že si měřím teplotu a počítám ovulace, že tomu moc nevěří...a nikdy se třeba neptá, jak to s těmi plodnými dny je.. prostě pohoda máme kondomy...
@klokanka31 prý už dávno je ...ale prý by ji nikdo nechtěl 😅
@veritanas aha tak to jo ... Takže on třeba po téhle domluvě není schopný ejakulovat mimo ?
@veronicka89 Zase je to možná i o komunikaci ve vztahu. Pokud je člověk s partnerem ve spokojeném svazku,a ví 100% že žádné další dítě nechce,pak proč to teda nepodstoupit?
@klokanka31 prý vyvinuli, ale chlapy to nechtěli (asi ti pokusní králíci), prej hodně nežádoucích účinků.. Jako že jim třeba z toho nebylo dobře ..sem četla 😀
@veritanas Mně přijde že je sobec,že pro svoje pohodlí prostě neudělá ani ťuk.
@terkync No vždyť to říkám,bábovky. Ježiš jak já bych je chtěla vidět rodit...😂
@klokanka31 protože vůbec nikdo neví co bude za 5let ...a to může teď být vztah nejlepší na světě...
Člověk by měl uvažovat trošku realistický ...
@klokanka31 jako z podstaty ženství, musíme něco vydržet 😀 ale chlap zase musí vydržet nás..

Chlapi jsou už na slovo vasektomie hrozně hákliví a vůbec se nedivím, že takto reagoval za prvé má strach, že funkčnost bude omezena za druhé jsou někteří holt srabi a bojí se zákroku a bolesti a ke všemu co vím tak málo který chlap vůbec za život navštíví urologa ....ke všemu jejich pinďa je nejdůležitější orgán těla a jsou na to hákliví 😅 né nadarmo rodí ženy být to obráceně tak jsme rádi když by jsme měli jedno dítě oni mají úplně jiný práh bolesti 🤔 já jsem rozhodnutá, že 4 dítě už né a když budu mít po porodu třeťátka a vše půjde jak má tak si nechám vzít vejcovody je to i prevence proti rakovině a jelikož se nejraději spoléhám na sebe tak bych ani mého chlapa do toho nezatahovala i když ke svému chlapovi mám důvěru tak jsem se rozhodla pro to já jemu je jedno jestli máme kondom nebo ne, ale pro mě toto je jednodužší a do budoucna i lepší nemuset to řešit 😅