Minulost, nevěra, nedůvěra. Dokázali jste se přes to přenést?

29. lis 2023

Dobrý den,
Před nějakou dobou jsme se s manželem ocitli v bodě manželské krize, kde praskla manželova nevěra.
Trvala asi měsíc , měsíc a půl.
Jednalo se o kolegyni z práce - víceméně dopisování, pracovní obědy.
Dle jeho slov se nikde mimo práci s ni neschazel, čistě rozptýlení v pracovní době(které tedy mě dost ranilo po zjištění)
Dostala se ke mě informace, ze se spolu v te době vyspali.
Prý nějaké indicie byly v těch zprávách - ja teda přímo nic se sexem neviděla.
Jen informace, ze manzel se mi nemůže podívat do oci, ze on to tak snadné jako protějšek nema … a informace o rozdělane práci😏
S manželem jsem tuto věc několikrát rozvadela, tvrdí mi, ze k ničemu takovému nedošlo - sexu (resp. je prý vyrusilo auto a za druhé se mu nepostavil penis / ano, došlo k nějaké předehre, aby k tomu mohlo zřejmě dojit
(prave,vím, ze takový je, když je nervózní, nemá citové pouto, tak proste nic … tudíž jsem byla udivena, nesedelo mi to k němu ))
Zkoušela jsem to z neho vydolovat různými způsoby - zdali by změnil svou výpověď, kdybych mu rekla, ze od druhé strany mám jinou informaci , ale ze si za svym stojí.
Také jsem měla nějaké problémy, tak jsem mu na rovinu rekla, ze ať kapne božskou, jinak mi doktor jiste řekne , ze mám nějakou nemoc určitě od nej. Tak mi řekl, ze tuhle věc mi řekl, už několikrát a odpověď je stále stejná.
Tohle tema se ho vždy hodně dotkne, protože mi to řekl již několikrát, ze k ničemu v tomhle nedošlo, ale mělo a vi, ze udelal obrovskou chybu a sám za sebe se stydí a říká, ze ho pořad usvědčuji z neceho , co se nestalo.
Bere to tak, jak by to udelal, ze ho nic neospravedlnuje, ale mám v sobe stále takové … a co když …
(Jsem jeho první, dle mého viděl možnost ve slabé chvilce a blb se chytil a vymachal se v tom)

Prepadaji me myšlenky, ze bych te dotyčné normálně napsala, jak to bylo. Jen racionálně vím, ze jak mužů věřit někomu, kdo se snažil za kazdou cenu manžela dostat(ikdyz ten ji řekl, ze rodinu nemá v plánu nikdy opustit a vztah mezi nimi nebere jako žádný vztah., resp. ihned vše ukončil bez niceho. Takže to vypadalo na poblouzněni, rozptýlení a čus. Protistrana to ovšem měla jinak.
Řekl, ji ze si sezerou, co si natropili a konec ) nikdy neměl v plánu vymenit, to co má, jen to svinsky obětoval 🙈(tohle si uvědomil po tom všem)

Aktuálně je to moc hezké, vlastně jedno z nejhezčích období, které po dlouhé době prozivame.
Vše jsme od A do Z probrali, ja jsem hodně prozrela a manžel zklamal hlavně sám sebe a kaje se.
Stará se , mám upřímně pocit, ze si uvědomil , co způsobil a jaké mohly být důsledky.

Jen na mě stále vyskakují takové ty pocity, co když … a proč ?
Nemám aktuálně podezření, ze by něco ještě bylo. Vlastně vždy se snazi mou pochybnost vyvrátit a ujistit mě.

Myslite si, ze člověk se z téhle situace dokáže natolik poučit, ze si konecne uvědomí, ze to co má není samozřejmost a ze si daleko více važí toho, oč mohl přijít?
Řekl mi, ze na tuhle situaci nikdy nezapomene, ze si to ponese do konce života a ze se z toho tak vyléčil a ponaucí po tom, co prozrel.

Dokázali jste se přes tohle přenést a teď žijete strašný život a tohle Vám dalo takový impuls a uvědomění se ?
Upřímně, jsem si vědoma, ze jsme meli doma už takový stereotyp a chyběla tomu ,,šťáva a drive” byli jsme takovi rodiče, co zapomeli na roli milenců😏🙄🤨
Děkuji, ze jste docetli vše az sem a děkuji za Vás názor.

pampeliska1313
29. lis 2023

Za mě - pokud se snaží, snažila bych se toho drzet. Rozebírat to muzete horem dolem, ale takový to “co kdyby” je zabiják. Držela bych se toho, co víte. Kdyby s ní sex měl, odejdete? Kdyby k tomu došlo znovu, už bych odešla. Takhle bych to brala jako vystraznej prst.

mollyweasley
29. lis 2023

Ano. Myslím, že taková facka může pomoct oběma - jemu, jaký byl kretén, a že opravdu mohl všechno ztratit (a podle popisu to vypadá, že toho opravdu lituje). Tobě, že nic není samozřejmé a je potřeba na vztahu pracovat. Láska není samozřejmá, protože už jednou vznikla. O lásku se musí pečovat. Žena obvykle potřebuje pozornost, popovídat si, potřebuje péči. Muž obvykle potřebuje pochvalu, tělesné vyjádření lásky.
Máte teď jedinečnou šanci nastavit si nová pravidla, věnovat se jeden druhému, být k sobě upřímní. Začněte si říkat to, co se vám kdysi nelíbilo, ale drželi jste to v sobě. Ale laskavým způsobem. Přečtěte si knížku Pět jazyků lásky (nebo poslechněte na Spotify), využívejte toho, že děti rostou a jsou více samostatné a vy tak můžete zajít do sauny, čajovny (osahávat se jako zamlada).

autor
29. lis 2023

@pampeliska1313 prave, ze kdyby měl sex tak jsem zastánce, ze bych šla, ale strašne bych nechtěla, protože ho miluji 🙈

autor
29. lis 2023

@mollyweasley děkuji, to jste napsala hezky 🙏🏻 opravdu to tak vnímám. Jsem ve fázi, kdy jsem si z toho vzala hodně ponaučení. Až se manzel divil, co jsem na nej vše vychrlila.
Přijde mi teď vše uprimnejsi, bez omáčky.
Ano láska není samozřejmost a musíme o ni pečovat ♥️

lvl16
29. lis 2023

Ano, přes tohle bych se přenesla.
To, jestli s dotyčnou spal, nebo ne, by mi skoro bylo ale jedno. Počítá se ten úmysl.

zuzkasim
29. lis 2023

S největší pravděpodobností k sexu nedošlo, ale nepátrala bych po tom. Nevím, jaký rozdíl by byl v tom, jestli ano nebo ne? Uvědomil si, že to byla velká chyba, že by tě mohl ztratit, utnul to. Ty sis uvědomila, že taky musíš na vztahu pracovat, máte druhou šanci. Nech to být a snaž se, ať je váš vztah krásný. Podle tvého popisu jste to zvládli docela dobře. Jestli máš pocit, že bys to potřebovala zpracovat lépe, najdi si terapeuta, ale dala bych tomu hlavně čas a užívala to hezké. Moc přeju, ať to zvládnete!

lencaa11
29. lis 2023

Asi takhle nevěřím že řekne chlap že mu to nešlo něco bylo atd ..prostě nechce nic říct že bylo víc aby jste ještě víc do něj nejela pokud to ona brala jinak to vám sama neřekne a stejně on měl bejt ten kdo řekne STOP MAM RODINU ZENU kdyby to bylo tak že ona po něm jela tak on měl dát STOP....vždy je to o obou ne jen o jednom pokud se snaží ok chce to čas já bych teda nedala že by sní byl dál v práci nikdo clovek nevi jinak je to hodně o vás zda to zvládnete sama v sobě a taky zda ta snaha z jeho a z vaší strany bude delší ne jen třeba mesic ale čas ukáže jak jste na tom spolu

galatea_a
29. lis 2023

Už se v tom nehrabej. Tvůj muž se podle všeho poučill, tak to zkus přijmout a už to neřešit, nedomýšlet.

pampeliska1313
29. lis 2023

Mě podvedl ex partner. Já teda věděla ze s ni měl sex. A bylo to hrozny. Furt mi to jelo před očima a odpustit jsem nedokázala - respektive jsem si tvrdila, ze jo, ale vlastně ne.:D ( ale bylo mi náct, teď už jsem jinde, ale tehdy bych to fakt radši nevěděla) ale byla to pro mě taková zkušenost, ze pak jsen se v dalších vztazích nepidila. Kdyby mě manžel podváděl a já na to přišla, okay. Zajímalo by mě to. Ale to je všechno. Spis by mě teď zajímalo, jestli je zamilovanej jinde, zbytek bych odsunula. Pro jednou. Tehdy s tím ex jsem se v tom furt stourala, podezirala a i když jsem si myslela, ze to není poznat, bylo a tím ten vztah končil, i když jsem nechtěla. Za mě je u tadytech věci i důležitý umět to nechat jít. Mít ten čas to zpracovat, mluvit o tom, bejt uprimnej na obou stranách, ale pak se k tomu už nevracet, nevycitat, jít znovu. Ale je to jen “můj ideální postup” nejde to vždycky. Vztahu s manželem třeba věřím a věřím ze bychom nevěru ustáli, kdyby k tomu došlo. Ale když si vybavim svoje ex, tak byly i vztahy, který by tím skoncily, protože natura toho kluka proste byla taková, ze by to udělal znovu a lhal by mi do oci, ze ne. Nejsem v tomhle zastánce radikálních řešení (hnedka odejít/za každou cenu drzet) proste vždycky záleží na tom konkrétním vztahu, jak se ty lidi pak snaží, jak si posunou hranici toho, čemu do ty doby věřili atd (protože i když někdo tvrdí, ze by určitě při nevěře odešel, bejt to tak vůbec nemusí) a nevim, z toho co jste napsala jako příspěvek mi přijde, ze je to jeden z těch “lepších” příkladu - nevíte jestli byl sex, věděl ze odejít nechce a řekl to rovnou, spis asi něco chybí ve vztahu třeba a hlavně se snaží s tím nějak rovnat vůči sobě i Vám. Spis vnímám velkou nejistotu na Vaši straně, která je naprosto pochopitelná, otázka je, jak moc to v sobě dokážete pustit, klidně bych někam zašla.)

martinka_33
29. lis 2023

Pro me je nevera uz predehra, jestli byl penis ve vagine nebo v puse nebo v ruce nebo si jen tak stál při tom kdyz ruce sahaly na cizí prsa uz roli nehraje 😀 Duvera se ale tezko ziskava zpet.

autor
29. lis 2023

@zuzkasim děkuji za hezkou podporu 🙏🏻

autor
29. lis 2023

@martinka_33 tak příjemné mi není, ze si nechal sahat na péro od takového nemorálního pometla, které neví, kam patří 🙄
Doufám, že si blbec nabil poradně pusu 🙈

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
29. lis 2023

@martinka_33 získat zpět nejde, snad vybudovat nova

biciklissie
29. lis 2023

Za mě je to úplně jedno. Pro mě by tohle byla už nevěra. A není pro mě až tak podstatně, jak až to fyzicky došlo. Tak buď to fakt jako vzít jako impuls a pracovat na vztahu. Nebo to zabalit a jít. Nejhorší je v tom se pořád babrat, vyslýchat. Ty máš pocit, že jsi v právu a jsi. Ale časem by to bylo k neziti a přestalo to bavit i toho nejvíc kajicneho světce. Přešel by z pokání do defenzivy. Chce to fakt už stopnout, nechat to být a říct si jasne, co dál.

suzanna123
29. lis 2023

@martinka_33 přesně. Já bych ještě uznala jako polehčující okolnost, kdyby k sexu nedošlo, protože by si uvědomil, že tohle udělat nechce, natáhnul kalhoty a zmizel, rozhodně ne to, že ho něco vyrušilo...
Obecně, pokud jste měli krizi a on toho lituje a snaží se, tak bych se s tím asi taky snažila srovnat - a pak bych mu ráda věřila, že k tomu nedošlo a nerejpala se v tom. K čemu ti pomůže, když se dopátráš, že jo?

mollyweasley
29. lis 2023

Pokud tě něco hlodá, šla bych prostě cestou upřímného rozhovoru.
"Petře, chtěla bych mít celou tuhle kapitolu už za uzavřenou, ale zatím nemůžu, žere mě to, myslím na vás dva každý den, co chvilku mi nějaká situace připomene to, co se stalo. Vidím auto na parkovišti, představím si, že tam sedíte vy dva. Zapípá ti mobil, už vidím, že ti píše ona. Ráno vyjedeš do práce dříve a hlodá ve mě, jestli to není kvůli ní. Když nemůžu usnout, jdou mi hlavou různé scény, co jste spolu dělali, říkali si. Strašně moc mě to bolí, ale zároveň vidím, že se moc snažíš pracovat na našem vztahu. Pomohlo by mi, kdybychom si teď spolu v posteli všechno řekli. Měj ty koule a odpověz mi prosím popravdě na moje otázky. Klidně zhasnu, jestli ti bude příjemnější nevidět mi do očí, ale potřebuju to vědět."
Zeptej se ho na všechno. Proč se to stalo, co mu to dalo, co doma neměl. Jestli to byly jenom sladké řeči, líbání a nepodařený sex, nebo jestli spolu i někde byli, procházka, kino. V čem je ona jiná, než ty, co mu imponovalo. Zkus se ptát bez emocí, výčitek, ale potom, kdy si takhle upřímně promluvíte, už se k tomu nevracej. Vezmi si z toho, co bys na sobě mohla změnit, zároveň jestli je něco na něm, co by v chování k tobě mohl změnit on, řekni mu to. Jestli ho paní chválila, jak je zručný a schopný, asi to potřebuje. Jestli mu dávala najevo lásku fyzicky, začni taky. Jestli mu stačilo, že s ním tráví odpoledne a poslouchá ho, když mluví o motorkách, zkus taky.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
29. lis 2023

@mollyweasley prave takový rozhovor jsme vedli 2,5 měsíce v kuse každý den 🙈 a odpověď je stále stejná. Vlastně jsme si všechno vyrikali, jenže ja asi čím delší dobu to je, tím více si vytvářím v hlave různé scénáře a domněnky.
Takhle jsem se ho zeptala několikrát, vlastně šlo o to, ze doma v te době nepanovala skvělá nálada a on měl pocit, ze se mu sype vše pod rukama- v te době ze nedokáže uživit rodinu a problémy další.
Slečna ho poslouchala. Mluvil více tam, než doma. Zacala váznout komunikace.
Říkám si, jestli je na místě do nej pořad takhle dlubat, když svou výpověď nemění a naopak se pak cítí dotčený už, ze mi to říká stále dokola a nevěřím mu. Tohle bude ve mě hlodat asi hodně dlouho … jestli je to tak, jak říká.
Proste mě to strašne vnitřně ničí

suzanna123
29. lis 2023

Jestli tomu vztahu chceš dát šanci, tak si na tohle prostě zakaž myslet. Času jste tomu věnovali ažaž, teď už nic nového nevymyslíte (a rozhodně se nedozvíš nic, co by vám pomohlo). Nic ti to nedává, ničemu to nepřispívá, jenom se furt dobrovolně rochníš v bahně, místo, aby ses z něj snažila vylézt. Já vím, že to není snadné, ale jiná cesta není. Naopak mu věř to, co ti říká a nenimrej se v tom, jestli si nevymýšlí.
@mollyweasley ani náhodou bych nechtěla vědět podrobnosti. Co mu v našem vztahu chybělo, co ho k tomu vedlo, ano, co dělal a o čem mluvil s tou čůzou ani nic. Právě proto, že si to pak člověk přehrává v hlavě a akorát mu to víc ublíží

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
29. lis 2023

@suzanna123 jsem takový hloupy typ, co řeší, řeší a není splachovaci🤨

ai30
29. lis 2023

Pres tohle asi jo, ale uz bych se v tom nepitvala. On ti chtel rict to,co ti rekl, bud je to pravda, nebo si je jisty, ze mu to uveris, je to v podstate jedno. Vic uz se nedozvis, uvazovat co by kdyby nema cenu. I kdyby byla ta nejhorsi moznost pravda, tak to vlastne nic moc nezmeni.
Uplne nechapu to oznacovani te zeny jako 'nemoralniho pometla'. To nemoralni pometlo je on, ne ona. Podle toho, co pises, je ona svobodna a chovala k nemu city, on ma rodinu a soupnout si to s ni chtel pro pobaveni. Proc je teda ona nemoralni a on svedeny chudacek?

lencaa11
29. lis 2023

@ai30 přesně moje slova toho co tu procitam tak chlap je ten to se nechal do toho natlačit a ona je nestoudná v čem ? Kdyby měl před očima svou rodinu tak by ji řekl STOP ..nikdo mu u hlavy nic nedrzel každý může říct nechci ..oba chtěli si užít a hotovo ..

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
29. lis 2023

@lencaa11 mám ho v těch očích za hovado.

suzanna123
29. lis 2023

Já taky nejsem typ, co snadno hází věci za hlavu, ale někdy je to prostě potřeba a člověk se k tomu musí přinutit. Stejně, jako když chceš zhubnout, tak se omezíš v jídle. Vyskakovat ti to bude pořád - tak jako při tom hubnutí budeš mít chuť na čokoládu a chipsy, ale prostě si zakaž to rozvíjet a snaž se myslet na něco jiného.Časem to bude snadnější. Když to neuděláš, tak se to nezlepší nikdy.

lencaa11
29. lis 2023

Tak když měla nebo má takovou pověst a vás chlap za ní pálil tak to taky o něčem světci a hlavně je to její život jak si žije kdo má právo soudit zda její manžel ji nadává atd...a to je právě to na co tyhle ženy ty chlapy tahají že dělají že mají svůj život na houby a vás chlap si myslíte že ji říkal jak to má doma zalité sluncem když se mu údajně nepostavil 😉 myslím že teď jste ve stavu kdy hazite vše na tu ženu a vás můž je svatý snaží se ok proč asi má on třeba blbe svědomí aby nepřišel o teplo domova třeba ...

ai30
29. lis 2023

ja to nejak nechapu. Co rika presne o jeji moralce to, ze ji kolega jen tak posle fotku z vany? Ja dost presne vim, co to rika o tom kolegovi, ktery to bez jakehokoliv impulzu posle, ale nechapu, co o ni.
Ja chapu, ze ti pomaha udelat z ni tu akterku a z muze toho 'chyceneho'. Ale pro zdravi vaseho vztahu a pouceni z te situace si nalij cisteho vina o tom, ze se to stalo, protoze to manzel chtel, ne proto, ze chvilku nedaval pozor a uz bych chyceny. Pokud se totiz zacyklis v tom, ze vlastne on delal neco, co nechtel, budes porad premyslet nad tim, kdy zase potka podobnou udajnou 'harpyi'. Kdyz si uvedomis, ze to, co delal, delal protoze sam chtel, budes mu moct uverit, ze nad svymi ciny ma kontrolu a kdyz neco nechce udelat, neudela to.

autor
29. lis 2023

@ai30 tohle všechno takhle také zcela beru. Nevazil vinu jen na ni, vůbec ne. On je zodpovědný za své činy.
Ja jen ve srovnání se mnou, tak je to u me morální pometlo 😉