icon

Moje bezva tchýně - je to s ní neúnosné

lery92
3. čer 2019

Ahoj dámy ,
už jsem zoufalá tak , že mám chuť se v 16 tt sebrat , odejít někam klidně do podnájmu a mít už pro pána boha klid ..
Párkrát už jsem se tu o své tchýni zmínila .Hardcore , který nastává nyní už je neúnosný ,předem se omlouvám za obsáhlý prispevek, ale je to popis pouze pár dnů zpět s ní..

Já a partner žijeme v baráčku , v druhé půlce žije můj tchán a ona.Tchan je skvělej clovek.Pomohl by kdekomu .Je s ním sranda a od doby , co jsme oznámili vnoučka mi přijde , že se strašně nadchnul a jakoby má důvod zas žít...
...protože s jeho ženou se žít nedá.Jsou spolu 30let , spí oddělené,žena nevaří,neuklízí ,jen kouří jednu cigaretu za druhou Dokonce si občas vleže pod peřinu jinému.Ale dobrý , je to jejich vztah , já to nemohu řešit.
Co ale řešit musím a i jsem se o to snažila , tak je systematické narušování soukromí, kdy mě chodí na společnou šňůru na prádlo prevesovat.me spodní prádlo, na místo blbě smsky si stoupne na zahradu a začne nám (nejlíp když jsme v tom nejlepším) ,,vyvolávat " naše jména , protože zvonek máme pro srandu králíkům a ona se zrovna musí zeptat jestli nám jde Wifina...Vrchol všeho ovšem bylo dnešní ráno.Ano stále trpím ranními nevolnostmi , potažmo zvracením.Tchyne si , protože nepracuje a já jsem pro zvracení a nízký tlak na neschopence, přivedla do bytu ,,amanta" a rozhodla se , že mu ukáže i naši ,,novostavbu.Manzel ráno když šel do práce nezamknul , mám na zahradě psa , přes toho by nikdo nepřišel , až na tohohle čerta ...čili přístup měla do mého baráku volný a tudíž anantovi ukázala všechno , včetně záchodu , kde jsem v tu chvíli měla zabořenou hlavu a blila jak Amina ..

No , už proběhly rozhovory kdysi dávno , kdy jsem já musela manžela krotit , aby ji nezabil , ale evidentně nepomohly.Nikdy v životě jsem se jí nepostavila , když s něčím otravuje vždy najdu asertivni způsob komunikace , který mi pomůže jí včas zastavit , ale asi chápete , že mě to už celkem unavuje .Přijde mi jako dítě s poruchou osobnosti , kterému nesmíte nic říct .Předevčírem se rozhodla , že ze své půlky zahrady naháže výkaly od svého psa na mou zahradu a asi měla pocit že jsem těhotná a tudíž blbá a nevšimnou si ji ( pocit kdy koukáte z okna a ona běhá s lopatou plnou hoven a hází vám je na zahradu bych přála zažít každému , kdo mi bude tvrdit , že neexistuje tchýně se kterou slušná komunikace vyřeší vše ...

,,Potěšilo" by mě .,kdyby tu byl někdo , kdo mi dodá odvahu tu ,,přežívat" dál , na druhou stranu , pokud by bylo lepší se podle vás odstěhovat ( protože já už jsem psychicky na dně), potěšíte mě též tímto názorem...musela sem se vypsat , protože při posledním rozhovoru nařkla mého manžela , vlastního syna z toho , že ji nemáme rádi a že za její rakovinu ( má mnohočetný myslím) může on , jak na ni furt křičí ( pochopitelně nikdo nekřičí , jen hájíme své soukromí )
Co se týče její diagnozi , že s její hlavou , kde má 18 cm nádor není něco v pořádku jsem zjistila já , zařídila jsem ji nejlepší onkologickou péči , dokonce se jí snažím vyjednat protonovou léčbu .Když jí bylo po chemoskach blbě , umyla sem ji okna (už těhotná) , uvarila , zatímco lezela v nemocnici , tak na základě jejího přání jsem převlékla jejich peřiny , vygruntovala barak ( je vám jasný že když jsem to poprvé za 30 let dělala já , dost to dalo zabrat ...?)Sloužila jsem ji v rámci lítosti a strachu o ní jak skřítek Doby a ona se vrátila a namísto aby přehodnotila svůj život ( pardon ale mít rakovinu a vyhulit tři krabky denně ??), tak místo toho začla být ještě víc a víc nesnesitelná ...

Doufám že jste se minimálně pobavili , děkuji že jste vyslechly moje žalostný ,,halo potřebuju pomoct" a že mi starší z Vás dají nějakou adekvátní radu či doporučení , co s ní mám dělat ...já už totiž nevím .Řvát na ni nechci , já vypadám jako ,,husťák" , jak říká manžel , ale moje povaha je velmi nekonfliktní , vím že slova ve vzteku řečená dokážou vše akorát zkazit , ale slušně to nejde ...tak já už fakt nevím 😔

Bb

Strana
z3
lery92
autor
4. čer 2019

Po včerejšku , kdy už mě nešlo se uklidnit a že strachu , že ta ,,princezna" zas něco bude kvakat jsem si sebrala kufr a vyklidila pole ještě než manžel přijel z práce .Možná to někomu přijde jako srabarna ,ale zanechala jsem mu dopis na stole , ve kterém uvádím ( už asi po 150té) proč je nesnesitelné vedle ní žít .
Kramle jsem vzala k mamce , která sama má příšernou tchýni .Bála jsem se k ní přijet a ,,stěžovat " si , moje máma je strašné citlivá a když se mi dejou blbý věci , tak mi kolikrát řekne ,, no já kvůli tomu nemohla vůbec spát" , čemuž jsem se chtěla vyhnout , ale bohužel .Není zbytí .

Manžel mě nařknul , že mu beru dítě .Ustupovat , natož bydlet k my máme nepůjde .On prostě je opak mě .Kde já už dávno utíkám , tam on furt zatvrzele hledá cestu .Asi byl výstup s jeho mámou , protože se mi snažila dovolat asi 30krat .

Podívejte se , venku jsou horka , já stále zvracim a plus ten stres z tý ženský , to je rovnice pro potrat nebo pro to mít dítě neurotika .
Jsou situace , kdy slova nic nevyřeší .

@alcar nemám vůbec žádnou zkušenost s mnohočetným myelomem , vím že má 40-45% metastáz v kostech , ten útvar v hlavě nevím jestli je metastáza či primární nádor ( když je to v podstatě nádorové onemocnění krvetvorby)
@ahyt tvoje slova jsou balzám na mé oči a duši , obávám se i když onkologie není můj obor , že medián přežití u této diagnózy je klido pido i 15-20 let .
@anetka1701 já vůbec nechápu , co on k ní cítí , když ona je k ničemu .Já vám přísahám že mastnou špínu , úplně křiklavě žlutou (asi z cigaretového kouře) jsem ji myla z oken i podlah celých 14 dní co byla v nemocnici .Takovej humus sem jakteziv nespatřila + nevaří a co jsem slyšela , je to dobre, páč se to stejně nedá žrát .Když si vezmete že sexuální život máj nula , tak mě neleze do hlavy CO sakra na ni vidí ?Proč se s ní nerozvede...víte na druhou stranu měla byste sílu se rozvést v době kdy váš muž je v invalidce , nedej bože by měl rakovinu ?já právě ne , možná to je teď ten hlavní důvod , ale nevím , domnívám se

vineta
4. čer 2019

@lery92 No, nepřijde mi to jako úplně šťastný řešení s ohledem na manžela, bývalo by asi lepší na něj počkat, vysvětlit mu to a až pak se přesunout, ale asi víš nejlíp sama, jak na něj. Jen si nenech tchýní takhle likvidovat vztah... Hlavně ale, že jsi teď v klidu, a s mužem to rozeberte s vychladlýma hlavama...

jerou
4. čer 2019

udelalas dobre, ze jsi odesla. mozna manzel z toho neni nadseny, ale konecne to treba zacne resit.
jsi tehotna, nejde jen o tebe, ale i o mimco. A tvuj stres mu rozhodne neprospiva. A jako tehotna mas pravo na trochu hysterie a krajnich reseni 🙂

kejt29
4. čer 2019

Hlavne si odpocin, ty nervy musi byt silene...

ahyt
4. čer 2019

@lery92 ano v nejlepším případě,ale u pacientů,kte´ří jsou dlouhodobě stabilizovaní v remisi choroby,ale pokud je tak obrovský nález v mozku,tak si to nemyslím,i když někteří lidé můžou mít štěstí....

lery92
autor
4. čer 2019

@ahyt dělám ji blbečka , vozím ji na onkolu , když se ptá a já vím ( výsledky krve apod) odpovídám ji.Nejvetsi strach má že umře v ldnce a očekává že se o ní postarám .To je prostě nelogicky. Protože když jsme ta ní přijeli na neurochirurgii , kde ležela než ji začali chemosky byla jsem jediný člověk který měl výslovný zákaz v informované souhlasu na poskytování informací .Takže přát se šel manžel , který stejně polovinu informací zapomněl a druhé nerozuměl ...nádor byl tak obrovský že vyklenul pravé oko .Tehdá jsem ji okamžitě ještě ten den objednala CT , protože kromě oka měla i velmi tvrdou nepohyblivou rezistenci v oblasti prave spánkové kosti ...už když jela na to ct jsem věděla že je to nádor .Neurologové ji ,, pinkli " na neurochirurgii , kde nepadlo ani jednou nic o operaci .( Pokud teda ona zas nedělala sviky , nepodepisoval revers apod .V tom je populární)A odtud šup onkola ještě ten den!Začli chemo , jak to skončí začne radio.Prognoza ?To mě děsí .Že to ví jen ona .Já tam nebudu v 8 mém měsíci Ev. třeba v šestinedělí běhat kolem ní páč se jí třeba zlomí noha , nedej bože aby to nahlodalo páteř , že jo.

sudylichozrout
4. čer 2019

@lery92 ty jsi lekarka? Sestricka? Pokud ano, tak podle me nemas ani tak povinnost takto pecovat o cloveka, ktery se k tobe chova zle. Respektive ne, pokud ho nemas v peci jako osetrujici lekar. A pokud nejsi, tak tu povinnost nemas uz tuplem.

bayt
4. čer 2019

@lery92 Pro tebe je to prostě cizí baba. Pro ně je to pořád manželka a máma. Jinak chápu, že si odešla, myslím si, že si udělala dobře. Proč se nervovat, to by nebylo dobré pro tebe, ani pro mimčo. Myslím si, že tohle fakt vyřeší brzy čas...

raschwa
4. čer 2019

@lery92 Asi budu za mrchu, ale děláš dobře. Musíš myslet jen a především na svoje dítě a na sebe. Pokud to ostatní (a především manžel) nechápou, je mi líto, ale neustupuj a nevracej se, bydlení musíte pořešit jinak, nebo budeš mít peklo na zemi. Péči o tchýni si musí pořešit tchán a tvůj muž, ty se na ni vykašli, nejsi jí ničím povinována.

lery92
autor
Autor odpověď smazal
kejt29
4. čer 2019

@lery92 ono hlavne byt to tva rodina beres ty utoky o neco lepe. Takhle je na tebe hnusny uplne cizi clovek a to se proste neda prechazet. Kor v tehotenstvi. Musi si to jeji rodina poresit sama. Ty budes a mas svych starosti dost.

keesi
4. čer 2019

Jsi vysílená z těhotenství. Pozitivní je to, že manžela máš na své straně. Já bych do společného bydlení též nešla. Co na pár dnů změnit prostředí jak jsi psala? Já bych si své soukromí lépe zabezpečila, aby mi tam nelezla. Nedohadovala bych se ať mi vrátí klíče, to si myslím, že by vyvolalo další konflikt. Prostě bych vyměnila FABku. Pokud by byla vulgární, neslušná snažila bych se jí ignorovat. Pokud by byla slušná odpovědět. Na řvaní pod okny bych nereagovala, ono by jí to po chvíli přestalo bavit. Nastavit hranice. Ty hovna jsem nepochopila, poslala bych manžela ať to jde vyřešit.

martaskaaa
4. čer 2019

Nečetla jsem vše, ale jediná možnost klidu nastane, až ''odejde na druhý břeh''. Přeji pevné nervy.
P.S. to s těma hovnama na lopatě mě pobavilo 😂

pataja
4. čer 2019

Ahoj, myslím, že už tu všechny rady zazněly, ale to mi holky řekněte. Kde baba s obřím nadorem a vypouklym okem sežene ty chlapy na styk? 😁 (jen tak pro odlehčení)

dolve
5. čer 2019

@pataja Tak existují i nevybíraví jedinci (kdyby ne tak by určitě nestálo u výpadovek u hranic tolik "lehkých krasavic" ;)

elu
5. čer 2019

Ted budu cynicka, ale proc se stehovat, osud to brzy vyresi...jinak na tema tchyne bych mohla napsat triptych🐆😂❤️

marky232
9. čer 2019

Ahoj lery, poradim Ti jako holka co po dvou a půl roce společného soužití odešla od tchýně pryč. Odejděte, čím dřív, tím líp. Teď musíš myslet na sebe, prcka a manžela. Že je nemocná je sice smutný a jistě byste na ní měli brát ohledy, vypomoct atd ale ona má i manžela, který by ji měl podržet. Pokud se odstehujete a sem tam se tam manžel zastaví s něčím pomoct, pokecat bylo by to fajn. Přece jen je to jeho mamka a malý bude potřebovat babičku. To je podle mě jediná cesta jak si zachovat aspoň trochu pěkný vztah a zároveň mít svůj klid.

kittyy17
9. čer 2019

@lery92 žít máš s manželem, ne s jeho matkou. Pokud to on nechápe, je něco špatně. Dobře že jsi odešla, měla jsi s ní svatou trpělivost.
Pokud on nechce bydlet s tvojí mámou, najděte si bydlení samostatně, bez rodičů... Ale rozhodně se nevracej do toho baráku. Podle všeho, ona měla chorý mozek už když se vdávala a rodila, a může s tím klidně ještě pár let vydržet. Je to typ mrazuvzdorné kopřivy...

lery92
autor
1. črc 2019

Ahoj.
Ač jsem se zařekla , že už jsem nenapíšu ani za zlatý vejce , tak jsem se rozhodla vyhradit si změnu názoru .

Jenže mi nedošla taková malá věc , která je celkem podstatna.17.8 máme svatbu .Manžel je rád , že jsem v klidu a navrhl , že udělá kotlík guláše a pozve k nám domů naše rodiče i jeho (aby se seznámili ) a to znamená jen jednu věc .Babizna , která ze mě vysávala v posledních mesicich veškerý život se opět ,,vrátí na scénu "
Vzhledem k tomu , že od té chvíle se ve mě ,,něco " změnilo a já začala mít velmi vážné stavy ( myslela jsem , že jsou to hormony a pošramocený nervy ), vyhledala jsem psychiatra a jsem nyní na antidepresivech .Ještě než mě odsoudite , chci podotknout , že už jsem fakt nemohla dát , nikdy jsem neměla takovou chuť se zabít .Každej den si říkám , díky bohu , že jsem se nezabila a no , zkrátka nejsem na tom vůbec dobře .Psychicky.Jsem teď ve 20tt...Nechce se mi vracet ani domu za manzelem ,ani za ní .Víte nechce se mi teď nic moc nic .A obávám se , že by mohla zase předvést nějaký extempore

Je to skoro měsíc , co mám klid a vůbec nevím , co je teď ok ?Nechci se s ní potkávat .Manžela miluju ( už se mě na to pta po tisíci ) a svatbu odvolávat fakt nechci ..

Ještě se omlouvám že o něm pisu jako o manželovi , ale nesnáším slova jako ,,snoubenec " a už si tak říkáme dlouho ...

Děkuju moc za radu , kdyby se tu někdo vyskytl .

Já to vidím nerealne , nejsem na tom psychicky fakt dobře .Já už bych ji fakt musela sejmout

xxx3d
1. črc 2019

@lery92 ahoj,
nemáš to jednoduché, a vzhledem k tomu, že jsi těhotná, musíš některý věci udělat, kvůli miminku a i kvůli sobě.
Podle mě je zcela nemožné, aby s přihlédnutím k tomu všemu, co jsi psala a k tomu všemu, co jsi už pro svoji "záchranu" podnikla, tak je zcela nemožné, abys po svatbě bydlela v její blízkosti. Tohle je prvořadé a měla bys to probrat s mužem.
Protože potom to, že se s ní "občas" potkáš tě nevykolejí a ty teď především potřebuješ klid.
Setkání rodičů tě neohrozí, toho se neboj a mám pocit, že tohle není to nejhorší, čeho se obáváš.
Soužití s mužem v blízkosti jeho matky, která je pro tebe naprosto nepřijatelná je mnohem větší problém a já jsem z toho celého nabyla dojmu, že byste měli žít s nimi, nebo hned vedle nich.
Promluv s tím svým.
A buď na sebe hrdá, už víš, co rozhodně nechceš, a to není málo!
Přeju ti hodně síly a zdraví.

ilonne
2. črc 2019

@lery92 je mi líto, co se ti děje. Přiznám, že jsem se občas i bavila. Většinou se tady v diskuzích tchyni zastávám, nicméně na příkladu tvé tchyně, je opravdu vidět, že řada příspěvků o tchynich řeší vazne hovadiny.
Podle mě se vrátit nemůžeš, alespoň ne za těchto podmínek. Co vlastně říkají lékaři? Jak moc jí ten nádor mění osobnost?
Manžela si vzít můžeš, ale nemusíš s ním za těchto podmínek bydlet. Já bych se nevrátila.

karlajasmine
2. črc 2019

@lery92 ona brzo umře a budeš mít pokoj. S takovým nadorem je to otázka maximálně několika měsíců. Takže v podstatě není co řešit.

cleer00
Autor odpověď smazal
lery92
autor
2. črc 2019

@ilonne lékař se vyjadřuje tchýni , ona si ty informace nechává pro sebe .V celý rodině není nikdo , kdo by skutečně věděl jak na tom je .
@karlajasmine kéž bys měla pravdu , vím a je mi jedno že to je hnusný , ale co je moc to je moc

raschwa
2. črc 2019

@lery92 Víš co, zkus si (klidně jen pro sebe nemusíš tady veřejně) přebrat, jak se manžel staví k tomu, že ses odstěhovala, k tomu, že nechceš bydlet s tchýní a k tvým psychickým problémům (mimochodem super, že jsi vyhledala pomoc odborníka, není se za co stydět, kamarádka je tak na antidepresivech, tak to zprostředkovaně znám). Pokud jsi s jeho postoji spokojená a odpovídají tvým, jdi do svatby, jinak bych klidně i odložila až na později, pokud se psychicky necítíš na setkání s tchýní. Protože vynechat ji z takovéto události (pokud by tedy nechtěl sám manžel) nejde... Co se týká setkání rodičů, musíš u něj být, nestačil by manžel? Vymluvila bych se na zdravotní stav... Držím palce.

kejt29
2. črc 2019

Ja napisu jen to, ze jsi udelala vse spravne a rozhodne bych se ted s tchyni neschazela. Jeste zdaleka nejsi pripravena a muze to tvuj stav dost zhorsit. Miminku ty nervy vazne nesvedci. Rodice se muzou seznamit az na svatbe, u nas to tak bylo a nic se nestalo 😉 Drzim palce at se vse vyresi co mozna nejlepe a muzete fungovat normalne jako rodinka ✊️

michaelapfeiferova
2. črc 2019

@lery92 vydrž....necetla jsem všechny prispevky ale ted to vážně bude znit hnusne ale..... Je jen otazka casu kdy se tchne dostane na sve misto (pod drn) a tchan vas bude potrebovat a bude vdecny, kdyz to tam s nim bude nekdo prozivat. - jak je asi jemu?
Klidne si to vsugeruj ze to dela jen proto, ze je nemocna - třeba to fakt tak je a netrap se zbytecnostma. Chapu te a vim jake to je mit nesnesitelnou tchnyi ale ver mi, ze tohle nebude mit vecne trvani.

michaelapfeiferova
2. črc 2019

@lery92 ted teprve ctu komentáře a ze si uz problem vyřešila a řešíš další... Tak se omlouvám za opozdenou reakci.

zuzineckah
2. črc 2019

@lery92 nemůžete tu svatbu udělat jinde a tchýni proste vynechat??

gracinka7
2. črc 2019

@karlajasmine ještě je otázka, zda je tchýně opravdu tak nemocná, jak tvrdí. Co když je to lež, aby mohla s ostatními lidmi manipulovat podle svého?

Strana
z3