Můj partner a jeho bývalá žena

24. říj 2022

Ahojte všichni, trápí mě partnerova bývalá. Jdu se sem spíše vypsat než jít pro radu. Vůbec netuším čím začít, ale nejlepší asi bude že jsem s partnerem 3 roky a tak nějak jsem mu otevřela oči. Já mám dceru a on dvě děti (kluky). Já s bývalým tak nějak vycházíme, posílá alimenty a dceru si bere opravdu pravidelně a vše bez problému. Tím že nám to s bývalým tak nějak funguje jsem ukázala partnerovi že to jde. Proč to ale píšu? Protože jak jsem se poznala s partnerem tak už byl cca rok od své bývalé ženy a bydlel někde v dílně. Kupoval klukům oblečení které ji dával + platil alimenty a veškeré kroužky. Jak tedy začal semnou tak se mi upřímně nelíbilo že vlastně nemá ani na pořádný byt protože toho tolik platí a tak to začalo. Kupovalo se klukům opravdu vše co potřebovali, ale už se to nechávalo u nás doma( bydlel u mě v bytě). Tohle se přestalo líbit jeho bývalé že začal pouze platit alimenty no a začala mladšího syna namotávat proti nám. Přítel mladšího syna neviděl třeba i 8 měsíců a to se opravdu snažil a pokaždé když si je měl vyzvednout tak ho přemlouval a fakt se snažil aby jel ale nechtěl. Ze začátku se takhle snažila namotat i staršího syna, ale ten postupem času pochopil jak to je a začal jezdit. Po 2 letech neustálého přemlouvání a různých pokusech se nám podařilo dostat se k soudu kvůli střídavé péči (v době korony, takže jsme rádi že po 2 letech byl soud).
Během těch dvou let se toho šíleně moc změnilo. Kluci mě začali mít opravdu rádi, teda hlavně ten starší a mladší když už přijel tak měl poznámky typu: ale tady to není tak špatné jak mamka říká, vy nejste tak zlí. Někdy si na mamku ani nevzpomněl když u nás byl, ale jakmile přijel k mamce a řekl jak to bylo super tak zase třeba 2 měsíce nepřišel. Další věc co udělala že starší syn měl něco s patou asi týden co jsme ho neviděli, přítel si ho vyzvedl (jen jeho) a viděl že nemůže na nohu vůbec došlápnout. Jelo se na pohotovost a kluk dostal sádru. Chápete že jeho matka neviděla že kluk má něco s nohou celý dlouhý týden? Ten kluk má v dnešní době 10 let. Je mi z toho všeho strašně smutno a nemumíme s tím nic udělat. Ten 10 letý je ve 4 třídě a už je to jeho 4 škola. Letos nám to uletělo o nějaké 3 týdny aby jsme s tím něco mohli udělat protože přítel neměl ještě soudní rozhodnutí o střídavé péči ve schránce takže jeho bývala měla pořád veškeré rozhodování o dětech ve své moci. Den před nástupem do 4 třídy byl u nás a měli jsme ho zavést do školy kde byl fakt spokojený. O půl 10 večer nám přišla sms že kluci do školy jdou až v pondělí a to z důvodu přestupu na jinou školu. Ráno se nám starší syn zhroutil a řekl nám že už si nikdy nebude hledat kamarády protože mu je stejně mamka všechny vezme. Jak se uklidnil tak jsme zavolali do školy kde chodil a tak se těšil jestli může přijet se rozloučit a být tam ten jeden den. Ředitelka byla tak laskavá a dovolila to. Po škole jen přítel se synem za matkou a tam po ni syn začal řvát že ho nemá vůbec ráda, že myslí jen na sebe.
Na dovolené v kempu o prázdninách, kde byl jen on bez mladšího brachy, se nám zase psichycky složil že neví co mamka bude dělat až Bracha bude mít 15, že když teď má 7 a je na mamku takový agresivní tak co bude dělat v těch 15? Vidíte na co myslí 10 letý kluk? U nás si mladší absolutně nic nedovolí ani ke mě a to nejsem jeho matka, když teda přijede. On totiž jezdí tak jak se to jeho mamince líbí. Jednou se stalo že ten mladší se pěstma pustil do mé dcery která je o rok mladší jak on. Běžela jsem mezi ně a rozdělila je. Řekla jsem klukovi jestli mu příjde v pořádku uhodit holku a že má o tom přemýšlet co udělal a že až na to příjde tak budeme v obýváku. Zavřela jsem dveře od pokoje a šli jsme tedy do obýváku. Pro mě to bylo nejlepší řešení co mě napadlo, protože přece nemůžu dát na zadek malému klukovi který není ani můj. Jenomže co se nestalo! Přijel domu a doma řekl nějakou svou verzi že jsem ho prý zavřela do pokoje když plakal o maminku. Ona se toho chytla a v té době u nás nebyl tak asi 5 měsíců. Pak se stalo že jsme jeli na kole a on mi jel na jedoucí auto, já jsem se šíleně lekla a trošku jsem zařvala: ježíši kam jedeš! Bacha auto! On se lekl a zase problém. Nebyl u nás cele tyto prázdniny až do října.
Kluci nejsou 2x dobří ve škole a staršího už to fakt štve! Snažíme se sním vše dohánět co máme tu střídavku, jenomže jenom s ním sedět v knížkách a dohánět 2,5 roku je těžké. Já ten minulý týden co byl u nás KONEČNĚ ten mladší jsem sním dělala úkoly a teď se podržte, psala s mladším úkol do prvouky a bylo to od ní podepsané. Podle ní je hlavní město české republiky město ve kterém bydlí (v Praze opravdu ne), začátek školního roku je červenec a konec školního roku je prosinec. Já jsem na to koukala jak puk a ptala jsem se ho jestli to dělal sám nebo s mamkou a on že mu to mamka diktovala a on jen psal. Lidi já už nevím co mám v některých situacích dělat. Jak se mám zachovat. Jednou mi ten mladší řekl že se mě bojí, že jsem pi*a zlá a když jsem se ho zeptala kde na to přišel tak mu to prý pořad doma říká maminka a on teď neví co má dělat. Jenomže já mu opravdu nic nedělám a snažím se být právě na nej co nejvíc hodná aby se u nás cítil dobře a chtěl k nám jezdit.
Tak už je to šíleně dlouhé a já tady zdaleka nenapsala vše. Byla jsem kvůli tomu už i v nemocnici protože nervy se na mě dost podepsali. Nevíme už co dál a možná proto píšu sem aby se mi ulevilo. Strašně se omlouvám jestli to nemá hlavu ani patu, ale muselo to aspoň trošku ze mě ven jinak se zblázním. Zapomněla jsem na jednu zásadní věc matka je na 1.stupni invalidního důchodu a nepracuje nikde! Tvrdí že není schopná! Jenomže je schopná si zajet pro “trávu”! Přišla nedávno o papíry kvůli marihuany a to měla toho mladšího v autě.
Končím jinak bych tady psala ještě týden. Omlouvám se že je to tak dlouhé! Hezký večer

camelinka
25. říj 2022

To je desny😔, radu bohuzel nemam, jen posilam silu😌

uzivatelkapetra
25. říj 2022

Snažíš se, nikde nevidím snahy otce.
Pokud má nervy se soudit, zkusila bych výhradní péči (obzvlášť když má záznam za marihuanu a volant), psycholog by mohl poznat co si ti kluci myslí a co jim je vtloukáno silou.

merope
25. říj 2022

Pokud má 1. stupeň invalidního důchodu a myslí si, že hlavním městem ČR je Praha, netuší, kdy začíná a končí školní rok (absolutní ztráta pojetí času / velmi nízká inteligence), opravdu může mít zásadní problémy se zaměstnatelností. Tzn. to, že nepracuje, protože nemůže (nic sehnat) bych jí skoro věřila. Pokud je u toho ještě závislost (psychická diagnóza) nebo nějaké další přidružené diagnózy. Zrovna 1. stupeň ID a psychické problémy může být kombinace, s kterou je člověk reálně nezaměstnatelný a v praxi mu vyšší stupeň nedají.

Samozřejmě pak je otázkou, nakolik zvládá péči o děti. Čili u vás na rozhodnutí, zda byste chtěli či nechtěli mít děti ve výhradní péči. Ale zase - péče o děti není jen školní příprava. Je to opravdu něco, co byste chtěli? Navíc mi skoro přijde, že kluci o to ani nestojí (pokud k vám ten mladší nejezdí vůbec).

Ty změny školy nicméně skoro hrají na to, že ona sama je na děti nezdravě fixovaná a má strach, že jí utečou a vlastně jak si najdou kamarády, tak vidí, jak jí "utíkají", bojí se toho a snaží se je zavřít doma / zamezit jí v kamarádech a podobně. Tohle vidím na vhodnost konzultace s psychologem. Určitě u toho staršího, pokud je tam nějaké to zhroucení a podobně.

Také mi tu chybí, co otec. Popravdě - pokud žena netuší základní zeměpisné informace, ztrácí se v kalendáři a podobně - co ho vedlo k tomu, že s ní má 2 děti? Ochranitelský komplex? Nebo je sám trošku mentálně "slabší"? A proč jsi pak ty s ním? Jak on sám vnímá to, že s ní má dvě děti? Jak vnímá ty děti? Nemáš ty pocit, že se o ně musíš postarat, ale jemu je to vlastně jedno? Přijde mi to jako šílený (mentálně) skok od velmi nízké inteligence po člověka, co se pohoršuje nad tím, co vše děti neví - a mezi tím spojnice jen jeden chlap. Ano, chlapi jsou občas "blbí" a nechají se uhonit na ledacos. Ale mít takto 2 děti?

xxx3d
25. říj 2022

je to hrozný čtení
hloupá, zlá matka, která může (a s největší pravděpodobností už tak činí) zásadně ovlivnit fyzický a psychický vývoj svých dětí, narážím na agresivitu mladšího
nevím, nakolik je u vás reálný zažádat o výhradní péči
vzala bych kluky do poradny
bude to těžký, než se to nějak rozlouskne a celou dobu budou trpět nejvíc ti, kterých se rozchod rodičů vždy nejvíc týká.

myslím si, že o otci tady není psáno proto, že se autorka potřebovala vypsat "ze sebe" svých pocitů a cítění.

izz76
25. říj 2022

Jediné řešení aby byly ve vaší péči kompletně.. Jinak máš můj obdiv,já bych to nedala a nebyla bych v tom vztahu,nevěnovala bych tolik energie a nervů na cizí děti,žádný chlap by mi za to nestal. Jsi dobrá,klobouk dolů..

levandule_k
25. říj 2022

1) Hodně sil
2) Hodně sil
3) Hodně sil

Co chce to napsat, jak se k tomu staví otec.

Matka je zlá, sobecká, hloupá a mstí se ex přes děti. Fakt velký špatný, když matka nesnese, aby děti měli kamarády a pořád jim mění školy, zanedbává školní docházku. Za mě je ideální, aby děti byli ve Vaší péči. Já bych se šla asi poradit na OSPOD, sepsala bych si v bodech, cos nám tady řekla a OSPODU řekla, že hledám nejlepší řešení pro děti, doufala bych, že si tím nakloním OSPOD, protože mi přijde lepší varianta, že tam půjdu já teď než, aby tam šla ex první a navykládala jim lži. To se pak člověk musí obhajovat. Jo psala bych si deník, co všechno dělám a jaké jsou zážitky s dětmi, např. s čím chodí mladší naočkovaný od matky atp.

alice180
25. říj 2022

No a jak partner měl ty kluky, když bydlel v té dílně ? A víš proč se rozešli ? Kolik těm dětem je ? Jsou s tátou nějak v kontaktu třeba přes mobil ? Můžou mu sami zavolat, že má zranenou nohu a bolí ho to hodně ?

veroniquecz
25. říj 2022

@merope to není asi tak jednoduché. Znám skvělého chlapa, ale za ženu úplně to samé co popisuje tazatelka. Nepochopis…

levandule_k
25. říj 2022

@alice180 To vidíš z pozice dospělého, že měl kluk volat otci, aby mu pomohl, ale za mě to není tak jednoduché. Kolikrát dospělý přechází a ignoruje příznaky nemoci nebo zůstává v nefunkčním vztahu. Navíc kluka matka manipuluje a asi i dost sráží, to je moje domněnka. Soudím dle toho, že jim pořád mění školy. Buď nesnese, aby měly kamarády, nebo ví, že je zralá na sociálku a odebrání dětí, ale to by ztratila páku, tak radši změní školu, aby to zamaskovala, ono chvíli trvá než vznikne podezření... Ty kluci asi nejsou úplně vychovávání matkou k tomu, aby se chovali zodpovědně a starali se o sebe, záleželo jim na vzdělání, zdraví atd.

alice180
25. říj 2022

@levandule_k já jsem, ale vůbec nenapsala, že měl klik zavolat. Pouze jsem se zeptala, kolik jim je a jestli jsou s tátou v kontaktu. Není potřeba analyzovat mě, jak já to vidím.

levandule_k
25. říj 2022

@alice180 Ok, já jsem si tvůj v příspěvek, odeslaný 9:23, špatně vyložila. Na základě tvé věty: "Můžou mu sami zavolat, že má zranenou nohu a bolí ho to hodně ?" Jsem předpokládala, že si myslí, že by děti měly být více aktivnější a když mají problém volat otci.

alice180
25. říj 2022

@levandule_k ptala jsem se z důvodu, jelikož nevím kolik jim a napadlo, mě že casem s tím můžou tak pracovat a naučit je, že když bude problém mohou tatínkovi zavolat. A byl by to další důkaz pro ospod jak si zmiňovala. Ale z popisu není zřejmý kolik klukům je.

levandule_k
25. říj 2022

@alice180 Dle úvodního příspěvku je jím 7 a 10, navíc píše o prvouce - to je asi druhá třída, když mu diktovala text a on psal.

Viz. věta "Na dovolené v kempu o prázdninách, kde byl jen on bez mladšího brachy, se nám zase psichycky složil že neví co mamka bude dělat až Bracha bude mít 15, že když teď má 7 a je na mamku takový agresivní tak co bude dělat v těch 15? Vidíte na co myslí 10 letý kluk? "

alice180
25. říj 2022

@levandule_k dobře dík možná jsem to jak je to dlouhe přehlídla.

autor
25. říj 2022

Otec je nejlepší táta co znám! Opravdu děla vše co může a že toho není málo. Píšu tak nějak o sobě, ale on děla fakt vše jak má. Hlavně děla to aby kluci byli spokojení a šťastní aspoň u nás. Stojí pokaždé před domem dětí když si je má vyzvednout i když nikdo neotevře, ale stojí tam aby měl on čisté svědomí že pro kluky dělá opravdu vše! NE otci nemám co vytknout maximálně jeho přehnanou starost o ně když jsou u nás doma. Snaží se totiž dohnat ty chvíle kdy nám je nedala. Šíleně se tím trápí a už taky neví co má dělat. Neustále píšeme na Ospod že děti opět nemáme a stále se nic neděje ani blbou pokutu ji nedají když porušuje soudní nařízení. Je to všechno na hlavu.
Ohledně přítele a jeho bývalé, jak se poznali byla v pohodě a úplně normální. Jak se narodil starší syn byla stále normální ale začali se prý hádat. Postupem času to došlo do stádia kdy se chtěli rozvést, ale nějak to ukočírovali no a otěhotněla znovu s mladším synem. V těhotenství s mladším to prý začalo, měla psichycké problémy a nevím co všechno ( začala navštěvovat psichyatra) no a pak už to šlo úplně do háje. Chlap stavěl barák takže nebyl vůbec doma ( což chápu) .. potom se spolu nějak dohodli a v dobrém se rozešli a zažádali o rozvod. Chlap ji šel celou dobu na ruku jak ona potřebovala takže kontakt s klukama byl bez problému, ale jak jsem po roce přišla já a situace se změnila tak začal problém. Největší problém bylo to že mladší mě měl fakt rád a to ona neuměla unést. Psichyatrovi řekla že odmítá léčbu protože se bojí že ji partner vezme děti ( o co nám nešlo, chtěli jsme jen kluky vídat), ale teď bych ji je vzala protože sakra co z nich vyroste? Mladší syn měl v první třídě 283 omluvenych hodin v druhém pololetí a škola nám na to řekla že to nahlásí až bude na 300( nepochopitelné), byl jeden z nejlepších žáků ve třídě i když tam byl tak málo a teď? Teď potřebuje asistentku protože to nezvládá ve škole. Starší od té doby co je střídavá péče se ve škole zlepšil protože vše opravujeme co pokazí když je u ní a jde na něm vidět jak je z toho šťastný že mu s tou školou někdo pomáhá.
Je toho šíleně moc za ty 3 roky že bych opravdu psala tak 14 dní než bych napsala vše.

autor
25. říj 2022

@merope s partnerem jsem protože má všech 10 po hromadě, je starostlivy, hodný a prostě vše co jsem hledala. Perfektně se stará jak o mou dceru tak o své děti. Děti chceme do péče, ale kluci úplně nechcou protože vidí jaká je mamka a bojí se o ní no a mladší syn je neskutečně fixovaný. Umíte si představit že budete 3 roky říkat svému dítěti že partnerka od otce je zla, že ho nemám ráda, že mu chce ublížit? Ten kluk má teď 7 let a už 3 roky mu říká stejnou pohádku a nemáme mu to jak dokázat že to tak není když nám ho ani nedá. Ona mu řekne ať se taťkovi ukáže v okně a nemá chodit dolů jinak ho taťka odveze pryč od mamky a že ho tam už nedokáže předemnou ochránit. Je to úplně šílené a nepochopitelné že se někdo takhle ke svým vlastní dětem dokáže tak chovat a psichycky ho vlastně týrat . Kdyby jste viděla jak se chová když je v mé přítomností. Neskutečně to bolí když se tak moc snažíte

alice180
25. říj 2022

Ty jo ten ospod tam teda vůbec nefunguje. Hrůza

zelenaesmolda
25. říj 2022

Asi bych zvazila odchod od pritele.Jednou budes taky treba chtit deti a tohle drama budes mit na krku do doby,nez mladsimu bude 18.Jsi pripravena v tomhle prozit nejlepsi roky zivota?

martinka_33
25. říj 2022

To.je názor.jedné strany, teď by to chtelo i té druhé.. Co muzu doporučit, tak psychologa, terapeuta nejlépe pro vsechny zučastněné. Tyhle.vztahy jsou málokdy bez problémů. A nám to velmi pomáhá uvědomit si a utřidit kdo kam patří a jaká je jeho role, jaké jsou kompetence a kde je hranice za kterou už je nevhodné jít ☝️ Ty můžeš být teta, laskavá a obětavá nebo přísná, ale od výchovy dětí jsou tu jejich rodiče, to oni se musí domluvit a řešit spolu problémy svých dětí, ty můžeš zastat podporu a dávat svému partnerovi rady, ale nemůžeš děti vychovávat, nenechat si od nich kálet na hlavu je věc jiná, ale i to by měl především řešit jejich otec. V žádném případě nemůžeš převzít roli matky, sebehorši.ta opravdová v tvých očích je, pořád je to ona, kdo deti vychovává. Takto nám vztahy vysvetlila psycholožka.
Muj ex pasoval svou přítelkyni do role maminky, mně se to samozřejmě nelíbilo, protože maminka jsem já. Nakonec se zjistilo že přítelkyne o tu roli vlastne ani nestála, ale to dokázala rozklíčovat a vysvetlit (hlavne asi mě) až ta psycholožka...
Přeju pevné nervy

autor
25. říj 2022

@zelenaesmolda odejít je to nejlehčí co bych mohla udělat a to rozhodně nechci protože partnera miluji a chtěla bych sním být do konce života.

autor
25. říj 2022

@martinka_33 bývalou nikam nedostaneme 🙂 myslí si že jsme proti ni, ale tak to vůbec není! Jde nám hlavně o dobro dětí. Nehrají si na jejich matku a ani to nemám v plánu. Jsem taky matka takže vím že pro ně budu vždy jen teta a to se nemění. Chci byt nejlepší kamarádka za kterou můžou kdykoliv přijít. Já do toho všeho ani tak nezasahuju a vše řeší partner, ale jsem jeho partnerka a vše spolu řešíme tak se mě to týká a trápím se tím. Nejsem s bývalou ani v kontaktu proste nic. Jsem jen ta co to sleduje v pozadí a doma si ponadávám, ale kluci nikdy nic neslyší a neví

martinka_33
25. říj 2022

To by vážně stálo za to v,myslet způsob jak tohle sdělit jejich mámě. Na me to působí tak, že v tvých očích je to strašná máma, špatne o deti pečuje atd., což tak samozřejme být může a možná i ona sama cítí, že přes své prpblémy nedokáže byt taková jaká by chtěla a cítí se ve své mateřské roli ohrožená, že by děti mohli jednou chtít víc k vám a protože sama nezvládá se vyrovnat vám, tak se snaží aspoň tebe nejak v očích detí pošpinit, ve výsledku tím trpí nejvíc děti ☹
Napadlo me zkusit psychologa skrz problémy mladšího, nejlepe zapojit nejakou třetí osobu, která návstevu psychologa doporučí a navrhne mámě. Je jasné, že když vás má za nepřátele, tak ji nikam nedostanete. Pro všechny by bylo nejlepší si tohle všechno vysvetlit, když se máma nebude ve svém mateřství cítit ohrožená, bude lépe vám všem.

zelenaesmolda
25. říj 2022

Tak bych dobre zvazila jestli ti to drama kolem stoji za to.

autor
26. říj 2022

@martinka_33 s touhle paní to opravdu nejde se nijak domluvit. Psichyatr ji řekl že se má jít léčit aspoň na 2-3 měsíce aby zjistili jaké léky ji mají nasadit. Řekli jsme ji že sní klidně sepišeme na ospodu papír že ji děti nevezmeme, že je budeme mít pouze v době léčby no a v ten moment jsme neviděli ani staršího asi měsíc a mladší tak zase 3 měsíce. Člověk ji podá pomocnou ruku a ona to bere že ji chceme jen ublížit.. tady je fakt každá rada marná 😔 .. za ty 3 roky už jsme vyzkoušeli fakt snad vše.

jola777
26. říj 2022

Tak když máte střídavou péči a ona vám je nedává tak jak má dle soudního rozhodnutí, tak si zavolat policii k tomu předání. (Někde jsem to už četla že u předání asistuje policie když jeden z rodičů dítě nechce předat a tím porušuje zákon protože porušuje to soudní rozhodnutí.)

alice180
26. říj 2022

A osobně na OSPODu jste byli ?

levandule_k
26. říj 2022

To jde změnit dítěti školu bez vědomí druhého rodiče? Co jako kdyby otec nesouhlasil s tím, aby dítě šlo na jinou školu.

Takže si to shrňme - bio matka nedodržuje střídavou péči, štve děti proti otci, mění jim neustále školy, odmítá se léčit, užívá marihuanu, školní docházka pod jejím vedením je zanedbaná - zameškané hodiny, není schopna kontroly domácích úkolů - dětem diktuje zmatené poznámky, starší se o matku bojí a snaží se jí zachránit (děti jsou se schopny obětovat pro svoje rodiče). OSPOD selhává, tvl. jak může říct, tohle bude řešit až těch hodin bude 300, jako v kontextu této situace by měl jednat. Zašla bych osobně na OSPOD nadiktovala jim tohle, co jsi nám tady řekla, řekla bych, že chci radu od nich, jak máme postupovat v nejlepším zájmu dětí. Chtěla záznam z jednání, abych měla v ruce papír, že to řeším a OSPOD nic nedělá.
Ty řešíš tyhle sračky a snažíš se o domluvu, snažíš se, aby to nějak fungovalo, ale akorát tě to vyčerpává a nikam to nevede. Prostě bych se přestala s matkou domlouvat a chtěla děti do péče otce.
Psala bych si deník, aby to všechno bylo vidět, co řešíme, jak se chováme. Našla bych si špičkového právníka a požádala o svěření dětí do péče otce. Matka je dost zanedbává a týrá.

Potkala jsem holčinu, která studovala nějaký učební obor. V rámci praxe si vydělala nějakou kačku, rodiče měly nějaké problémy, peníze jí vzaly a vyhodily jí z domu, aby šla bydlet k přítelovi. No školu nedokončila. Jejich matka pokud se nechytne za rypák, tak ty děti zničí. Pokud se vám podaří dostat děti do své péče, tak ji to buď srazí na dno úplně anebo se chytne za nos a začne to řešit.

Samozřejmě nevím, jestli je to pravda, co píšeš, ale nepřijde mi, že jejich bio matce jde o dobro dětí a OSPOD nějak selhává.

martinka_33
26. říj 2022

@levandule_k s tou školou souhlasím, tam mel otec zakročit, pokud bylo přáním dítěte zůstat v původní škole, neni důvod školu menit a souhlasit se zmenou musi oba rodice. Jinak si ale představ, že je ti 10, jses zvyklá a spokojená u mámy, navíc si myslíš o tátove partnerce, že je to fúrie a najednou u nich máš žít a mámu vídat málo? To pro psychiku toho mladšího neni momentálně dobře. Ono je to vážně složitý, osobne by mi vadilo užívání marihuany v přítomnosti dětí, v tom bych být otcem se snažila.zakročit a zamezit tomu, klidne i vyhružkou.

levandule_k
26. říj 2022

@martinka_33 Když musí se změnou souhlasit oba rodiče tak, jak to, že ji dokázala změnit školu?
Mladší je agresivní, to moc spokojený nebude. Ano, děti milují své rodiče a jsou je schopny ochraňovat, i když se k nim rodiče chovají hrozně a tohle by nemělo zažívat žádné dítě. Ale uznávám, že je to složité. Řekni mi, co je v zájmu dítěte? Jasně funkční matka, ale tahle má fungující a milující mámy daleko...
Pro psychiku dětí, ale není ani dobře zůstat u takové nefunkční matky, teda jestli je pravda, co autorka píše. Mě toho vadí víc než užívání marihuny, neléčená psychiatrická nemoc, vysoká absence ve škole, štvaní dětí proti otci, neustálé měnící se školy...

martinka_33
26. říj 2022

Tězko říct, kde se stala chyba, když do té doby než ses objevila ty, jim vše tak nejak fungovalo. Povazuju za velké selhání kejich mámy, že je postvávala proti tatovi a tobe, to proste neni dobre pro deti, jsou velmi ovlivnitelné. Proc to delá ví asi ken ona, to se muzeme jen domnívat. Škoda, že s ní neni vubec řeč. Nemůže to.byt tím, že čelí z vasí strany neustálé kritice?