Nevěrný manžel a jeho vyhazov z práce: Co dělat?
Je to čerstvé asi hodinu, ještě jsem z toho v šoku. A nevím co dělat. S manželem jsme měli dost problémů, jeden čas i dost pil, často lhal atd. Ale ustáli jsme to, tvrdil že já i naše dcera jsme pro něj vše, že nás už nikdy nezradí, že nás zabezpečí atd. Poslední dobou náš vztah z mého pohledu skřípal, ale on se chvástal jak chce zachránit naše manželství a udělá pro to vše. Dneska jel do práce na odpolední. Asi před hodinou přijel, já vyděšená co doma dělá. A on že před prací mu kamarád v práci dal alkohol že jako slaví narozky, a zrovna mu dali dýchnout. Takže dneska ho z práce vyhodili, zítra snad má přijít, ale bude se to řešit, nejspíš bude definitivní vyhazov. Kdyby se stal zázrak a nechali by ho tam, tak by ale přišel o svoje postavení což by bylo tak o 5 tisíc měsíčně míň, a ještě by přišel o roční bonusy. Nevím co mě sere víc, jestli to, že zradil mě a dceru (přísahal že nikdy už pít nebude), důvěra byla dost dlouho v háji a tohle úplně dodělal. A nebo že prostě ohrozil naší rodinu skrz finance. Co dělat?
Tak jasně, jestli byl pod vlivem, na směnu nemůže, to je klasika. A buď mu to dají jako neplacené volno a nebo neomluvenou absenci. "soud" to je hezké označení 😀 Za mne ať nic nepodepisuje. Promile už je tedy dost, ale jak jsem psala výše, záleží co dělá, když by byl řidič, nebo obsluha VZV, už je to problém, jinak je to v relativně v "pohodě"
@blondynka400 taková obsluha rotačních strojů nebo práce ve výškách taky nebude asi ok, ale paní tady nepíše, jakou pozici muž má...
@properjoey tak jasně, že to nejsou jenom ty dvě vypsané pozice, to jsem napsala pro příklad. Ale největší "problém" vždy byl tam, kde strojem mohl někomu něco udělat. Což třeba práce ve výškách není. Ale zase na druhou stranu s touto pozicí zkušenosti nemám, takže i to je možné.
@blondynka400 jsou fabriky, kde je naprosto nepřípustné mít jenom zbytkáč, a on nadýchal docela dost. Tady ve fabrice začali dávat dýchat po tom, co chlap přejel ženskou ještěrkou a zabil ji.
@te_reza nepřípustné a zákonné, je maličko rozdíl .-). A jestli začali dávat až po tomto incidentu, museli mít docela problém. Dechové zkoušky musíš dělat a mít to jak prokázat.
@blondynka400 ty jo, já si myslím že ve finále si ten zaměstnavatel udělá co chce, ono jako přijít do práce a nadýchat kotel, protože jsem kráva, tak asi držím hubu a krok.
Tak u nás v práci, když někdo má jubileum, tak se sejde oddělení a láhev se na počest otevře. Je to vždy ke konci pracovní doby a u nás se nedýchá. Ale asi z jedné lahve pro 10 lidi nikdo nenadycha 1 promile. Je to spíš takový přípitek u nás. Takže z mé strany přípitek pochopím, ale netuším, jak tam lítají ty promile.
Manžel je léčený alkoholik?
@nazka On byl dvakrát na sezení (ambulantní léčení), ale nevydržel to, stejně u toho pil. Až když jsem mu pohrozila definitivním koncem, tak s tím seknul sám od sebe. Nechápu proč se napil před začátkem směny, když věděl co se může stát. Nejen přijít o práci, ale i o nás. Ale jak z něj vylezlo, kdyby to na něj neprasklo v práci, mě by neřekl že se napil. Takového magora já mám. Pořád jen lži a přizná se jen když jsou proti němu důkazy.
Cituji z článku: "Aby měl v krvi za 30 minut od vypití hladinu 0,8 promile, musel by vypít naráz 2,2 dl. To je téměř pět velkých panáků. Nalačno a na ex!"
Je fakt divné si připít k narozeninám v práci s více lidmi tak, aby to člověku udělalo jedno promile... Bohužel to vypadá, že popíjí a jen si na něj v práci počíhali.
@helen_h Ale proč by pil jen tak před prací? On je jako blbej, ale tohle mi opravdu hlava nebere. A on vždycky pil jen pivo, tohle musela být asi vodka.
Jestli nadychal 1 promile, tak se opravdu nenapil jen na oslavu, ale měl cca 5 panáků tvrdýho..to jen pro pořádek...
asi s tím seknul jen na oko a je pod parou furt, protože bez toho prostě nefunguje. Všem tvrdí jak nepije, je v pohodě, ale v pohodě je, protože pije. I tento scénář je možný.
Nečetla jsem všechno.
Ale u nás, když se něco slavilo a byl u toho přípitek, tak to bylo většinou v době ,,pauzy,, tkz okolo 10-11 hodiny. A nikdy jsem nikoho neviděla ráno, že by si připíjel před vrátnicí, a už vůbec, pokud tam je ta možnost že dostane dýchnout .
Takže buď nadýchal nějaký zbytkáč z večera - z noci...a nebo si prostě dál snídani.
To do té práce jezdí autem? To by mi přišlo ještě daleko horší, než že by se napil ráno doslova před prací, že sedne ,, opilý,, za volant.
„Proc by pil před práci?„ Protože je alkoholik. A já se teda přidám k většině. Řekla bych, ze ti akorát věší buliky na nos. Ze pravděpodobně pije dlouhodobě a ze si na něj počínali. Takové množství alkoholu v krvi z jednoho pripiti nevykouzli. (Také máme v rodině alkoholický, kteří se snažili skončit a porad se k piti vrací).
Proč by pil před prací? Protože má bohužel problém. Jako jestli se ti snažil tvrdit, že pil alkohol ředěný nějakou colou a ani nevěděl, co to bylo....a o chvíli později nadýchal 1 promile, tak tě má buď za úplnou trubku, nebo nevím.. To prostě není možné...buď měl v noci jízdu a tohle byl zbytkáč, nebo prostě stáhl těch panáků plno, ředěné rozhodně nebyly... a je otázka, jestli měl vůbec někdo narozeniny, protože teda chci vidět někoho, kdo pije brzo ráno...normální člověk přece počká po směně. No ale to jsou jenom zbytečné dohady... teď už je to vlastně jedno. Důležité je, co bude teď. Na to se soustřeď. Držím palce..
@laxesis Nebylo to brzo ráno, on má tenhle týden odpolední.
Jako sakra problém vidím to že i když mi milionkrát říkal že už lhát nebude, tak lže pořád. Asi mě má za úplnou blbku nebo nevím.
Autorko, jedno promile nenadýchá z jednoho narozeninového přípitku. Buď někdo opravdu slavil a chlastali tam jak Dáni, nebo ve skutečnosti nikdo nic neslavil a Tvůj manžel si prostě dal před prací pár panáků. A asi to nebylo poprvé, jen tak z ničeho nic dýchat nikdo nedává. Musel chodit do práce pod vlivem už delší dobu, a Tobě lže.
Je alkoholik, je to nemoc.. lhani k tomu patri.. bohuzel.. byt tebou, jdu od nej co nejdriv.. nez vas dostane do dluhu a jinych problemu.. a pokud jezdi spolecnym autem, hodne stesti.. ver tomu, ze si nedal jen pripitecek.. a ze to otocil proti tobe? Dosly mu nervy a argumenty.. neber si to osobne.. ale uz kvuli dceri, rychle pryc..
No aspoň tak, já už si představovala nějakou 6 ráno :D každopádně v pořádku to není ani tak, to vidíš sama...alkoholici jsou prostě lháři, to nebude jinak, pokud nezačne opravdu abstinovat a něco s tím dělat...a může ti slibovat hory doly, plazit se po zemi a prosit...za týden zas bude hledat flašku a tobě se nebude stydět lhát.
@blondynka400 Autorka o vytýkacím dopisu ani nemusí vědět, mohl ho dostat normálně v práci, ten nemusí přijít poštou s dodejkou, to sama určo víš. Vůbec bych se nedivila tomu, kdyby tam už nějaké výtky v minulosti byly a teď si ho už vyhmátli.
Alkoholismus je defacto nemoc. Nelže ti "schválně", že z tebe chce dělat blbou. Je prostě nemocný, je potřeba léčit. Dala bych mu nůž na krk, buď do léčebny a vydrží nebo ať jde, kam chce. Chceš s ním vůbec ještě být? Co chceš ty?
Pokud se z toho nevyhrabe, život s ním by byl peklo. On teda ani život s vyléčeným alkoholikem není peříčko. Znám to ze své rodiny, bohužel. Ale všechny vaše problémy primárně pramení z jeho závislosti.
@nazka Já mu "odpustila" opravdu dost. A měla jsem ho asi i ráda. Ale tohle je pro mě konečná. To že ohrozí rodinu, to je na mě prostě moc. Měli jsme se dobře, i v téhle době jsme se nemuseli finančně omezovat, a on to takhle posere. To se neodpouští.
A to ještě otravoval pár dní zpátky že chce druhý dítě 😄 magor.
Pokud cítíš, že konečná, tak nezbývá než to ukončit. Pokud už ho nemáš ráda, nedůvěřuješ mu, nerespektuješ ho, není úplně cesty zpět. Leda kdyby nastoupil léčbu a pak byste oba vědomě na vztahu pracovali, ale nejsem si jistá, že bys k tomu vůbec našla chuť. A pokud opravdu nenašla, vůbec bych se ti nedivila. A o tom, nakolik takovéhle rodinné prostředí může být devastační pro děti, asi ani netřeba mluvit.
Souhlas, do práce asi chodí pod parou velmi často a proto mu dali dýchnout. Nechápu proč by kolega donesl flašku na zapití svých narozenin a PŘED pracovní dobou si připíjeli. Aby ohrozil i sebe a dostal vyhazov? To mi přijde jako sakra blbá výmluva. Evidentně ti lže a s pitím nepřestal.

Prý.... 🙂 Na to nemá automobilka právo. To, že to lidi podepíšou je věci jiná. Stačí, když to HR umí a lidi podepíšou vše a ještě si myslí, že z toho vyšli dobře. Každopádně si myslím, že vy máte víc jiné problémy, než to, že se napil na pracovišti.