icon

Nevěrný manžel a jeho vyhazov z práce: Co dělat?

3. dub 2023

Je to čerstvé asi hodinu, ještě jsem z toho v šoku. A nevím co dělat. S manželem jsme měli dost problémů, jeden čas i dost pil, často lhal atd. Ale ustáli jsme to, tvrdil že já i naše dcera jsme pro něj vše, že nás už nikdy nezradí, že nás zabezpečí atd. Poslední dobou náš vztah z mého pohledu skřípal, ale on se chvástal jak chce zachránit naše manželství a udělá pro to vše. Dneska jel do práce na odpolední. Asi před hodinou přijel, já vyděšená co doma dělá. A on že před prací mu kamarád v práci dal alkohol že jako slaví narozky, a zrovna mu dali dýchnout. Takže dneska ho z práce vyhodili, zítra snad má přijít, ale bude se to řešit, nejspíš bude definitivní vyhazov. Kdyby se stal zázrak a nechali by ho tam, tak by ale přišel o svoje postavení což by bylo tak o 5 tisíc měsíčně míň, a ještě by přišel o roční bonusy. Nevím co mě sere víc, jestli to, že zradil mě a dceru (přísahal že nikdy už pít nebude), důvěra byla dost dlouho v háji a tohle úplně dodělal. A nebo že prostě ohrozil naší rodinu skrz finance. Co dělat?

Strana
z4
nazka
4. dub 2023

Odpověděla sis sama, tak už to jen dotáhnout do konce. Držím palce.

suzanna123
4. dub 2023

Taky je možné, že opravdu nepil a jak se napil teď, tak chytil slinu a jel. A promile není jako přijít se zbytkem z večírku, mohli mu dát dýchnout prostě proto, že to na něm bylo vidět...
Nicméně to musíš vědět sama. A tohle rozčilování se, jak vás ohrozil - já tam vidím i tu druhou stranu, že vás předtím evidentně solidně zabezpečoval. Samozřejmě netuším, jak to u vás jinak vypadá, ale obecně to, že jeden z partnerů něco pos.. neznamená automaticky, že ho vykopnu. Asi i v téhle situaci bych se po prvotním vzteku zklidnila a přemýšlela, co dál. A podpořila ho. V pr. je dost i bez tvého ječení na něj a ječet na něj a rozejít se s ním můžeš i později.

e_v_k_a83
4. dub 2023

Já myslím, že nemá cenu řešit za jakých okolností se napil, co to bylo a kdo mu to dal, protože to jsou výmysly a pravda je jinde...takze toho se vůbec nedrz co řekl. Podle mě to v té práci nebude tak horké, proběhne nějaké tytyty a přijde třeba o měsíční prémie.
Ale pro vás je důležité, že lze a pije. Nejde mu věřit a to se nezmění. Příště žádné recicky, fnukani, výmluvy z jeho strany... Ty víš, že už to stačí a jestli jsi dost silná a odhodlána, poznáš, že vám bude lip🙂Držím pěsti.

janule0123
4. dub 2023

Za me lze a pije… taky u nás v praci chodí bezpecak bez ohlášení a dava dychnout .. ale dychnout jdou všichni… takže by jich tam vychytali víc kdyby měl pravdu…

lv
4. dub 2023

Tak jak dopadl, jaký je postih? Pokud by ho vyhodili, dostal to na §52, §55 jako porušení zvlášť hrubým způsobem nebude mít ani podporu na ÚP.

autor
4. dub 2023

@lv Nevím. Ráno jsem s dcerou odešla k rodičům, a vůbec se za celý den neozval. Teď jsem už nevydržela tak jsem mu napsala jak dopadl, ale neodepisuje. Ještě dělá uraženýho šmejd.

autor
4. dub 2023

@lv Tak prý se neví, je to v jednání.

bara88
4. dub 2023

Hele já Teda chápu že si naštvaná ale vodit k vůli tomuto děti k rodičům a dělat z toho ještě větší drama než je,je zbytečné. Měla si zůstat doma a normálně to řešit.protoze teď budeš dělat jako co?už u rodičů zůstaneš ? Nebo za týden řekne dětem že jdete zase zpátky a pak zase od něho pryč?

autor
4. dub 2023

@bara88 Ne, já tam šla s dcerou normálně na návštěvu. Jsme zas dávno doma.

tereza0111
4. dub 2023

V praci obcas resime podobne potize s udrzbari (radeji pro blondynku, jezdi kazdodenne ve firemnim aute, takze alkohol rozhodne je zavaznym porusenim). Nikdy, nikdy! to neni jen tak namatkova kontrola, vzdycky je to az po dlouhodobejsim podezreni. Posledne to byl chlap od rodiny, s malou holcickou. 1/ fakt nam ho bylo lito 2/ vazne jsme ho potrebovali. Takze po prvnim nadychani vytykaci dopis, jasne varovani.
Driv jak za 14 dni po tomto si kolegyne vsimla, ze to z nej citi... Potom co cely den ridil po centru Prahy, vsude mezi lidmi. Tak si jeste jednou zasliboval, ale uz nam bylo jasne, ze to neda. Druhy den si kolega koncici smenu dal pivo, hned si k nemu prisedl, prestoze prave zacinal - tak jsme sli najistotu... Tak nejak jako sel zamestnavatel u tveho manzela
Co se toho pravniho ramce tyce, ano, vyhozeni "na hodinu" je problematicke. Jeste vic problematicke je ale mit u sebe pro pripadny urad prace zapsano, ze vyhozeni probehlo pro chlast v praci. Pokud se nepletu, dost to krati podporu. Takze je sice hezke, ze chlastajici zamestnanec mozna ma sva prava a nemuze byt vyhozen tak a tak, pokud ma ale jeste zbytek rozumu v hlave, tak dobre vi, ze problem s chlastem ma, ze ho klidne za chvili chytnou znovu a ze pokud se to vsechno pujde tou opravdu akuratni cestou, jemu to neprospeje...

acchikova
4. dub 2023

Pokud přijde o práci jsi myslíte že se nebude od rána do večera jen "nalévat".... Nevím jak u něj v práci ale v jedné automobilce jsem dělala a pokud někdo nadýchal, druhý den si šel maximálně pro "rozsudek", žádná jiná možnost nebyla, tady jsou papíry a sbohem bez odstupného.

autor
4. dub 2023

@acchikova Dneska zatím dělá, a je to v jednání 😞

blondynka400
4. dub 2023

@tereza0111 kdyby to bylo závažné porušení, nebylo by to nejdříve řešeno vytýkacím dopisem 🙂 Plus udržbář není profi řidič, pouze řidič referent. Tyto dvě kategorie je potřeba oddělovat.
A to, že to nikdy není namátková kontrola není pravda. Ano, něco je na bázi podezření, ale velká část je namátkovka, přepadovka v noci (ty bývají nejúspěšnější) a pod. Navíc řada mistrů svoje lidi kryje, vědí, že jsou pod vlivem alkoholu a drog, ale dost často právě tito lidé plní normy a oni o ně nechtějí přijít.
A můžeš mi prosím říct, jak UP zjistí, že dotyčný byl vyhozen za alkohol? Opravdu by mne tento paragraf zajímal 😀

michaela666
5. dub 2023

@blondynka400 Nikdy jsem to nepotřebovala, ale mám za to, že alkohol na pracovišti je porušení pracovní kázně a může za něj být zaměstnanec vyhozený na hodinu. Nebo ne?

Konkrétně paragraf 106 / 4 odstavec E
Nepožívat alkoholické nápoje a nezneužívat jiné návykové látky35) na pracovištích zaměstnavatele a v pracovní době i mimo tato pracoviště, nevstupovat pod jejich vlivem na pracoviště zaměstnavatele a nekouřit na pracovištích a v jiných prostorách, kde jsou účinkům kouření vystaveni také nekuřáci. Zákaz požívání alkoholických nápojů se nevztahuje na zaměstnance, kteří pracují v nepříznivých mikroklimatických podmínkách, pokud požívají pivo se sníženým obsahem alkoholu, a na zaměstnance, u nichž požívání těchto nápojů je součástí plnění pracovních úkolů nebo je s plněním těchto úkolů obvykle spojeno,

tereza0111
5. dub 2023

@blondynka400 tak to se dozvi opravdu jednoduse, vzheldem k tomu, ze vypoved musi byt oduvodnena. Jeslize v ramci sve prace pravidelne ridi, je uplne jedno jeslti se profese jmenuje ridic nebo udrzbar...

Ale jeslti na tom trvas tak je to par. 39 (2) Nárok na podporu v nezaměstnanosti nemá uchazeč o zaměstnání, a) se kterým byl v době posledních 6 měsíců před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání zaměstnavatelem skončen pracovněprávní vztah z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem

somalicats
5. dub 2023

@tereza0111 Ano, jenže tam se nerozlišuje důvod, čili dotyčný má jen záznam o paragrafu, ale zda šlo o alkohol nebo něco jiného, to se nikde neuvádí. Mimochodem kdysi jsem zaměstnala člověka, který měl problémy s alkoholem, z předchozího zaměstnání ho vyhodili přesně kvůli tomu. Šlo o práci ve zdravotnictví, každodenní kontakt s pacienty, takže my když začali mít podezření, že pije, tak jsme mu dali v práci dýchnout a letěl na hodinu, bylo to naštěstí poslední den jeho zkušebky, takže o to to bylo jednodušší. Kdybych tenkrát věděla, že pije, tak ho vůbec nezaměstnám, jenže tyhle informace pochopitelně nikde nejsou.

autor
5. dub 2023

Ani nevíte co to je za stres když vůbec nevím co bude, ani nevím kdy mu řeknou výsledek...😢

budouci_maminka
5. dub 2023

@somalicats celkem se osvedcuje cinknout do predchoziho zamestnani a poptat se na danou osobu. Casto jsou velmi sdilni a prihodi par drbu a na co si dat pozor..

budouci_maminka
5. dub 2023

Autorko, no tak vypoved nedostal ne? To uz by ji mel v ruce...spis otazka pro tebe, co s tim dál..

tereza0111
5. dub 2023

@somalicats jo takhle, to mas samozrejme pravdu. To jsme si v tom pripade nerozumeli. Ja to myslela tak, ze je problem ta vypoved z duvodu hrubeho poruseni (prosimi neutlouct za nepresnou citaci :D ). A duvod jake presne hrube poruseni to bylo uz je vlastne jedno, ze to byl alkohol se opravdu nikdo nedozvi
A na druhe strane stojici ukonceni dohodou... - na tom neni nic spatneho narozdil od jasne vypovedi

autor
5. dub 2023

@budouci_maminka Zatím je to prý na personálním

autor
5. dub 2023

Tak prý za ním byli z personálního, že se o tom bude mluvit příští týden, a s okamžitou platností ho sesadili z parťáctví na obyč.dělníka 😢

budouci_maminka
5. dub 2023

Coz znamena ze dostal sanci a o praci neprisel. Tak snad te sance vyuzije

autor
5. dub 2023

@budouci_maminka Třeba ho vyhodí ten příští týden...😟

budouci_maminka
5. dub 2023

Pokud neprestane s alkoholem je velmi pravdepodne ze ho z prace v budoucnu vyhodi, ano

autor
5. dub 2023

@budouci_maminka Já myslím ještě za tohle, když se to bude teprve probírat, nebo myslíš že by ho už vyhodili?

acchikova
5. dub 2023

Tak z jejich strany je to velkorysý, ale mám obavy že teď už ho budou víc sledovat a neskončí to dobře dokud jsi sám neuvědomí že má problém a nepostaví se mu čelem.

kakamila12
5. dub 2023

Já myslím, že bude i hodně záležet, jak on se k tomu postaví. Pokud v práci uvidí snahu, tak je podstatně větší šance. Záleží na jeho postoji - jak k tomu přistupuje, myslíš, že bude schopnej uznat, že udělal blbost a něco se sebou dělat?

autor
5. dub 2023

@kakamila12 On to uznává, byl i za svým mistrem a tam si sypal popel na hlavu, prosil ať ho klidně sesadí, ať ho dají na nejhorší pozici, že bude dělat cokoliv. Mistr se ho kupodivu zastal, protože manžel tam patří mezi opravdu nejlepší pracovníky, umí všechny pozice, za 8 let byl jen 3x na neschopence, a v práci s ním nikdy nebyli problémy, když potřebovali lidi navíc, on šel. Ale stejně se bojím že se oklepe, a zas něco provede (i když třeba už ne v práci ale v našem osobním životě). Jeho by vyléčil buď ten vyhazov (doufám že nebude), nebo abych ho opustila. Jenže to teď není reálný.

autor
6. dub 2023

Jsem se dozvěděla že v pondělí ještě chytili někoho s drogama, ale ten letěl na hodinu. Tak nevím proč manžel se to dozví až ve středu 😞

Strana
z4