icon

Nezletilá a těhotná. Rodiče nechtějí, abych žila u přítele

zofka123
16. kvě 2016

Ahoj,
Je mi 16 let a jsem těhotná.Chodim na střední školu a na příští školní rok mám zařízený individuální učební plán.Mám 19letého přítele a chci bydlet i s malou až se narodí u něj. Přítel ma praci.Jeho mamka nam nabydla ze muzem bydlwt u noch doma.Nabídla se že bude i pomáhat .Na sociálně jsem se dozvěděla že bez souhlasu rodičů u něj nemohu bydlet.Moje rodiče ho soudí vlastně i jeho kvůly jejich barvě pleti. Nenávidím ha to své rodiče neví jakcí jsou a soudí je. Chtěla jsem se zeptat jestli se mohu nechat splnoletnit kvůly sňatku a kvůly tomu že jsem těhotná aniž by u toho museli být moje rodiče.Předem děkuji za odpoveď a soufám že se zde dozvím víc.

Strana
z7
barusak1
17. kvě 2016

@jujatko to je sice pravda, ale nikdo nemá právo takto škaredě urážet paní za to, že má jiný názor. Já s ní tedy taky nesouhlasím ,ale je to každého věc ne kdy chce mít první sex a dítě a taky.

astyna
17. kvě 2016

Ono s tou pannou ... Já si taky dost užila u prarodičů, když jsem byla těhotná a svobodná, co na tom, že kamarádka, ač vdaná, nemohou mít děti a já se nechtěla vdát za neplodného partnera? To by mi pak bylo k ničemu, že jsem vdaná a mohu mít děti, když o zdravotním stavu partnera nic nevím...Ono je jedno, kdo se v kolika vdává, měl by znát zdravotní stav, i se vás přece na to ptají předem na úřadu ptají a to se netýká jen toho, zda Váš partner má cukrovku nebo momentálně rýmu 🙂

blecha94
17. kvě 2016

Příteli je 19 let. Ačkoliv to neříkám ráda, je tu velké riziko, že jakmile se dítě narodí a vyzkouší si na vlastní kůži, co rodičovství obnáší, tak se cukne. Nebyl by první ani poslední, i starší a životem protřelejší chlapi se lekli zodpovědnosti a vzali roha. Co pak? Jeho rodina tě vykopne na ulici s děckem, v horším případě bude chtít dítě do vlastní péče a ty budeš nahraná, protože si to u svých rodičů rozhádáš.

Nevím, co konkrétně znamená, že "jsi rodičů služka", ale jestli po tobě požadují, aby si vykonávala domácí práce a tak nějak obecně se zapojila do chodu domácnosti, tak věz, že to není posluhovačství a měla bys jim poděkovat, že tě učí, jak to chodí. A pokud tě to obtěžuje, popřemýšlej o adopci, protože péče o dítě je ještě mnohem obsáhlejší a složitější.

Osobně si myslím, že bys měla zůstat v zázemí vlastní rodiny, protože u nich máš jistou podporu a nemusíš se obávat toho, že si vzpomenou, že je vlastně miminko zas tolik nebere a vyhodí tě z bytu. Hlavně bys měla myslet do budoucnosti a zaměřit se na studium, abys jednoho dne našla práci, která ti dovolí postarat se o sebe i o své dítě samostatně.

Hodně štěstí.

astyna
17. kvě 2016

@blecha94

Krásný smysluplný příspěvek 😎

zmrzlinka
17. kvě 2016

@zofka123 tady Ti nikto neporadí.Spis Té odsoudí.Nenech se znechutit.Promluv si ještě s rodiči a když tak si obehni úřady sama a zisti co a jak.Pokud přítel pracuje,tak se o miminko postarate.Ja si myslím,ze i holka v 16 dokáže být dobrá máma.
Jinak znám holčinu,ktera měla přítele Roma a otěhotněla s ním v maturitním ročníku.Mama ji chtěla vyhodit z domu,ale otec to nedovolil.Do porodu bydlela u rodičů a po porodu šla bydljt k přítelovi a jeho rodicum.Do tři let se vzali,poridili auto a vzali si hypotéku na byt.Maji už druhé detatko a pan i když je Rom,tak se hezky o ně stará.
Když tady někdy čtu diskuse ženských,co si ve 30 pověsili na krk totalneho vola a ještě si s ním udelali dítě,tak si nemyslím,ze je velký rozdíl mezi 16 a 30 letou 😞

astyna
17. kvě 2016

Nedá mi to, abych si nezpomněla na svého kamaráda, také Roma. Je z rodiny, která má asi 9 dětí, takový ten klasický obraz romské rodiny, jak se nám jeví. ALE má tetu, která je Romka taky a tam je obrovský rozdíl. Ona pracuje u soudu, její manžel je také Rom a je v Praze zubařem. Mají 2 děti - obě dvě studují vysokou školu, bydlí v krásném domě, mají 2 auta. Jeho teta se se svou sestrou nebaví - prvně jsem je viděla až na křtu tehdy asi 7.dítěte její sestry.

Takže ne každý Rom je Rom tak, jak ho známe a bohužel těch cca 10%, co žije slušně a snaží se "jako my", tak doplácí na tu většinu...

zmrzlinka
17. kvě 2016

@astyna ja jsem mela spoluzacku Romku a jeji rodice podnikali a byli opravdu "normalni" ....nektere spoluzacky z rozvracenych rodin ji kolikrat zavideli 😒

rituska88
17. kvě 2016

Odpověď na Tvůj dotaz neznám, ale musím souhlasit s ostatními. Nediv se svým rodičům, jsi ještě dítě a jsi jejich dítě, mají o Tebe přirozeně strach a mají za Tebe zodpovědnost, proto se jim nelíbí, že chceš od nich odejít a své dítě vychovávat jinde. Já si to teda vůbec nedovedu představit. Nevím, z jakých jsi poměrů, ale pokud jde o to, že Tě rodiče vedou doma k tomu, abys pomáhala, tak na tom nevidím vůbec nic špatného, i když člověku v pubertě se to často nelíbí a často vidí na rodičích jen to špatné. Jinak, mně rodiče taky kdysi rozmlouvali jednoho přítele, já je za to taky ,,nenáviděla", ale s odstupem času jsem jim musela dát za pravdu. Zkus se na to podívat jejich očima - chtějí pro Tebe jako pro svou dceru to nejlepší, aby ses měla dobře a žila jednou s člověkem, který je dobrý - pokud Tvého přítele nemají z nějakého důvodu rádi, je na něm a na Tobě, abyste je přesvědčili, že se mýlí a že je to dobrý člověk. Ale tím, že budeš na rodiče nadávat to nezměníš. V 16ti si prostě nemůžeš dělat co chceš a stejně Ti nezbyde nic jiného, než si s rodiči v klidu sednout, o všem si promluvit a pokusit se najít nejvhodnější řešení celé situace. Vdávat se v 16ti natruc rodičům je podle mě nerozum. Neříkám, že to nemůže vyjít, ale upřímně - těch případů není zas tolik a většinou to jsou případy, kde rodiče byli mladým oporou a mladí si uvědomili, že udělali chybu, tak pak sekali latinu a byli rodičům vděční za jejich pomoc.
Nevím, možná jsem staromódní, ale taky moc nechápu některé zvyklosti dnešní doby... Mám nevlastního syna ve Tvém věku a je to dítě...Kdyby mi řekl, že je připraven na to mít vlastní rodinu, tak bych se jen od srdce zasmála. Teď si vůbec neuvědomuješ, co všechno rodičovství obnáší a se svým přístupem to sama nezvládneš. Buď ráda za rodiče, kteří Ti nabízí pomoc a snaž se s nimi vycházet v dobrém - brzy se Ti to bude hodit. Hodně štěstí.

senta_sofia
17. kvě 2016

Navrh podat mozes, ale zakonni zastupcovia budu ucastnikmi konania, cize poza ich chrbat to nepojde. Takisto budes musiet ziadat o priznanie rodicovskych prav a povinnosti. Skus vyhladat nejake Centrum pravnej pomoci, zrejme by si splnala aj podmienky pre jej bezplatne poskytnutie.Osobne by som sa rodine zadkom neotacala, vela veci pochopis,az ked budes rodicom sama.

carllin
17. kvě 2016

@majanax Ale může... bohužel... i dnešní středoškoláci jdou ze základek se čtyřkama... A ty dnešní obory vyučení s maturitou (říká se jim už střední školy, ne učiliště) jsou plné studentů, kteří neznají ani gramatiku druhé třídy ZŠ. To je tak, když výuka se má přizpůsobit dítěti a hodnotit jeho pokroky, hodnotit ho jako osobnost a nesrovnávat s ostatními, natož podle nějakých tabulek.

zofka123
autor
17. kvě 2016

Vidím,že pokud nenapíši vše do detailů tak se tu Budem pouze hádat a kritizovat názory. Tak Teda dobře.Se svým přítelem jsem od svých 13 let a od jeho 15 let. Jsme od sebe dva roky. Když jsem to doma řekla že mám přítele tak brzo a že je to Rom vipadalo to u nás jak v pekle. Řekla jsem si že s ním budu potají.Po roce jsem se přiznala své mamce že jsem s ním neskončila a ona si řekla že když už je to rok tak nás nechá,ale že se tátovi nic říkat nebude.Souhlasila jsem.Pak se moje mamka začala bavit s přítelovi mamkou.Vše se vyvíjelo dobře až na mého tátu ten byl pořád proti.S přítelem jsem začala mít pohlavní styk až po dvou půl letech.Ano je to k nevíře že to můj přítel vydržel a netlačil na mě.Když mi padlo 15let sám mi řekl že až budu sama připravena tak pak můžeme.Brala jsem antikoncepci,ale nedělala mi dobře praskala mi po ní kůže a tak jsem ji v 16letech vysadila jenomže jsem pak 2mesice neměla menstruaci a myslela jsem si že je to po vysazení antikoncepce. Když se mi to zdálo podezřelí tak jsem zašla za svým gynekologem a ten mi oznámil že jsem v 17+3tt. Nechtělo se mi tomu věřit ale bylo to tak.Takže na potrat uz bylo pozdě jít.Řeklo se to mému otci a ten vyváděl.začal mi nadávat sprostě že jsem k*rva(omlovam se že to pisi ale chtěli jste vědět jak to mám doma a k tomu se ještě dostanu) chtěl i zmlátit mého pritele. Zakázal mi se s ním vydat a řekl že moje malá až se narodí tak z ní bude víc peněz ze prostě budu bydlet doma a že nikam nepůjdu. Už jenom tohle ukazuje na to jak je můj otec surovy. Řekla jsem to přítelovi a ten řekl že se mnou bude i ve zlém ,že mi pomůže ,že udělá vše pro to abych se já i malá cítila nejlíp.To smy mi řekla i jeho mamka. U me doma to vypadalo jinak.ZŽe začátkumi pořád táta nadával odsuzoval mě nechoval se ke mě dobře a pořád jsem musela poslouchat jeho rasistický narážky na mého přítele. Řekla jsem jim jak to chci dál ale můj názor je nezajímal.Pořád mi tvrdí že to dítě si napíšou na sebe že budou brát víc peněz atd. Teď jak to vypadáu mmě doma.Od mých 6let dělám v podstatě vše co mají dělat rodiče.Staram se o dva roky mladšího prachu(který mimochodem nemusí hnout ani prstem).Můj běžný den vypadá asi takto:Ráno vztanu a musím pouklidit ať to nějak vypadá než přijdou rodičů domu z práce.Potom musím jít do školy.Školu mám každý den do16:05.Přijdu domu a musím jít nakoupit a potom uvařit(takhle každý den dokolečka)To taky zabere dost času.Potom musím uklidit celý byt úplnědo ddetailů nikde nesmí být ani jeden drobeček.Teď si vemte že máme ještě zvířata a musím se ještě o ně postarat. A kde mám čas pro sebe ? Jak se mám postarat o školu? A moje rodiče si myslí že se chci v tohle teroru každodenním o malou? Asi ne že ne .Je to sami Podej přines udělej tamto udělej tuto,jestli to nebude hotový máš zaracha atd.. Nebaví mě to pořád poslouchat.Moje rodiče když to tak hnusné reknu sedí na prdeli a nic nedělají a to samý můj brácha.teď aspoň víte důvody proč chci odejít k přítelovy a bydlet u něj.Přece v těchto podmínkách nemůžu vychovávat malou. Finance máme zajištěné .Přítel pracuje.Jeho mamka pracuje.Jeho otec také pracuje.Já dělám sice školu ale na na Příští školní rok mám zařízený individuální kw kterému také budu dostávat peníze.Takže bych byla ráda kdyby doopravdy mi někdo napsal jak to mám dokázat abych mohla bydlet u něj .Doufám že mě nebudete za tohle soudit..

keerka
17. kvě 2016

@zofka123 Už jsem Ti to psala někde výš... A nemyslím si, že zrovna tady najdeš řešení, najdi si nějakou poradnu, která se touhle problematikou zabývá.

zofka123
autor
17. kvě 2016

Ještě jsem chtěla dodat že můj otec nechce ani slyšet o tom ze by můj přítel přispíval na mimink.Říkal že od něj nechce nic a že až se malá narodí tak bude soud a že s něj vyzdime všechny peníze které musel do mě naházet když jsem těhotná. A ještě řekl že ho nechá za to zavřít na tak dlouhé až bude ještě černější než je teď.Přesně takhle to řekl a to doslova. Hnusný ne ? Tak doufám že už se mi nedivite že u rodičů nechci byt.

brusinka91
17. kvě 2016

@zofka123 Díky za upřesnění tvého příběhu. Odpovídá myslím tvému věku, to že nestíháš školu je poznat na gramatice 🙂 Ale k věci. Ok, dejme tomu, že budeš žít u přítele s jeho rodiči, oni tě budou živit. Tam nebudeš muset uklízet? Vařit? Každá z nás s vlastní domácností musí doma uklízet, vařit, starat se o zvířata pokud má, do toho třeba děti a některé k tomu i studujou, nebo mají práci či dvě. V 16 to všechno můžeš dělat, říká se tomu pomáhat rodičům, a ne čekat že to budou dělat za tebe. Oni chodí do práce aby tě uživili, ty jim naoplátku můžeš doma pomoct uklidit nebo uvařit. Ale chápu, že v 16 je to tragédie. Není to tak dávno, co jsem uvažovala podobně 🙂

Jinak k budoucnosti - asi by opravdu bylo nejlepší sednout si společně s přítelem a všemi rodiči a probrat, jak to teda bude. Přítel je teď sice nadšený a ochotný do miminka, ale co když se to změní. Kam pak půjdeš když se rozkmotříš s rodiči? Zkus to vzít trochu zodpovědněji, přece jen už to nebude jen o tobě, ale budeš mít malého človíčka, který na tobě bude naprosto závislý. Držím palce 🙂

blecha94
17. kvě 2016

@zofka123 Mám o šest let mladší sestru. Když začala chodit do školky (bylo mi 9), dostala jsem jí na starost. Oba rodiče byli ráno v práci, takže jsem jí vypravovala a vodila já, včetně přípravy snídaně. Odpoledne po škole jsem jí vyzvedla a odvedla domů, kde jsem jí připravila svačinu. Každý den jsem vynášela koš a myla nádobí od snídaně a svačiny, aby bylo čisto, než přijde maminka domů. Když přišla, dostala jsem na záda batoh s oběděm pro babičku a jela k ní. Byla nemocná a nemohoucí, takže jsem jí pomohla poklidit i u ní doma, občas jsem jí nakoupila. Takhle se to dělo ob den. Do toho jsem samozřejmě udržovala v čistotě náš pokojíček a starala o svoje morčata + venčila psa + starala se o to, abych měla hotové úkoly a prospívala ve škole. A nikdy v životě bych neřekla, že si ze mě rodiče dělali služku! Táta byl od rána do večera v práci, máma chodila domů až později odpoledne a bylo normální, že jsem jim se vším pomáhala. Sami toho měli nad hlavu, takže nevidím důvod, proč bych já měla sedět s nohama na stole u bedny a nehla prstem.

Chceš mít dítě a vadí ti, že musíš pomáhat s domácností a vařením rodičům?

Reakce tvého tatínka sice není ideální, ale na druhou stranu se nemůžeš divit. Je ti 16 let a přišla si domů s tím, že jsi v 18. týdnu. Přijít takhle moje dcera, asi by si taky vyslechla. Nedává to sice najevo zrovna roztomilým způsobem, ale jednoduše má strach, co bude s tebou a jeho vnoučetem. Sama jsi v něm zasadila semínko nenávisti tím, že jsi za jeho zády chodila a spala s klukem od 13 let i přes jeho nevoli, tak se nediv, že sklízíš bouři, když jsi sela vítr. Jak pak může tvůj otec příteli věřit?

Měla bys zahájit konstruktivní diskuzi u vás doma, ne se natruc sebrat a jít do háje. Uvědom si, že ve své situaci budeš potřebovat každou pomocnou ruku k dobru a tvoji rodiče jsou největší jistotou, kterou momentálně máš!

brusinka91
17. kvě 2016

@zofka123 Zkus se trochu vžít do táty. Jsi jeho holčička (i když ti to třeba neřekne) a jeho ochranitelské pudy mu velí si tě bránit 🙂 V tak nízkém věku, ještě s přítelem Romem (i když může být slušný, předsudky jsou silnější), opravdu ho ani trochu nedokážeš pochopit? Zkus místo trucovitého balení kufru si s ním v klidu a věcně promluvit, klidně se poraď před tím v nějaké té poradně. Táta to určitě nedělá, jen aby ti co nejvíc ublížil.

tulikiss
17. kvě 2016

@zofka123 ja porad nevim co chces slyset, to jak dosahnes toho aby si tam mohla bydlet se psalo uz na prvni strane.. musis si podat zadost k soudu a vzit si ho, jinak to resit nejde. k vice vecem se vyjadrovat radsi nebudu, jen drobnost, a myslis si ze kdyz budes mit dite tak nebudes uklizet, nakupovat, varit a do toho mit skolu...

zofka123
autor
17. kvě 2016

@blecha94 pro ujasnění začala jsem s ním spát až od mych 15a půl 🙂 Dobře tak Teda víc do detailů nechci žít s vlastním otcem protože když mi bylo 9let sexuálně mě zneužíval a to i mousegru o 4roky sstarší. Teď mám jako u něj zůstat když čekám holčičku ? Co když to bude chtít udělat znova ale na ni ? Až do tehlech detailů jsem zacházet nechtěla ale když už musím tak musím .

majkoz
17. kvě 2016

@brusinka91 @blecha94 četly jste její koment vůbec? To není snad myšleno vážně toto!!! Zanadávala jsem si do monitoru a už je líp, jinak by mi to smázli... Starat se komplet o celou rodinu je POMÁHÁNÍ v domácnosti?Na jednu stranu je děcko a na druhou musí zastat celou domácnost? Snášet ty nenávistné útoky od vlastního otce? Atd Atd, je vidět, že nemáte do čeho píchnout, dámy. Nedokážete se udržet a když nemáte jasnou odpověď, tak se aspoň po někom povozíte. Super! Samozřejmě se to netýká jen Vás, bohužel.

@zofka123 Na internetu určitě najdeš bezplatné právní on-line poradny. Na sociálce Ti snad také řeknou, jaké máš možnosti. Přeji Ti vše dobré

zofka123
autor
17. kvě 2016

@majkoz děkuji moc za podporu aspon někdo mě chápe 🙂

blecha94
17. kvě 2016

@zofka123 To takových detailů si měla zajít předně, protože asi chápeš, že to zcela mění situaci.

Matka to ví? Měla by. Ale především by to měla vědět policie. Promlčecí lhůta pro takové činy je 15 let, máte čas s tím ještě něco udělat. Rozhodně by to Tvá matka neměla přehlížet.

nazka
17. kvě 2016

@zofka123 Nejsi v lehké situaci, to uznávám.

Původně jsem měla pro Tebe napsanou zprávu v tom smyslu, že Tě rodiče mají rádi, jen je potřeba najít oboustranné pochopení. Ale pak jsem si přečetla, že Tě táta zneužíval. Tak víš,jak peklo vypadá. Ví to máma?

Teď chápu,proč chceš odejít. Zeptej se na své možnosti na sociálce. Případně se obrať přímo na soud. Vše ale probírej s maminkou, ať máš aspoň oporu v ní. Nepředpokládám, že by o tom zenužívání věděla.

Snad Ti to s přítelem vyjde.

duvi21
17. kvě 2016

Necetla jsem vsechny prispevky. Leckdy tu fnukai i tricetileta,, ze je tehotna a otec dite nechce, a co ona ma delat, ze bez nej nema kde bydlet a je ztracena apod. Autorka ma na svuj vek vyzrale reakce, vi, co chce, ma oporu v partnerovi, maji reseni.... Souhlasim s nazory, ze kdyz ji je sestnact, neznamena to automaticky, ze neni schopna byt matka. A mozna i lepsi matka nez dost jinych. Taky mam 16ti letou dceru a kdyby se stalo a byla by tehotna, verim, ze by to zvladla. Nabidla bych ji pomoc. Autorka ma muj obdiv a moc drzim pesti. Treba uz dnes vi, ze mit dite je sice velmi narocne (to teprve zjisti jak), ale taky ta nejkrasnejsi vec v zivote (to taky zjisti). A tesi se na to. Chtela radu, ne cist, ze na to nema.

kaczorka
17. kvě 2016

@zofka123 byt tebou prokonzultuju tvůj stav s právníkem co se zabývá rodinným právem,zplnoletneni v tvém případě urcite jde. Zplnoletnuje se od 16 let z dovodu prave otehotneni nebo svatby.. Tady se asi nějaké smysluplne rady nedockas..😉 přeju hodně štěstí 😉

blecha94
17. kvě 2016

@majkoz Nikde jsem nenapsala, že je to děcko. Je jí 16, je to téměř dospělá kobyla, která by se zastáním domácnosti neměla mít problém, notabene když chce vlastní rodinu.

Nepřijde mi, že by dělala něco nadstandartního, jak jsem psala výše, částečnou péči o mladšího sourozence, domácnost a nemohoucí babičku jsem zastávala od 9 let a přišlo mi to normální, vzhledem k tomu, že rodiče byli hodně zaměstnaní a neměli tolik času. Otec doma byl jen večer a moje máma toho měla nad hlavu, takže jsem jí vypomáhala ráda až do 19 let, kdy jsem se odstěhovala.

duvi21
17. kvě 2016

Ano, v dnesni dobe to je tezke, pro kazdeho, diky spolecnosti, jakou jsme dopustili mit a zit v ni. Ale to nesouvisi s detmi. Mlade matky byly vzdy a vzdy to zvladaly nebo nezvladaly podle sveho charakteru a povahy. Takze je to jen na ni a popr. na partnerovi. Ja bych se na jejim miste rozhodla uplne stejne.

zofka123
autor
17. kvě 2016

@blecha94 je to vlastně tak že se to řešilo hned ale moje mamka podplatila soud aby táta vyhrál a aby ho pustily takže smůla no. Neměla jsem být u rodičů po tom co se stalo mnela jsem být u babičky ale mamka mě prostě unesla když to tak mám napsat. @nazka I kdybych o tom mluvila v klidu tak můj názor je nezajima. Když se jich zeptam proč to nemuze udělat mu brácha nebo proč mi nepomáhá jediný co mi řeknou je že on je Malej a přitom je jen o dva roky ode mě. @duvi21 děkuji za podporu.I já pevně věřím že vše zvladnu. Jsem připravená mít malé miminko a budu pro ni delat jen to nejlepší 🙂

jujatko
17. kvě 2016

@zofka123 radsi diskuzi smazte, odpoved na svoji otazku jste jiz dostala. Zadne lepsi nazory se tady jiz nedozvite. Ten, kdo chce, Vam vyjadri podporu, a pro zbytek budete nezodpovedna pubertacka, ktera si mysli, ze spasi svet.

rituska88
17. kvě 2016

@zofka123 Rodiče sedí na prdeli? Chodí přece do práce, mají taky právo si chvilku odpočinout a je samozřejmé, že po tak velké holce chtějí trochu pomoct. Maminka nepere, nežehlí, vůbec nevaří? Táta nedělá doma opravdu vůbec nic? Promiň, ale tomu se mi moc věřit nechce. Pro mě bylo samozřejmé doma pomáhat, utírat prach, vysávat, umýt nádobí, pomoct při vaření, samozřejmě si uklidit po sobě - ustlat, dát do pořádku prádlo, postarat se o zvířata když jsem je chtěla. Když píšeš jak jsi nonstop zaneprázděná, tak kdy jsi našla čas na přítele? Zkus se do táty trochu vžít - asi žádnej táta by neskákal radostí, kdyby mu přišla 16tiletá dcera těhotná s Romem. Máslo na hlavě máte vy s přítelem, tak zkus s rodiči ještě jednou v klidu promluvit, asi by to chtělo přizvat k tomu i přítele a jeho rodiče. Nic se nejí tak horké jak se uvaří.

yelowangel
17. kvě 2016

No koukám reakce různý. Jak to máš s rodiči víš nejlíp sama, jak už se tu psalo i u přítele budeš muset stíhat všechno co teď + ještě dítě na druhou stranu je jasný že chceš odejít kvůli zneužívání. Příspěvků je tady dost vyber si z toho to podstatný pro tebe a jak si to zařídíš tak to budeš mít. Nech se zplnoletnit, vdej se, odejdi od rodičů ale mysli při tom na miminko aby na všem nakonec nebyla bita nejvíc dcerka. Víc ti tady už nikdo neporadí, zajdi do ty poradny, mimochodem když vás zneužíval jak to že jste jim nebyly odebrané? Prober to všechno s právníkem a stůj si za tím co doopravdy chceš. A srovnej si v hlavě co bys dělala kdyby tě vážně pak s malou vyhodili na ulici protože možný je všechno. Začni třeba odkládat peníze každý měsíc kdyby náhodou a když to všechno půjde dobře můžeš to třeba 18ti předat dcerce do začátku života, když ne budeš mít zajištěný nový start. Když seš si jistá že chceš odejít zajdi do ty poradny, a jednej podle rad právníka.

Strana
z7