icon

Nezletilá a těhotná. Rodiče nechtějí, abych žila u přítele

zofka123
16. kvě 2016

Ahoj,
Je mi 16 let a jsem těhotná.Chodim na střední školu a na příští školní rok mám zařízený individuální učební plán.Mám 19letého přítele a chci bydlet i s malou až se narodí u něj. Přítel ma praci.Jeho mamka nam nabydla ze muzem bydlwt u noch doma.Nabídla se že bude i pomáhat .Na sociálně jsem se dozvěděla že bez souhlasu rodičů u něj nemohu bydlet.Moje rodiče ho soudí vlastně i jeho kvůly jejich barvě pleti. Nenávidím ha to své rodiče neví jakcí jsou a soudí je. Chtěla jsem se zeptat jestli se mohu nechat splnoletnit kvůly sňatku a kvůly tomu že jsem těhotná aniž by u toho museli být moje rodiče.Předem děkuji za odpoveď a soufám že se zde dozvím víc.

Strana
z7
jujatko
17. kvě 2016

@kolibricek36 Ne, v dnešní době to opravdu není zvykem. A upřímně, myslím si, že ani dříve to nebylo zvykem, pravidlem. Pokud nejdeme o stovky let zpatky. Dříve také lidi žili v jeskyni. A jak jsem psala, nevíte, z jakých poměrů pochází, nesuďte, že nechce pomáhat atd.!
Nesoudím Vaše rozhodnutí, tak nesuďte ani Vy!

kolibricek36
Autor odpověď smazal
jujatko
17. kvě 2016

@kolibricek36 No, co napsat. A děti máte?

barusak1
17. kvě 2016

@kolibricek36 aha a jste teda i věřící podle slov. A já zase sex před svatbou uznávám.

kolibricek36
Autor odpověď smazal
barusak1
17. kvě 2016

@kolibricek36 to je mi líto.

kolibricek36
Autor odpověď smazal
jujatko
17. kvě 2016

@kolibricek36 To mne mrzi. Preji Vam, abyste si nikdy nevycitala, ze jste nechtela pocit dite drive, treba i bez svatby a nelitovala, ze nejste matkou. Myslim to opravdu v dobrem a uprimne. Ja se vdavala ve 30 letech, v te dobe jsem se zacala snazit o ditko. Skoro dva roky se nam nedarilo - to neni zase tak dlouha doba, ale kolikrat mne napadla myslenka, proc ja "blba" nechtela dite drive ... Je to kazdeho rozhodnuti. A autorka diskuze se nikoho neptala, zda mam mit sex, zda ma dat dite k adopci, zda ma zustat u rodicu. Polozila jednoznacny dotaz, na ktery jsem v cele diskuzi nasla asi tak dve relevantni odpovedi.

barusak1
17. kvě 2016

@kolibricek36 je mi líto to, že jste přišla o dítě. Takže teĎ nevím o čem píšete.

astyna
17. kvě 2016

Strašně těžko se radí - ono by chtělo slyšet i druhou stranu. Já bych si sebe nedokázala představ v 16 jako matku, ale já bych taky neměla to zázemí, co máš ty. Nicméně, na takové úvahy je už pozdě a ty musíš vyřešit co dál. Ono je taky možné, že rodiče vyměknout, až uvidí své vnouče a vše bude jinak. udělej si to tak, jak potřebuješ a cítíš ty. Nikdo tady není v tvé kůži. Já byla kdysi - ikdyž starší - v podobné situaci. a prostě jsem odešla - ze dne naden se sbalila a šla a dobře jsem udělala (taky doma podmínky nic moc, spíš nic než moc...)...

jujatko
17. kvě 2016

@kolibricek36 Jste asi příliš nepochopila, že politování od @barusak1 patřilo Vám. Skoro mi přijde, že slečně někdě v hloubi duši závidíte, že ona dítě mít může - byď v 16. Nikdy bych nic takového nenapsala, ale když Vy jednáte tímto jednočarým způsobem, tak já taky. Ale jak jsem psala, přeji Vám, ať nikdy svého rozhodnutí nelitujete.

kolibricek36
Autor odpověď smazal
astyna
17. kvě 2016

@barusak1

Já bych zajíce v pytli nekupovala 😀 Mám ráda, když vím, do čeho jdu. A sex je pro mě podstatná část vztahu.

barusak1
17. kvě 2016

@kolibricek36 aha jo tak ... tak to je pravda, že hezí svět nebude 😀

barusak1
17. kvě 2016

@astyna no přesně tak 🙂 souhlasím s vámi. No jo, ale pokud je paní věřící, tak ti to mají jinak no.

kolibricek36
Autor odpověď smazal
konik_mischel
17. kvě 2016

Ahoj, zkusila bych si s oběma rodiči sednout v klidu i s partnerem a promluvit si o tom, jaká je situace. Říct jim, že i když s tím nesouhlasí, ty ho máš ráda a hlavně s ním co nevidět budeš mít dítě a pro to dítě bude fajn mít mámu i tátu. Určitě bych rodičům zdůraznila, jak je máš ráda a jak moc je potřebuješ ty i budoucí vnouče. Zkus si zachovat chladnou hlavu a podívat se na to tvýma i jejich očima. Jako důvod proč bydlet s partnerem bych uvedla, že pokud on pracuje, že Vás bude živit on, že to nechceš po rodičích, protože co jste si spolu nadrobili, to si taky sníte a možná bych jako argument podala i to, že jim nechceš hodit na krk další jejich dítě, ale dát vnouče o které se budeš starat ty s partnerem po všech stránkách a po nich chceš pouze to, aby ho milovaly. Určitě bych zdůraznila, že už je pozdě na nějaké spory, že situace je daná a je jen otázkou, vyřešit ji co nejlépe. Myslím, že tímto jednáním narovinu s oběma stranami se zachováš ty i přítel dospěle a třeba se pak rodiče ke všemu taky postaví jinak. Zplnoletnit samozřejmě jde, jak už tu někdo psal a svatba je jednou z variant. Hodně štěstí.

barusak1
17. kvě 2016

@kolibricek36 A možnost, že by jsi měla mimi už není?

kolibricek36
Autor odpověď smazal
barusak1
17. kvě 2016

@kolibricek36 tak držím palce, ať to výjde. Miminko je dar

jujatko
17. kvě 2016

@kolibricek36 A mohu se zeptat, kolik je Vam let a kolik je Vasemu manzelovi?

kolibricek36
Autor odpověď smazal
veronikaajira
Odpověď byla odstraněná
kolibricek36
Autor odpověď smazal
kolibricek36
Autor odpověď smazal
barusak1
17. kvě 2016

@veronikaajira ona ale nepsala, že měla sex až ve 40, ale po svatbě. 40 jí je teď jestli to dobře chápu

prostejina
17. kvě 2016

@veronikaajira tohle bylo hnusný. A to dost. Jen se ukazuje něčí inteligence. Do tohoto tématu nepřispívám, jen ho "pozoruji" z dálky, ale bránit tu někoho za tp, že si pořídil dítě v 16 a pak zároveň "setřít" a zasměšnit někoho, kdo má jiný názor, to je fakt vrchol ubohosti, ještě, když to podáte tímhle dost nevybíravým způsobem. Je vám tak akorát prd to toho, do kolika je kdo panna, protože to, jak je vidět, z člověka inteligentního neudělá, že.

lucka024
17. kvě 2016

@veronikaajira nechci do toho mluvit ALE proč hned uražite
@kolibricek36?Jo ve 40 je mi to taky divne ale to je snafd každeho vec a nazor....
@kolibricek36 a tobe přeji ať se miminko zadaři 🙂

jujatko
17. kvě 2016

@barusak1 já pochopila, že se vdávala ve čtyčiceti. A není to jedno? Ta diskuze se zase svezla zase úplně jinam.

jamia
17. kvě 2016

Uf, no je to prekérka. Těžko soudit, jestli má zakladatelka doma "peklo" - komu v 16 nepřipadá, že si z něj dělají rodiče otroka? 🙂 Nic o jejich domácím prostředí nevíme.

Musím ale říct, že se rodičům nedivím. Vždyť nastávajícímu tatínkovi je 19, sám je ještě skoro děcko!!! Tak není překvapení, že to pro tvé rodiče není kloudný partner k diskuzi. Jestli vám chtějí pomáhat partnerovi rodiče, co kdyby si zkusili s vašimi promluvit oni?

Neříkám, že máš dát dítě k adopci, ale i když si teď připadáš strašně zodpovědná a připravená, věř mi, že bez pomoci dalších to nezvládneš. Mysli na to, že si musíš dodělat školu, do rozjetého vlaku se naskakuje velmi obtížně. Partnera teď máš a možná se i tváří nadšeně, ale ruku na srdce, je to ještě puberťák, kterého miminko může velmi brzy omrzet. Proto není rozumné se s rodiči rozhádat a pálit mosty, budeš je ještě potřebovat.

Přeju ti hodně štěstí a ať vše dobře dopadne.

Strana
z7