Nezletilá a těhotná. Rodiče nechtějí, abych žila u přítele
Ahoj,
Je mi 16 let a jsem těhotná.Chodim na střední školu a na příští školní rok mám zařízený individuální učební plán.Mám 19letého přítele a chci bydlet i s malou až se narodí u něj. Přítel ma praci.Jeho mamka nam nabydla ze muzem bydlwt u noch doma.Nabídla se že bude i pomáhat .Na sociálně jsem se dozvěděla že bez souhlasu rodičů u něj nemohu bydlet.Moje rodiče ho soudí vlastně i jeho kvůly jejich barvě pleti. Nenávidím ha to své rodiče neví jakcí jsou a soudí je. Chtěla jsem se zeptat jestli se mohu nechat splnoletnit kvůly sňatku a kvůly tomu že jsem těhotná aniž by u toho museli být moje rodiče.Předem děkuji za odpoveď a soufám že se zde dozvím víc.
@anelamates Taky už jí nevěřím ani slovo.
aha, když se tak pročítám vším co píšeš, je to opravdu tak? Tady lhát nemusíš přeci..
Promin, ale přece by tvoje máma nechtěla žít s někým, kdo jí obtěžuje dceru a ještě mu v tom pomáhat a podporovat ho, to mi přijde na hlavu postavený..
@anelamates Upřímně, taky mi to smrdi, ale na druhou stranu mám zkušenost s tím, jak se naše policie a soudy umí chovat případech pohlavního zneužívání nezletilých, takže já osobně bych se nedivila ničemu. 😀
Ano všechno je tak jak jsem napsala.Nemohu za to že někteří lidé si myslí že život je tak jednoduchý a že se nikdy nemůže stát to co se stalo a děje mě . je mi to líto že se najdou tací co mě považuji za lharku. Dám klidně svůj život za to že ani jedna jediná věc co jsem zde uvedla není lez. Vše je pravdivé .kdybych si chtěla vymislet tak to asi nebudu psát na veřejnou stránku kde si to samozřejmě klidně mohou najít moje rodiče.
Tak Teda abych vám to vysvětlila mamka byla a možná pořád je psychicky závislá na tátovi. Má na to i papíry od psychologa. Samozřejmě že ty peníze kterýma podplatila soud nebyly její ale moje babičky z otcovi strany. Je mi v podstatě jedno kdo čemu bude věřit. Já vím své a věřím že se najdou i tací který mi duverujou.
Kolik zaplatila soudu?? 🙂 Nemáš nic veřejnýho, jedinou fotku, těžko si to rodiče přečtou.
@zofka123 Ahoj,
přečetla jsem si tvůj dotaz, ale celou diskuzi co poté vypukla, jsem nečetla (bylo by to nadlouho 🙂 , takže nevím, jestli se už tady někdo zmiňoval o organizaci Hnutí pro život ČR (je registrovaným spolkem, který má za cíl obnovit vědomí nedotknutelnosti života každého člověka od jeho početí, viz více www.prolife.cz), která má rozjetou kampaň a projekt pod názvem ,,Nesoudíme. Pomáháme.“ Kampaň má taky své webové stránky www.necekanetehotna.cz, Facebook, kde se dozvíš více informací. Pomáhá se dívkám a ženám jak radou, tak i hmotně nejen v období těhotenství, ale i potom. Kampaň podporují i známé osobnosti.
Součástí kampaně je nejen krátkodobá profesionální pomoc, ale i zprostředkování pomoci dlouhodobé prostřednictvím Poradny pro ženy Aqua vitae. Poradna Aqua vitae je poradna s celorepublikovou působností. Jejím cílem je konkrétní pomoc ženám, resp. rodinám v období očekávání narození dítěte. Poradna Aqua vitae nabízí poradenství všem ženám bez rozdílu věku a stavu či sociálního statutu, které se ocitly v tíživé životní situaci spojené zejména s těhotenstvím, porodem a péčí o právě narozené dítě a poradna je zdarma. Více info zase na www.linkapomoci.cz
Takže tam bych zkusila hledat pomoc.
Měj se i s miminkem v bříšku pěkně 🙂
Darja
Takhle do detailů nevím. vážně si myslíte že v Chebu žije plno holek se jménem žofka?
Těžko říct, věřila jsem Ti, dokud si nenapsala, že máma podplatila soud, pak už je to totál hovadina.
A co s mamkou, s tou to řešit nejde? Z toho, co jsi psala působí rozumněji než táta (až na tu aféru se zneužitím). Ale doufám, že sis to s tím zneužitím nevymyslela jen proto, aby vám táta "uhnul" z cesty!
Možná by nebylo na škodu, kdyby rodiče tvýho přítele s vašima promluvili, možná by je logický argumenty (přítel pracuje - a především je otcem) mohli obměkčit. Určitě se to bude muset řešit se sociálkou, ale to už ti tu holky radily. Jestli se na to cítíš, tak ti fandím, musíš ale za dceru bojovat. Musíš si být fakt jistá, že to zvládneš, že ji nemůžeš pak na krk hodit rodičům svým, nebo rodičům přítele. Ale z toho, jak píšeš, to máš v hlavě srovnaný, tak doufám, že to tak je i v reálu 🙂 Takže bych začala tou sociálkou, zjistit, jaký máš možnosti, vylíčit jim situaci, aby to prošetřili. Nemáš možnost jít bydlet k babičce/tetě,...? Potřebuješ hlavně klid a šetřit se... Situaci ti nezávidím, to teda fakt ne. Snad se všechno podaří a budete spokojená rodina 🙂
Bože to je zas výplod tahle diskuze.. 😀 😀 😀
@anelamates Bohužel mám podobný pocit. 2 mesice po vynechání antikoncepce byla na konci 4. mesice těhu, ...třešnička je podplaceni soudu... Vzdy se člověk snaží poradit, ale zde by tim byl zrejme za pitomce. Spiš mi přijde, že dotaz mel znit. ..Když se nechám "otehotnet", bude to důvod, abych vypadla od rodičů? To jo, tomu bych věřila... 😒Možná foto z těhuprůkazu by pomohlo.
@brokovich antikoncepci jsem vysadila přesně na moje 16narozeniny a tři dny nato jsem otěhotněla .Ptala jsem se gynekologa jaký je datum kdy se chytla spermie. Řekl že 26.11 takže nevím kde jste přišla na to že jsem byla na konci 4mesice. Ke gynekologovi jsem šla podvou mměsících co jsem se neměla menstruaci Takže doopravdy nechápu jak jste mohla přijít na to že jsem byla na konci 4mesice. Dobře ještě během dneška dám foto z tehuprukazu 🙂.
To je podle mě blbost. Otěhotnět 3 dny po vysazení antikoncepce není moc reálné, jelikož 3 dny po vysazení antikoncepce ti běží 7 denní pauza, ve které by jsi měla dostat MS. Chráněná nejsi až po této pauze. Třetí den po vysazení HA jsi ještě stále chráněná antikoncepcí.
Je smutné, že tu někdo hledá radu, pomoc... a místo toho je osočován, že si vše vymýšlí... ( i kdyby, no a co, však internet je plný smyšlených příběhů). Taky se mi tu stalo, že některé uživatelky MK mě osočily při řešení mého problému za lhářku a že celé téma je vykonstruované - nebylo a mimochodem se mě dotýká dodnes. Jo hold všechny osudy lidí nejsou ideální a bohužel někdy vztahy mezi rodinou připomínají spíše špatnou telenovelu.
@tulikiss jak vidím tak asi každý rád do někoho rýpe zejo? Ptala jsem se pouze na to jestli mohu odejít od rodičů na nic víc. Copak tahle stránka nějaká kriminálka aby jste se mě ptali takhle do detailů ? Sama nemohu uvěřit jaký vy dospělý a už maminky máte názory na věc. Jo je mi jasný že máte víc zkušeností ale až takhle mě obviňovat ze lzu ? Je tohle vubec normální? Já jsem sem napsala o pomoc a ne o to aby jste mě vyslichaly jak na policii. Já jsem se vám dost otevřela o tom jak to v životě mám a vy mě jen soudíte. Myslela jsem si že dospělé ženy (maminky) budou mít porozumění ale asi ne. Jde vidět že svět je furt stejně kruty. Je mi jedno jak budete reagovat na tuhle zprávu ale jsem také jen člověk a můžu mít svůj názor.Ano je mi sice 16let a vím že není moc ideální se takhle vyjadřovat vůči dospělým,ale vy také musítekoukat na to kolik je mmě a kolik vam. A nezlob tě se na mne že píšu tímhle způsobem
Omlouvám se, že jsem nevěřila těhotenství. Nebylo by to zde poprvé, co se devcice zde snažily pomocí a nakonec to byl fake. Držím palce, aby tehotenstvi proběhlo bez komplikaci a obě jste byly v pořádku.
@zofka123 nejak nechapu proc je tvoje reakce zrovna na me ja ti jen vysvetluju ze 17+3 kdy si tvrdila ze si zjistila ze si tehotna je konec 4 mesice, to je proste fakt vuci kterymu tady vystupujes a silene se rozcilujes. a to ze gynekolog pokud nebyl u poceti nedokaze presne na den urcit kdy poceti bylo je dalsi fakt, on muze odhadovat podle velikosti plodu ale je to jen odhad, kazd edite je jinak velek a jinak rychle se vyvyji.
@zofka123 Promiň, ale lzes. Neříkám, ze ve všem, ale minimálně v re "kauze " týkající se zneužívání. Opravdu bych chtěla vidět soudce, který by se nechal podplatit v případě rozhodování o vine čí nevině "sex. zneužití dětí ". A navíc, o kdyby to soud první instance "shodil" te stolu, jsou odvolací soudy a to o případu rozhoduje jiný soudce. Navíc byste byly se sestrou pod dohledem socialky, psychologů atd.... Takže ještě prosím pohádku o Červené Karkulce.
@tulikiss omlovam se na vás byly jen první dvě věty. To ostatní patřilo všem co mě kritizujou. @adede Jsem na to celkem zvyklána kritiku ale sspíš od mladších a ne od dospělých a ještě kort když jsou některé z nich maminky takže v pohodě 🙂 každejmmáasvůj názor ale uznávám některý jsou až moc přehnaný :/

@anelamates konecne napsal nekdo to co si myslim taky, nechtela sem byt ta "prvni mrcha" co to napise 😀 .... jo je mozne ze se takove veci stavaji ale uz to podplatila soudce me utvrdilo ze to asi nebude uplne tak..... prijd emi to jako nikdo me tu nepodporuje ze chci od rodicu tak napisu ze me zotrocujou, sakra zase mi to nepomohlo tak reknu ze ma tata zneuzival, sakra ted se ptaji na mamu tak mama podplatila soudce... prijde mi to jak telenovela na pokracovani....
pokud slecnu vazne nekdo zneuzival a mela byt v peci babicky tak neverim ze by to socialka nechala jen tak a nedelala kontroly. pokud to tak vazne bylo tak to mela resit 15 ji uz bylo.
kazdopadne nez se dite narodi by mela pravne vse osetrit, protoze se ji tkay muze stat ze opatrovnikem ditete budou jeji rodice a partner se k nemu nedostane, nebo naopak jeho rodice a tam se muze stat cokoliv. ono dite je zahul pro vztah a to i ten trvaly a lety provereny a vyzraly, natoz pro vztah dvou pubertaku.