icon

Nezodpovědný přítel. Poradíte, prosím?

23. zář 2020

Ahoj.
Potřebuju poradit, možná utvrdit v tom, jak dal.
Mám přítele který se mnou vychovává mou dceru a teď máme malé miminko. Aktuálně je bez práce, má brigádu na černo, na jídlo mame. svůj byt neplatí, platím ho já z peněz mých rodičů. nechci si už dál půjčovat, je mi trapně, hlavně proto, že mi přijde, že se nic neděje. řekl mi že svůj byt chce prodat ale dodnes nebyl v realitce...má odloženou hypotéku, kterou bude muset začít zase ale splácet pokud byt neprodá.
Já mám své platby v pořádku, naučila jsem se sama nejdřív zaplatit povinnosti a pak utrácet.
Stěžuje si na to, že od něj chci dostávat všechny peníze co vydělá abych je rozdělila a viděli jsme, kolik nám zbyde. Ale dělám to jen proto, že fakt máme málo a musím s tím vyjít na celý měsíc a zajistit děti.
Často se kvůli tomu v noci budím a brečím, protože mi ta situace přijde nekonečna. Pak se hádáme ale nic se nemění. Dneska jsem bouchla a řekla mu ať od nás tedy odejde a žije si sám. Sebral se že se jde zabít a zabouchl dveře. Prý jsem absolutně nesnesitelná a nenechám ho jeden den (dneska) ležet, když je mu strašně špatně. Já i děti jsme nemocný, nastydlý a taky funguju..... Fakt jsem z toho špatná. Jako táta je skvělej, ale zabezpečit nás asi nedokáže :( nevím jak s ním mluvit, jak s ním jednat abby něco změnilo.

Strana
z2
llluckaaa
23. zář 2020

Proč ten druhý byt nepronajme, aby bylo na splátky hypotéky?

krtcice
23. zář 2020

@llluckaaa ano, souhlasím, to by bylo rozumnější než byt prodávat. Kdyby se přece jen nesrovnal a šli jste od sebe, bude mít kam jít. Nájemníkům může dát smlouvu na dobu určitou a prodlužovat.

klokanka31
23. zář 2020

Další chlap k ničemu...

tasimia
23. zář 2020

Na nevím ty to snad pořád nevidíš nebo nevím, on vlastní byt, který může pronajímat/prodat a ty každý si měsíc chodíš žádat peníze. A ještě co? Berete dávky a proto pracuje na černo? 🤣🤣 Jako tohle se mi snad zdá, promiň. Já bych takového vypakovala hned. Chlap na nic, zodpovědnost nulová a ještě hraje na city.

autor
24. zář 2020

@tasimia no ten byt mu platím teď druhý měsíc...a dávky nebereme.... Já jsem holt taková, že se snažím problémy řešit konstruktivně...Ne vypakovat chlapa a být s dvěma dětma sama :( přišla jsem si prostě pro radu, jak problém řešit... Jestli třeba dávat nějaký ultimáta a pak to řešit radikálně atd...zajímalo mě, jestli má někdo podobnou zkušenost a nějak to vyřešil....

ladyhacek
24. zář 2020

Někde u vody? I to je možné, ale co ten byt? Nemůže být tam? Opravdu je prázdný?
Byt bych pronajala, řekla bych mu, že rodiče ti peníze nemůžou dávat pořád a že to jsou vaše problémy a musíte najít společné řešení.

camelinka
24. zář 2020

Ahoj, chces poradit a pritom ho prede vsema, kdo ti tu DOBRE radi, branis.... Nedelej ze sebe hadru, s detma si zaslouzis mnohem lepsi zivot. Tenhle te stahne ke dnu, fakt chces, aby deti vyrustaly v tomhle prostredi??

autor
24. zář 2020

@camelinka děkuju za názor.. ovšem si taky uvědomuji že jsem zprávu napsala v největším naštvání a že za tím vztahem stojí i spousta pozitivních věcí, který samozřejmě nepíšu. Jen teď najit tu rovnováhu, nebo spíš to, co převažuje...

camelinka
24. zář 2020

Uprimne, dokud sam nebude chtit, abyste se meli dobre, tak se poveze tak, jako doted, protoze proc by hnul prstem, kdyz ty zodpovedna (dikybohu aspon jeden z vas), vsechno zaridis, jinak byste byli o suchych rohlicich? Chlap, kterymu neprijde trapny, aby ho zivili cizi rodice, pro me proste chlap neni. Tata muze byt milionovy, ale to byt muze, ikdyz budete od sebe.
A jestli nemas na radikalni reseni, pri kterym by se mu treba mozna roznulo v palici, tak se z toho nevymotate...

lenickakl
24. zář 2020

Jako kdyby na me nekdo tlacil, abych prodala svuj byt, poslu ho do prdele. Zbytek radsi komentovat nebudu 🤦 jste jeden lepsi nez druhej..

eleanora84
25. zář 2020

A já bych se bytu nezbavovala... Sama mám vlastní byt a najít si partnera a někde se sestehovat, třeba k němu, tak ten můj pronajmu, ať se mám kam případně vrátit s dětmi anebo jej do budoucna dětem nechám.. Podle mne se do prodeje nehrne, protože ho nechce pustit... A myslím, že je to dobře, kdyby jste šli jednou od sebe, budeš ještě ráda, že může jít hned, protože bude mít kam.. Každopádně platit 2 nájmy je volovina, měl by ho pronajmout aspoň ať pokryje náklady i s hypotékou. A když se vám povede, budete mít v budoucnu vlastní byt bez dluhů, který můžete dát dětem nebo prodat..

autor
26. zář 2020

Tak včera odešel a nevrátil se. A já cítím zatím jen velkou úlevu.

camelinka
26. zář 2020

Zarid se tak, abys mohla fungovat s detma....coz myslim stejne doted delas...To zvladnes 😉

autor
26. zář 2020

@camelinka zvládnu a zvládám.... brečela jsem jen hodinu po jeho odchodu. Pak přišla úleva. Začnu si shánět brigádu na víkendy, vím, že když bude nejhůř rodiče mě podrží...

camelinka
26. zář 2020

je super, ze mas zazemi v rodicich, urcite se jim nelehce divalo na to, jak a s kym zijes, tak ti ted urcite radi pomuzou. Tohle nema kazda a proto tolik sikovnych holek zustava s nebetycnymi kreteny, protoze proste nemaji silu a moznosti, jak se uzivit samy....Zjistis, ze se vam zije lip a casem se najde chlap, co za vas bude dychat 🙂

autor
26. zář 2020

@camelinka hele naši ho milujou... Máma mi tvrdí že mě nikdo neměl tak rád. Jen je prostě v některých věcech neschopnej... Ale pro mě je to zásadní....jsem vyčerpaná z toho někoho hlídat co má a nemá zaplacené...

camelinka
26. zář 2020

tak to se divim tedy...

martiina_k
26. zář 2020

Pročetla jsem si diskuzi a musím reagovat na pár postřehů - kdybychom se tak pohádali, že by můj chlap odešel pryč (což se za 13 let nestalo), tak by taky nešel do hospody, to vím na 1000%. Prostě někteří chlapi do hospody prostě nechodí.
Jinak já bych ten byt taky neprodávala, pronajala bych ho a tím nájmem umořovala hypotéku. Po letech budete mít druhý byt téměř "zadarmo". Ale platit hypotéku na prázdný byt (a nemít na to), to je blbost. Otázkou je, jestli je ten byt opravdu prázdný ☹ Jsem možná paranoidní, ale pokud okamžitě při tématu "byt" vyletí, nemá tam někoho? Máš od toho bytu klíče? Nechceš se tam jít "jako náhodou" podívat?
A třetí poznámka - pokud máte teď dva tři měsíce "jenom" tyhle problémy a jinak fungujete OK, tak jako proč byste měli jít od sebe? Situace s penězi ohledně bytu je řešitelná buď teda prodejem (nedělala bych to), nebo pronájmem. Ale je to řešitelné.
K práci na černo ... vydělá prací na černo aspoň dost? Nemá nějaké další dluhy? Nebo jak už tu někdo psal zápis v rejstříku trestů, nebo v registru dlužitelů? Není za tím jeho teatrálním odchodem fakt mnohem hlubší problém?

gracinka7
26. zář 2020

Tak ten byt prostě neplať. Je to jeho být. Ne tvůj 🤦
Ale podle mě jsi hloupá, že s ním zůstáváš. Tohle se akorát zhorší a on tě stáhne s sebou dolů do dluhů. To chceš?

autor
26. zář 2020

@martiina_k díky za pochopení. Je mi teď jedno jestli tam někoho má a odchází za ním. Po všech peripetiích ve vztazích vím, že tohle stejně neovlivníme. Ale nějak si říkám, že znám svou cenu snad sakra a nenechám si líbit spíš to chování a ten způsob řešení problémů (zbabělé útěky). Jako nelpím na tom hned odejít ze vztahu, ale změna musí přijít hlavně od něj...mám svý mouchy, ne že ne, ale jsem 100% zodpovědná ve svých platbách... V rejstříku trestu nic nemá, ten jsem viděla, v registru dlužníků nevím jestli je... Měla jsem teď pod palcem všechny jeho platby a vím co kde platil a na co kašlal...

@gracinka7 nebudu už ho platit.

journals
26. zář 2020

Proč byt nepronajmete? To by situaci částečně vyřešilo, ne?

cumaceka
26. zář 2020

Chtela bych te jen podporit v tom, co pises v poslednich prispevcich. Tvoje postoje jsou naprosto pochopitelny a pokud se nechyti, jeho problem. Drzim palce a pevne nervy.

autor
26. zář 2020

@cumaceka ♥️ děkuju opravdu moc

Strana
z2