Partner je na mňa podráždený a nervózny, zlý
ahojte,pred pár mesiacmi,bola moja diskusia adminom uzatvorena,tak som sa rozhodla založiť dalsiu. dala som na Vaše rady,ktoré ste mi radili,ale bohuzial," nazivanie " vydrzalo len dva tri týždne,opat sa to vratilo do starych znamych kolaji, zase vecne upozornovanie za to,co robim "zle",zase mentorovanie,a pod. zase pekne vidno,ako mu idem na nervy..bol par týždnov normalny,ze sa snazil svoju zurivost potlacat,aspon v suvislostiso mnou, ale nevydrzalo mu to ani mesiac. dohodli sme sa na jasnych pravidlach, že on ma nebude upozornovať, za všetko,čo robím, a ked tak milou formou,nie nas*aty a tak,že ja na oplatku,nebudem kricať po nom,ani tolko riešiť,na tomto sme sa dohodli asi mesiac dozadu,vravim nevydržal to ani mesiac,zase začal rypat do mna,ked som bola unho.zase je podrazdeny a zase sa nechová zrovna najlepšie.ja v priebehu toho mesiaca,som dostala novy pausal,kde mam neobmedzene free sms do kazdej siete aj volania,tak prve viete ako,co mi napada,je napisat mu sms aj tri cez den,proste ma to láka,jeho to otravuje,na niektoré mi ani neodpíse,a dokonca ked sme sa minule pochytili a pisala som mu v noci sms,ani na nu neragoval,uplne ignoroval ma,tak " ako sa patri "...a povedal mi,ze som sibnutá,že co furt vypisujem,že prenho to neni problém,co sa deje.no pre mna ano.stále je nervozny,vkuse podrazdeny,raz jeden týžden mi rozpráva mile veci,aka som krásna,uplne vyzera ze je zo mna namakko,a potom príde týžden,kedy ma ani vobec netuzi vidieť,ani nič,nechce sa mu ani len odpísať na moje sms,alebo zavolať mi..stále to iste dokola,az som sa nastvala,a somprijala pozvanie na kavu od chalana,co ma cele roky chce,je do mna poblazenny,ale mne onho vobec nejde,no usekla som to,nema to zmysel,ja som zalubena do svojho, lenže tym,ako sa hnusne chová,tak si ma od seba odhána..začal rozprvať,že nech schudnem a neviem čo,zase,že som detinska a tak,a zase tie jeho cistotnosti a poriadky a neviem čo..zase to jeho klasicke upozornovanie a ked sa nanho za to hnevám,povie mi,že som smiešna,že čo je na tom,a zase hrešil,povedal do krista a boh(a)..ked som m uto vytykala,ze ci mi uz nic nemoze pvedat,no moze,ale akym sposobom...on nerozumie,ze mne ide o sposob,akym to hovorí, takym razantnym..ja nechapem,kde sa ta prisnost a razantnost v nom berie..stále nerozumiem..ale všimla som si,že len ku mne je taky k nikomu inemu..a hlavna vec,ze mne rozpráva,nech sa ja kontrolujem vo svojich prejavoch..ale on sa nevie..aj ked ho o to prosím,a ani ked nanho naziapem,aby to spravil,tak ja nechapem,kd furt je chyba.
myslím, že se paní zakladatelka diskuse opět dobře baví na náš účet...o nic jiného jí podle mě ani nejde...nemá podle mě cenu ani přispívat, jinak jí to bavit nepřestane🙂
@lautiruska už se mi po původní diskuzi skoro stýskalo. A ono ejhle, je tu znovu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Koukám více z nas oceňuji rodinná kleoeta 😀
@lautiruska vis on zivot neni pohadka ani telenovela, takze tvuj chlap ti nebude denne nosit kytici ruzi, volat ti 40x denne aby te jenom slysel a rekl ti jak moc mu chybis a nebude libat zem po ktery chodis.... normalni chlap chce zit, mit vedle sebe zenu ktera neni nesamostatna hysterka ktera by nemela mit v ruce ani priborovy nuz. normalni chlap chce mit svuj prostor a ne jen ve stresu kontrolovat telefon aby nahodou nezmeskal nejaky tvuj hovor nebo smsku protoze pak mu udelas scenu a bude peklo. normalni chlap chce vedle sebe normalni zenskou ne nabozenskou fanaticku ktera ho bude okrikovat a peskovat za to ze rekl prokrista.
reknu to strucne, jsi neskutecne rozmazlenej a nesnesitelnej a nesamostatnej jedinacek, ktery si mysli ze vsichni musi vse delat jak chce ona a kdyz neco neni tak jak si chtela tak kolem sebe kopes a vsechny dusis. snad konecne ten tvuj chlap uz vezme rozum do hrsti a kopne te do zadele. treba te to pak konecne probere z toho snu a iluze ve kterem zijes
jo a jen tak mimochodem jsem zvedava jak rychle se "nam" podari zase tuhle diskuzi uzamcit 😀
@tulikiss tu nejde o moj ideál,co ja chcem..mne ide o to,že riesime dolezitu vec a on mi neodpíse na sms dolezitu podotýkam,kde sa ho niečo pytam,a tak je to stále,konecne by mohol aj on zacal nieco riešiť,a nielen na mna to nechávať,nech ja všetky nase rpoblémy vyriešim.budem rada,ak sa tato diskusia neuzamkne,tak vas poprosím všetkých o nie neslušne vyrazy..
a keby to bolo jen pro krista tak nič nepoviem,ale on bohuje,tak ako mu huba narastla s prepáčením a všetko na moju adresu..ja ho neokrikujem za to,ale ked sa nastve za uplnu blbost a zurivo na mna vystekne a este aj s nadavkami,to sa mi nezdá normalne..som schopna tolerovat chyby,ktoré ma a tak,ale nie,aby mi nadával ,ked niečo urobím.
@anelamates notak,som zamilovana,keby som nebola,tak už s ním davno nie som,paci sa mi cely aky je,ale proste niektore povahove crty na nom neznesiem ..a toto je hrozna povahova črta...
@hul nie,nie som dokonalá,neviem,kde som otom písala,to si ako vybádala,prosím ťa z mojich reakcii?netvrdím to..
ja holky,som sa v mnohom zmenila, kvoli NEMU,kvoli nikomu inemu,ale on sa nechce meniť,kvoli mne,tak aka je to laska z jeho strany ?
@jahodi ale on mi nikdy neodpíse na sms,ani na dolezite veci,to je trosku ina kava,ani na dolezity mail,ani nič,co sa tyka nas,nasich problémov,a tak,nasho vzťahu,vraj su to malichernosti,no pre mna to nie su malichernosti,to,co robí,je velmi zle...ja mam ochotu a volu sa kvoli nemu zmeniť,on nie..tak o com to teda je ?!!
ja ho lubim viac,ako on ?dobre,ok,som trošku hyterka,ako každá žena,ale som citliva a mlujem ho,a to by si mal vazit, chalan a nie toto,co robí.
@lautiruska tak nam uved priklad co tak strasne zivotu dulezityho resite pres smsky o pulnoci
@lautiruska Důležité SMS několikrát denně? Děvče, skutečně důležité věci, které je fakt potřeba řešit, se běžně dějí tak dvakrát do měsíce.
@lautiruska nikdy ve svem zivote nebudes stastna pokud nepochopis jednoduchou vec... laska si nedava ultimata a neni to obchod. v lasce a vztahu nefunguje ja jsem se zmenila tak ty se zmen taky. clovek se muze zmenit jen proto ze on sam chce, ne proto ze jeho holka se naucila varit tak ja budu pejsanek poslusnej. clovek se dokaze zmenit jenom pokud sam chce, ale on ocividne nechce, nestojis mu za to aby se sam zmenit a cim vic se o to budes snazit tim vic se bude branit, protoze nikdo nedovoli aby ho nekdo nasilim menil. pises jak ho mas rada takoveho jaky je , ale v zapeti hned pises jak by si ho menila a co ti na nem vadi, takze ho nemilujes takoveho jaky je.
mě to strašně připomíná ještě jednu kočku, která tu píše pod jiným nickem..kterou, to si nechám pro sebe
Jste spolu sedm let, co jsem viděla - tak o zamilovanosti už nemůže být řeč. Zamilovanost tak dlouho nevydrží. Spíš už je dávno pryč, ty na něm naprosto majetnicky lpíš stylem já já, a on musí být úplně šílený. Jinak se to nedá vysvětlit, že se Tě ještě drží. Protože jestli se celou dobu rýpeš v detailech typu psala jsem ti a tys mi neodpověděl, a já chci řešit naše problémy a ty ne - tos ještě nezjistila ve svých letech, že vztahové problémy hledají a řeší ženské, že chlap žádné takové většinou nevidí, a proto neví, co by měl do háje řešit? Chudák.
@lautiruska Já vůbec nechápu, co tu chceš slyšet. Na co tu vlastně hledáš odpověď? Nechce se změnit, už jste to zkoušeli a výsledek nula. Pořád si jen opakuješ to své a z názorů ostatních si vůbec nic nebereš. Návod, jak někoho přeprogramovat, ti tu nikdo nedá.
Chtěla bych se zeptat..v příspěvcích od lautirusky sem se občas našla..sice v mírnejší formě a ani netuším, jaké je to přesně u nich :D ale "přítel" na mě taky hodně kašle..nemyslím tím nějaké odepisování na zprávy, ale je fakt, že když se s ním potřebuju na něčem nutně domluvit (není to otázka života a smrti, ale věcí, které prostě spěchají - př.co a jak bude za hodinu - konrkétní věci jsou zbytečný vypisovat 🙂 a vím, že společnému známému se v té době ozval jen tak, tak mě to naštve..kor, když je vybušnej a pak mě akorát stresuje tím, že ON zrovna TED neco potřebuje, když už já nemůžu, ale prostě to musim nějak udělat jinak je nepříčetnej..a to, že sem se s ním na tom snažila minimálně hodinu domluvit ho nezajímá..i když se mu to pak snažím v klidu a opakovaně vysvětlit..nic..furt to dělá dál a dál..takže se akorát hádáme..Ale co je pro mě ještě horší je to, že mu nemůžu věřit - z minuty na minutu změní cokoliv, na čem sme domluvení a mě to akorát oznámí..a když s tím mám problém, tak sem stejně ta špatná, divná nebo cokoli já..viz. nedávno - měl v práci dovolenou, tak od pondělí do pátku odjel za příbuznýma (sice sem čekala, že se nějak domluvíme a mohli bysme tam jet společně, ale nakonec sem byla ráda, že si od něj odpočinu a myslela sem si, že nám to prospěje, což se teda nestalo..) - v pátek odpoledne - v podstatě v době, kdy už měl přijet mi jen tak napsal, že přijede v sobotu..přijde vám to normální?? mě teda ne..hlavně, když to zdaleka nebylo poprvé co něco na poslední chvíli změnil/zrušil..chtěla sem i koupit lístky do kina, ale nevím, jestli kvůli intuici nebo zkušenostem sem to nakonec neudělala..samozřejmě by propadly :/ Pro mě to jsou strašný trhliny do důvěry..pro něj normálka a prý si na to mám dokonce zvykat! A jako bonus spolu teda čekáme mimi, takže já chodím do práce a zvracím a on je pryč, a pak ani nepřijede kdy slíbil! Beru to přehnaně, nebo mu na mě (nás) opravdu nezáleží?? Mám velký dilema, jestli sbalit kufry nebo se ještě o něco snažit :/ Ale už fakt nevím jak..nevím, jestli je tak sobeckej a když to tak řeknu omezenej, že opravdu nechápe, že domluva nebo jejich dodržování je potřeba..nebo jde o to, že mu je fakt jedno, jak to s nama dopadne..já se začla snažit skrz těhotenství (že dítě bude sme se shodli), ale on se chová furt stejně..
Omlouvám se za román, ale jak sem to tu četla, tak sem neodolala a musela napsat :D i když případné rady budou asi dost podobné..
Úplně mi to připadá jako můj život. Není tvůj partner narozený ve střelci? Oni to tak mají. Znám takové 2.
Ať dělám co dělám, vždycky je všechno špatně. Na mé zprávy neodpovídá, pokud to pro něj není důležité. Jenom ke mě se chová hnusně, k ostatním ne. On se kvůli "nikomu" nezmění (to mi bylo řečeno)a už to trvá 25 let. Takových 20 let jsem z toho byla dost vydeptaná. Za posledních 5 let jsem ale pochopila, že to je vlastně tak, jak má být. Oba se milujeme a oba se musíme od toho druhého něco naučit.
V každém případě vím, že to rozhodně není lehké a přeju hodně pevné nervy a mnoho štěstí.
Kopni ho do prdele a hotovo...to si necháš tohle libit? Si blazen.
SMS nesnáším, člověk si kolikrát ani nevšimne, že nějaká přišla, řekne si, že odpoví později, a už na to zabudne....Když chci s někým řešit problém nebo naléhavou situaci, tak volám, voe🙂
Jednoduchá rada pro Tebe a Tobě podobnè: druhý a třetí pařátek z levé packy netopýra rozdrtit v hmożdíři, přidat na špičku nože sušených užovčích vajíček(jistě máš doma,neboj se je použít), k tomu devětsil devětkrát oběhnutý proti směru hodinových ručiček...to vše macerovat min.24 hodin, slít,kapat do večeře minimálně tři dny! Po týdnu uvidíš značný pokrok! Bude vykazovat odpor proti Tvé péči a rozejde se s Tebou sám! pa
Zajímal by mě pohled partnera. Nemyslím si, že je tak zlý jak tu píšeš. Očividně má k tomu dobrý důvod proč se k tobě tak chová. Už jsi to tu i psala, děláš občas i opak toho co si on nepřeje a co ho obtěžuje, ale i přesto to děláš stále. Tak jako s těmi smskami.. Víš že se mu to nelíbí a že ho to obtěžuje, ale ještě o to víc ho s tím otravujes. Zkus se prvně zamyslet nad sebou prosím a proč ti to vůbec říká. Nemyslím si že je to jen do větru a že se zrovna nudí.
to neni diskusia na srandu...
@yume9 a čo keby niečo on urobil pre mna ?na opaltku ?ked nechce sms odo mna citat ?tak ja tiež nechcem od neho vela veci,napriklad,aby hovoril vulgárne na moju osobu a robí to prakticky kazdy mesiac pre niečo..
tu ide o to,že on nechce,nestojím mju asi za to,aby sa zmenil,nepomoze ani vyhrozovanie,ani po dobrom nič.
@7504 nie,praveze je to štír( skorpion),a je to s ním o nervy,som s ním síce ""len "" 7 rokov,ale mam z neho nervy už par rokov,lebo nic neni dobre,a všetko musí byt po jeho,inak je to fakt,ze desne zle,a ja som ta najhoršia,lebo on to vie najdokonalejšie.proste..
@anelamates prečo by o zamilovanosti nemohlo bytt reč ?poznam partnerov,co su spolu aj 15 rokov a su stale taki zalubeni pubertaci,co ja mozem za to,ze to tak citim?co mozem snad za to,ze som romanticka dusa a citliva ?nemozem ...proste ja to citim v sebe vo vnutri,ze ho milujem,tak mu to chcem dat najavo..
pre všetkých ,ktorí sa chytili smsky..v noci 🙂 naporíklad @tulikiss
a cez smsky riešim aj podstatne veci.,nie vždy, ale sem tam ano,a my ficime na sms,ved ich mame zadarmo..ale on mi menej odpisuje,lebo je v orobte,co chapem..ale neodpise,ani ked ma čas "!!!a ani na mail neodpíše,ked ma čas..a vždy tam niečo doleziteho riešime...
.tak akože napríklad..spravi nejaku blbost.napríklad urobí niečo,čo nenavidim, hreší na moju osobu, ..pohneváme sa,ale on to nechce riešiť.odíde odo mna,hned..asi za 10 minut,nič nevyriesime,a odide domov preč,alebo proste preč,tak jasne,ze je to nedovysvetlene..tak mu napisem sms( aj o 23 a čo ?vd nespi predsa,moze odpisat!),ze co teda to bolo,co to malo znamenať a pod.proste chcem to vyriešiť,aj ked formou sms,alebo mu aspon dať najavo,že mi vadi,co spravil,aby to vedel,ale on nepočuva, neodpise takmer nikdy, a tvari sa akobvy nič,nechce riešiť nic vobec.a mna toto proste štve,čo sa mam obesiť ? aj niekedy cez sms treba toto poriešiť..a on ma ma v pazi natolko,ze neodpise,ani v noci,ani rano,ani na obed..tvari sa,akoby sa vec nestala....
a nemozem to s ním dajme tomu riešiť osobne,lebo osobne sa uvidíme az o týžťden,dovtedy by na to aj zabudol..preto..inak sa snazim veci riešiť osobne,ked ma niečo nastve..prirodfzene..
alebo napríklad aj teraz,mna to hrozne hnevá.ked neodpíse na mail..napísala som mu mail..a on neodpísal
ale on dokonca nepovie,že ..dajme tomu,prepáč,nemal som cas na písanie,ale on mi rovno povie,že na dristy nema cas,ze ide radšej spať,..akože toto mi hovoríá aj o smskach,ze naco to citat,ze ich ani necita niekedy..to je priserne ignorantske..a toto kedysi nerobil,to robí cca posledny rok ,dva..max..vzdy sa snazil aspon ako tak odpísať,alôe teraz vobec..
nič nechce riešiť ziadne problémy,ktore mame,nič..a mame ich teda naozaj hodne medzi sebou...
jedna kočka mu vypisuje,že ahoojkoo ahojcek,ako sa majkame a pod..zvezieš ma ranicko do práce ?( lebo ju vozi na aute do roobty a toto mu pise taketo smsky),aalebo papiky a podobne..akože to ma celkom štve,ale on na to nič..odpisuje jej ešte aj predo mnou ..
alebo napríklad,dalsie,veci co ma fest štvu,ktoré som mu aj povedala,pridem k nemu do domečku nasho,zavola ma na vikend k nemu, a napríklad ideme spať,ja som dajme tomu v kupelni,ešte sa doumyvavam a ja prídem do spálne a on už lezi v psoteli zhasnute (pritom podotýkam je 23 hodín iba),a rano nevstavame,je vikend,spime do obeda,tak on už leží,a ja sa chcem ešte prituliť,porozprávať a on nema naladu a chce spať,a da mi bozk na lice,alebo celo zalahne a v tu sekundu spi a vobec sa neobjíme,nebozkava,nič,ani nerozpráva,len sucho lahne otoci ritou a spi,a toto nenavidim doslova,akože netvrdím,že je to pravidelne,niekedy ma aj objíme,alebo povie dve tri vety a potom zachrape,ale toto sa mi zdá dosť ignorantske tiež,
proste jeho správanie sa mi nezdá košer v niektorých veciach,dobre ok,ja možno som hysterka a neviem aka krava,ktora mu vypisuje,aj ked si to panko neželá,a riešim stále niečo,ale prečo sa takto chladne chova ?
už ma vobec nehladka,ani nahodou....ani po vlasoch,ani po tvari,vobec nič..už asi rok...nema ku mne talku nehu,ako mal kedysi,napríklad ma len objíme a da letmy bozk (ak neratam intimnosti),proste žiadna neha z neho,a toto je pre mmna novinka,lebo vždy bol iny chlap,a zo mna proste ta nežnosť srší,aj všetky taketo prejavy,z neho nejde nič,iba chlad akysi..ale pritom tvrdí,ako ma veľmi miluje..
proste akoby som sa mu už ani nepáčila,aby ma mal istu,tak sa prestal snažiť a prestal si ma važiť,alebo čo,ked sa takto chladne chova,a ja práve naopak,cim viac sa on takto chladnejšie chovám,tym ja ho viac chcem a milujem..ako zacarovany kruh proste,uz nechapem,ani sama sebe vlastne
sory za preklepy,ale rychlo pisem a na mobile,..uff,tolko mylsienok mam v hlave,uplny tok myslienok...
Me prijdes ten typ zeny, ktera je stastna byt trapena! Resis kazdou blbost, vrtas se v kravinach a vlastne ti to dela dobre. Kdybys byla ve stastnem bezproblemovem vztahu, tak se nudes nudit. Takze za me si to uzivej, ovsem je otazka, jak dlouho to druha strana bude trpet..
mě někdo napsat "co to mělo znamenat? co to bylo?" tak zakroutím hlavou nad dispejem mobilu, povím si něco o exkrementu, že asi a neodpovím taky..není mu 5let, abys ho drbala jak malého dacana 🙂 jestli je něco k řešení, sedněte si v klidu, v příjemné náladě, řekni co tě trápí, jak se cítíš, co ti chybí, bez vyčítání, obviňování - to neslyší nikdo rád.
@lv a on može kritizovať stále ?a posmesne ironicky na mna hovoriť ?alebo vulgárne ?
predsa neda sa stale ustupovat a niekedy aj mne proste prasknu nervy a zacnem byt hnusna a zvysim hlas..to sa proste stava...ale nezda sa mi normalne to,co robí roste ..toto nerobi chlap,ktory miluje zenu...
a nedrbem ho, prečo teda on drbe mna? nemali by sme sa drbat navzajom,ale prečo to on robi ,a on s tym zacal prvy ....a ja hoci sa snazim ho nedrbat za kraviny a nerešiť malichernosti,tak vždy pride niečo,čo musim riešiť....
da sa všetko rieesit pokojne,a tak ako ty hovoris,ale ako ?ked on nechce NIC resit ??ako to teda ja mam riesit ??
@drakenn ale ani nie,mylis sa asi,lebo prve roky nasho vztahu boli bezproblémove,a ani hádka ani jedna za dlhéé mesiace,a bola som prestastna s nim ..nechcem nič riešiť,chcem mat klud,ale nejde to s nim akosi....nudu teeda nemam,i ked mna už zacinaju tieto jeho vylevy nudiť vazne ..

@anelamates @hul nebude a nebudou, protoze ani tohle nepochopila v puvodni diskusi.