icon

Partner tráví čas se svojí ex

degial
9. črc 2019

Ahoj. Potřebuji se asi hlavně vypovídat, ale také mě zajímá, jaké jsou zkušenosti ostatních žen. Partner má s ex 8 letého syna. My jsme spolu skoro 5 let. Už na začátku vztahu jsem mu dala jasně najevo, že nehodlám akceptovat, aby trávil společně čas se svou ex a jejich synem (výlety, apod.). Celou dobu jsem myslela, že mé přání respektuje, ale dnes jsem zjistila, že v době, když jsem byla v práci a on byl se svým synem na koupališti, tak na přání syna (aby maminka viděla, jak se naučil plavat), můj partner zavolal své ex, aby dojela za nimi a společně si šli zaplavat. Když jsem to zjistila, udělala jsem scénu, nepřijde mi to fér. On mi na to řekl, že mu to přijde naprosto normální a nechce, aby jeho syn "trpěl" jen kvůli tomu, že já jsem hysterická. V čem spočívá to "utrpení" mi nedokázal vysvětlit, rovněž ani to, proč to, jak se dobře naučil plavat neukázal své mamince, až budou někde na plavání spolu ve dvou. Prý svému synovi nedoláže situaci vysvětlit,aby to pochopil...Nakonec mi řekl, že pokud mi to vadí, ať se s ním rozejdu... Přijde mi divné, jak snadno mě poslal někam, přitom jsme plánovali svatbu a dítě...Přijde mi, že se asi s exkou nějak sblížili, jinak si to nedovedu vysvětlit... ☹

Strana
z7
hedka23
10. črc 2019

@degial prvy vec co ti rekne sudce na pojednavani o peci o dite je uz sice nejste uz partneri ale rodinu ostavate navzdy

barulina
10. črc 2019

@veruvojtkova ja jsem z docela tragicke rodiny ;D domaci nasili, tezka autogavarie, od 14 u babicek a prwsto bych to spucasnwmu partnerovi neudelala. Dcera vi ze tqtka kdyz si pro ni dojedw muze se jit podovat, prijede na zapis, 1. Den ve skole, ale vzdy jsme u toho vsichbi. Moje dcera vi ze ttka s mamkou spolu nejsou ale ji milujou. Nehaadame sw neperwme, vse mame vyresene. Ale nechapu proc bych se s nim mela valet u vody. Nebo nechcesi roct ze tam mamka prisa jukla a odeslaa, tomu se moc verit neda. Nevim. Ulazat diteti to jde i jinak a to mam dcerlu citlivou az az

ckei
10. črc 2019

@degial takže ty chceš, aby otec svému dítěti lhal?? Že maminka nemá čas ač ho očividně měla?? Kolikrát se ještě sešli společně krom tohoto koupání?

katarina562
10. črc 2019

@rajecka 100% s vámi souhlasím. Jelikož jsem vyrůstala s mámou tak jsem moc dobře viděla jak ji to štvalo když si tatova nová o 20 let mladší přítelkyně diktovala kdy k němu na víkend můžu a kdy se jim to nehodí. Zakazovala tátovi se s mámou bavit a natoz vidět takže dělala tátovi tlumočníka a vždy mě vyzvedávala jen ono. Pro mě to bylo peklo zničilo mi to vztah s tátou a pro mamku to taky bylo těžké když jsem jako malá chtěla za tátou a ona mi musela vysvětlovat že ,,Moc pracuje,,

degial
autor
10. črc 2019

@ckei Vím o jedné dětské akci na začátku vztahu. Byl tam jen asi hoďku. Pak teda na besídce a ještě na zápasy chodí spolu. Ale jinak o ničem nevím, ale já se to nemám moc jak dozvědět...Bůh ví, co mi ještě zatajil. Jinak skoro pokaždé, když tam jede pro syna, tak u ní posedí cca na hoďku a pokecají... Takto bych to ještě dala, ale prostě představu, jak se valí nahatí spolu na dece skoro celý den nějak nedávám...

miba10
10. črc 2019

@degial jak už jsem ti psala něčím podobným jsem prošla. Jen jsem chtěla dodat, že v té době mi bylo 26 a své děti jsem neměla. Dneska mám děti dvě a kdyby nedej bože jsme šli od sebe, tak bych také respektovala přání děti.
Nicméně stále si stojím za tím, že tě chápu. Mě to v té době přivedlo k tomu, že nejsem typ co chce mít přítele co má závazek. Ano, možná sobecké, ale aspoň jsem věděla co chci a co ne. Jemu jsem dala vale, ať si hrají dal na rodinu a já si našla přítele sice také rozvedeneho, ale bez závazku a bez vazby nebo kontaktu s exmanzelkou.
Zkus se spíš zamyslet nad tím, jestli to máš zapotřebí, se nervovat. Není na tom nic špatného,ze se ti to nelíbí a máš prostě svůj pohled na věc. Raději zkus štěstí s někým svobodným a bez závazků. Budeš mít čistý stůl a ono se i začíná jinak.
Pro to dítě oni budou rodiče vždycky, i když si je nepamatuje pospolu. Ty pro něj budeš vždycky "teta", ale mámu nebo tátu nikdy nenahradis.
Moc ti držím palce

somalicats
10. črc 2019

@degial Doporučuju Ti najít si chlapa bez závazků, protože očividně nejsi schopná pochopit, že ex ze života toho současného přítele prostě nevymažeš. To, že spolu mají dobrý vztah, je bonus pro to dítě. Můj současný partner taky musí tolerovat to, že se vídám se svým ex, protože spolu máme děti, teď jsme byli společně s ex a dětmi "dokonce" v zahraničí - akce domluvená a rezervovaná už před rokem, já tam jela pracovně, takže bych jela tak jako tak, takže jsme domluvili, že tam vezmeme společně děti. Můj partner mi naštěstí věří a nedělá scény. A upřímně - až budeš mít vlastní děti, tak pochopíš, co to je přání dítěte a že je-li aspoň trochu realizovateelné, tak je dobré, když mu ho rodiče splní. Tak se Tvůj přítel s ex válel celý den na dece, a co? Spali spolu? Osobně by mi víc vadilo ve Tvém případě to, že si vypisoval s jinou ženou, než to, že komunikuje s ex.

degial
autor
10. črc 2019

@somalicats Je to pro mě poučení pro příště...Chlapa se závazky nebrat, ani kdyby byl ze zlata...

laka_lacenda
10. črc 2019

@degial Opravdu si najdi partnera bez dětí. Je vidět, že ty prostě nejsi ten typ, co by to zvládl. A ve finále bys trpěla ty, partner i dítě....To není dobře. A nemyslím to špatně, tohle se zvládá těžko, ne každej na to má náturu.

A to říkám z pozice tety pro tři přítelovy děti ve stridavce. 🙂

klpoiu
10. črc 2019

Já sama jsem měla kdysi přítele s dítětem. U nás byl ale problém opačný, žárlila a scény dělala jeho ex. A jelikož začala bránit styku dítěte s otcem raději jsem vztah ukončila. Nikdy bych nedovolila abych byla přicinou rozpadu vztahu dítěte a rodiče.

degial
autor
10. črc 2019

@laka_lacenda Já vím, že nejsem ten typ, co by to dal...jen jsem doufala, že při dodržení nějakých mantinelů bych to zvládat mohla. Bohužel on ty mantinely evidentně dodržet nezvládá...Škoda jen, že jsem na to přišla až po 5 letech... ☹

barulina
10. črc 2019

@hedka23 spoolecne ano. Dulezote udalosti ano. Ne nechat spucasneho partnera makat a sam si lebedit s ex.

laka_lacenda
10. črc 2019

@degial Mas poučeni pro příště. Já jsem taky v mnoha věcech s exmanzelem chybovala, mnoho věcí jsem "neviděla" a omlouvala. A aspoň mám poučeni, že takhle to už dělat nikdy nebudu. To je holt život.

veruvojtkova
10. črc 2019

@barulina ja si vubec nevsimla prispevku,ze byli u vody cele odpoledne,ale myslim si ze primarne je v tomhle vztahu narusena duvera a od toho se to asi vsechno odviji...pokud neverim chlapovi,bude mi vadit i to,ze tam jeho ex prisla na chvili,pokud mu verim, je mi jedno,ze s ni a synem stravil odpoledne u vody...jsem uz dospela a pochopim, ze muj muz proste stravil odpoledne se synem a jeho matkou, ja mam tohle nastavene jinak😉 moje deti zase prosili minuly rok tatinka,jestli bych s nimi mohla jet na hory,ex tam ma chatu a ze mi chteji ukazat jak lyzuji,tak on souhlasil a proste jsem jela se podivat na vikend na sve deti na lyzich,ale tohle je vsechno o dvou lidech,musi se na tom schodnout a pokud to jednomu z nich vadi a druhy to ma jinak nastaveno,tak budou konflikty🙄

xxx3d
10. črc 2019

Ahoj,
podívej, nastavovat chlapovi s dítětem mantinely je přemrštěný. Zvláště, pokud jsou to tvoje mantinely, které by sis měla umět zpracovat ty sama.
Zkus si představit tu popsanou situaci z pozice dítěte, a z pozice jeho ex. Chtěla bys, v rámci představy, když to obrátíme, aby tvoje rozesmátý, nadšený dítě, kterému se právě povedlo něco úžasnýho a projevilo přání, abys to viděla i ty, coby druhý rodič, aby mu tvůj ex řekl ne, mojí přítelkyni by se to nelíbilo?
Pokud je pro tebe představa nepřípustná, nebo si to představit neumíš, nebo nechceš, nemá cenu pokračovat ve vztahu, kde dle všeho už nějaký ten problém s podkopanou důvěrou máte. Nebudeš tady vypisovat celé podhoubí vašeho pětiletého vztahu.
Pět let není zase tak závratný čas, a pořád lepší pro tebe pět let bez dítěte a manželství, můžeš odejít s čistou hlavou, obrazně řečeno. A hned.

jenny91
10. črc 2019

@degial Nečetla jsem celou diskuzi, ale nedalo by se s přítelem domluvit, že pokud bude chtít se synem a s ex něco podniknout, tak jedině když budeš s nimi taky?

nnnadja
10. črc 2019

Já mám se svým ex taky normální vztah. Ale rozhodně bych s ním netravila volný čas. Takže asi tak.. A on kdyby nechtěl, tak s ní čas taky nwtravi. Tohle se nedělá. Upřímně by mi to taky vadilo. 8 letemu dítěti se to dá vysvětlit.

degial
autor
10. črc 2019

@xxx3d Tak pokud pro něj byly mé mantinely nepřípustné, měl to dát najevo.. a ne naoko souhlasit, a nedodržovat. Já bych si s ním pravdu jinak nezačala. Představit si to z druhé strany... Myslím, že bych v pozici ex v takové chvíli reagovala tak, že až pojedeme na koupaliště spolu, tak mi vše ukáže... Neviděla bych důvod kvůli tomu trávit s ex celé odpoledne na dece. Tam jde o to, že oni se mají furt rádi, a to asi hodně, takže ten čas podle mě vyhledávají...
@jenny91 tak v této konkrétní situaci to nešlo, protože jsem byla v práci...ale obecně tyto návrhy od partnera přicházely, vlastně i od jeho ex, ale já nechtěla a nechci s ní trávit čas.

veruvojtkova
10. črc 2019

@nnnadja tak 8letemu diteti se da vysvetlit snad uz uplne vsechno,sama ho mam doma...ale proc mu neudelat radost...nejde o ex ale o to dite,ze si to preje dite,to je velky rozdil😉 a je taky rozdil v tom,jaky spolu maji byvali rodice vztah,pokud by jsi nemohla s ex stravit volny cas,at uz z jakehokoli duvodu,tak je to v poradku,ale pokud spolu byvali partneri jsou schopni ten cas stravit jako pratele a jejich dite si to preje,tak pak nevidim duvod rikat,ze tohle se nedela,naopak tohle je umeni,kdyz to po rozvodu takhle funguje😉

veruvojtkova
10. črc 2019

@degial pockej,tak oni se te oba jeste navic ptali,jestli by jsi s nima ten cas taky travila?tak ja uz tomu potom ale vubec nerozumim...tady vidis,ze byvalce o nic nejde,kdyz te zvala aby jsi chodila s nimi,naopak to mohlo prece byt fajn...promin,ale tohle je na me moc hysterie a zarlivosti v jednom baleni😀

verazmetra
10. črc 2019

@degial
Nikdy jsem sem asi žádný příspěvek nenapsala, ale v tohle jsem se bohužel uviděla jako v zrcadle.
Nechci psát nikomu rozhřešení, ale já bohužel byla taky taková. To i přes to, že jsem z rozvedené rodiny, kde vztahy tátovi nové známosti s mou mámou vypadaly podobně.
Asi do deseti let jsem měla moc ráda i tátovu novou přítelkyni, ale po tom co jsem zjistila, že je to ona, proč nikdy nemohu mít tátu a mámu vedle sebe, jsem ji začala ze dne na den nenávidět. Vyvrcholilo to když jsem měla taneční vystoupení na které jsem se hodně připravovala a kde bych chtěla mít všechny tři, ale táta s přítelkyní nepřišli.

Nejhorší je, že já sama jsem se dostala do stejné situace a našla si muže s 2-mi dětmi s předchozího vztahu a začala jsem se chovat stejně špatně. Můj muž se mi musel chce nechtě podřídit. To bohužel mělo za následek ztrátu jeho koníčků a zájmů, protože mi vadilo, že by tam byli i jiné ženy. Ano je to samec se vším všudy a má rád pozornost cizích žen. Já takové asi vždy přitahovala. Po pravdě i oni přitahovali mě.
Po několika letech to mezi námi občas zaskřípalo. A nerada přiznávám, chyba byla u mě. Moje nízké sebevědomí. Oba mojí předchozí partneři mě podváděli. V té době si můj nezájem vynahrazoval jinde a nevěra byla na světě. Měsíc jsem bydlela u mámy a pak jsme se k sobě vrátili. Strašně moc jsem s ním chtěla mít dítě i když jsem na sobě mateřství nijak nepocítila. Což se mi po dalším půlroce povedlo (po dlouhém nucení svolil) a tím jsem podepsala nad naším vztahem rozsudek smrti. Dítě které mě s ním mělo spojit, nás definitivně rozdělilo.
Je to už 12let, ale za tohle bych si každé ráno bych si za to nejraději nafackovala.
Přišla jsem o muže, který mi byl oporou a se kterým jsem byla šťastná i když jsme se spolu asi desetkrát rozešli. Naše dítě se stalo na prvních šest let rukojmím našeho nevydařeného vztahu. Sáhla jsem si na opravdové dno. vystřídala několik dalších partnerů s jasnou představou že musí být bezdětný a teprve s mým současným partnerem jsem si uvědomila své chyby. Ten už ale taky jedno dítě má a jsem za něj ráda.
Ono chlap co je mu kolem pětatřiceti, už nějaké dítě má a nebo má mnohem větší chyby. 2 měli maminku za zadkem, jeden ani neměl vlastní bydlení, jeden byl sice moc hodný ale strašnej ňouma a jeden raději chodil do hospody, než aby byl se mnou a poslední na mě neměl vůbec čas, protože podnikal.

Pokud nechceš pracovat na sobě, tak se s ním raději rozejdi. Ale pořádně promluvit by jsi si s ním měla tak jako tak. Držím palce, vím moc dobře jak tohle bolí

barulina
10. črc 2019

@veruvojtkova tak ono je tohlle vse o domluve. S byvalou od meho byvaleho jsme chodili s detma ven, mezi svatkama se navstevovali. I s jejim novym partnerem. Oni k nam, my k nim, ale vse po domluve. Ted jsem s novym.partnerem a kdyz dojede pro dcerlu a dcerka mu chce ukazat jaky ma pokoj, zvioratka nemam s timnpproblem. Ted byl zapis do skol, dojel byli jsme tam ja muj ex a muj sooucasny. I ksem ho v unoru zvala na jednu akci kterou ma malanrada anat vezme insvou partnerlu... ale aaby me nechal hakovat a uzival sinse svou byvalou, to by me prinejmensimnstrasne bolelo. Jannikdy nesla rodoc proti rodici, vse by odskakala dcera a vzhledem k tomu ze jak jsem vyse napsala, je vrostla v male ospobni tragedii, tak se snazim aby to prestoze spolu nejsme fungovalo. Ale proste vse ma sve hranice a jaknpises tam je toho uz vic.

rebe
10. črc 2019

@degial "naoko souhlasit, a nedodržovat" - nebylo to spíš tak, že s tvými mantinely před pěti lety souhalsil, pět let je dodržoval, a teď se jednou rozhodl jinak? Chápu, že ti to vadí, chápu, proč ti to vadí, ale je to vůči němu strašně nespravedlivé. Je to chlap, dospělá, svobodná bytost, ne loutka...

trdelnik234
10. črc 2019

Aha,tak on planuje vrznut si inde a ty planujes svadbu a miminko,hej?
No tak to vela stastia.
P.S.neblbni,zivot je kratky

sudylichozrout
10. črc 2019

@verazmetra tohle je teda drsny. Obdivuju te, ze to jsi schopna takhle sepsat a ze jsi po dlouhe dobe nasla sama sebe.

sudylichozrout
10. črc 2019

@degial Vis, mozna jsou proste jenom kamaradi. Lidsky si mohou sedet, ale ve vztahu by jim to neklapalo. Tu zkusenost maji, vedi, ze se k sobe nehodi. A maji spolu male dite, ktere je zkratka potrebuje oba. Tady vubec neni prostor pro nejake tve podminky a prani. On s ni musi dobre vychazet a pravdepodobne i chce, coz je chvalyhodne. Ty do tohoto jejich vztahu nemuzes vstupovat, protoze bys tim ovlivnila vztah otec-dite. A to by bylo naprosto na ranu.
Radeji se s nim fakt rozejdi a nech ho nejake, ktera bude tolerantni a nebude si myslet, ze partner je jeji majetek bez minulosti a sve vule.

luciebx
10. črc 2019

@degial tak nahati určitě u toho bazénu nebyli ne 🙈🙈😂😂

somalicats
10. črc 2019

@luciebx Třeba šli na nudapláž 😀. My jsme nudisti celá rodina, i můj ex, takže v případě, že bychom šli s dětmi fakt všichni, tak se budu na dece válet nahatá já, současný i ex 😀

verazmetra
10. črc 2019

@sudylichozrout
Děkuji, ale obdiv není na místě. Je to fatální vlastnost pro partnerský život. A není to tím, že bych byla nad věcí, ale zpětně vidím dlouhodobé důsledky mé hlouposti. A vím, že mi to naprosto zničilo život. Kdyby nebyl můj současný partner tak moc tolerantní už bych byla zase sama.
Jen dodám, že s mým nynějším partnerem jsme se kvůli tomu taky 2x rozešli. Jednou jsem mu "kontrolovala" mobil a FB jeho předchozí přítelkyně a podruhé jsem nedala nadměrný zájem jeho kolegyně. Bojuji s tím stále , ale když mám nutkání chovat je jak pinda, tak mi v hlavě probleskne jak to skončí.
Taky mi pomáhá to vidět i z té druhé strany.

verazmetra
10. črc 2019

@sudylichozrout Pokud bych volila znovu, hledám si chlapa který o děti nestojí a žádné si i přesto že je chci, nepořizuji. Protože vím dobře jakou mám povahu.

Strana
z7