Partnerovo odvykání kouření za pomoci léků. Jak to zvládnout?
Můj chlap, silný kuřák (denně 25-30 cigaret) už dlouho uvažoval že s tím sekne, kouřil denně nějakých 20 let. Chtěl to omezovat, jenže to mělo opačný efekt, a kouřil ještě víc. Tak od včera zkouší přestat za pomocí prášků. Jenže to je šílený, je bledý jak stěna, nemluví, je vidět že by stačilo málo a vybouchnul by. Jak tohle přežít, jak z jeho, tak z mojí strany? Od čtvrtka bude mít dovolenou, a fakt to nechci vidět 🙈
Tak tady se posadim, muj muz kouri taks tak tech 30 denne. Chtel by prestat ale vi ze na to nema, zatim...
Mně a manželovi pomohl Defumoxan, abstinenční příznaky byly malé, museli jsme tedy uzpůsobit i vyhýbání se situacím, spojeným s kouřením (pro mě třeba kafes mlékem na balkoně, musela jsem pít malý černý a doma, žádná "pauzička" sednout si s kafem). Nekouříme 3 roky, je to super.
Ja si nedělám iluze, že přítel někdy přestane. Měl prej největší pauzu asi 2 roky nebo tak. Naposledy "přestal", když skončil v nemocnici s menší mrtvici. To jsem jako fakt věřila, že ho to vyděsilo natolik, že přestane opravdu nafurt. No vydrželo to tak rok? Cca.....Podle mě v jeho věku (49) a po tolika letech (kouří snad od 12) už nepřestane.....🤷 Takže držím palce. Když tenkrát ten rok nekouřil, tak jsem si ani nevšimla moc změny nálady. Jen teda zvykal snad nonstop a jedl hodně sladkýho.
Ja kouřila někdy od 16 do 21, ale to bylo vždy to frajerský kouření. 😀 navíc tenkrát se ještě kourilo v hospodách, takže u pivka no. 😀 od té doby jsem vykouřila pár cigaret, ale to byla dohromady tak krabička za 10 let. Posledních 6 let nic a už vůbec me to neláká.....
Mě pomohl Bicom 2000 - nikdy bych tomu nevěřila, kouřila jsem 27 let víc jak krabičku denně a už mě to štvalo. Klienti mi doporučili tuto metodu, říkala jsem si, že za zkoušku nic nedám a hele, už 10 let nekouřím.. Ano, šla jsem do toho s nedůvěrou, ale už cestou na metro mi bylo strašně nepříjemné, že pán přede mnou kouřil. Druhý s
den už nějaká chuť přišla, tak jsem nakapala mentolové kapky do takové plastové tyčinky a dělala jako že kouřím ( to mi doporučil ten pán z Centra zdraví a ještě mi přibalil Bachovky, ale na ty jsem byl flink,. - první půl rok byl děs, pak to šlo líp. Nejhorší byly Vánoce, kdy jsme jeli za mámou a tam se kouří všude . Bojovala jsem se smradem, ale i s chutí. Ale dala jsem to 🙂 Vidina, že si ušetřím na nový foťák byla hodně silná 🙂 Jen jsem tedy strašně nabrala - to se mi nepodařilo dát dolů. alel abych byla upřímná, už jsem to tu někde psala, strašně mi chybí takový ten pocit odměny - udělám toto a dám si cígo.. a takový ten pocit pohody, že si jen tak sednu a zapálím si.. za 10 let jsem ještě nepřišla na to, jak to vynahradit.
@lv Manžel si koupil taky defumoxan 🙂 Včera to zvládnul se 4 cigaretama, dneska se 3, zítra prý zkusí už jen 2. Jsem zvědavá 🤔
@klokanka31 já jsem brala Champix - ale nemělo to velké výsledky..
Ještě že já nikdy nekouřila 🙈 Jediný na čem jsem byla závislá, tak kafe. Ke konci loňskýho roku jsem dala 3-4 denně, a bez ranního kafíčka nemohl začít den. Ale kvůli žlučníku jsem musela ze dne na den přestat, chvíli mi chybělo, ale dneska si na něj ani nevzpomenu.
@martinka_33 Můj by se k tomu možná taky nedokopal, říká teda že ho už štve jak nám smrdí kouřem, navíc mu Eliška furt nadávala ať nekouří 😄 Ale asi největší pohon jsou peníze. Chci našetřit větší rodinnou rezervu, a tak jsem mu řekla že bude změna ve výdajích, on i já si odložíme měsíčně každý 2 tisíce, a z toho si budeme kupovat blbiny. Ani kačku navíc. A on si dobře spočítal, že by si to celý prokouřil, a už by mu nezbylo na jeho ps a pc hry 😁
Nejhorších a nejtěžších je těch prvnich 14 dní. To se zbavuje ty fyzicky závislosti. Když je zvládne, tak už to půjde líp. Horší je ta psychická závislost. Partnerovi taky pomohl Defumoxan. Ale těch prvních 14 dní to bylo něco, byl protivnej jak pr... Takže chápu.
@alice180 Dneska je docela v pohodě, zkusil si ještě zapálit, a zahodil to, prý mu to vůbec nechutná 😃 tak snad je na nejlepší cestě.
@klokanka31 tohle máme stejne, dáváme si každý stejné kapesné, on ho prokouří a já jezdim s detmi na výlety a uzivam si 😁 Jinak na to aby nam nesmrdel doma kouri takove ty voňave doutničky s filtrem.
Přispěji trochou do mlýna. Můj muž celkem silný kuřák, denně krabičku, když byla akce klidně dvě tři... Pořád se to snažil omezovat, ale jak přišel stres nuda, opět tahal... já taky kouřila cca 16 let, ne tedy tolik, ale na akcích jsem byla schopná dvě krabičky dát, i když pak klidně týden nic.. loni jsme na popud známé vyzkoušeli Glo, nahřívaný tabák s tím, že klasický cigára z minuty na minutu zavrhneme, a prostě přejdeme na něco míň škodlivého. Hele opravdu jsme si zapálili první a normální cigáro už jsme v ruce neměli. Muž, po cca 2 měsících šel ještě o krok dál a začal
kouřit pouze vapo, takže na bázi liquidu. Já začala asi měsíc po něm, opět ze dne na den jenom vapo, ale v mém případě jsem si potáhla párkrát za den až jsem letos v únoru s tím sekla úplně, prostě žádná chuť na to a jsem čistá. Muž řekl, že by klasiku do pusy už nevzal a to vapo kouří taky tak nějak skromně. A to byl opravdu nervák a bez ciga úplně na zabití, strašně mě a hlavně sebe překvapil. Teď nemůže kolem nikoho s cigarem cítit a říká tvl to mi takhle páchlo z pusy??!😁 Že je to k zbliti 😁 totéž tchyně, mamka a další kolem nás přestaly díky tomu vapu.. žádný puch, žádný odpad, veeelka úspora peněz... Za mě tedy lepší než do sebe rvat nějaký sr*cky ze kterých je mu zle a je evidentně mimo, bych zkusila jít na to opatrně postupně. Ale to je jen můj názor. Pevné nervy přeji.
Je potřeba se zatnout a vydržet. Podle mě žádný jiný způsob nefunguje.

@klokanka31 muj chlap je taky kurak a kouril denne krabku..uz 5x zkousel prestat kdyz byl nemocny si nezapalil a vydrzel vzdy max tak mesic a stejne se vratil zpet do starych koleji..naposledy vydrzel take mesic ,ale misto cigaret zacal kourit elektonky,ale prijde mi ze vykouri vic nez predtim..uz kdysi davno zkousel naplasti a zvykacky a to take nepomohlo to musi mit silnou vuli,aby prestal si myslim ja..ja taky kourila dlouha leta pak jsem kourila jen v praci s holkama a nebo kdyz sme sli si sednout a pak zrazu jsem rekla kaslu na to a od te doby jsem si nezapalila 🙂 jo a jinak kdyz chlap nekouril tak byl nervni strasne moc a nebo jedl sladke.. :D