Přítel. Jaký na to máte názor?

pampeliska1991
19. únor 2023

Dobrý večer, holky chtěla bych se zeptat na vás názor jelikož nemám možnost s kým mou situaci probrat. Máme s partnerem dvouletého syna,bydlíme u mě,on má být v jiném městě ( ten používáme jakoby chalupu na občasné víkendy). Můj dotaz zní: vždycky když je u nás naky problém,hádka( on strašně zarli,a umí si vsugerovat,ze jsem mu třeba nevěrná),nic nerekne a odjede k sobě do toho bytu. Nám se třeba i cely týden neozve,i si mě třeba vsude zablokuje a proste děla ze nejsme, nezajímá ho v tu chvily syn nic. Nevim už jak tuto situaci řešit.

klokanka31
19. únor 2023

@pampeliska1991 Udělat mu to samé, ale navždy.

pampeliska1991
autor
19. únor 2023

@klokanka31 ja už o tom i přemýšlím. Jsou i vecne,urážky,nadávky,ponižování. Kdybych byla naka matka coura nebo na hovno. Ale jsem furt jen zavřena doma se synem,ja ikdyz jedu třeba na nákup a dam syna k rodicum(když je třeba nemocný) tak on mi řekne ze sem kurva ze sem byla někde mrdat a kluka strkam k rodičům. Pisu to jak on mluvi. Tak se urazí,odjede,zablokuje,neozve. Ať mu řeknu co řeknu jede si svoje ze jsem proste někde byla. Já si myslím,ze to je už na lékaře,ze nemůže být normální.

emillyhk
19. únor 2023

@pampeliska1991 Začala bych partnerskou poradnou, ideální by bylo, kdyby přítel svoji žárlivost začal řešit i s terapeutem. Pokud jsi mu v minulosti nevěrná byla, je to obrovský zásah do důvěry a zjevně to v sobě nemá zpracované. Pokud jsi mu nevěrná nebyla a neflirtuješ s kde kým, tak je to chování podle mě neakceptovatelné. Ať tak či tak, trestat vlastní dítě nezájmem, když se přitom zlobí na tebe, to je prostě přes čáru...
Já bych v takovém vztahu žít nedokázala. Pokud partner nemá ochotu na vztahu pracovat, tak ať si zůstane v druhém bytě, podej žádost o alimenty, upravte si, jak často a za jakých okolností se bude s dítětem vídat a jděte od sebe. Tohle asi není vzor zdravého vztahu, který bys chtěla předat svému dítěti, ne?

emillyhk
19. únor 2023

@pampeliska1991 Teď to čtu... Pošli ho do háje, tohle nemáš zapotřebí...

pampeliska1991
autor
19. únor 2023

@emillyhk prave ze jsem mu nevěrná nikdy nebyla. Ani žádný flirt,smsky nic. O to mě to víc bolí,ze máme syna a on mě takhle sproste podezírá. Jsem opravdu se synem doma, nikde nechodím nic. Nemám už ani kvůli nemu kamardky protože na kafe jít s kamardkou nebo si třeba zacvicit už je hned ze se budu kurvit.

pampeliska1991
autor
19. únor 2023

@emillyhk teď jsem musela o víkendu naléhavé na pohotovost strašně mě rezalo při curani hrozne bolesti. Tak sem mu nechala syna doma hrozny problém,a ze to mám z toho když naši teď hlídali malého jak byl nemocný a byl u nich jak sem se byla kurvit tak sem od nekud něco přitáhla. Já v nemocnici v bolestech, a čtete takovýhle zprávy.

kristynkal
19. únor 2023

Podle toho co píšeš bych řekla, že řešení znáš. 🤷‍♀️🤷‍♀️ promysli to, a jednej. Vidíš v tom vztahu nějakou budoucnost?

pampeliska1991
autor
19. únor 2023

@kristynkal je to pro mě těžké kvůli synovi. Hodně na něho koukám.

kristynkal
19. únor 2023

@pampeliska1991 chápu. Ale pokud se k tobe chova tak jak pises, tak to neni spravne. Pokud to chces zachranit zkuste poradnu.

veronicka89
19. únor 2023

@pampeliska1991 on je starsi?

codal
19. únor 2023

Tohle nikdy neskončí, on se nezmění, spíš se to bude zhoršovat a jednou tohle bude vídat váš syn, bude přebírat jeho chování a to fakt nechceš... Odejdi dokud je malý a ještě tomu úplně nerozumí... Pokud partner takhle zdrhá a ignoruje vás, tak to ani nebude žádný otec roku a pro syna to zas nebude taková změna, že tam táta není... Nechtěj v tomhle žít, nemáš to zapotřebí...

atraps
19. únor 2023

@pampeliska1991 už jen takové vulgarismy se mi nelíbí číst.... Co vypouští z pusy...

muhehehe
20. únor 2023

Kopnout do zadku.. cokoliv jiného je ztráta času, na tomhle není vážně nic co by stálo za to zachraňovat.

fyii
20. únor 2023

@pampeliska1991 tak s takovou kvetomluvou bych ho fakt nechala v jeho byte navzdy. Zarlivy rapl nic dobreho neprinese.

gbp
20. únor 2023

@pampeliska1991 slovy naseho konciciho prezidenta - sbohem a satecek 👍 nenech se trapit ani ponizovat. zivot je na to prilis kratky. navic se to muze stupnovat... pro dite je lepsi neuplna rodina a maminka v klidu nez rodina sice cela, ale uzlicek nervu. a aby byl takovy i syn urcite nechces. drzim palce 🍀

merope
20. únor 2023

Já v tom vidím možná něco jiného než většina ostatních, protože jsem to zažila. Pro mne nejkritičtější není to, že zdrhá (něco nesrovnaného v sobě, dá se řešit poradnou), že ti sprostě nadává (ač to je na pováženou), ale to, že tě odstřihává od kamarádek. Protože to je tak nějak jeden ze základních znaků domácího násilí.

Na kafe s kamarádkou (a se synem) choď v principu neomezeně (v mezích možností daných rozpočtem). Případně pokud to rozpočet neumožňuje, pak např. na hřiště (už bude venku teplo). Jsou cvičení, kam se dá chodit i s dětmi.

NELZE být jen s dítětem doma, ač chorobně žárlivý násilník by samozřejmě toto zcela preferoval, tím tě absolutně ovládá.

Pokud si nejsi jistá, samozřejmě se dá vyhledat poradna, ale jak to popisuješ, tak odhaduji, že tam nebude chtít jít s tebou a možná ti to bude chtít i zakazovat. Ještě máš nějaké sebevědomí, tak na tom pracuj velmi rychle - čas fakt kvapí neuvěřitelně rychle a i pro budoucnost je nutné to vyřešit. A kdyby s tebou náhodou do té poradny šel, tak super - znám i (jeden) případ, kdy byly doma problémy s násilím a terapie pomohla a všechno fakt funguje i po nějaké době skvěle (až jsem koukala).

Jen pozor na jedno - až navrhneš, že se rozejdeš, tak ač teď prostě klidně na týden zmizí "naštvaný, že mu určitě s někým zahýbáš", bála bych se pak násilí. Nevím, jak to máte přesně s věcmi a byty, ale skoro bych doporučila mu to neříkat sama - byt, kde bydlíš, je tvůj, tak si tam k sobě (až zase jednou odejde) někoho nastěhuj - lépe chlapa - tátu, bráchu... aspoň na ten čas, až by se zase chtěl vrátit domů (což můžeš otestovat třeba jen SMS "už se teda nevracej"). Doporučuji před tím si "stáhnout" veškeré věci z toho jeho bytu (co používáš jako chalupu). Klidně nenápadně - na vyprání a podobně. Možná to vidím až moc černě, ale zažila jsem něco dost podobného. Odstřihováním od přátel to začíná, první fackou to pokračuje, pak psychické vydírání - a samozřejmě "za vše můžeš ty"...

lencaa11
20. únor 2023

@pampeliska1991 tohle bych řešila jasně a stručně věci do kufru a bez si o dům dál tohle chování je jak malé dítě na pisecku 🙈

amazienka
20. únor 2023

To je teda “přítel”, normální kkt. A vsadím se, že zatím co dělá žárlivé scény a pak trucuje, že brousí jinou.

jjasmina
20. únor 2023

@pampeliska1991 to bych nedala, vracet by se už fakt nemusel..

levandule_k
20. únor 2023

Hlavně si neříkej, že připravíš dítě o tátu. 1) On se připravuje o dítě sám. 2) Takového tátu pro své dítě nechceš, co mu předá jako vzor? Že žena je hadr na podlahu, který je potřeba fackovat (u vás zatím není fyzické násilí, ale jen psychické), jako nadávat někomu, urážet ho, ponižovat, je násilí. Chceš, aby se jednou takhle choval syn k tobě nebo ke své partnerce? Já bych to nechtěla.

Asi bych po jednom takovém odchodu vyměnila fabku, řekla mu ať se nevrací.

Požádala dítě o svěření do své péče. V tomhle úplně neumím chodit, takže by bylo asi lépe, kdyby se k tomu vyjádřil někdo, kdo řešil péči a alimenty.

Našla bych si pro sebe terapie, abych prozkoumala sebe, jestli nemám nějaký blok, že si vybírám nevodné partnery a začala pracovat na svém sebevědomí, osobní rozvoj atd.

tinaprofi
20. únor 2023

Takovej ukazkovej terorista...

dominge
20. únor 2023

@pampeliska1991 být tebou, pošlu ho někam. Taky jsem to tak měla a věř, že to bude jen horší. Je to manipulátor a to jak žárlí, většinou, dle mě zkušenosti, podle sebe soudím tebe. Věř, že i synovi bude jen s tebou lépe. Lepší sama a spokojená matka, než 2 rodiče a neustále hádky atd.

pampeliska1991
autor
20. únor 2023

@veronicka89 je mu 40

pampeliska1991
autor
20. únor 2023

@merope Neskutečna svatá pravda!!!!! Nikam by do žádné poradny nešel. A ano vždycky za všechno mohu já.

candat
20. únor 2023

@pampeliska1991 přeji ti, aby jsi našla a sebrala odvahu se toho psychopata zbavit.

mandala
20. únor 2023

Musím souhlasit s ostatními, syn je zatím malý a nemá rozum, ale až ho bude mít, chceš, aby poslouchal, že jeho maminka je ku... ? Druhá věc je, že odjede a je schopný s vámi týden nekomunikovat..., to je hodně nevyzrálé chování, já bych na tohle teda neměla. Tohle chceš snášet celý život ? Co když ho budeš akutně potřebovat? Vždyť tohle se musí podepsat i na tvé psychice i zdraví. Já nejsem pro rozpad rodiny za každou cenu, ale zase odsud posud, že jo...

kristynkal
20. únor 2023

@pampeliska1991 nemyslim, ze by se ve 40 jeste zmenil... ja nemam ráda rozpady rodin kde jsou deti, ale tohle si nezaslouzis a tvuj syn uz vubec ne. Nerikam hned balit kufry a utect, to asi qni nema smysl, kdyz on si odjede na tyden a ty jsi v byte sama.... ale začala bych si usporadavat zivot bez nej a chystat se na ukonceni vztahu 🤷‍♀️🤷‍♀️

zelenaesmolda
20. únor 2023

@pampeliska1991
Rozejit se

vikinkav
20. únor 2023

:( Jen pro zajimavost, hodne mi to pripomina serii na Netflixu Maid, je to o domacim nasili, ale takova ta lehka verze presne nekde na hranici. Podle me je dulezite se obrnit bud vlastni silou nebo pomoci zvenci (co nejvic) a pritele pustit k vode (co nejdriv to pujde).

zelenaesmolda
20. únor 2023

@pampeliska1991
Prave kvuli synovi bys mela v tomhle prestat zit.Nebo chces,at se jednou i on takhle chova ke sve pritelkyni protoze mu to bude pripadat normalni?