Přítel nechce dítě. Máte nebo měly jste někdo stejně?
Ahoj holky, už se asi potřebuji vypsat .
Nemám žádné kamarádky a s přítelem už se o tom i bojím mluvit.
Je mi 21 a přítelovi 25. Oba pracujeme.
Jsme spolu přes 4 roky. Máme psa, bydlíme v bytě .
A jde o to, ze už jsem začala chtít dítě.
Přítel má hodně kamarádů- stejně věkově co už děti mají nebo čekají. A musím podotknout, že spolu byli třeba teprve rok a už do toho šli.
A přítel o dítěti nechce ani slyšet. Možná si řeknete,že jsem mlada, ale já už to tak proste cítím. Jsme spolu dlouho a chci náš vztah trochu někam posunout .
Přítel mi řekl, že kdybych otěhotněla neplánovaně tak, že by jsme to spolu zvládli.
Antikoncepci neberu už cca 3 roky . Když jsme se naposledy bavili o dítěti, řekl mi, že se nedokáže přenést přes to, že by byl otec . A mě to strašně bolí. Kolegyně v práci mi říkají, že mu mám dat čas a furt o tom nemluvit. Jen že já vím, že když o tom nebudu mluvit on s tím sám nepřijde.
Jinak peníze našetřené máme,bydlení taky. Nevím proč nechce. Setkal jste se tady s tím někdo? Už nevím co mám dělat .
@klokanka31 No já mám tři, ale hlídat cizí děti nedávám ani teď.
@irmamala děkuji, ze jste tak příjemná. Hlavně tento příspěvek jsem psala, proto ze tu najdu třeba taky nějakou mladou slečnu v mem věku, která na tom bude podobně a budu se sni o tom moc pobavit . Víte kamarádek jsem měla hodně, ale nakonec se všechny ukázali, ze kamarádky nejsou. A pak si rozmyslite zda budete chtít zase nějakou kamarádku, když vám jen každý házel klacky pod nohy 🙂 o dosti věcech se bavím i s přítelem, beru ho jako přítele i jako kamaráda, vždy me ve všem podpořil a podrží. Jen tohle je jediný problém, a věřte mi, ze do nej nehucim každý den. Co bych z toho měla? Aby jsme se pouze hádali. To by nebyl vztah . Každý má asi jiné priority. Já vím, ze bych si užívala život i s mimcem. Ale každý to máme a vidíme jinak 🙂
@levandule_k Jenže když on se o tom bavit odmítá, tak pak je problém u něj.
@madbetka ano, je to tak. Sice si myslím, že o neplánování to není (vždyť spolu bydlí, mají psa..), jakože by s ní nechtěl být nebo by to nemělo smysl, ale ten tlak na komunikaci je potřeba. Bez ní to nepůjde. Na druhou stranu má i právo říct, že neví, a nemusí to myslet zle, ale upřímně. Je fakt, že i o nejistotě, traumatech, obavách by spolu měli umět mluvit. Ale jsou fakt mladí, možná první vážný vztah..pořád se učí.
@klokanka31 Ano, to máš pravdu, uznávám. Každý má hodnoty jinde. Ale pokud se pořád vracíme k tomu, že on v žádném případě teď dítě nechce (což mi připadá v jeho věku rozumné) a ona ho miluje a chce s ním být, tak než nad tím plakat a řešit to, bych se prostě zaměřila v životě na něco jiného.
@katerina130o a co uznat, že má třeba pravdu, i když se to nepříjemně čte? Jako fakt nemáš kamarádky? A máš pocit, že jsou všechny špatné a házely ti klacky pod nohy? Proč? To mi nepřijde úplně normální.. Jsi si jistá, že tou touhou po dítěti si jen něco nekompenzuješ? Třeba to přítel vidí, ale bojí se ti to říct..
@andelka vám to přijít normální nemusí, ale tohle tady rozhodne rozebírat nechci. A prosimvas v čem má pravdu ? Však se semnou o tom nechce ani bavit a hned se urazí. Když naše rodiče byli v našem věku bylo tu úplně normální mít dítě v mladém věku a teď je to proste problém a já nechápu proč 🙈
@klokanka31 Ano, souhlasím, problém je u něj. Očividně je to jeho bolavé místo. Nicméně dítě chce ona a ona je nešťastná, že dítě není. Má možnosti a) tiše se trápit b) kopnout ho do pozadí a najít si někoho s kým to dítě mít bude c) naučit se komunikovat a tam zjistit skutečné důvody.
Myslím si, že když se jim podaří si spolu o tom promluvit a z jeho strany přiznat si určité věci, tak se i ona uklidní, dítě bude chtít stále, ale bude chápat, proč teď ne a možná dostane časem i odpověď, kdy dítě ano. (Tohle je moje domněnka.) Ale bude to z její strany chtít hodně diplomacie.
Já nechápu proč se vždycky musí chodit kolem chlapů opatrně a mít na ně furt jen ohledy. Netlačit je do společného bydlení, netlačit do svatby, netlačit do dítěte...Nevěra? U chlapů normální běžná věc... Já mám někdy pocit, že ženy v těch chlapech přiživují pocit, že oni mají právo mít na vše dost času, bezstarostný život...Přitom právě chlapi mají být prostě CHLAPI a ne bábovky.
@katerina130o A tak není to problém, pokud to cítí oba stejně. Což u Vás není. Možnosti generace našich rodičů byly úplně někde jinde. Manželství a rodinný život bylo většinou jediné vzrušení a naplnění, které život nabízel. Taky jak většina manželství nakonec dopadla....
@irmamala Přesně tak, pokud nemají stejné představy, možná by spolu neměli ztrácet čas. To je přece úplně v pořádku.
Kdo rozhodne, co je větší oběť, jestli dítě mít nebo nemít?
Souhlasím do posledního písmenka s @levandule_k. Komunikace, komunikace, komunikace. Ještě nikdo nikdy nevymyslel lepší způsob, jak řešit ve vztahu problémy nebo rozdílné názory.
@levandule_k Třeba to není bolavé místo ale jen se prostě nechce vázat. Manžel má 26 letýho kolegu. Prý jeho partnerka (25) chce mimčo a svatbu. No a on z toho vyplašený, co má dělat, že se přece nebude hned uvazovat, že si chce užívat života, třeba ještě poznat i jiné ženy...🙄 tohle jsou dnešní chlapi 😒
@katerina130o u nás taky se dřív mladí brali kolem 20..ale proč většinou? Protože museli. To už dneska naštěstí není.
@levandule_k myslím si to samé. Ano, muž by měl být chlap. A to třeba právě v tom, že by se měl dokázat zeptat sám sebe, co si jak myslí a jak by chtěl, na co má a na co ne a proč. A říct to partnerce. Když spolu budou mluvit narovinu, vnímat toho druhého, tak se posunou. Jinak asi ne.
@klokanka31 no a co? Nemusí se hned v 26 uvazovat, když se na to necítí. Akorát by o tom asi měla vědět ona, že jo. Bylo by lepší, kdyby zjistil, že si chce užívat a poznat jiné ženy, až by měl manželku a děti? Třeba toho, co se po něm chce bude schopný až po 30. Nebyl by první a nic špatného na tom není.
@klokanka31 To jsou velmi dobrá otázky. Moje teorie je, že některé vztahy v okolí jsou tak příšerné, že se jim chlapi podvědomě vyhýbají, protože neví, že to jde i jinak. Nebo si nesou věty od rodičů, hlavně si užívej života, s dítětem už to nepůjde, dej si pozor, aby ses nemusel ženit. Tak nějak to přijmou za své a nepřemýšlí. Někteří se bojí zodpovědnosti, protože dopřát dítěti slušný životní standard, je dneska těžké. Bohatí bohatnou rychleji, rozevírají se ekonomické nůžky.
Někde jsem četla, že chlapům chybí přechodové rituály do dospělosti, což třeba indiáni mají. My ženy sice také žádné oficiální společenské ženské rituály nemáme, nicméně pořád máme měsíčky a porod.
Taky jsem si všimla, že když je nevěrná žena, je to ku*va, ale chlap je Don Juan.
Proto se to téma musí otevřít a ptát se ho, rozklíčovat, co za tím je.
Ad manželův kolega. Co pro něj znamená užívat si, ale to je otázka pro něj.
Já osobně bych na něj byla velmi naštvaná, pokud je pro něj svatba uvazování se, a tedy mi z toho vyplývá, že já jsem pro něho nějaké závaží. To bych nesnesla. Byla bych zklamaná a velmi naštvaná a poslala ho k vodě, protože chci někoho s kým budu mít plnohodnotný vztah, nebojí se svatby, budu mít děti, zestárnu.
Manželův kolega je idiot, jestli chce poznávat i jiné ženy, tak ať se s ní rozejde, protože takhle okrádá o čas sebe i ji.
@levandule_k jo no, chybí i ta blbá vojna.
Ve chvíli, kdy se dva míjejí v tom, co chtějí, je to hodně náročné. Taky jsem kdysi nechala jednoho kluka jít, protože si nebyl jistý, kamarádi do něj hučeli, že přece nezůstane s v podstatě první holkou, a co ty ženy, které už nebude moci mít..Na to jsem neměla dost odvahy a trpělivosti. No nakonec došel k tomu, že to byla blbost, že se mnou mohl klidně zůstat 😀 Každopádně myslím, že další zkušenosti prospěly mně i jemu.
@levandule_k Chlapům chybí jediné. Vojna. A s těmi radami rodičů máš pravdu. Oni si kolikrát ani neuvědomují, kolik škody můžou napáchat.
@klokanka31 ono někdy je to tak, že právě ti, kteří se brali a měli děti velmi mladí, nestudovali, necestovali to myslí zcela upřímně, když nabádají k nespěchání.
@andelka Jenže možná nevědomky z těch kluků dělají nezodpovědné blbečky kteří se nepostarají o svou rodinu. A že takových v naší generaci je hromada...
Můj dozrál tak ve 28. A to proto, že musel. Jinak by dozrál tak ve 35. Jsem o 7 let starší a nehodlám rodit v přechodu. Teď je mu 31, čekali jsme rodinu, ale nevyšlo to. Budeme se snažit znovu.
Ale v jeho 26, když jsme se potkali, tak o dítěti nechtěl ani slyšet. Já jsem to akceptovala, snad i proto, že já už dítě s předchozího manželství mám.
Strašně často v podobných případech čtu a slyším, že na něj nesmíš tlačit, že když nechce, tak nechce. Jako kdyby nechtít bylo důležitější než chtít. Podle mě je oboje stejně důležité a je to úplně stejné jako s čímkoliv jiným: já mám v ložnici ráda zimu, on teplo, já chci prkýnko dole, on nahoře, ... Prostě je potřeba, aby si obě stany upřímně řekly, kdo a co chce, a pak buď našly společné řešení podle toho, pro koho je to důležitější, nebo prostě hledali řešení jinde. V tvé situaci máš prostě jen tři možnosti: buď vysvětlíš svému partnerovi, jak moc je to pro tebe důležité, on to přijme a rozhodne se s tebou dítě mít, nebo ti vysvětlí, proč ho zatím nechce, takže to pochopíš a počkáš, abys je s ním mohla mít později, nebo se neshodnete ani v jednom z řešení a budeš štěstí hledat jinde. Velká pravda totiž je, že "zatím nechci dítě" velmi často znamená "s tebou nechci dítě".
Jsme s pritelem 19let, od mych 17let a jejo 27let. Ja zacla uvazovat o detech po skole , okolo 27let. Pritel celou dobu rikal ze NIKDY. Postupne polevoval ve stylu dobre , vyresime to a ono, a muzem se bavit o jednom diteti. No dopadlo to tak, ze se SAM rozhodl , a nehlidal se okolo mych 30l. Mu tedy bylo 40. Najednou zjistil, ze to nebude jen tak, rozhodne jsem o tom nemluvila nesdelovala kdy mam ovu apod. Rozhodne jsem nechtela znechutit sex .. nastaly zdr. Problemy u me, pak se nekolikrat podarilo kdy byla revize v 9tt, pak samovolny, mezi tim biochemicke apod. No nakonec to dopadlo tak, ze loni jsem porodila dcerku v 31tt ze ktere je uplne na hotovy! Ted jsem 35t s druhym ditkem (prekvapeni pro nas oba) , a za me muzu rict, ze to vse prislo v tu dobukdy melo. Me bude v zari 36 , priteli 46 a proste po ruznych vecech v jeho zivote se nedivim ze k tomu dospěl az ve vyssim veku, za to to ma srovnané v hlave. Nekdo muze rict, ze jsme stari rodice, mozna jo , ale nam to prijde ze vse prislo jak melo. Zamyslela bych se nad sebou, mozna mas moc casu premyslet, a chces vyplnit prostor ditetem.
V 21 letech jsem osobne ha nemela nic, partner neco jo, byl i vzdy pracant nikdy nebyl na up, ale ja vzdy potrebovala mit 1000% jistotu ze zabezpecit dite i po případných rozchodu. I po 19letech se prekvapujem, a hlavne clovek meni nazory a postoje. I kdyz jste spolu dlouho, neznamena, ze ho znas opravdu dobre. Jses si jista, ze kdyby nahodou zvladnes to sama? Ze by po rozchodu treba přispíval - ono se muze stat ze se sprajcne a hotovo. Chlap to nema jsk my zenske jednou uvidim dite a uz ho nikomu nedam… sam pritel priznal, ze covid a moznost byt s nami doma, mu postupne ta laska k male prosla celym srdcem. Ze by nemel k ni takove vazby kdyby ji videl obcas nebo par hodin denne ..ja svym detem chtela dat vzdy vsechno za kazdou cenu i kdyz bych byla ssma, zvladla by si to i ty? V 21-22letech ? Co rodina , babicky apod. Bude mit ditko vazby , nebo jednou za ctvrt roku protoze nemaji cas jsou mladi spod. I to ditko to poznamená.
V mém světě, kde jsme v 25 teprve vycházeli že školy, se rodiči stávají jen ti, kterým se miminko povedlo omylem. O pět let později se už vdavalo a rodilo jak na běžícím pase a všichni jsou to skvělí, aktivní tatove, takže mi přijde dost svihly se pohorsovat nad tím, že "dnešní chlapi" se v 25 nehrnou do závazků. Čímž nemám nic proti mladým rodičům, ale jestli jste každý v jiné životní fázi, tak on ten čas, který potřebuje, nemůže kvůli tobě přeskočit. V tomhle má u mě přednost dítě nemít a počkat na něj, než ho mít na sílu. Kdyz se nám narodilo první dítě, trvalo rok a tři ctvrte, nez jsme si mohli s manzelem vyjít sami dva, muzou přijít zdravotní problémy, a to nechceš prozivat s někým, kdo není ready a o koho se nemůžeš opřít na 200 %. Mluvila bych o budoucnosti vašeho vztahu obecne, co trvale bydlení, co svatba? A podle toho se rozhodla, jestli chcete být spolu a to dítě na vás čeká někde v budoucnu, nebo jestli je lepší plánovat budoucnost každý zvlášť. Je problém jenom v dítěti, nebo nechce řešit celkové nic?
Nikde nepíšeš co ta svatba ?? O ní také nechce ani slyšet ? Pokud ne, tak by to pro mě hoodně znamenalo a přemýšlela bych jestli chce se mnou být a má vztah budoucnost.
Jinak naši mě měli když bylo tátovi 25 a mamce 19, tata byl skvělý, sice musel hodně pracovat, ale když byl doma byl to táta na blbinky, dělal s náma pořád ptákovinky a ted jsem ráda, že mám mladého tatku, který s náma jezdí na dovolenou, užívá si vnoučat, i když pořád hodně pracuje. S mamou se rozešli před 5 lety po 28 letech manželství ☹
@petrasipkova1 tátovi bylo 19, mame 25. Mě zařídil táta, přiznal, že by s ním jinak mama nezůstala. Tata byl super, pro mě i mladší segru, ale po 25 letech od mámy odešel, protože mu chyběly ty veci, co si měl odzit v 19. Našel si mladší zenskou a ma novou rodinu a ja uz ho neviděla asi 7let. Nezná ani mého syna.

@irmamala Proč jsi na ní tak ostrá? Copak každá musí mít milion kamarádek, toužit po zábavách, cestování a blablabla? Nemůžeš každého dávat do jednoho pytle. Každý toužíme po něčem jiném, někdo chce vystudovat x škol, někdo chce procestovat celý svět a proběhnout tisíc párty, někdo chce mimčo, mít poklidný rodinný život, pro někoho je naplněním zůstat s dětmi doma a věnovat se jim naplno, někdo zas spěchá honem zpátky do práce a dítě šup do školky. Nikde není psáno co je správné a co ne. Správné je to, co dotyčného bude těšit, ne co těší někoho jiného.