icon

Přítel se za mě stydí.

22. čer 2020

...Tedy spis za moji praci. Pracuji totiz ve fabrice. Hodne me to zklamalo, nevim zda li nebude lepsi se rozejit. Pracuji cestne, poctive a on se stydi. On pracuje jako programator a ted rozjizdi vlastni firmu...

Strana
z4
autor
22. čer 2020

@zelenaesmolda Tak ja se nemam cas zasekavat nebo zakrnet. Mam hodne zajmu, konicku a neco noveho se ucim kazdy den. Nevim o jakym mrtvym bode to tedy mluvis. Ja mluvila o tom, ze mu vadi moje prace. Jen moje prace a za tu se stydi.

zelenaesmolda
22. čer 2020

No tak pokud to mas takhle tak v poradku.Ja mluvila spis obecne,ze nekteri lide se zaseknou na urcitem bode a pak uz nic nedelaji viz muj ex.Proto je taky (mimo jine) ex.
Urcite si najdes partnera,kteremu tvoje prace vadit nebude 🙂

shaun40
22. čer 2020

Tak mu řekni že když si chce vozit svoji ajťácku prdel v aute tak holt to nekdo musí smontovat aby ty plechy jezdili.Na to aby to pochopil VŠ nepotřebuje.Pablb.

shaun40
22. čer 2020

@zelenaesmolda Naštesti že se nekdo zasekne jinak by majorita nemela co do pusy.Nevím jak by to na svete fungovalo kdyby se nekdo nezasekl a nebyl ochotný sadit,péct chleba,nebo třeba prát prádlo lékařum,vyvážet popelnice.

bonavoxa
23. čer 2020

Nechci farizejsky tvrdit, že povolání může být jeden z aspektů výběru partnera. Zdůraznila bych to výběru, ne, že si vyberu, a zpětně se pak budu stydět za jeho práci. Nechtěla jsem lékaře. Služby, ženský kolektiv,...
Programátor může být dobře zabezpečený, ale kdysi jsem četla anketu povolání, které ženy nejvíc ,,bere"...a top byl hasič.

rezusesmichy
23. čer 2020

@zelenaesmolda jasně, že si ho najde. Naštěstí všichni nejsou povrchní.

lenickakl
23. čer 2020

To je kokot. Zbav se ho.

lennus
23. čer 2020

@tulikiss Mám dva dobré kamarády ajťáky a jsou to super chlapi! Až mě to překvapuje 😆

odula
23. čer 2020

@bonavoxa hasiči jsou super. Vymakaný, odvážný, altruisti.... 😜🥰 Off topic 🙊

tulikiss
23. čer 2020

@lennus tak oni se najdou i "normalni" a kupodivu je jich stale vic a vic. Treba uz dost neplati to, ze co ajtak to antitalent na sport. Dost ajtaku beha( i zavody), nebo se venuje kolu. Je to asi stejne, jako ne kazdy policajt je "vylizana guma" a ne kazda ucitelka je svihnuta 😀.

tensorflow
23. čer 2020

Zní to, že tvůj přítel má nějaký psychický problém. Osobně nechápu, proč by měla být práce v korporátu nějak hodnotnější než ta ve fabrice... A to jsem taky programátor. 🙂

bonavoxa
23. čer 2020

Třeba není manuálně zručný 😉 Ale tak vždy se ta pozice dá nazvat nějak vznosněji: Manažerka optimalizace pohybu...a tak :D Nebo univerzální ,,ona je herečka" :D Omlouvám se, nějak mi nejde takový postoj brát s vážnou tváří 🙈

kridav
23. čer 2020

Chodila jsem 3 měsíce s vysokoškolákem, já obyčejná prodavačka v potravinách s výučákem. Ani se neuráčil mi říct, že se semnou rozchází. No jo no, člověk na úrovni. Byla jsem do něj tak zamilovaná a hodně mě to ranilo. Asi mu taky vadilo, že jsem obyčejná holka. Teď už na to jen vzpomínam, protože i tak to byly krásné 3 měsíce.
Je to, ale škoda když jeden z partnerů řeší, jakou práci ten druhý dělá, a je pro něj podřadna. Když by si pak byla na mateřský, tak to by mu možná taky vadilo, že jsi jen doma s dítětem. Uvidíš, že ti do života přijde někdo jiný, a budete tě milovat, třeba právě proto, že se práce nebojíš. 😊

bruckner
23. čer 2020

Můj přítel je architekt a já uklízím😊, nikdy se za mě nestyděl, je na mě podle jeho slov hrdý, že se neštítím práce a umím máknout. Každá práce, pokud je poctivá, je potřeba, někdo to dělat musí, záleží, jak se k tomu sama postavíš a názory ostatních ti můžou být u zadku. Kdyby všichni byli programátoři, tak by to asi bylo dost v prde.., ne? Rozluč se s ním a najdi si normálního chlapa👍

rebe
23. čer 2020

Jsi si jistá, že jsi výrazně lepší než on, když opak svého postoje vidíš hned jako kariérismus nebo neschopnost vidět v životě jiné hodnoty než úspěch v práci či peníze? Zkoušela jsi si s ním o tom opravdu promluvit? Protože titulek svého dotazu jsi formulovala jako "přítel se za mě stydí", ale z dotazu je jasné, že se stydí za tvou práci. Ty přece nejsi tvoje práce! Chápu, že teď jsi dotčená a ublížená, ale ukončovat kvůli tomu hned vztah, aniž by ses zajímala taky o jeho pocity a motivace se mi zdá přehnané. Možná tě miluje a akcepuje tvůj postoj, jen ho nesdílí. A nedokáže ho obhájit před kolegy, tak raději zalhal. Ne že by to bylo správné. ale nemyslím, že by si za to zasloužil odsouzení jako kariéristický pablb. To ukazuje na úplně jiné problémy ve vztahu než jedno zalhání.

rezusesmichy
23. čer 2020

@rebe co je to za lásku, když ", musí" svým přátelům lhát čím se jeho partnerka živí?

kajalka
23. čer 2020

Kdysi v prehistorii se se mnou rozešel kluk z opačného důvodu. On vyučený, já na gymplu, přede mnou marura a VŠ. Prý abych se s ním pak nerozešla, když budu ta “vysokoškolačka” 🙄 Zlomil mi srdce, pro mě to byla láska “a dokud neumřeli, žijí šťastně až dodnes”. Tak mě z toho rychle vyvedl.. Myslím, že to má co dělat se sebevědomím a budováním nějaké image.

rebe
23. čer 2020

@rezusesmichy Co je to za lásku, když po první blbosti, co provede, přijde odsouzení a rozchod?

rezusesmichy
23. čer 2020

@rebe blbost?? Tak tohle mi fakt jako blbost nepřijde, ale každý to evidentně vidí jinak.

rezusesmichy
23. čer 2020

@rebe a to že ji řekl, že je lopata je taky projev lásky?

rebe
23. čer 2020

@rezusesmichy Takhle to přece neřekl. My u toho nebyly, máme jen jeden, evidentně ublížený úhel pohledu.

rebe
23. čer 2020

@rezusesmichy Ano, provedl blbost. Nevím, jak jinak to nazvat. Zločin to přece není.

rezusesmichy
23. čer 2020

@rebe zakladatelka psala že tohle ji řekl, a ano máme jen jeden úhel pohledu, ale to tady máme vždy přece, takže vychazejme s to co víme a nebo to nechme být.

rezusesmichy
23. čer 2020

@rebe to není, ale ty by jsi byla s někým kdo by tě nazval lopatou?

rebe
23. čer 2020

@rezusesmichy To by záleželo na tom, jaký vztah by to byl a jak by se ke mně choval po celou dobu. Kdyby mi to třeba jednou v hádce řekl můj muž, rozhodně bych ho kvůli tomu neopustila. A kdyby to bylo v začátku vztahu, nechala bych vychladnout emoce, abych dokázala vidět rozdíl mezi “stydí se za moji práci” a “stydí se za mě” a až pak řešila, jestli to jsou existenciální rozdíly v pohledu na svět, nebo něco, co mi stojí přijmout kvůli budoucnosti toho vztahu. Ve vzteku a ublíženosti tyhle věci zpravidla vidíme jinak než s odstupem a chladnou hlavou. Poradit rozchod je snadné, prožít ho je něco úplně jiného...

rezusesmichy
23. čer 2020

@rebe jak říkám, každý si necháme líbit něco jineho

rebe
23. čer 2020

@rezusesmichy Ano, proto taky v diskusích vždycky přispívá víc lidí s různými pohledy a tazatel má širší spektrum názorů a může si udělat ucelenější názor. Nikdo nemá patent na pravdu, takže čím víc pohledů, tím líp.

autor
23. čer 2020

@rebe Ja prece nikde nepsala, ze jsem lepsi nezli on. On se stydi za moji praci, protoze se pohybuje ve spolecnosti lidi, kteri maji sve podnikani, biznis... Takovy snobove, jak je sam popsal. To nemeni nic na faktu, ze se stydi, protoze moje prace neni lukrativni pro jeho zname. Pro me tohle duvod k rozchodu je, tohle neni zralej muz, ktery to ma v hlave srovnane.

rebe
23. čer 2020

Asi nechápu, proč to, že má jiné hodnoty a klade důraz na jiné věci, pro tebe znamená, že není zralý a nemá to v hlavě srovnané. Trochu to vypadá, jako by ses za něj styděla... 🙂 Takhle, samozřejmě je možné, že jsou vaše pohledy na svět a na život zcela neslučitelné. Taky je možné, že je pro něj déležitý seberozvoj nebo cílevědomost a u tebe je nevidí, protože jste o tom nemluvili. Samozřejmě, pokud je to pro tebe důvod k rozchodu, rozejdi se s ním. Jen jsem ti chtěla říct, že když nejdřív vychladneš, přestaneš si to brát osobně a zkusíš si s ním o om promluvit, výrazně snížíš riziko, že toho jednou budeš litovat.

rezusesmichy
23. čer 2020

@rebe no možná proto, že stejné hodnoty a pohled na svět je pro zdravý a vyrovnaný vztah nutnosti. A doopravdy ten kdo pohrda obyc. dělníky asi moc vyzraly nebude.. Nebo si myslíš, že tvůj manžel by byl rád, kdyby pro tebe byl jen a teď promiň jen blbej kuchař?

Strana
z4