Přítel tyran a manipulátor. Kdo to má/měl podobně?
Dobrý večer, předem píšu že nestojím o kritiku,ale spíš názory žen které to měli nebo mají podobné.Uz 10 let mám přítele,mám sním 2 děti,že začátku bylo vše fajn,ale pak mě začal týrat a k tomu semnou manipulovat.Zakazovat styk s lidmi,rodinou,a ostatní, kamkoliv chodít,když jsem někam šla a s dětmi tak jen že jsem kur...a a další nadávky.Nekolikrat mě podvedl,ale já blbá se k němu vrátila ,vždy slíbil že se změní ale skutek utek.Seznamila jsem se s jedním mužem,se kterým se cítím strašně krásně a je i hodný.Jenze přítel rozchod slovo nechce slyšet,a ještěi vyhrožuje.A utec se bojím.Dekuji za jakékoliv vaše názory a příběhy.
@sudylichozrout jo to je desny, kdyz z cloveka co ma to dite chranit a bezpodminecne milovat je/se vyklube krvelacna bestie je to na 🤮
@jannym Jj, je to silene. Muj muz tomu klukovi pred par lety nabizel praci, tak spolu byli v kontaktu a ja ho take parkrat videla. I kdyz ho i jeho sestru dostala do pece teta (sestra te mrtve), ktera je milovala, tak to v nem zustalo. A ta holka je na tetu pry hodne fixovana... I v ni to je, byt si to nepamatuje, byly ji tri. Jemu necelych sest.
@adel za mne určitě s někým takovým nebýt a pryč. Ač je pravda, že ono se to snadno říká a skutečnost je o dost těžší (vlastní zkušenost, musel mne skoro zabít, abych pochopila). Ale co mne překvapuje, že tvoje děti znají toho "nového" ? To se nikdy neprořeknou? Už jsou dost staré, toto není dobrý model..... Navíc za mne je chyba od někoho přecházet k někomu, růžové brýle jsou v tomto fakt svině.
@sudylichozrout mockrát děkuji 😘tohle mi dává o trochu více odvahy ,za takové rady.Vsak je to odpad,děti mu rozhodně zabraňovat nebudu ,ale s takovým člověkem skončím,taky mám právo být na to šťastná a hlavně i moje děti 🙏🏼Jenže těžko říct zda o ně bude jevit zájem když řekne že pokud nebude semnou tak nechce ani děti,zrovna dnes na dceru nesla mu plyšáka aby měl na spaní,a on že si ho má vzít že nic nechce že ho má dát mamince,no a dcera odešla s brekem,tak jsem ji uklidnila ,ale tohle.me dává slzy do očí,že se i k dětem chová jako ke kusů hadu
@blondynka400 neřeknou nic vědí že by pak táta nadával(nemají to z mojí hlavy) ,my.jsme to i s tímhle přítelem řešili,že jde hlavně i o to že nám.je ochotný pomoc aspoň pro začátek,poskytnout nám prozatímní azyl a tak dále,a hlavně kdyby náhodou otec dělal problémy tak nás nějakým způsobem ochránit,a to i v případě že já bych chtěla být sama
@adel 4 a 6 leté dítě? To těžko.... Navíc do tohoto tahat děti... To není dobrý nápad. Za mne jestli chceš odejít musíš se spolehnout jenom sama na sebe. Pomůžeš tím sama sobě a třeba do budoucna i vám dvěma....Někdy i výjimka potvrzuje pravidlo
@adel zkusenost nemam 🙏🏻🙏🏻🙏🏻a doufam, zeani nebudu... Ale ja bych utekla hned. Ao vim, ze kdyby treba moje rodina zbystrila ze se neco deje tak by pro nas prisly i kdyby se mel posrat. Vem to do svych rukou a zabal deti a jdi o nej. Vim jak tata mlatil me. Amoje detstvi bylo na nic. Aleted musim rict, ze tatka seka latinu ale detstvi mi to nevrati... Zbal se a jdi!!!! Prosim🙏🏻🙏🏻🙏🏻uz kvuli detem...
Jako dítě z podobného vztahu ti můžu říct jediné. Odejdi. Většina žen zůstává s takovým blbem jen aby nerozbila rodinu a nevzala dětem tátu, ale ty děti tím akorát trpí.
Doporučuji návštěvu psychologa. On ti dodá sílu, všechno ti vysvětlí úplně jinýma očima. Každopádně ver ze v takovych chvílích je dobre na to nebyt sama a mas obrovske stesti,ze jsi potlala nekoho, kdo ti pomůže
To je obrovská výhra. Kdybys chtěla, tak klidne napis. ❤️
Ty jsi blázen 🙈 máš to, co spousta týraných žen jako ty nemá. Podporu jiného muže. Který ti nabízí pomoc. Tak na co čekáš? Vážně věříš, že se otec tvých dětí změní? Ano, změní, ale ne k lepšímu. Bude to jenom horší a horší. Až začne napadat děti. A ony ho budou stejně milovat. Protože to tak děti obvykle mají. Podívej se na sebe. Tolik let s tebou jedná jak s kusem hadru a ty nemáš dost sil a odvahy, abys řekla dost. Protože totálně zadupal tvé sebevědomí. Nedopusť pro tvoji holčičku, na kterou se teďka vymlouváš, aby dopadla jednou jako ty. Že si najde podobnýho hajzla, jako je její táta. To chceš? Aby tvůj syn byl jednou stejnej hajzl, jako jeho táta. To chceš?
Přestaň se vymlouvat. V tomhle tě nic pěkného nečeká. Nenapsala si ani jednu jedinou věc, proč bys měla doufat, že to bude lepší.
Chápu, že to je těžké. Nesmírně těžké. Ale je spousta možností pomoci. Obrať se na instituce, které se na to specializují, holky ti už samy daly tipy. A využij pomoc svého nynějšího přítele, protože díky němu máš náskok proti spoustě týraných, které nemají o koho se opřít. Nečekej ani minutu, sedni si s přítelem a neřeš JESTLI, ale JAK RYCHLE to udělat.
Přeji hodně štěstí, ať jsi zase brzy šťastná a tvoje děti s tebou.
@malenka3 v tom že to bude lepší už nedoufam delší dobu,dřív si mě dokázal dost omotat kolem prstů,uvěřila jsem jeho slibům, že se změní,že už to dělat nebude a další (měla jsem ho fakt ráda),nechtěla jsem dětem brát otce,aby mě to neměli časem za zlé.Ale ty jeho kecy vím že byly jen slíby a že on není schopný se změnit.Nekolikrat mě podvedl ,já mu to odpustila,ale přitom jsem ta největší kur...a já ,kvůli tomu že držím telefon a koukám na internet nebo hraju hru protože sním ani řeč není.Nedoakze se bavit o vážných věcech,jen o tom co jeho zajímá.Bohuzel začal nadávat i dětem když ho naštvou (ne fyzicky ale nadavkami),proto jsem chtěla dřív názory některých jak to měli ony, říct malému 4 letému klukovi (jeho synovi)že je to kret ...to není láska otce.Vzdy se děti zastanu,ale hned zaútočí na mě že se do toho nemám srat když on jim něco říká, popravdě vím že i to je špatné ale radši nechám ať sáhne na mě a nechá děti být,než aby byl na ně takový.
Odchodem ty nerozbijes rodinu, jen ochranis sebe a deti. Rodinu davno rozbil on svym chovanim. Ani se mi nechce psat pritel, kdyz je to vlastne nejhorsi nepritel.
Pokud se po odchodu on na deti vykasle, bude to jen a pouze jeho chyba. Ty nemas odpovednost za to, jestli si bude k detem budovat vztah.
Odpovednost mas ted za deti.. synek uz se chova jako tata. Trestat ho za to, ze se chova jako nejvetsi zivotni vzor? Blbe..
Pomoc noveho kamarada bych vyuzila, ale nejit ze vztahu do vztahu.. to by mohl byt fakt problem. A taky ty pomocne organizace..
Tvoje obavy z odchodu jsou bezne a normalni, proto tolik zen zustava s tyranem dlouha leta.
Jenze nemas jinou moznost, a cim driv, tim lip.. pokud se k tomu dokopes za 5 let, bude to 5 dalsich promarnenych let. Dobre vis, ze lepsi to nebude, zcela jiste to bude jen horsi.
Vyuzij pomocne ruky kamarada a ted nebo nikdy. Uprimne, mozna ti to deti v nejakem horsim obdobi vyctou. A pochopi, az budou starsi a rozumejsi. Ale tohle to ziti ti budou vycitat urcite, nasledky si nesou uz ted, co teprve za dalsich x let
Okamžitě zdrhej. Moje matka odešla od otce kvůli domácímu násilí až mi bylo 14 a to je sakra pozdě. Máme špatný vztah, na moji psychiku to mělo taky zlý dopad. Mysli v první řadě na děti, ony potřebují klid a ty je máš chránit.
Ja pred lety mela podobného chlapa. Kamaradky mi zakázal, rodinu mi zakázal, musela jsem byt jen doma, nesměla se s nikým bavit, navíc hodne pil, a když se narodila dcera, vsechno se ještě zhoršilo, choval se ke mne jak k odpadu, bil mě a psychicky mě tyral. Po 4 letech to došlo tak daleko, že jsem spolykala prášky a odvezli mě na psychiatrii. Az tam mi došlo, že mám ještě zbytky hrdosti, a po propuštění z lecebny jsem odešla i s dcerou. Sice mě pak o ni, prave diky mé hlouposti se sebevraždou, připravil, ale to už je jiný příběh. Odejdi, dokud je čas.
Jestli máš podporu v příteli,nech si od něj pomoci a z toho původního vztahu zmiz...
Jednou by mě chlap mohl zmlátit, jednou....a viděl by😈😈
Mame to v rodině, tetě vymlel mozek, bohužel nejen ji mlátil a zakazovat styky s rodinou, později začal mlátit i jejich 3 děti... Jsou už dospělí a mají své rodiny, ale posledních 5 let se s otcem přestali vídat, když mou sestrenku ve 4.mesici tejotenstvi tahal za vlasy a smykal s ní po schodech dolů, o miminko přišla, s mámou by se děti vídat chtěli, ale on ji to nedovolí.. Že svých 4 vnoucat, zná jen to nejstarší než se to stalo... A upřímně? Ani nevím, jestli teta vůbec ještě žije... Držím palce, protože máš v rukou nejen svůj život, ale i tvých děti a je jen na tobě, jestli odejdeš včas, zvláště když máš za kým.. 🍀🍀🍀
Z tohohle pryč. Děti přebírají vzorce chování ať už agresora nebo oběti. A to přeci nechceš, ne? Lepší už to nebude, můžeš skončit jednou špatně.
Ahoj, žila jsem v tom x let, v roce 2015 jsem odešla, díky bohu jsem našla odvahu. Čím dřív, tím líp, ještě když jsou děti malé, oni si to budou pomatovat, všechno špatné, čím se na tobě proviní, jak psychicky tak fyzicky si ponesou. A dcera ti nebude nic vyčítat, však jí tatínka nebereš, bude se s ním vídat. Moje děti, když jsem se dostala ze spárů bývalého partnera, tak měli 1r, 3r a 5let...Dcera si nic nepomatuje, prostřední syn si občas vzpomene" a maminko, pomatuješ, jak táta na dětským hřišti zničil ten odpadkový koš?"a to byl opravdu malý, no a nejstarší syn ten k němu nerad jezdí. Také jsem nechtěla rozbít rodinu a teď vím, že to bylo nejlepší rozhodnutí v mém životě, že jsem dopřála sobě a dětem klidný život a že jsem to měla udělat daleko daleko dřív. A co se týká vyhrožovaní, tak jen ve zkratce: vyhrožoval, že zabije sebe, několikrát jsem ho tahala z balkonu, když chtěl skákat, vysklil balkonové dveře a lítal se střepem, že nás všechny podřeže, několikrát si chtěl podřezávat nožem ruce, když teda nechtěl zrovna podříznout mě, škrtil mě kabelem od sluchátek, nebo rukama, při každé zmínce o rozchodu zamknul a rozbil zařízení v celém bytě. Pak už na ten rozchod člověk ani nemá, protože se bojí, neustále mi volal a vyhrožoval, že zabije děti, mojí mámu, že se ho nikdy nezbavim, že bude moje noční mura a že ze mě udělá alkoholičku..opravdu nevím, kde jsem vzala poslední zbytky sil a odešla. Vše nahlásila na Bílém kruhu bezpečí, abych měla u soudu nějaké záznamy o týrání, také na OSPODU. Měl styk s dětmi se třetí osobou, protože jsem se bála mu děti nechávat. Prostě hotové peklo. Samozřejmě, že ty jeho výhružky mě uplně zdeptali a zmanipulovali, byl to takovej slaboch, co si troufnul jen na mě. Jestli máš přítele, vem nohy na ramena, dětem prokážeš tu nejvetší službu, i když ti to třeba ted tak nepřijde, za čas si na mě vzpomeneš a usoudíš, že to byla pravda 🙂😉 určitě mužete jít s přítelem bydlet spolu, podrží tě, pomůže ti, to je nejduležitější, ničeho se neboj, nebude to lepší, naopak ono to bude horší a horší, takový člověk se nikdy nezmění.
@adel Utec i s detma. Nic mu nerikej. Az bude jednou v praci a pod, sbal to nejpotrebnejsi a odejdete. Uz se nevracej. Jestli necitis, ze si zaslouzis vic, mysli, prosim na ty deti. Ja byla z rodiny, kdy jsem poslouchala rvouci mamu v obyvaku a poznamenalo me to (i me sourozence) na cely zivot. Dej svym detem krasny zivot a pokud mas nekoho, kdo te miluje a je hodny, vubec o tom nepremyslej. Hlavne mu nerikej, kam jsi sla a nenechavej kontakt a zmen si cislo a to stare zahod. Az budes dostatecne silna, muzes zacit premyslet o tom, jak s nim komunikovat v budoucnu kvuli detem. Ted ale musis byt silna a razna, Je spousta neziskovek, ktere se na tohle soustredi a urcite ti pomohou. Drzim palce!
@veruvojtkova mohu vám napsat zprávu?
@adel ano,urcite🙂

@adel Ten chlap je odpad. Neotalej, dokud mas silu a opravdu odejdi. A hlavne se uz nenech ukecat, bude slibovat hory doly. Ale je to jen pretvarka, protoze on te bere jako svuj majetek, o ktery nechce prijit. Nema te rad, chce te ponizovat a uspokojovat si na tobe sve mindraky. Je to nula a potrebuje k sobe nekoho s jeste nizsim sebevedomim, nez ma on sam. Nedoprej mu to.
Pryc, pryc, hned pryc.
Hodne stesti a sily posilam.😘