icon

Problémy se sousedy

zak1991
30. srp 2017

Přeji krásný den,
možná mě některé z vás za tuhle diskuzi odsoudí, s tím počítám, ale doufám, že se najde i někdo, kdo mě pochopí a poradí mi.
Před měsícem jsme se nastěhovali do nového bytu, ke kterému patří předzahrádka. Je to větší bytový dům, takže ze všech stran sousedi. A právě z jedněmi z nich jsou od začátku problémy. Měli problémy s tím, že na předzahrádce kouříme, udělali jsme tedy kompromis a koupili si elektronickou cigaretu, která není cítit... Cigaretu si zapálíme jen velice výjimečně. Ale... Sousedce evidentně vadí už jen naše přítomnost. Kdykoli jdeme na zahradu, bez ohledu na to, zda kouříme nebo ne, hlučně zavře okno a má naším směrem celkem hlasité, nelichotivé poznámky. To by se dalo přejít, teď momentálně ale řeším jinou situaci s ní.

Tito sousedé mají asi čtyřletého synka, který si chodí hrát na balkon. Vydrží tam téměř celý den, s výjimkou hodiny, kdy asi spí po obědě. Má tam hrající hračky, sám dost křičí, sousedka křičí na něj... Celkem nepříjemná situace. Pracuji z domu a na práci potřebuji klid, musím tedy většinu dne zavírat okna. Když jsem sousedku slušně požádala, zda by si nemohla dítě trochu zklidnit, že bych alespoň dopoledne potřebovala klid na práci, byla velice nepříjemná a sdělila mi, že si na balkoně mohou dělat co chtějí a mně do toho nic není, že přece dítě nebude držet doma přivázané u stolu. A nám že tu štěká pes a ona si také nestěžuje. Jenže psa nám často rozštěká právě jejich synek, který na něj z balkonu volá.

Vůbec jsem nevěděla, co jí na to říct, nic takového jsem po ní přece nechtěla. Dětský křik se dá nevnímat, ale pokud do toho zvučí ještě pět různých hraček, je to téměř nesnesitelné... Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se sousedkou jednat, aby na mě hned nevyletěla a já jí mohla vysvětlit, co se vlastně děje? Nebo jen přeháním a pravdu mají oni?

Jsem z toho už zoufalá, trvá to skoro dva týdny, já nestíhám práci, protože se na ni nemůžu soustředit... Jsem dost podrážděná a unavená, protože se snažím hodně pracovat v noci. Má vůbec tahle situace řešení?

Děkuji za jakýkoli názor.

Strana
z2
zak1991
autor
31. srp 2017

@kaja2016 Vlastně mi vadí hlavně ty elektrické hračky, které hlučí každá jinak. Dětský křik se dá nevnimat. Požádala jsem tedy sousedku, jestli by alespoň dopoledne mohli tyhle hračky na balkoně vynechat. Nenapadá mě nic, čím bychom my naopak rušili ji, celý den jsem tu sama, na zahradě téměř nebývám, televizi ani rádio nemáme, takže o hluku od nás, aby jí nemohl spát synek, pochybuji. Maximálně občas stěkne pes.

lucifffalek
31. srp 2017

Ja jako matka 2 děti si neumím představit celý den doma cele dopoledne sme venku na procházce pak spí tak vařím uklízím a odpoledne jsme zase venku bud na zahradě nebo na hřišti. Sice bydlíme v RD ale i tak máme problémy se sousedy chovají prasata a ten smrad v podvečer je teda hnus.a v zimě zase to čim topí ani vetrat se nedá. Sousedy si bohužel nevyberem. Když sme u babičky v byte na návštěvě a děti mají pískáci nebo urvanou náladu tak je beru ven. Sama jako matka nesnesu ty uřvane hračky. Takže kupujeme jenom bez zvuku.jak domu tak ven 🙂

kaja2016
31. srp 2017

@zak1991 Aha, tak to jsem spatne pochopila. Psala jsi, ze kdyz jdete na zahradu, zavira okna a ma poznamky a take ze ji vadi stekajici pes. Tak s tim asi delat nic nepujde, moje zkusenost je, ze zakazovat lidem, aby v byte normalne zili, k cemu podle me detska hra patri, to nejde. Sama jsem teda docela citliva na zvuky, takze vubec neodsuzuju a chapu, jen si myslim, ze to, ze ditko si hrajes hrajicima hrackama doma nebo na balkone je normalni, jakkoliv ti to vadi.

prostejina
31. srp 2017

Koupit vino, udělat něco dobryho a zaklepat na ne se slovy "asi jsme nezačali nejlíp". Sousedka bude cucet a uvidis, ze se půjde domluvit.
My takhle vycházeli špatně se sousedama v bytovce. pak jsme jim jednou běželi v lijaku sundat prádlo a od ty doby jsme byli v pohodě. Milý gesto obvykle odzbroji 🙂

zak1991
autor
31. srp 2017

@prostejina To mě napadlo také, ale po dnešku vím, že to asi nepomůže. Dneska si paní stěžovala, že ve tři odpoledne luxuju. Vyluxovala jsem jeden pokoj a šla věšet prádlo ven. Paní sousedka si mě všimla a začala na mě z balkonu pokřikovat, jestli jsem s tím luxováním normální, že jí tam spí dítě. Nebydlí přímo nad námi, ale o vchod vedle. Nevím, jestli je tam vysavač tolik slyšet, ale budiž. Omluvila jsem se tedy s tim, že jsem to opravdu nemohla vědět a zeptala se, jestli mi může dát vědět, až se ditko vyspí. Na to mi řekla, že to není její povinnost, zašla do bytu a praštila oknem...

Tak to mám asi za to, že mi vadily hračky... Zdá se, že tohle asi neurovnàm, přestože bych chtěla.

zak1991
autor
31. srp 2017

@kaja2016 Ano, když jdeme na zahradu, zavírá. Ale jsem tam jen minimálně. Věším tam prádlo, občas, když je hezky, Sednu si tam s knížkou a kafem.

Teď zpětně mě mrzí, že jsem vůbec paní něco říkala... Možná mohl být klid.

olga_
31. srp 2017

@zak1991 Nečetla jsem vše, vývoj atd. Já pracuji z domu, mám tříletého syna a na odstínění hluku používám normální mušlová sluchátka (á la vesničko má středisková). Používala jsem i špunty do uší, ale ty dráždí zvukovod.

zak1991
autor
31. srp 2017

@olga_ Špunty mi právě vadí. Tahle sluchátka mě nenapadla, moc děkuji za radu. 🙂

olga_
31. srp 2017

@zak1991 Já mám tyto a i z tohoto e-shopu, který vřele doporučuju:
https://www.auris-audio.cz/muslove-chranice-3m-...

Koupila jsem si i jemné špunty a gel do uší, který má zmírňovat podráždění zvukovodu, ale používám nakonec fakt jen ty mušle. Je to ze začátku zvláštní pocit, ale nic tak nepříjemného jako špunty. A to ticho 😍.

zak1991
autor
31. srp 2017

@olga_ Vypadá to jako skvělé řešení. Opravdu moc děkuji.

fallingstars
31. srp 2017

@zak1991 No jo, holt už jste na sebe vysazené, resp. ona na Tebe určitě. Nicméně rozhodně bych se jí za luxování ve tři odpoledne neomlouvala, ona se Ti taky neomlouvá, a já nejsem povaha na to, abych někomu lezla kamsi s láhví vína, když se takhle nemůžete domluvit...
Sluchátka jsou dobrý a vzhledem k situaci bohužel asi jediný realizovatelný tip na to, jak z toho ven 😕

prostejina
31. srp 2017

@zak1991 aha...tak za takový chování bych ji místo vína leda vrazila. Zamindrakovana blbka.
Nic..tak to neres a příště ji popros o harmonogram dne jejího ditete. Nechapu, ze někdo takhle vyvolává konflikty..

lotosek
1. zář 2017

Na mne taky doletěla souseda kvůli vysávání ve dvě odpoledne - ona vrabčí hnízdo na hlavě, krvavé oči, skelný pohled - jojo, kocovina se při vysávání špatně vyspává, to je fakt. A že co prý to máme za strašné nekvalitní podlahy - no jaképak asi, úplně stejné jako celá bytovka. Ale mělo to pozitivní dopad - vysávala jsem pak každý druhý den, ať si nemyslí.

denny27
1. zář 2017

Stěžuje si v 15hodin na luxování?To je dobrá frajerka😠 pokud by se opakovali ty stížnosti (luxování, že moc dupete, že brzo otevíráte okno aj),tak bych ji teda ukázala, že to může být i horší 😠😱 sobě bych pustila hudbu do otikovskych sluchátek a mimo pořádně rádio a ještě pustila psa ven, ať si pořádně zaštěka.. protože tady to spíš už vypadá, že má na Vás velkou averzi... třeba ji se.e, že jste mladá, hezčí, úspěšnější..😁😁

fallingstars
1. zář 2017

@denny27 Myslím, že tahle eskalace rozhodně ničemu neprospěje...já bych jí rozhodně neustupovala, ale taky bych nedělala tyhle (trochu dětinské) naschvály. Prostě bych se chovala úplně normálně...

denny27
1. zář 2017

@fallingstars třeba ji to přestane bavit.. třeba taky ne😁 ale mě kdyby někdo neustále deptal kvůli nesmyslům (nahlas otevřené okno,vysavani, že sem zavřela rychleji dveře....) tak bych tu ženskou musela asi pořádně servat, že jestli si nedá pokoj,tak ji teprv ukážu,co je hluk😠😁 a může to vypadat sebevíc dětinský,ale očividně a touhle ženskou asi domluva po dobrém nepřipadá v úvahu

blecha94
1. zář 2017

Podle toho, co popisuješ, to nezachrání ani milé gesto. Paní sousedka je totiž očividně pizda, když to tak musím říct. Řekla bych, že i to kouření jí vadilo aby jí něco vadilo, jinak by musela ocenit, že ses chytla za nos a problém odstranila (kéž by všichni kuřáci byli jako ty!). Asi máš hezčí postavu a větší prsa, takže jsi třídní nepřítel číslo 1. 😀

Nevím, jak ti poradit. Řvoucí dítě se jinak než domluvou totiž řešit nedá a s ní domluva zjevně není. Ale je mi tě líto. Taky řeším sousedský naschvály, je to ještě krapet citlivější, a moc dobře vím, jak to člověka vyčerpává. 🙄

trdelnik234
1. zář 2017

@zak1991

Tak to je teda krava. Akoze keby si vysavala o 7.30h rano alebo po 22.00h, tak nepoviem, ale tak o 15h.
Na nervy.
A neplanuje ist pani od pondelka do prace a krpec do skolky? To by bolo super, ze?

lotosek
1. zář 2017

@trdelnik234 Moje teta má taky trápení se sousedy - nad její garsonku v paneláku se nastěhovali takoví sociální případi - frajerka s malým chlapečkem a její šamstr, prý taková podivná individua oba dva. Matka chodí každý večer do noci na brigádu (ovšem kdoví, co dělá, jestli sociální pracovnici - ovšem podle chování a jejího vzezření to ale úřednice za přepážkou asi nebude), vrací se domů i s klukem po půlnoci, avšak oba plní energie, takže začne cirkus v podobě honění se s křikem po pokoji, skákání z pohovky na podlahu a podobné roztomilosti. Upozorňuju, že toto se odehrává v jednu ve dvě v noci a klukovi jsou asi tři roky. Teta jako starší člověk je slabší na srdce, a co to asi může s takovým člověkem udělat, když uprostřed noci ona hluboce spí, a najednou nad ní do toho ztichlého paneláku začnou matka s klukem skákat z pohovky. Já už bych byla asi po třetím infarktu. Teta pak po takovém šoku už nezabere.
Taky se už těší, až kluk bude chodit do školky a bude mít nějaký normální režim (jestli ho tam teda budou posílat - ty obědy ve školce taky něco stojí, že?), ale hlavně se teda bojí, aby si frajerka neupletla s tím svým amantem dalšího sviště, to už by se tam honili a křičeli tři. Vyrazit je bohužel nikdo nemůže, protože byt patří jejímu otci - prý v okolí známá firma a ožrala, a ten je jedna ruka a největší kámoš ještě z vojny s místním domovníkem/předsedou - taktéž dobrý kretén, bývalý estébák (lidi říkaj) a ve své funkci důležitý jak 🐷 , všichni se ho tam bojí, takže drží pysk a šoupou nohama. Jako byty jsou to krásné a v nádherném okolí, ale toto se fakt nedá. Aspoň teď přes prázdniny byl klid, kluk byl asi odložený u tatínka nebo prarodičů, to si tam pro změnu ti dva dělali mejdany, ale jenom o víkendu, tak to se dá vydržet a člověk to i pochopí, že v pátek v noci je trochu veselo.

trdelnik234
1. zář 2017

@lotosek

No tak to potes panbuh. Vo vedlajsom bloku mali tiez taky podobny pripad. Byt patril nejakej velmi slusnej starsej pani, ta sa odstahovala a do bytu sa tym padom nastahovala jej vnucka. A zacali zurky, disko hudba a podobne. Riesilo sa to aj na bytovom a nakoniec sa zkludnila, ale tak mlada raz tych najomnikov tak vytocila, ze skoro prisla o zuby.

pavlinar
2. zář 2017

po přečtení diskuse.. si kup ty sluchátka a chovej se úplně normálně. Bez naschválá a bez uhýbání. O to víc bych trávila času na zahradě.. a když paní bude pindat, tak oplatit stejnou mincí, že není tvoje povinnost organizovat si domácí práce podle ní, když není ochotná k domluvě.
A to je tam fakt vše tak slyšet, myslím to luxování? To musela špicovat s hrnkem u podlahy, ne? 😝

kaja2016
4. zář 2017

@zak1991 Aha, tak to jsem spatne pochopila. Diskuzi uz celou dal nestiham precist, ale padlo mi do oka, ze ona si stezuje, ze luxujes prez den. Hele budto je to proste vzajemne nepochopeni, mozna je to chyba na jedne ci druhe strane. Ja osobne bych to nechala byt, snazila bych se byt vstricna k jejim pozadavkum. Luxovat samozrejme nekdy musis, takze bych se ji zeptala, kdy se ji to hodi, prizpusobila se a cekala, jestli se to uklidni. Pak mozna bude mozna i dohoda ohledne jejiho ruseni tebe. Do te doby bych to resila sluchatkama. Me osobne se osvedcilo v tehle sousedskych sporech ustoupit za cenu prizpusobeni se, konstantni stres z konfliktu se sousedem je pro me psychicky narocnejsi nez se nejak prizpusobit, casem jsem se naucila mnoho veci ignorovat.

zak1991
autor
5. zář 2017

Ono tu to luxování moc slyšet není. Jen v případě, že někdo luxuje s otevřeným oknem a ten druhý má otevřeno také, ale není to nijak hrozně hlasitý zvuk.

Paní má evidentně nějaký osobní problém, což mi došlo dneska. Dopoledne přišla stěžovat, že mi tu od rána hlasitě hraje televize. Celé dopoledne jsem „umírala" s migrénou, takže tu nemohl spadnout ani špendlík, byla jsem zahrabaná v posteli. Pozvala jsem ji dovnitř, a pak ji požádala, aby mi ukázala, která televize tu hraje. Když jsem viděla její výraz při zjištění, že televizi nemáme (!), skoro jsem se rozesmála. Zamumlala jakousi nesrozumitelnou omluvu a nechala se vyprovodit.

Paní tedy odešla a světe div se, když jsem šla na zahradu, nezabouchla okno, nebyla slyšet jediná poznámka, dokonce ani děcko si na balkoně dneska nehrálo...

makky1310
5. zář 2017

@zak1991 😂😂setrela....👍 tak da treba pokoj. Sousedka se asi viditelne nudi a vymysli bejkarny...

zak1991
autor
5. zář 2017

@makky1310 Neměla jsem v úmyslu ji nějak setřít... Ale tohlr řešení se samo nabízelo. 😂 Snad bude konečně klid.

makky1310
5. zář 2017

@zak1991 no jasne ze jo, to se proste nabizelo🙂. Prece si nenechas kadit na hlavu. Snad jo, preju Ti to😉. Sama vim jaky to je mit blby sousedy (jako mala jsme meli souseda co nenavidel deti a jen jsme se trochu projevovali hlucneji tak na nas rval ze nas zabije a ze jsme maly sv*ne...).🙄

lenicka2323
2. říj 2018

Dobrý den obracím se na vas s radou jelikož jsen bezradna jak situaci řešit s manželem opravujeme baracek co nam prenechal tata jelikoz sly s mamkou do bytu a v místě kde mame koupelnu kterou nemame jeste komplet hotovou nam promrza jedna zed a dokonce i vlhne je to tim ze je slaba a sousedi na nasi zdi maji nanos popela a hliny.. Soused je momentalne stryc (nikdy se s nim nedalo normalne bavit a po smrti babicky která tam bydlela uz vubec) zkousela jsem ho kontaktovat ohledne toho jestli sem nepojede ze by tam s manzelem zasly aby manzel z dobre vůle ten jejich curbes odhazel a aby se to mohlo i zateplit. Nevim jak dál jelikož on nekomunikuje a zevnitr se to nijak udelat neda

klara9999
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2