Proč expartner přivádí svou novou partnerku ke mně domů?
Ahoj asi se chci taky jen vynadavat.. byla sem s bývalým 13 let máme spolu 7mi letou dceru .rozešli sme se protože jsem mu přišla na nevěru která trvala tak rok. On má novou rodinu ,malou si bere tohle je vše ok. Ale co mě štve že si snad myslí že se s tou .. jeho partnerkou budu kamarádit nebo já nevím. Jednou mi vezl poštu (kterou mi mohl hodit do schranky) volal že je před barákem ať si pro to přijdu a,byl tam s ní, měli sebou její 3lety dite takže sem nic neříkala i prez to že si chtěl povídat, vzala sem poštu řekla mu dík otočila se a šla pryč. Pak sem mu dost ostře vysvětlila po telefonu že si nepřeji aby mi ji tahal domu před dům nebo prostě do mojí blízkosti. Slíbil že to neudělá. Teď sem se dozvěděla od malý že tu byl pomoct moji máme s kotlem a přitáhl ji sebou, mama říkala že ji to bylo blbý nechat ji sedět v autě ale nechala to tak nakonec se ji zeptal on jestli ji může vzít do vnitr tak ho nechala. Někdy mi to připadá že si snad myslí že ji uvidím tak úžasnou jako ji vidí on ,ale to u osoby která 2ma dětem rozbila rodinu ( jejímu a memu) fakt nehrozí.. jeho zpátky nechci ,bolelo to hodně ale to koště fakt vidět nepotrebuju už vůbec ne u sebe doma
@veronicka89 pošta jo jelikož mi sám řekl že mi nechce dávat zatím zpátky klíče od schránky že mi to radši bude vozit , kotel nemusel mohl říct ne a ne tu nakonec být sprostý na moji mámu a jejího manžela...
@veronicka89 nejsou to tři roky ale 4 měsíce co odešel..
@lenkaro píšeš že mají spolu novou rodinu...tak jsem podle toho předpokládala ...
Hele ja ti rozumim... Me by to sra*o taky... Tohle vzdycky vyresi jenom cas, za par let se tomu zasmejes.
@veronicka89 ona má svoje dite taky podvadela
Já bych si myslela, že tady chybí ten další krok, uvědomění si, že Tě ta jeho nová známost vlastně zachránila. On má potřebu se předvádět, jaké má doma terno, ale možná mu v reálu dochází, že to tak není...
To je jak dokonalý svět na soc. síti versus realita. Tohle si uvědom, ona Tě od něj zachránila, nejspíš to za to nestálo, zkus to zpracovat touhle optikou - ona Tě zachránila a Ty jí to přeješ, protože on za nic moc nestojí...
Může to být ale jen můj pocit. 🤷
Ahoj, mám to stejně, rozešla jsem se s manželem, ještě u mě je, hledá si bydlení a má jinou. O Štědrý den hodinu po večeři odjel, ani si s naším 3,5 letým synem pořádně nepohrál s novými hračkami. Vzhledem k tomu, jak dlouho mi ji tajil a do poslední chvíle zapíral, všeho jsem se musela dopídit a říct mu, že to vím. Dělal blbce ze mě, ve výsledku i ze sebe. Syna nevzal nikam za poslední rok na výlet, nevěnoval se mu a teď je se s výletama přetrhne, aby se s tou novou poznal. Možná je to čerstvý, ale taky nestojím o to ji vidět nebo se s ní bavit. A ano, snažím se to brát taky tak, že mě od něj zachránila, protože tak pohodlnýho chlapa jsem neviděla. Kterýmu jsem musela o vše říkat a bohužel od narození syna to stálo za prd. S kočárek ani jednou nešel, na hřišti s malým nebyl, na koupaišti, na výletě.... a já zdrchaná a nasraná.... 😀
my jsme nikde nebyli společně, manžel toužil po chovný stanici, takže během mateřský jsem se starala o štěňata, z toho si jedno štěndo nechal a protože byl ke konci našeho vztahu tak zdeptaný a neměl sílu na syna, ani na psi, venčila jsem 4 velký hafany já, starala se o domácnost, dítě, kdy jsem se snažila s ním bý co nejvíc venku, mezi lidmi, dětmi a z toho jsem ještě 1,5 roku dělala po večerech do prác..... a on neměl chudák sílu😅 tím pádem jsem byla unavená, naštvaná a nespala s ním, myslím, že ted je ale spokojený😀
ale přijmula jsem to, těším se z maličkostí a konečně budu mít čas na sebe, na moje zájmy, odpočinu si a vyrazím konečně někam ven, se synem, s přáteli..... snažím se v tom vidět pozitivní věci a říkám si, že jsou mnohem horší věci, že tohle je prkotina
Je to ještě dost čerstvé a je pochopitelné, že tu ženskou nemůžeš ani cítit a mít ji ve své blízkosti. Ale neživ v sobě negativní pocity, to nikomu neprospěje. Jak tu psala @knuffel , dívej se na to optikou toho, že ona tě zachránila od lháře, který si potřebuje honit ego na jiných. Asi ji chce ukazovat jiným, aby dokázal, jaký je borec, že dokázal sbalit mladší babu a jak se má teď skvěle. Prostě parodie na chlapa, hňup s nízkým sebevědomím, navrch huj a uvnitř chuj. Tak ať se předvádí, ty mu řekni, že jsi ráda, že se má teď skvěle, a snaž se být nad věcí. Bych se vsadila, že se snaží nechat si zadní vrátka a táhnout to s vámi oběma, příp. se vrátit k tobě a začít ti zahýbat s jinou. Hele, s nadsázkou - jednou jí ještě pošleš kytku s poděkováním, že tě ho zbavila 😉
@llluckaaa každá mince má dvě strany. Tady to vidíme jen z optiky autorky, která je logicky naštvaná, zklamaná, zhrzena. Je to moc čerstvé, logické jednání.
Ale jak můžeš takhle soudit toho chlapa? Vůbec nevíme, co se dělo u nich doma.za rozpad vztahu můžou vždy oba (pomineme-li extrémní případy jako gamblerství alkohol domácí násilí). To, že je nová mladsi přece neznamená, že si potřebuje honit ego.
Jediné, co fakt dělá blbe, že ji tahá k té svojí ex. To je nesmysl, to nechápu.
Když jsem poznala přítele, byl ještě ženatý, já vdaná. Já teda bez děti, on tři (už teda starší). Obě naše manželství už byla jeden krůček nad propastí a to, že jsme se poznali, byla poslední kapka. Jo a já jsem o 10 let mladší než on. Teď jsme spolu skoro 7 let už, máme 2 společné děti a je to super. A je mi jasné, že kdyby o tom psala jeho ex nebo můj ex, bude to znít podobne. 🙂
Pokud jsou to 4 měsíce, tak to jsi dobrá, žes ji dokázala nehrabnout do úsměvu. 🙂 Těm, co tu moralizuji, bych přála podobnou zkušenost, dost by jim to rozšířilo obzory 🤦
Naprosto normální a pochopitelné - nechápu ty kecy tady zase... Je super, že vycházíš s ex, to v takové situaci spousta lidí nezvládne a na jeho partnerku kašli. Jemu řekni, ať ti ji netahá pod nos, a pokud to nedodrží, snaž se to ignorovat a v rámci svojí duševní pohody si to nebrat. Kámošky asi nebudete, ale časem by ti měla být víc a víc ukradená.
@me_druhe_ja Ale sem si nepřišel vylít srdíčko její přítel, my píšeme to, co může autorce pomoct a to, co usuzujeme z vnějšku...
@knuffel Mě jen vadí, že hodně z vás tady dělá z jejího ex nejhoršího člověka na světě. Nikdo z nás neví, proč se to stalo. A tím, že budeme ženu utěšovat, že on je nejhorší na světě, ta jeho nová krava, že se jim to stejně rozpadne, že ji zas bude podvádět, tím ji jako chcete pomoct? Já ty její pocity naprosto chápu, jsou přirozené, legitimní, normální. Ale víc jí pomůže spíš podpora, aby si našla něco jiného, novy koníček, našla si víc času pro sebe, zasla na masáž, kadeřník, nehty....začla třeba s novým sportem.....to jí pomůže nejvíc. Ne, že bude v sobě hromadit zlost a nenávist.
Každopádně jak jsem psala, rozhodně to, že ji ex tahá tu novou k ní, je blbost, nesmysl. To nechápu.
@me_druhe_ja Nikde jsem nepsala, že je nejhorší na světě ani že je ta nová kráva. Asi jsem nedočetla tedy všechny příspěvky, takže to nebudu vztahovat na sebe.
@me_druhe_ja protože nejsme soudní tribunál ani její psycholog, abychom hledaly pravdu. Ona se ptala na tuhle konkrétní věc a 4 měsíce po rozchodu bych i u svojí kamarádky vnímala, že je OK podporovat ji v nadávání na kreténského ex. Až by se v tom utápěla neúměrně dlouho, tak bych se ji snažila postrčit jiným směrem. Každopádně tohle není naše kamarádka, o tom, co se v tom manželství dělo, víme prd a ani to vědět nepotřebujeme, protože otázka nezněla "Kdo může za rozpad mé rodiny" a podle mě je v tuhle chvíli naprosto bez debat, že má nárok nechtít být v kontaktu s partnerkou svého ex.
@me_druhe_ja soudím podle toho, co sem puse autorka a radim, co ji muže pomoci. Nejsem psycholog v partnerské poradně, ke kterému přišli zachránit vztah. Partnerské problémy se mají řešit mezi partnery, obzvlášť, když v tom jsou děti, nikoliv dlouhodobou nevěrou a lhaním. A to, ze tahá novou k ni a jejím rodičům, ze tam před nimi machruje, to je za me znamení prebujeleho ega. Očividně ho nezajímá, ze je to ji nepříjemné a trápí ji to.

@veronicka89 Zřejmě nemáš podobnou zkušenost (a za to buď rada). Já bych partnerku svého ex taky nechtěla vídat, potkavat, ikdyz už to budou 4 roky co od nás odešel k ní. Ono je totiž asi rozdíl, kdo ta partnerka je - pokud je to dlouhoda milenka, kvuli ktere.chlap opustí rodinu anebo někdo úplně třetí (cizi).
@lenkaro zakladatelko, tebe chápu a rozumím.