Rodiče. Jak si s nima poradit?

klokanka31
24. únor 2020

Ahoj. Potřebuju poradit. Moji rodiče si celý život mysleli, že je budu poslouchat i v dospělosti. Dlouho se mnou manipulovali, ale konečně ve 30 jsem našla sílu bojovat a žít si život tak, jak já chci. Což úplně dobře nesnášejí. Ale v čem je problém, je moje nynější těhotenství. Jsem na konci sedmého měsíce, a to, že celou dobu neposlouchám nic jiného než mimčo sem, mimčo tam, jsem už skousla. Ale je problém, že si na moje dítě dělají větší nároky, než je normální. Copak o to že si mamka plánuje jak budem furt chodit s kočárkem, a že budou hlídat i přes noc, a podobně, ale oni pořád říkají "musíme si to dítě dobře vychovat". A když táta začal že když dítě bude zlobit, že mu dá na zadek, tak jsem už vybouchla a řekla že to bude dítě moje a mého manžela, a že vychovávat si budeme po svém. Řekla jsem že oni měli právo vychovat mě a bratra, a teď že zas máme právo my vychovat své dítě. A oni nadávají ať si to teda vychováme po svém, ale ať se pak nedivíme když nás dítě v pubertě bude mlátit, a že když oni nebudou spokojeni s výchovou, tak ať nečekáme že nám dítě budou hlídat. A začali vyhrožovat že na výchovu mají jako prarodiče taky právo, a že kdybysme jim nechtěli dírě půjčovat, že nás můžou dát k soudu. Přitom jsem neřekla že vnouče by neměli vídat. A tak já, místo abych si těhotenství užívala a byla v klidu, tak celou dobu těhotenství mi kecají do všeho, a teď se to čímdál víc zhoršuje. Jak si s nima poradit?

barulina
24. únor 2020

Neporadus. Je to hruza. Ze zakona na styk maji pravi

gracinka7
24. únor 2020

Stůj si za svým a pak uvidíš. Třeba to nebude tak horké, jak to vypadá. Každý se kasá, jak bude hlídat a pak se nakonec musíš jednou do roka prosit.

te_reza
24. únor 2020

Ze zákona možná právo mají, ale na takovouhle buzeraci asi těžko. S nějakým soudem bych si teď vůbec nedělala hlavu. Uvidíš až to přijde

mimco
24. únor 2020

@klokanka31 Vyhrožovat mi rodiče soudem, hóóódně dlouho by o mě neslyšeli.
No a co, že kvůli nějakému zákonu mají právo na vnouče, z toho bych si tak něco dělala, určitě by měli koule na to dávat něco takového k soudu, tohle mě fakt baví.
No co s nima, třísknout do stolu a oznámit jim, že takhle teda ne milí rodičové. Jste dospělí a nemusíte tohle snášet.

barulina
24. únor 2020

@te_reza na buzerqci ne. Ale asi jai nepochopila jak to bylo mysleno. S kecama neudela nic. A bohuzel ani s tim. Ze na ditko proste narok pro prarodice jw

barulina
24. únor 2020

@mimco hmm. Tak ja jako polocistka znam hodne techfo pripadu. Taky rodice bouchaki do stolu a dobouchali bohuzdl

klokanka31
autor
24. únor 2020

Mně nejde ale o to hlídání, já jim nebudu bránit vídat vnouče, mně vadí že si myslí, že budou moje dítě vychovávat podle jejich stylu. Tak, jak vychovali oni nás. Jenže ani já, ani manžel nechceme, aby z našeho dítěte bylo klubíčko nervů, které se bojí říct svůj názor i ve třiceti. Jenže pro ně nejsme ve svých letech (31 a 35)dost dobrý na to, abysme si dítě vychovali podle svého. Třeba pro moje rodiče je nesmysl i to, že chceme dítě naučit plavat.

levandule_k
24. únor 2020

Bydlíš s rodičema nebo ne? Snaž se nad to povznést, stresem škodíš miminku. Vychovávají primárně rodiče, takže si nastavíte svoje pravidla, prarodiče vychovávají pouze doplňkově.

uzivatelkapetra
24. únor 2020

@klokanka31 asi bydlíte blízko sebe co?
Já jsem klidný člověk, když něco třeba zkouší moje tchyně, tak ji s klidem odpovím jak to bude a oznamovací větou. S tečkou na konci, tj zde se nejedná o diskuzi.
Prostě o potencionálním spaní bych řekla, že nejdříve v jeho třech letech, s vychováváním bych řekla to nechte na nás. Klidně, bez emocí a řvaní.
Že mi poleze po hlavě? No a co, poleze mě. Babičky a dědečkové jsou na rozmazlování.
Tchyně je taky zvyklá řídit celou rodinu, všichni bydlí pár metrů od ní, bydlel i můj teď už manžel, ale já jsem ho odloudila do bezpečné vzdálenosti (cca 25km), měla tendence vnucovat své pravidla, ale pochopila, že jsem člověk, který se nenechá přesvědčovat, když má svůj názor. Jen si zamrmle jak nedělám dobře a to já ignoruju a tím to končí

klokanka31
autor
24. únor 2020

@levandule_k Ježiš bydlet s rodičema tak jsem dávno v blázinci. Já se snažím být v klidu, ale už to přesahuje všechny meze, když třeba tuhle máma říkala mému tátovi, že musí zajít za dětským doktorem jestli nám mimčo vezme. A já řekla že tohle si vyřešíme s manželem sami, a ona se akorát urazila. A nepomáhá ani když k našim nejdu protože mi denně volají,takže klid s nima nemám. A když mě takhle jednou zas nadávali, tak jim manžel řekl proč mě stresují když jsem těhotná, a oni že si to všechno moc beru, a že oni jsou prostě zkušenější a my mladý jsme blbý. A nakonec můj manžel byl za špatnýho, a to, že mám konečně svoje názory, tak si vysvětlují naši tak, že mnou manžel manipuluje a že to není z mojí hlavy.

mimco
24. únor 2020

@barulina nerozumím, nedá se to po vás přečíst....

klokanka31
autor
24. únor 2020

@uzivatelkapetra Bydlíme bohužel v jednom městě. Já sama na ně nezvyšuju hlas, jenže oni mě nechtějí respektovat a řvou oni na mě. Celkově se mi zdá praštěný, jak se na moje dítě chystají-kupují kojenecký lahvičky, dudlíky, dupačky, dokonce i postýlku, že aby to měli doma až tam malý bude. Jako kdyby mělo mít domov tam.

mimco
24. únor 2020

@klokanka31 byla bych v klidu, je to vaše dítě, v nejhorším bych je rázně poslala do prdele, nic jiného na ně asi platit nebude.

klokanka31
autor
24. únor 2020

A vtloukají mi do hlavy ať dítě nedávám hlídat k tchýni, že maximálně ukázat, být u toho a dítě si zas odvézt. Fakt mi to hlava nebere.

lovemusicsun
24. únor 2020

Zatím se nestresujte, uvidíte pak až se miminko narodí. Já mám také rodiče, kteří se hodně angažují a musela jsem je trochu korigovat. Možná to nebude tak horké, řešila bych to až to přijde.

petrasipkova1
24. únor 2020

Hele, tak nevím, Ale jsou vaši mentálně jinak v pořádku ? Co dělají ? Zda se mi to jak z hororu

klokanka31
autor
24. únor 2020

@petrasipkova1 Já nevím... Mně přijde že to berou tak, že dítě bude jejich. Já jsem asi jen chodící inkubátor který nemá právo rozhodovat o svém dítěti.

barulina
24. únor 2020

@mimco ze pises jak si maj rodice bouchnout do stolu. Diky me profesi jsem videla dost rodicu, kteri dobouchaki a styk umozbit museli

mimco
24. únor 2020

@barulina i z toho bych si prd dělala velebnosti 😂
Ne, teď vážně, to jsou extrémy, a jistě velmi vzácné případy, věřím, že nikdo se zdravým rozumem nedá své vlastní dítě k soudu kvůli něčemu takovému....
No představuju si situaci, kdy matinka vysírá dceru po porodu a nárokuje si vnouče, dcera odolává a tak matinka dává dceru k soudu a soudce se tím obratem zabývá a rozhoduje ve prospěch matinky....absurdní představa, že? Taky si myslím....

amazonkajanik
24. únor 2020

@klokanka31 Tvl, já bych se asi odstěhovala,jak to tak čtu 🤦dyť já to vlastně i udělala 😂 jako naši jsou milionový, ale, jsem nejmladší,takže furt tendence vodit za ručičku. Až jsem se naštvala a ze dne na den za vším udělala tlustou čáru. Z rodinou jsem se neviděla rok a půl. A teď, paráda! Zjistili, že už fakt nejsem malá,bezbranná holčička. Malého vidí tak 3x do měsíce a mamka se těší,až najdeme větší byt,že u nás stráví 14dní (dělá ségry dětem chůvu,takže u mě dovča). Tchýně je v pohodě,bydlíme momentálně pohromadě. Ale ta je zas taková,že se mě ptá,co smí a co ne. Takže jako,kecat mi někdo do toho, jak,kde,s kým a v čem bude mé dítě vyrůstat, tak nazdar!

uzivatelkapetra
24. únor 2020

@klokanka31 hlavně se nebát, mám hodné rodiče, tak zas nemůžu vědět, jaké to pro tebe je, ale hlavně buď sebevědomá. Asi to bude chvíli trvat, ale budeš muset být jako skála a oni to třeba časem pochopí a vzdají.
A jasně jim řekni, že řvát na tebe nebudou a pokud budou, nebudeš tam chodit, stejně tak ať si nemyslí, že na tebe budou řvát před dítětem.
Promiň, ale od takových lidí bych se ani nedivila, kdyby dítě v budoucnu očkovali proti tobě a manželovi. Čím dříve to utneš, tím lépe.
Jestli by nepomohl nějaký mediátor, někdo, koho rodiče nebudou považovat za málo způsobilého k tomu, aby měl názor.

barulina
24. únor 2020

@mimco als styk soud urci bohuzel teda pri dceru. Pokud babicka neni magor nebo tak

klokanka31
autor
24. únor 2020

@uzivatelkapetra To je ono, být sebevědomá. Po 30 letech jsem změnila život, nežiju ho podle nich ale podle sebe. A tím se mi zvýšilo sebevědomí, jsem konečně se svým životem spokojená. A oni mě akorát podkopávají, že bych se měla jít léčit k psychiatrovi.

klokanka31
autor
24. únor 2020

@barulina Když ale například moji rodiče budou vychovávat moje dítě proti mým zásadám, budou mu nadávat, nebo mu dávat na zadek, pak nikdo nemůže chtít, abych jim dítě dávala.

puhelin
24. únor 2020

Ja se s nikym krome manzela o vecech okolo deti vubec neradim. Nevedeli vybrana jmena, aby nam je nerozmlouvali, kolik chceme deti, nevedeli styl vychovy, ze nebudeme kupovat postylku, dudlika, zavinovacku. Bydlime s rodici v jednom dome, ale netyka se jich to. Jsou hodne opatrni, ale tendence k ovlivnovani byla a proto uz nic nerikam.

denny27
24. únor 2020

Takové rodiče mlátit klackem po hlavě.😔😳
Trvej si na svém, že Vy budete vychovávat, oni rozmazlovat.
A jako, aby mi někdo vyhrožoval soudem, tak bych dlouho rozmyslela, jestli se takovým člověkem bavit

barulina
24. únor 2020

@klokanka31 to je jak s ex manzrlem. Ten taky nepojede jak cjces a prava ma. Bohizek

mimco
24. únor 2020

@barulina Máte ve větách strašně chyb, nedá se to po vás moc luštit....
Každopádně, především by měl vítězit selský rozum.

klokanka31
autor
24. únor 2020

@barulina Ale manžel je otec dítěte. Ten má právo na výchovu.

denny27
24. únor 2020

Rozhodně, ať tvoje matka nepočítá s tím, že porodis a ona si po 3 dnech bude nárokovat vikend a kojenym novorozencem....a že mu bude stačit UM...
Takže na nějaké příští 2 roky se nemusíš bát, že by docílila toho, aby dítě spalo u nich, pokud ty sama nebudeš chtít. Prostě je kojeny, hotovo, tečka.