icon

Rodina během Vánoc nezabírá. Co s tím dělat?

21. pro 2024

Dámy, letos jsem se zařekla, že se nenechám na vánoce rozhodit a nebudu mít na sebe přehnané nároky a stejně jsem dnes bouchla dveřmi a hystericky křičela, že se můžu na letošní vánoce vys***. Jsem v 6. měsíci, zařídila jsem komplet dárky pro celou rodinu, zabalila je, zabalila a rozvezla dárky za peníze od babiček, upekla cukroví, vyzdobila dům, vyrobila kostým na školní besídku. Nevadí mi tohle všechno, dělám to ráda. Co mě vytočilo je to, že já celý prosinec lítám bez řečí a když jsem dnes přišla s tím, že je načase zapojit se do příprav, aby jsme vůbec měli přes bordel kam dát stromeček, tak se všichni tvářili, že je to vlastně všechno velice obtěžuje. Dcera měla hysterák kolem uklízení a manžel pořád nějaké průpovídky, až mi bouchly saze po celém dopoledni hloupých keců. To si toho vážně neumí rodina vážit? Vážně si všichni myslí, že se vše zařídí a oni si jen sednou k hotovému? Nebo je vánoční pohodička jen u nás? 😒

Strana
z4
30bar
23. pro 2024

@enoli Souhlas. Vnimam to stejne jako ty. Manzel pohlída nebo bude s detmi povazuji za totoznou vetu..tady zas nekdo dela tragedii ze slova hlidat 🙄.
@ckei

somalicats
23. pro 2024

@anonym pak trochu nechápu, na co si vlastně stěžuješ. Nepotřebuješ, aby myl wc nebo koupelnu, na druhou stranu píšeš, že přes bordel není kam dát stromeček - já to tak trochu pochopila, že Ti vadí hlavně ten provozní binec, což třeba já chápu jako neuklizené hračky apod. A to fakt ten chlap s malou uklidit můžou, i když on přijde z práce. Navíc píšeš, že teď už má chlap volno, takže ruku k dílu může přiložit víc, než je standard. A jestli sis na sebe i přes těhotenství naložila moc a pak Ti vadí, že to nezvládáš, tak to není primárně vina zbytku rodiny. Doporučuju, hoď si nohy nahoru a pusť si film Letos nepeču. Sice americká produkce, takže tam do těch předvánočních příprav patří i venkovní výzdoba, která je tam dost o něčem jiném, než u nás, ale ta nosná myšlenka je stejná. Udělej, co zvládneš, ostatní se nepotento.

suzanna123
23. pro 2024

@somalicats ja myslim, ze je to presne o te klasicke vanocni hysterii - proste se clovek vystresuje, v tom stresu prudi zbytek rodiny, ta je zpruzela zpatky a dotycna bouchne, ze neni docenena. Hadam, ze tady chtela jen pochopeni, ze jinde to je taky tak - coz hadam ve velke casti domacnosti je, akorat tady se zase z h. udelala kulicka.

autor
25. pro 2024

@suzanna123 ano, šlo přesně o předvánoční stres, kdy jsem chtěla mít dávno hotové věci, které jsem vůbec nestíhala. Proto jsem pak vyvíjela tlak na rodinu a bouchla. Nepotřebovala jsem rozbor svého vztahu ani to, jak by měl spokojený pár vypadat. Byla bych ráda, kdyby se to neopakovalo. Jak moje hysterie, tak lenošení rodiny, která očekává, že se to všechno samo.

ninive211
25. pro 2024

@klokanka31 "viděla jsi chlapa, co by řekl, źe je třeba uklidit?" Jo, mám takového doma, tuhle hlášku slychám párkrát do týdne, u nás jsem já ta, co to má, někdy na salámu, resp. neřeším čícoviny jako vytřené poličky. Naštěstí teda ten můj, když vidí, že je hromada nádobí, jde bez řečí umývat. Když je na sušaku suchý prádlo už 2.den, jde a sklidí to (na hromadu na pohovku, jen svoje do skříně teda)...službu všem naštěstí nedělám (to bych se na to taky mohla vys...)

Strana
z4