Rozvod se ženou, která jej odmítá...Jak postupovat?

zoufalkanaentou
1. lis 2023

Vylíčím vám svůj příběh a poprosím vás o váš názor, případně radu, jak postupovat...celou situaci už jsem tisíckrát promýšlela...a nedokážu najít uspokojivé řešení.
Můj přítel je ženatý. Oženil se se ženou, která ho přesvědčila o tom, že by se měl rozvést v době, kdy měl velice malé dítě...zhruba 2-4 leté. Nastěhovala se k němu do domu a donutila ho, aby na ní rovněž polovinu svého domu přepsal. Po několika letech manipulace a nátlaku dospěl podvědomě k závěru, že ho tento vztah nenaplňuje. Podle mě byla také jedním z důvodu toho rozhodnutí také její frigidita. A v tuto chvíli jsme se my dva potkali. To se stalo před mnoha měsíci a ačkoliv bychom chtěli od té doby být spolu, jeho žena je rozhodnuta udělat vše, aby tomu zabránila. Po jeho přiznání, že již s ní nevidí společnou budoucnost a že jí nemá rád několik měsíců slibovala, že se s ním rozvede, případně že se odstěhuje. On to považoval za sliby, ona za vyhrůžky...které ovšem byly plané. Nyní po více než roce těchto slibů přišel přítel domů s papíry na rozvod. Ona však, ačkoliv slibovala že je podepíše nyní zase prokrastinuje.
Rozvod nevidím jako problém. Přítel návrh na rozvod podá bez její součinnosti a je téměř jistné, že dříve či později soud rozvede. Nemají společné dětí a již velmi dlouho nežijí jako manželé....pokud nepovažujeme denní hádky za manželskou rutinu... Problém vidím v tom, že ona ani po rozvodu neopustí jejich společný dům. Přistupuje k tomu tak, že on má všechno...a jí by nezůstalo nic. Nepřemýšlí nad tím, že tím že zůstává kazí život především také sobě. Že netrestá jen jeho...ale také sebe. Podotýkám, že přestěhovat se kam má a že přítel nabízí finanční vyrovnání za to, že mu polovinu domu vrátí.. Nejde jí ale o dům, ani myslím si o něho. Jde jí buď o pomstu nebo o to, nemuset vyvinout žádnou aktivitu a moci dále ležet u televize s mobilem v ruce. Problémem také je, že přítel si celý dům přestavěl svépomocí a tím si k němu vytvořil pouto.
Vůbec mě nenapadá, jak přimět takovou osobu, jako je ona, která nemá žádné skrupule, aby se začala chovat jako dospělý člověk, který má svou důstoujnost a také soudnost... Nenapadá Vás jak na to jít..?

l_
1. lis 2023

@zoufalkanaentou soudne s pravnikem 🤷🏻‍♀️

hankapiiisek
1. lis 2023

@zoufalkanaentou Promiň, ale to je příběh zase. Manžel chudák kterého donutila a teď se jí nemůže zbavit😆

j.a.n.i
1. lis 2023

@zoufalkanaentou No, jak na to ma jit on, to fakt nevim, ovšem ty naplňujes svuj nick primo dokonale... Nebo jen zavidis, ze ona z toho vytriskala co se dalo a na tebe uz skoro nic nezbývá?

hankapiiisek
1. lis 2023

@zoufalkanaentou Chtělo by to něco originálnějšího pro příště. Ono chlap který si musel najít jinou prtž žena je frigidní lemra už je ohrané😉

vladenkamaminka
1. lis 2023

Nastehovala bych se k nim 😂😂 tohle by psychicky dala málokterá

merope
1. lis 2023

@vladenkamaminka Tak už víc jak rok to táhne s oběma, manželka zjevně o sex nestojí, tato zjevně stojí hlavně o sex... Hele, ono by to klidně mohlo i fungovat.

luciesofiealex
1. lis 2023

Nemám co dodat,děcka mají volno a nudí se...

vladenkamaminka
1. lis 2023

@merope 😂😂😂 to by bylo vážně zajímavý 😂😂 možná by se ve výsledku ještě o nej porvaly

hankapiiisek
1. lis 2023

@vladenkamaminka anebo by ho donutily přepsat druhou polovinu domu na tu zakladatelku a dělal by jim otroka😆

mollyweasley
1. lis 2023

A ty přesně víš, jak to u nich doma chodí, že? Stopro víš, že spolu opravdu nespí, že ona opravdu nechce rozvod podepsat, není to jenom jeho výmluva. Byla jsi svědkem těch každodenních hádek. Tyhle jednostranné pohledy jsou vždycky nádherné.

lichozroutsudy
1. lis 2023

To tady už bylo před nějakým pátkem, diskuzi jsi tady zakládala ty, respektive nějaká dáma, která si celou dobu hrála na to, že je kamarádka manžela a vidí do trojúhelníku. Přitom bylo jasné, že nejde o kamarádku, ale o tebe samotnou - tj. těhotnou milenku. Kdybys nepsala o té psychopatické a frigidní manželce, tak bych si to možná i nespojila, ale takhle jsi úplně jasná.

Mimochodem, jak to šlape s miminkem? 😀

irmamala
1. lis 2023

Donutila ho se rozvést, donutila ho se oženit a donutila ho přepsat půlku domu na ní.... A on je nesvéprávný idiot, nebo ti prostě jen kecá?

elvira
1. lis 2023

Chudák chlap, on nedělal...ona dělala...co měl dělat? 😄

klokanka31
1. lis 2023

@zoufalkanaentou Jsi si jistá že chlap se chce rozvádět? 😃 Takových pohádek jsem už slyšela a četla...🥱

miryp
1. lis 2023

Jak přesně ho donutila přepsat na ni 1/2 baráku? Držela mu pistoli u hlavy či nůž u krku a vyhrožovala mu, že ho zabije, když to neudělá? Asi ne, že? Takže jí tu 1/2 prostě daroval, aniž by si uvědomoval, jaké důsledky to pro něj může mít. Nebo jestli mu vyhrožovala, že ho opustí, když to neudělá a on to udělal, tak je to u mě korunovaný vůl, který si to prostě zaslouží, protože jen idiot by za takových okolností něco přepisoval na druhou osobu...
Z jakého důvodu ji považuješ za osobu bez skrupulí a osobu chovající se nedospěle? Já bych řekla, že se chová zcela racionálně. Proč by jako měla opouštět dům, který jí z poloviny patří jen proto, že se tam chceš ty nastěhovat? Já bych se také nenechala vyhazovat z vlastního bytu...
Zákonné důvody pro vrácení daru (předpokládám, že to byl dar) také ten tvůj neustojí, protože to byl on, kdo se s ní rozešel a našel si tebe, frigidita manželky v tom nehraje roli.
Takže suma sumárum, můžete žít všichni pospolu, nebo může jít on bydlet k tobě ;)

mimco
1. lis 2023

@zoufalkanaentou tyhle informace máš jistě od něj, já bych ti ráda řekla, že tohle říká většina chlapů o manželkách svým milenkám👍

zoufalkanaentou
autor
1. lis 2023

@miryp tak za chyby se rozhodně platí a to vždy...a toho si je taky vědom. Bavíme se tedy o tom, že jí vyplatí polovinou ceny domu... Ale je opravdu dospělé trvat na manželství a soužití s člověkem, který ti denně říká, že tě nemá rád a že chce abyste se rozumně domluvili na ukončení společného vlastnictví domu a manželství? Nikdo nechce vrátit dar...řeší se odkoupení darované poloviny. Říkáš že bys také neopustila svůj dům? A vyplatila bys tedy manžela nebo bys trvala na tom aby ti daroval i druhou polovinu? Nebo byste žili společně v 3+KK a denně bys manžela nebo i rozvedeného manžela častovala tím, jaký je ču... A jen pro doplnění o mě v téhle situaci tolik nejde...po jejím vulgárním nadávání chápu že říká pravdu, když říká že by s ní nežil, ani kdybych já už ve hře nebyla... A taky nejsem motivovaná tím, abych se k němu nastěhovala. To opravdu nepotřebuji. Já jen přemýšlím, co můžou mít z takového života...A hlavně i ona. Ty bys chtěla žít s človekem který tě nemá rád? Já tedy ne a zcela racionálně bych přemýšlela jestli si odkoupím od něj půlku domu já nebo mu jí prodám...

veronicka89
1. lis 2023

@zoufalkanaentou a jakou roli tam k tomu baraku hrajes ty? Ze se o to staras?

mirin89
1. lis 2023

Tohle mne zaujalo: "...po jejím vulgárním nadávání chápu že říká pravdu, když říká že by s ní nežil, ani kdybych já už ve hře nebyla..." A proc tam s ni teda jeste žije????

miryp
1. lis 2023

@zoufalkanaentou pokud by za mnou přišel můj manžel, že mě po 23 letech chce opustit, protože vztah nenaplňuje jeho představy, tak mu rozhodně nepopřeji hodně štěstí, nepodepíšu rozvodové papíry a nepůjdu si balit kufry. Trvala bych na párové terapii, mediátorovi, společné komunikaci. 23 let se nezahazuje jako špinavý kapesník. Třeba to má jeho manželka úplně stejně a nebo si myslí, že se s tebou jen pobaví a vrátí se k ní. Protože i to se děje. Takže ne, mně na tom jejím postoji fakt nepřijde v této fázi nic divného...

Kdybychom se s manželem rozvedli, tak náš byt budeme i nadále vlastnit v podílovém spoluvlastnictví, protože by v bytě zůstaly děti a my bychom se u nich střídali v rámci střídavky. Je to domov našich dětí a tak by to zůstalo i po rozvodu.

Co se domu tvého partnera a jeho ženy týká, tak jeho žena není povinna ho vyplácet, stejně jako není povinna se nechat vyplatit. Mohou i nadále vlastnit každý ideální polovinu nemovitosti a po rozvodu se jen ze SJM přepíše do podílového spoluvlastnictví. Zákon jim rozhodně nepřikazuje, že spolu s rozvodem se musí jeden z nich vystěhovat.

klokanka31
1. lis 2023

@zoufalkanaentou A tys osobně byla u toho když jí říkal že jí už nechce a blablabla? Oni to chlapíci umí hrát na obě strany. Tobě může říkat tohle, abys mu nezdrhla a jen hezky čekala, manželce zas může vyprávět jak jí miluje a nechce o ní přijít...

reeeza
2. lis 2023

@irmamala Upřímně zakladatelko, to je fajn že mu důvěřuješ, ale začni si ho taky prověřovat. Tohle celé jednoduše fakt smrdí 🤷‍♀️

katule1990
3. lis 2023

Jezis, to je nesvepravny chudak. Soucasna manzelka ho donutila se rozvest, donutila ho na ni prepsat polovinu domu a jeste k tomu je frigidni, vulgarni a on se ji uz vic sez rok nemuze zbavit 😂. Prijde mi, ze manipolator v tomto trojuhelniku bude hlavne nekdo jiny 🤔.