icon

Sobecká tchyně, nabízí mému manželovi zájezd pro ně dva

ruzenkaaa
28. led 2016

Ahoj,
máme rok a půl starého chlapečka, žijeme v Praze. Matka manžela je babička kariéristka, která se o nás ani naše dítě nezajímá - nezavolá, nepřijde na návštěvu, dárky odbude maličkostí. Nijak s námi nekomunikuje a učí na Karlově Univerzitě, můj manžel i já jsme taky učitelé. Já už od roku a čtvrt věku dítěte pracuji na částečný úvazek - hlavně kvůli financím. Otec manžela je fajn. To jen pro vykreslení situace.
Včera manžel přišel s tím, že mu matka nabídka, aby spolu oni dva jeli v září na 10 dní do Izraele od fakulty, že mu to zaplatí! (Někdo, kdo nám nedal ani dudlík, když se kluk narodil...!) Opravdu si to nepřeju, jelikož bych tu byla na vše úplně sama, platila si draze hlídání, abych mohla chodit do práce a vše bylo na mě jen proto, že si matka vzpomněla, že se chce rekreovat! Navíc jsme rodina a přijde mi to fakt zvláštní otci od rodiny nabízet zájezd jen pro něho. Manželovi jsem už řekla, že s tím nesouhlasím - pohádali jsem se, ale přemýšlím, že to snad napíšu i tý tchyni. Co si o tom myslíte?

kvakuska
28. led 2016

@hedviga2 @lrg no já myslím, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde ... zakladatelka nemá tchýni ráda, takže asi by se vždycky něco našla
- teď tchýně pozvala jen manžela - je to špatně, kvůli hlídání, dovolené, penězům, času,
- kdyby tchýně pozvala oba - zase špatně: a co si jako myslí že uděláme s dítětem? To ho máme někomu dát na hlídání? My tři jsme rodina, tak buď všichni nebo nikdo!
- kdyby pozvala oba i s malým - opět špatně: to nemyslí vážně, do Izraele s malým dítětem! Chce nás snad všechny zabít?
- kdyby tchýně nepozvala nikoho - samozřejmě zase špatně: egoistka a kariéristka, ví jak moc by o to manžel stál a ani jemu to nenabídla!
Vždyť ta tchýně nikoho do ničeho nenutí, jen mu to nabídla, je na chlapovi aby si to doma dohodnul, když to nepůjde může to odmítnout. Vztahy s tchýní nemají ideální, ale když tchýně udělá aspoň nějaký vstřícný krok, hned je to brané téměř jako provokace.

kvakuska
28. led 2016

@texetka tichá domácnost? Jakože: tak a teď s tebou za trest nebudu mluvit? To snad dělají holčičky ve školce a na prvním stupni, ne? Zakladatelka nastolí tichou domácnost, on natruc pojede a potom budou vztah několik měsíců lepit, ne? Promiň, ale tvoje rada mi příjde úplně mimo,

jasminecek
28. led 2016

Ja mam pocit, ze ti vadi, ze vlastní matka bude mit syna jen pro sebe a ty budes ta, co zůstane doma. Stve te to, tak na ni vytahujes certa dabla. Smutne.

ruzenkaaa
autor
28. led 2016

@kvakuska Ty mi vidis do hlavy, ze tvrdis, co by bylo dobre a co spatne? Ja jsem tu zalozila diskusi proto, abych se poradila s ostatnimi a vyslechla nazory. Tudiz nechapu tve soudy o me.

achjonetusim
28. led 2016

@ruzenkaaa A tak to já jí chápu, soudit na papíře lidi na dálku je tak jednoduchý 😉 Řekla bych že kousek pravdy tu mají všichni - tý svojí pravdy. Záleží na tobě co si z ní vybereš.

ruzenkaaa
autor
28. led 2016

@achjonetusim
Jasne, je tak v zivote se vsim. Ja v teto situaci doufam, ze se rozumne domluvime a pojedeme tam treba za par let spolecne. Mimochodem ucim deti z Izraele a kontakty mam taky... Mejte pekny vikend.

texetka
28. led 2016

@kvakuska tvůj pohled. Mě přijde mimo kdyby muž jel bez ohledu na následky - nemoci jet na dovolenou s rodinou, odcerpani peněz, atd.. Navíc nepsala jsem to jako radu ale co bych dělala já.

texetka
28. led 2016

@kacca11 mě přijde jako ve školce nadrarid sebe nad rodinu. Každý dle sebe. A ne mrzelo. Měla jsem mraky možností od školy v cizině po práci v cizině, dovolenou na měsíc, ale ne. To co mám je mi přednější než nějaké zážitky na které stejně za pár let nebudu ani vzpomínat. Případně to že ublížim někomu s kým chci žít. A pod pojmem tichá domácnost mám asi něco jiného než ty. A zákazy nedělám.

riga
28. led 2016

@ivis_b jsou to učitelé, pravděpodobně bude mít stále volnou velkou část prázdnin.

ivis_b
28. led 2016

@riga už se to tu psalo xkrát, nevíš, kde učí, jaký má úvazek atd., takže těžko soudit, jak je to s dovolenou.

riga
28. led 2016

@ruzenkaaa na tcnyni se vykašli. Jde především o to, že to je příležitost pro tvého manžela, kterého ta země zajímá a s rodinou se tam podívá jen těžko.
Byla bych velkorysejší a dopřála bych mu to, možná bych měla i radost s ním.
Co je to deset dní v našem životě?

Poslední věc, myslím, že takovým přístupem lze napáchat v partnerství hodně škody. Jak by se zachoval tvůj muž v opačném případě (kdybys měla jet s velkou slevou za svou zábavou, která je jinak nedostupná)?

riga
28. led 2016

@ivis_b

o dovolené jsi psala ty, cituji: "Ale jak jsi psala, musí si na to vzít dva týdny dovolené, kterou by jinak mohl trávit s rodinou,".

ivis_b
28. led 2016

@riga a ještě další obrácená otázka - ty by sis užila dovolenou, na kterou bys jela s maminkou, s vědomím, že tvůj muž je z toho smutný, protože nemáte možnost jet někam společně?
Já bych si předně jako dospělá pracující osoba nenechala platit dovolenou od rodičů (byť bych na ni sama neměla), bylo by mi trapně před sebou samou Ii před manželem - jakože "sorry zlato, nemáme na to, abych vzal tebe a naše dítě k moři, a tak pojedu sám s maminkou, protože mi to cálne".

ivis_b
28. led 2016

@riga vždyť je to pravda. Ty dva týdny mohl trávit s rodinou. Kolik dovolené mu zbývá netuším a taky jsem to někde psala, že i to hraje roli.

kacca11
28. led 2016

@texetka nechapu, proc, pokud jsi opravdu chtela, nevyuzila prilezitosti, kdyz byla. Ja taky nerada jezdim bez manzela, ale jezis, bavime se tu o par dnech, ne o rocni stazi napriklad. Ja bez manzela taky byla parkrat na vylete/dovolene a nevidim na tom nic spatneho, muz mi to pral, taky beze me byl. Jak tohle muze ohrozit vztah a spolecny zivot? Nedovedu si predstavit, jak krehky vztah muze byt, kdyz jeden bez druheho nemuze na par dni odjet.

Podle toho, co pises, pro tebe nejsou zazitky a cestovani podstatne, zajimave, takze aai nechapes, ze nekdo to muze mit jinak a neznamena to, ze by cestovani uprednostnil pred partnerem.

kacca11
28. led 2016

@ivis_b a co pohled z druhe strany? Vytahnout potomka ci rodice na spolecny vylet? Klidne si dovedu predstavit koupit zajezd pro dva a jet s mamkou na par dni ven. To neni nic proti jejimu partnerovi, nic o nerespektovani jejich vztahu, ale o utuzeni vztahu s ni.

Me by prislo naopak sobecke, kdyz by jeji pritel doma delal sceny, aby nejela a nerespektoval, ze taky patrim do jejiho zivota a chci stravit nejaky cas s ni, byt by to byla dovolena na par dni, ze by nam nepral nas vztah.

Mne to tedy pripada stejne, nechapu, ze v tom nekdo vidi tak fatalni problem...

riga
28. led 2016

@ivis_b můj muž by nebyl smutný, můj muž by viděl příležitost pro mne a přál by mi to. Ani by ho nenapadlo mi jakkoli kazit radost. JDE O DESET DNÍ! Pro Růženku pakárna (jen deset dní), ale pro jejího muže příležitost, která se možná nebude opakovat a zážitek na celý život.
A ano, užila bych si to, protože jinak nijak svou rodinu nezneužívám, naopak jsem jí velkým přínosem 🙂 a bohatě to celé rodině vynahradím, stejně tak v opačném případě můj muž.

rainbow_x
28. led 2016

Nečetla jsem příspěvky. Já osobně bych byla ráda, že se manžel někam podívá a moc bych mu přála, aby si to maximálně užil. Tak nevím, kdo je tady sobec??

elu
28. led 2016

holka, tak tohle znám jak své boty, moje tchýně pořád dává manželovi zájezd pro jednoho a ja s dětma mam být doma a nemám být sobecká a přát mu to a jestli prý taky chci nekam jet, mám si říct svým rodičům..o tom, že bychom mohli jet společeně za naše peníze nemůže být ani řeč...dostal několik zájezdů, které se zrušily,protože jsem samozřejmě vyváděla jako saň ( do ted mi tchýně předhazuje, že jí za to vlastně dlužím peníze...pak se jeden nezrušil, to byly lázně, kam měl jet s bratrem ( 40-tiletý parchanti :_))....to jsem běsnila a myslela si své, a pak dostal zájezd do izraele za 60 tisíc, nedalo se to odříct, tak tam jel ještě se synovcem...takže s vlastníma dětma ještě nikde nebyl a synovcovi děla lchůvu v izraeli...on absolutně nechápe, proč mi to vadí, ale každej jinej v týhle zemi to chápe moc dobře,...rozvod je u nás na pořadu dne vždy na vánoce a na narozeniny...fuck the tchýně

kacca11
28. led 2016

@elu tak ale to je primarne o postoji muze, ne tchyne, ne?

riga
28. led 2016

@ivis_b myslela jsem, že jsme se shodly, že nevíme kolik má muž dovolené, takže nemá smysl psát cokoli o tom, že by rodina v tomto ohledu mohla strádat.

myshoun
28. led 2016

@kvakuska tak tak, pokud si vyrobím rodinu, nemůžu čekat, ze se všichni pretrhnou s hlidanim... Mate svatou pravdu!

elu
28. led 2016

@kacca11 je to jedna pakáž 🙂))))) se*ou mě oba, ona že je tak blbá a on, že nemá sílu jí poslat do p*dele (protože tvrdí, že tam taky nechce jet)...jenže drží ho v šachu (rodinná firma, tak chce asi hrát hodného syna)..nevím...vždy říkám, doufám, že tam jedeš jen z vypočítavosti...to jediný jsem ochotná tolerovat 😀

somalicats
28. led 2016

@elu No, tak jestli dostává manžel darem zájezd pro jednoho, to je takový problém dokoupit hned místa ještě pro Tebe a pro děti? A vzít to tak, že jedete jako rodina a tchýně vám na to dokonce přispěla? 😀 Pokud na tom nejste tak, že byste si to nemohli dovolit, tak bych to na vašem místě udělala a tchýně ať si myslí, co chce 😀

kacca11
28. led 2016

@elu hm, smutne vyjadrovat se takto o zivotnim partnerovi ☹ ro si fakt nedokazu predstavit byt na tom ve vztahu takto ☹ kdyz chybi vzajemny respekt, je to zacatek konce

terulin
28. led 2016

Nečetla jsem reakce ostatních, tak to tu možná bylo. Ale já bych přála manželovi zážitek a snažila se, aby si to užil. Izrael se nevidí každý den. Skřípala bych trochu zuby, tchýni zdrbla s kamarádkou ,ale doufala bych,že si to nakonec oba užijí a zlepší nám to vztahy do budoucna. O pomoc bych poprosila tchána, rodiče, nebo kamarádky. Je ale fakt, že já mám radost, když mají ostatní radost (klidně i beze mě).

ivis_b
28. led 2016

@riga ale jak už jsem psala někde výše - mně by nevadilo, že budu 10 dní sama doma, to můžu být i z jiných důvodů a 10 dní se dá určitě přežít. Tím jsem vůbec neargumentovala, tak nevím, proč na moje příspěvky reaguješ zrovna tímhle. Můj muž například vloni jel na pár dní do zahr. s mámou a sourozenci - já z objektivních důvodů nemohla ten rok vybrat vůbec žádnou dovolenou a on by kvůli mě nikam nejel. Tak přišel a zeptal se, jestli by mi to nevadilo. Samozřejmě jsem řekla jasně, jeď! Nešlo o peníze, platil si to sám (resp. z našich společných peněz) a tenhle výlet jsme finančně opravdu nijak nepocítili, navíc já prostě nikam ten rok jet nemohla, tak nebyl důvod, aby nejel. Děti jsme řešit nemuseli. Ale tohle je přeci jiný případ, jde o to, že zakladatelka by třeba taky ráda někam jela, ale jsou omezené finance, případně dostatek dovolené, hlídání atd. Zkrátka viz můj předchozí comment ("sorry zlato, nemáme na to, abych vzal tebe a naše dítě k moři, a tak pojedu sám s maminkou, protože mi to cálne"), za této situace bych z toho já byla smutná. Víc nemám, co k tomu říct, každý to má nastavený jinak, my s mužem jsme nejen manželé, ale hlavně parťáci, nejlepší kámoši a dovolená pro nás prostě znamená společná dovolená, nenapadlo by mě jet na dovolenou na úkor manžela a případně ještě dítěte. Slovo "na úkor" je podstatné, jinak na dovolených s kámošema nevidím nic špatného, pokud to někomu vyhovuje.

ladik1
28. led 2016

Nečtu celé vlákno, ale jestli manžel chce vidět Izrael, rozhodně bych mu nebránila. Já si taky dělám co chci a plním si své sny i pracovní povinnosti a nemyslím si, že bych o to míň milovala svého muže a děti, naopak se jim svou nepřítomnost snažím pak maximálně vynahradit... 10 dní uteče jak voda, jsou rodiny, kde jeden z partnerů musí chtě nechtě pracovně i na 3 měsíce, to je pak mazec pro samotnou maminu, ale 10 dní bych neřešila, přála bych mu to. Soudě podle sebe 🙂 - asi Ti na tom nejvíc vadí, že to bude s tchyní, to by mi asi taky trochu vadilo, ale kvůli muži bych to zkousla... za pár let můžete vyrazit spolu 🙂 a chlap víc ocení, když ho podpoříš, řekneš mu, že Ti na tom vadí to a to, ale že mu to přeješ a ať si to užije...určitě to vztah posílí víc než tichá domácnost - on stejně odjede a ještě na sebe budete naštvaní - to je k ničemu 😀

elu
28. led 2016

@kacca11 jj, máš pravdu, je to konec, jen čekám na jednosměrnou letenku do syrie 🙂

elu
28. led 2016

@somalicats no, když ona ty zájezdy kupuje, když jsem v šestinedělí, nebo tšsně po...má to vymyšlený babička jedna :_)

Strana