icon

Sobecká tchyně, nabízí mému manželovi zájezd pro ně dva

ruzenkaaa
28. led 2016

Ahoj,
máme rok a půl starého chlapečka, žijeme v Praze. Matka manžela je babička kariéristka, která se o nás ani naše dítě nezajímá - nezavolá, nepřijde na návštěvu, dárky odbude maličkostí. Nijak s námi nekomunikuje a učí na Karlově Univerzitě, můj manžel i já jsme taky učitelé. Já už od roku a čtvrt věku dítěte pracuji na částečný úvazek - hlavně kvůli financím. Otec manžela je fajn. To jen pro vykreslení situace.
Včera manžel přišel s tím, že mu matka nabídka, aby spolu oni dva jeli v září na 10 dní do Izraele od fakulty, že mu to zaplatí! (Někdo, kdo nám nedal ani dudlík, když se kluk narodil...!) Opravdu si to nepřeju, jelikož bych tu byla na vše úplně sama, platila si draze hlídání, abych mohla chodit do práce a vše bylo na mě jen proto, že si matka vzpomněla, že se chce rekreovat! Navíc jsme rodina a přijde mi to fakt zvláštní otci od rodiny nabízet zájezd jen pro něho. Manželovi jsem už řekla, že s tím nesouhlasím - pohádali jsem se, ale přemýšlím, že to snad napíšu i tý tchyni. Co si o tom myslíte?

somalicats
28. led 2016

@elu Tak to se pak blbě jezdí společně, to je fakt...

bobulinka
28. led 2016

@riga
@terulin

ženy, paní tu píše, že před děckem manžel v Izraeli rok žil. A že tam byl již 2x. Takže se nejedná o plnění snu nebo nějaký neopakovatelný zážitek....

riga
28. led 2016

@ivis_b já jsem reagovala na to, kdy jsi se ptala, jak bych reagovala na to, kdyby můj muž byl smutný...
Nijak se nevezu na tvých příspěvcích, to tak vyplynulo.

A abych to shrnula, pokud bych nežila s parazitem, který se nestará o rodinu, zneužívá svou ženu a staví své zájmy z pravidla nad zajmy ostatních členů, dopřála bych mu to. A ze zakladatelčiných příspěvků nic takového nezaznělo (nečetla jsem úplně všechno). Toto je shrnutí spíš pro zakladatelku, ať tě do toho dál netahám.

riga
28. led 2016

@bobulinka Aha, ale motivace stejně velká.

texetka
29. led 2016

@kacca11
Protože pro mě jsou prioritní jiné věci než jezdit po světě bez manžela , když by se jednalo o to, že bych jela na úkor nás dvou . O to jde. O to že on si užije a znemožní na celý rok aktivity rodině. Chápu, že někomu může být jedno že tím, že upřednostním sebe tak ten rok omezím celou rodinu. Já to vidím jako sobectví.
Jinak můj muž jezdí každoročně s partou na týden pryč a já mu to přeji - udělám si dámskou jízdu, chodím běhat ... , ale neomezuje to nás dva a naše společné aktivity a zážitky. Pokud by to tak bylo, nejel by - ani by ho to nenapadlo. A o tom to je. 😉

texetka
29. led 2016

Z příspěvků zadavatelky to beru tak, že manžel pokud odejde, tak to znamená, že celá rodina pak nebude moci jet celý rok nikam na dovolenou. Což mi přijde jako dost velká sobeckost. 'Větší o to, že dle slov zadavatelky v Izraeli byl, zná tu zemi, takže nejde o plnění snu, nebo něco takového. Jde jen o to , že on si udělá výlet a rodina bude sedět na zadku .

Jo, kdyby to bylo tak, že muž pojede s mámou na dovolenou, pak sebere ženu, dítě a odjedou společně na 14 dní někam na dovču , nebo vyšle ženu samotnou na dámskou jízdu .. proč ne. Ale z toho co tady píše zadavatelka to tak nebude, protože na to nebudou prostředky ani dovolená. A proto já bych byla dost proti tomu aby jel na úkor nás všech - naší rodiny.

kacca11
29. led 2016

@texetka vidis, ja to beru tak, ze je to na dohode, ze rodina vyjde vstric a umozni mu jet, je velkorysa. My to takhle mame. Kdyz muz prijde, ze dostal nabidku, neuvazuje tak, ze do toho skoci po hlave bez ohledu na kohokoli, ale i kdyz me to omezi, vyjdu mu vstric a moznost mu dam. Nevidim na tom nic sobeckeho.

texetka
29. led 2016

@kacca11
Každý to máme jinak 🙂 Mě by to ani nenapadlo zvažovat, když bych věděla, že je to na úkor rodiny a můj muž to má stejně.

kacca11
29. led 2016

@texetka tak tak, my si moznosti davame a vychazime si vstric. Ve vysledku jde stejne jen o to, aby se ani jeden z nas necitil znevyhodnen z dlouhodobeho hlediska.

texetka
29. led 2016

@kacca11 Jak píši, každý to máme jinak. Já bych to ani neužila kdybych věděla, že ten druhý na tom je bitej. Na to mám muže dost ráda 🙂

terinda
29. led 2016

Četla jsem jen začátek, ale nesedí mi už název tématu: sobecká tchyně nabízí (zaplacený) zájezd manželovi...
Opravdu je sobecká? Nabízí - je od slova nabídka, pokud muž může/chce jet, tak ať jede, pokud nechce/nemůže, tak ať poděkuje a odmítne.

Co se tu řeší na tolik stran? Já tam nevidím nějaký problém, spíš zbytečné nimrání a hledání problému 😅

kacca11
29. led 2016

@texetka my to nevnimame tak, ze by byl ten druhy bity, ale to je marny to zase dal vysvetlovat...

texetka
29. led 2016

@kacca11 Jak píši, každý to máme jinak. A ano - bitý ten druhý být může - stačí vyčerpat finance, dovolenou . Neříkej, že by jsi řekla : muži - klidně jed na měsíc na drahou dovolenou sám. Pak budeme zbytek roku sedět doma na zadku a max chodit do lesa na procházky a jíst chleba . Hlavně si to užij. A další rok třeba znova a znova..
Prostě chce to soudnost a myslet na oba a ne jen na sebe .

veruunek
29. led 2016

Pro zakladatelku, mě osobně by to bylo líto. Nepřišlo by mi to fér. Protože vím, že peníze nerostou na stromech, aby mohl manžel jen tak sám vyrazit a já musela investovat do běhu těch dní bez něj. Protože taky vím, že pokud by čerpal dovolenou, na volno s námi by mu nezbylo, nemluvě o financích na společnou dovolenou. Máme to tak s mužem nastavené, jednou máme rodinu, chtěli jsme ji dobrovolně, syn není přítěžkem, buď všichni, nebo nikdo. Žádná privilegia. Dítě je obou, čas strávený s ním je mi nadevše, nehledě na to, že muž je většinu dne v práci, proto si myslím, že o dovolených by toměl dítěti i mě kompenzovat. To je můj názor, asi bych rudě neviděla, ale trvala bych na tom, aby muž nejel.

kacca11
29. led 2016

@texetka vidis, a mne prijde, ze ty vidis jen sobeckost muze, ze tam chce jet, ale nevidis sobeckost zeny, ze mu dela sceny.

Samozrejme, ze kdyz zena v tomhle ustoupi, musi to muz kompenzovat jinde.

lajla
29. led 2016

@veruunek kdyby to bývalo pravidlem... Ale vyjet si jednou? Rodina přece není vězení...
Já bych jak jsem psala svého muze vyslala a byla rada že si odpočine. Kolikrát byl pryč bez nás ale i s námi, chodí do práce tvrdé pracuje a ten odpočinek ode všeho potřebuje... MD jsou podle mě krásné prázdniny a strašně ráda na ne budu vzpomínat...na oplátku vím, že až budu chtít volno já, nebude problém... Taky už jsem mu strcila tři děti a poslala na "dovcu" a jel a zvládl to
Vše je o domluvě a pochopení

evulinka27
29. led 2016

Nedočetla jsem komentáře, ale myslím si jedno. Jedou jsme rodina a věci máme dělat společně a ne se balit a jít si od sebe odpočívat jinam.
Jestli chce jet do zahraničí, fajn. Našetří se víc peněz, možná se pojede příští rok, ale pojedeme společně. Nestrpěla bych, aby takové dlouhé volno z práce (není to víkend) si vybíral na zábavu bez nás a pak na rodinnou dovolenou by nezbyl čas, nebo v práci už dovolená, či peníze.
Já bych teda tchýni nepoděkovala ani omylem a asi jí to i řekla. Jestli chce obdarovávat, tak všechny i s dítětem. Pokud na to nemá, ať nedává radši nic. A nedělá zbytečné u nás hádky a na zájezd si veme svýho manžela.
Jestli si manžel potřebuje odpočinout, stačí, aby jel někam přes noc, popřípadě na víkend s kamarádama, prostě na relax. Ale ne na dovolenou.. to mi přijde vážně uhozený

texetka
29. led 2016

@kacca11 Jenže v tomhle případě to kompenzovat nebude , neb ani nemůže.

Můj muž jezdí na týden s kamarády, já mám svoje koníčky taky, ale není to úkor společné dovolené ani zájmů. Už chápeš o čem mluvím ? Nemám nic proti aby si každý z páru jen když je možnost, ale v žádném případě ne pokud to negativně ovlivnuje rodinu . A to zde, dle slov zadavatelky, nastane .

mlejnice01
29. led 2016

Mě by to teda vadilo taky,aby jel na úkor rodiny. Víkend proč ne ,ale aby pak nemel dovolenou se svou rodinou? No to mi přijde sobecké.

mlejnice01
29. led 2016

@lajla jak víš,ze to bude jen jednou. Může se z toho právě po této dovolené pravidlo a to je cesta do pekel.

lajla
29. led 2016

@mlejnice01 takže si máme všechno domyslet co by kdyby? To je cesta do pekel...
Prostě každá je jiná ale zakazovat chlapovi aby jel na dovolenou mi přijde strašně sobecké. Myslím že každý chlap má rad určitou svobodu a pokud ji má citi se doma dobře, je v pohodě, rad se tam vrací... A nehledá porozumění jinde...tak to právě začíná..

lajla
29. led 2016

Finančně to rodinu nepolozi, dovca je financovana jinym, hlídání mají, možná je trochu problém dovolená... Ale dovolená pokud vím je víc než 10 dni🙂
Problém tu není dovolená ale zášť je tchýní a na tom je třeba zapracovat

somalicats
29. led 2016

@texetka Dle slov zakladatelky má odjet na 10 dnů. Nebude si tudíž vybírat dovolenou 10 dnů, bude v tom minimálně 1 víkend dle data odjezdu. Takže je celkem nesmysl, aby mu časově už nevyzbyla dovolená pro rodinu. Dle slov zakladatelky zájezd platí tchýně. Tudíž manžel utratí jen za to, co si koupí přímo na místě. Takže ani tady, pokud v tom Izraeli nerozfofruje měsíční plat, nevidím dramatický problém v tom, že něco utratí. Ano, jiná by byla situace, kdyby jel na delší dobu nebo si zájezd hradil sám a nezbylo mu potom nic na to, aby rodině mohl svou nepřítomnost kompenzovat. To bych potom pochopila, že se to manželce nelíbí, taková situace by se nelíbila ani mně. Ale takhle si taky myslím, jako řada jiných holek v diskusi, že zakladatelce vadí hlavně to, že tchýně nepozvala celou rodinu.

texetka
29. led 2016

@somalicats No, otázkou je jak to má nastveno. Třeba u nás by to problém nebyl, ale co my víme o tom jaký má úvazek, kolik dovolené má třeba nařízeno atd atd . Navíc Izrael není levná země, takže určitě bude utrácet a neznáme jejich finanční poměry . Pro někoho je i 8000 kč prostě moc peněz.
Proto jsem psala, že za předpokladu, kdy to ovlivní negativně celou rodinu ( jak to podává zadavatelka ) by jezdit neměl. Pokud by to bylo tak, že pak vyveze rodinu na dovču nebo vyšle ženu samotnou někam na relax - proč ne 🙂

Já jen vycházím z toho jak to podává ona, to je celé.

evulinka27
29. led 2016

@somalicats Vzhledem k tomu, že paní nemůže být s dítětem doma na mateřské a chodí kvůli financím do práce, tak zřejmě i ten drobý finanční náklad na útratu může být její celý její plat za krácený úvazek. Tohle by se mi teda nelíbilo, chodím do práce místo starání se doma o dítě na to, aby mi to manžel utratil na jeho dovolené s maminkou? to fakt ne

somalicats
29. led 2016

@texetka Samozřejmě, všechno je o domluvě. Je škoda, že tu nepadlo od zakladatelky, jak moc by jim to jejich rodinný rozpočet nabouralo či nenabouralo, zatím tu od ní jen padalo to, že by s jedním dvouleťákem padala na hubu, zatímco by se manžel rekreoval. A sama jsem psala už dřív, že pokud by tím měla rodina strádat (myslím tím skutečně strádat, ať už finančně, nebo časově), tak bych se tomu rozhořčení nedivila. Jenže celé to bylo podáno tak, že tchýně nikdy nic nekoupila vnoučeti a svého syna najednou pozve na zájezd, zatímco zbytek rodiny nikoli. Tohle mi dost silně připomíná myšlení části populace, že by prarodiče měli finančně přispívat na svá vnoučata (a i tady na MK na to téma pár diskusí bylo), že by měli hlídat, kdykoli rodinka potřebuje. A protože to tato tchýně nedělá, tak je v očích zakladatelky špatná.

@evulinka27 Nikde to zakladatelka nepsala, že musí chodit do práce kvůli financím. Jen tu padlo, že by si musela platit hlídání, aby mohla do práce. A že by těch 10 dnů financovala sama. Tohle fakt nepobírám, co by proboha měla sama financovat za 10 dnů, kdy je manžel pryč? Jídlo na 10 dnů? To snad není tak dramatická položka. Nájem, energie? To se platí na celý měsíc, a s manželem mají snad společné peníze. Zaplatí si za hlídání - já to dělám taky, pokud potřebuju jít do práce. Ale v té práci proboha něco vydělám, navíc zase - pokud jde pracovat a platí se hlídání, tak se to snad platí z rodinného rozpočtu. Pokud to táhne sama, tak není problém v tom, že chce jet manžel do Izraele, ale problém je v tom, že nemají vyřešené financování rodinných záležitostí (my třeba platíme hlídání s mužem napůl, nemáme SJM). A pokud v práci vydělá míň, než padne na hlídání, tak pak buď zůstat s dítkem doma, než ho vezmou do městské školky, nebo najít levnější hlídání. Taky jsem si musela spočítat, co se mi vyplatí, respektive plánuju si práci tak, abych za den, kdy platím hlídání (momentálně 510 Kč/den včetně stravy), vydělala víc, tudíž musím udělat víc práce. Tchýně v pracovních dnech nepohlídá, neb taky pracuje, a moje máti je daleko plus dělá 3 dny v týdnu. Ségra žije na Moravě, takže ta, ač na RD, mi taky nepohlídá. Zakladatelka není jediná, která nemá babičky/dědečky/tetičky a spol. na hlídání a pokud chce chodit do práce, musí za hlídání platit.

kacca11
29. led 2016

@texetka ocividne nikdy nepochopis, jak to myslim ja, takze nema smysl v debate pokracovat.

maartinka1
29. led 2016

@somalicats zakladatelka o financích píše hned v úvodním příspěvku
cituji: Já už od roku a čtvrt věku dítěte pracuji na částečný úvazek - hlavně kvůli financím.

somalicats
29. led 2016

@maartinka1 Tak to jsem přehlídla. Nicméně ani tahle informace nic nemění na tom, že s manželem snad mají finance společné (když už jsou manželé) a pokud by ten zájezd byl zásahem do rodinného rozpočtu, tak má s manželem řešit primárně tohle a ne to, že zájezd koupila tchýně pro svého syna a ne pro všechny. A manžel pak má dvě možnosti - buď si někde přivydělat a ty peníze použít, nebo zájezd odmítnout kvůli tomu, že by rodina strádala finančně. Podle toho, co padlo dál, tak v Izraeli už byl, tak ví, kolik cca na zájezdu sám utratí a podle toho může plánovat. Neodjíždí zítra, odjel by v září.

trdelnik234
29. led 2016

@mollyweasley Pockaj, dobre to rozumiem, ze na dovolenku isiel tvoj manzel s tvojou kamaratkou? Waw

Strana