Výčitky svědomí a tichá závist. Co byste poradily?

28. dub 2023

Koníkovky, třeba mi poradíte.
Máme krásné manželství, zdravého syna a nic zásadního co by nás jako rodinu trápilo, ALE! Manžel má perfektní práci, dobré peníze a i dost volného času, což mu umožňuje aktivně sportovat a je neskutečně fyzicky fit, vypadá dobře (takže do značné míry žárlím), problém je ale ve mě. Tiše mu to závidím a mívám často výčitky svědomí, že se i já takto neudržuji. Nejsem tlustá, po porodu nějaké kilo navíc mám (nosím vel M),ale už to není jako dřív. Muž to chápe nevyčítá, ale bojím se, že jednou mu to začne vadit a najde si jinou. Já mám časově náročnější práci, do toho plním povinnosti domácnosti a péči o syna, ve volném čase ráda chodím na procházku, čtu knihu, dělám na zahradě, apod. Chci začít sportovat ale mám obavy, že to nedokážu časově skloubit aby to mělo tu efektivitu pravidelného pohybu a byl tam výsledek.
A ještě k tomu se vlastně stydím i v sexu. Nemám žádnou výdrž např. když jsem na něm, tak mě po chvíli bolí stehna, a nedokážu ho moc uspokojit.
Poradíte jestli to neřešit nebo se za každou cenu snažit ten sport provozovat?

lencaa11
28. dub 2023

Myslím ze musíte začít mít hlavně ráda sama sebe to je to nejdůležitější přijmou své těle sama a celkově sama sebe pokud chcete hubnout změnit se tak kvůli vám samotné ne kvůli tomu zda si chlap najde jinou to je nejvetsi blbost on si ji může najít úplně klidne kdyby jste měla 50 kg s postelí dala jste mu dítě pecuje te o vaší rodinu atd...a hlavně tohle hnani se za postavou vám ještě víc může i zdravotně uskodit než prospět ....

jahodi
28. dub 2023

jo jo, mít ráda sama sebe. Pokud vážně chcete začít sportovat, pak by neměl být problém domluvit se s manželem - "budu potřebovat na tuhle aktivitu tolik času - převezmi prosím to a to co v tom čase obvykle dělám já"....

autor
28. dub 2023

@lencaa11 jestli se cítím dobře ve svém těle? nad tím jsem nepřemýšlela, beru se jaká jsem ale vždy jsem chtěla v životě být o něco lepší (dřívější šikana ve škole a tohle je toho pozůstatek). Nechci před mužem působit jako kysňa bez pohybu, takový mám pocit já

autor
28. dub 2023

@jahodi on určitě nemá problém cokoliv udělat a postarat se. Problém je s mou prací, která mi zabírá mnoho času a k tomu spojená i cesta. Vypadá to, že se mi letos podaří jít na lepší místo, které se teprve ale bude vytvářet a o o více času bych pak mohla mít

jane46
28. dub 2023

Pockat, nejak mi ta vase rovnice nesedi... Ty mas narocnejsi praci, stravis v ni vice casu, ale Ty se staras o domacnost a syna. Nemelo by to byt tak, aby obe strany plus minus mely svuj cas stejne naplneny? Ne ze on si nekde vegeti a Ty priletis domu z prace a vezmes si zasteru 🤔

autor
28. dub 2023

@jane46 postará se téměř o vše ale jsou věci, které si chci udělat sama, protože vím že by to neudělal tak jak to vyhovuje mě. Domácnost je celkově na mě. Což mi ale nijak nevadí, starám se ráda. A kluk je trošku více závislý na mě, od muže mnohdy nechce jídlo, nechce od něj uspávat, číst pohádku. Ale vyhovuje nám to, nestěžuji si. Mimo to mě tohle všechno baví. Muž se stará o hodně věcí o které nemusím já. Nákupy, servis aut, sekání zahrady, a celková údržba okolo, atd atd

xxx3d
28. dub 2023

fyzická kondice je skvělá věc
obvykle s tou kondicí jde ruku v ruce i další efekt (postava snů a pod. 🙂)
ale mně spíš přijde, jestli sis nezačala korzet strachu šněrovat brzy
nejde víc o sex a výdrž, než o "hezčí" postavu?...
co třeba zkusit jógu
až později změníš práci, a dá se předpokládat, že budeš mít víc svého času, tak uvidíš, jestli si k domácímu cvičení přidáš ještě něco navíc.
🙂

irmamala
28. dub 2023

Velikost XS rozhodně není záruka, že tě muž neopustí kvůli jiné 😀 Podívej se na modelky a jejich vztahy. Ale zrovna to, co by sis přála, není podle mě nic nesplnitelného. Jsou ženské, co mají práci a více děti a zvládají ještě sportovat. Není to snadné a je to běh na dlouhou trať, ale když to začleníš do svojí rutiny, pak už bez toho ani nebudeš moct být. Každý si může večer půl hodiny zacvičit u telky, můžeš změnit jídelníček, víkendy trávit aktivně sportem jako rodina. Prdnout dítě na hlídání a jít běhat, nebo si najít nějaké skupinové cvičení. Ale pokud máš jako argument, nemůžu protože syn je na mě závislý a mně to vyhovuje, tak ten je opravdu neprůstřelný. Každý by chtěl změny k lepšímu, ale ne každý je pro to ochotný něco udělat.
Co se týče sexu, kolik manžel potřebuje času, abys na něm rajtovala? 🙂 Ho rozdělej předtím a pak už jen dotukni ne? 😀

pavlinar
28. dub 2023

Takze sport neni tvuj konicek, jen bys rada dorovnala manzela? Sla bych do toho I presto. Kondice&dobra nalada super. A syna prenechala vice manzelovi. Jasne, ze ho neprijima, kdyz je zvykli jen na tebe v urcitych cinnostech. Cim vic budou spolu, tim se bude jejich vztah zlepsovat.
Ja jsem taky (uz dlouho) ve fazi "chci sportovat,ale..." Ovsem kdyby mi byl manzel vzorem, to bych se neudrzela :D
Nebo treba se synem by to neslo? On kolo, ty beh.. Treba

lv
28. dub 2023

Nemam ráda sport, nebaví mě, nejdou mi, jsem založením spíš kavárenský povaleč, čtenář. Štíhlá, ale svaly a výdrž nemám a lépe vypadám oblečená. Muž je nadaný snad na všechny sporty, miluje to, pravidelně se hýbe, figuru má jak dvacetiletý hasič 😆 ač mu je 47. U vás, dřív jsi sportovala, měla vypracovanou postavu, fyzičku? Jestli jo, začni aspoň plavat, nebo jdi na svižné kolečko 3x týdně.

jane46
28. dub 2023

Tak pokud chces najit cas na sport, tak budes muset slevit ze svych pozadavku na domacnost a povolit pupecni snuru se synem aspon na vzdalenost k tatovi. U nas kdyz jsme doma, tak je to taky nejdriv "mamiii" ci "tata neee". Ale jak jsou spolu sami ani si na me nevzdechnou. A i kdyby, tak hladem neumre, kdyz si pujdes zabehat a bude si hrat s tatou. Oni si najdou to svoje a holt to nebude treba uplne dokonale podle Tebe. Ale neni lepsi spokojena mama nez specialne vypucovany zachod a dite v mamabubline?

vikinkav
28. dub 2023

Jee ja to mam podobne - a manzel opravdu hasic je, takze vazi tolik jak ja 😄 A ja mam taky plnou hlavu predstav jak bych mohla sportovat a vypadat (kdysi jsem sportovala tak prumerne, byla jsem slachovita) a po 3 detech to telo opravdu dostalo zabrat, ale nemuzu se rozhoupat, radsi odpocivam, relaxuju, “flakam se”.Cekam ze me leto probudi 😄

mamora
29. dub 2023

Můj manžel naopak říká, že mu chybí můj zadek. Před těhotenstvím jsem měla velikost M, teď když kojím mám S, uvidíme až kojit přestanu... Ale na sport jsem nikdy moc nebyla. Chodila jsem plavat, ale pak jsme se přestěhovali a dojíždět se mi nechtělo. Teď akorát chodím na dvě hodiny na procházku s kočárkem a zatím to stačí. Jinak souhlasím s ostatními, předej syna manželovi a jdi si třeba zaběhat. Klidně řekni, že si chceš trochu zlepšit figuru. Ale měla bys to dělat hlavně pro sebe, svůj lepší pocit. Případnou manželovu nevěru to neovlivní.

lennus
1. kvě 2023

Měla bys to dělat především kvůli sobě, ale hýbat se obecně je samozřejmě zdravé, co zařadit pohyb do společných rodinných aktivit? My společně jezdíme na kole, občas brusle, běh, děti od mala byly ve vozíku, což bylo fajn. S věkem je zdravý i silový trénink, začala jsem s ním a dám si třeba jen 30 minut doma, je toho na netu hodně, třeba před večeří. Manžela bych možná víc zapojila.

odula
1. kvě 2023

No- mas obrovskou vyhodu, ze mas chlapa co sportuje. Co začít dělat něco spolu? Je úplně jedno te to nebude ze začátku 3x týdně pravidelně. Ale třeba te to začne bavit a chytne te to. Chodí do posilovny? Řekni mu at te koučuje - u nas kam chodím vidim dost paru cvičit spolu - zkušenější pomáhá tomu druhymu (těžká závist ;) ) co kdybys mu proste řekla- hele vypadas skvěle, a hlavně jseš fit, pomoz mi dostat se do kondice co jses ty. A uvidíš. Jestli pěkně vydělává, tak si můžete dovolit i hlídání? A az děti povyrostou budete mit spolecnyho kone a povedete oba deti ke sportu. Ja to vidim jako win-win-win -...... jo ještě jedno win. Nevím kolik ti je, ale prijde věk ( rozhodně po 40), kdy najednou zjistíš ze nemit spicek na břiše ja krasnej bonus, ale ze pokud se nechceš rozpadnout, tak sportovat proste musíš - a rok od roku se začíná hůř. Tak do toho prasti, nejlepe spolu s manželem a rozhejbej se. Ma to jenom benefity ;)

jaresska
1. kvě 2023

Ahoj, hlavně se začni mít ráda!!! Máte krásné manželství tak se netrap. M je pěkná dámská velikost. Dělej věci, které ti dělají dobře a když budeš spokojená, bude i celá rodina. A neměj strachy, já z XS po porodu L a dole XL, ted mám S a boky M a pořád méme skvělé manželství, o postavě to fakt neni.

zanett
1. kvě 2023

Ja bych se bala, ze si tvuj manzel najde jinou NE PROTO, ze nesportujes, ale proto, ze ma nejak moc volneho casu. Sama to pises, ze casu ma dost. To je, myslim, to nejhorsi, co muze byt. Chlap, ktery ma spoustu casu, se muze zacit nudit a zacit nudu zahanet s nekym jinym (cti; nejakou jinou). Byt tebou bych ho vic zaprahla do rodinnych/domacich aktivit. Sice je hezky, ze nakupuje a seka travnik, ale kdyz ma i tak dost volneho casu, tak bych mu 'nalozila'. Delat ze sebe putku domaci by se ti do budoucna nemuselo vyplatit.

zanett
1. kvě 2023

Jeste me napada; sportoval tvuj manzel vzdycky? Nebo s tim zacal az pozdeji? Mne kdysi nadbihal zenaty kolega s tremi detmi a zrovna v te dobe zacal sportovat a jeste mi rekl, ze to dela, aby se mi libil😲😅

lennus
1. kvě 2023

@zanett Já třeba takto neuvažuju, nedá se asi zabránit, aby druhý měl někoho dalšího, i zaneprázdnění lidé podvádějí a čas si najdou, ale nevidím důvod, proč bych se sama měla přetrhnout a chlap mít hafo volného času, kor pokud oba pracují a mají děti, v tom případě má být nějaká rovnocenná dělba a i si vycházet vstříct s volným časem. Myslím si, že bychom si oba přišli nepatřičně, že je to nepoměr povinností. Samozřejmě je v pořádku, že občas si jeden víc dáchne a druhý více zapojí, je to o domluvě.