Žádné společné zájmy s manželem, co s tím?

pajoslava
9. lis 2014

Zdravím všechny 🙂
Abych vysvětlila, o co mi jde.... S manželem jsme spolu letos 11 let, z toho 3 roky manželé a máme 3letou dcerku. Jsme spolu od střední školy, byli jsme spolužáci z jedné třídy, tři roky jsme po sobě pokukovali, sem tam se trošek zapletli, ale chodit jsme spolu začali až na konci třeťáku.
Myslím, že vztah jako takový máme pěkný. Začátky byly samozřejmě lepšejší, prostě taková ta klasická zamilovanost, vášeň.. po těch letech to tak bouřlivé samozřejmě není, ale myslím, že se máme pořád moc rádi, milujeme se a je to fajn. Neříkám, že jsme nikdy neměli nějakou krizi, problémy, to samozřejmě ano a nebylo to lehké, ale vždy jsme to ustáli.
Celkem brzy jsme spolu začali bydlet, protože po střední jsem začala chodit do školy v jeho městě, takže jsme 2,5 roku bydleli u jeho rodičů na baráku (na víkendy jsem jezdila domů) a pak jsme si pronajali byt. Tam jsme bydleli nějakých 7,5 let, poslední rok i s dcerkou a poslední 2 roky konečně bydlíme v našem baráčku, který manžel postavil jen s pomocí zedníků apod, takže prostě náš 🙂
No a prostě až teď, po těch letech, jsem si uvědomila, že s manželem nemáme žádné společné zájmy.. Během mého studia on již pracoval a já samozřejmě žila školou (neříkám, že jsme nikdy nedělali nic společně, to ne), když jsme se přestěhovali do podnájmu, pořídili jsme si napřed jednoho, pak druhého pejska a já s nimi začala chodit na cvičák, běhat agility atd. Takže jsem měla svůj koníček, manžel zase začal hodně jezdit na kole, běhat, účastnil se závodů a tak. Pak jsem otěhotněla, narodila se dcera, teď začala chodit do školky a já zjišťuji, že vážně nemáme nic, co bychom dělali společně (nepočítám dcerku).
Během mateřské jsem začala šít látkové dekorace a hračky pro děti a postupně se to stalo takovou mou prací, mám svůj eshop, jezdím se stánkem na jarmarky atd.. tohle se mnou vůbec nesdílí, na jarmarky se mnou jezdí můj táta, s prací jako takovou mi taky nepomůže. Nezlobím se, že nechce, prostě to tak beru. Manžel zase hodně jezdí na kole, chodí běhat, každou chvíli má nějaký závod, triatlon apod. Naopak nemá koníček jakoby na doma, takže když je doma, tak se často nudí....
Nedávno tu byla kamarádka a já tak ze srandy řekla, že jsme spolu 11 let, ale nemáme nic společného, nemáme stejné koníčky, nelíbí se nám stejná hudba, filmy atd.. Na což manžel řekl, že já žádný koníček nemám. Což mě celkem ranilo, protože jsem se vždy něčemu věnovala, sportování s pejsky, dělala jsem šperky, kreslila obrazy a teď šiju.. Šiju každou volnou chvíli, prostě nesedím doma u TV, ale sedím doma u stroje a u práce.. Jenže on to bere tak, že jsem doma a vlastně dělám prd, asi podle něj to, co se neděje venku není koníček. Mě to mrzí, nejsem prostě sportovní typ, nemám fyzičku, nebaví mě běhat a tak... dřív jsem běhala agi se psama, ale teď to s dcerkou a šitím nezvládám. Jeho sestra, která bydlí naproti nám, je se svým partnerem pořád, protože naopak mají společného vše, jsou to horolezci, takže jsou stále na boulderu nebo někde na skalách, společně chodí na jógu atd. Jenže my nic..
Ať teď jak nad tím uvažuji, tak mám strach, aby ten vztah prostě fungoval i dál, když nemáme nic společného..třeba to časem bude horší a horší, nevím.
Máte to někdo taky tak? Jak to funguje?

bunny123
9. lis 2014

Ahoj. Nestezuj si, mas vsechno po cem tady mnohe marne sni. Milujiciho a schopneho manzela, zdrave dite, dum. Nikde neni napsano, ze dva maji byt jak dvojcata. Urcite existuje neco docela prostickeho co mate radi oba. I kdyby to mela byt ranni nedelni spolecna kava nebo prochazka s dcerou. Nepatrej po tom co vas rozdeluje, snaz se uzivat si toho co vas spojuje. Zivot je prilis kratky, abychom se zabyvali malichernostmi. Pokud se mate radi, citite k sobe i po letech uctu a respekt, delate dceri harmonicke zazemi, tak je jedno, ze kazdy mate jine konicky. Aspon si mate stale o necem novem povidat.

nonacek
9. lis 2014

@pajoslava Já bych to tak ne hrotila,Já z přítelem taky nemám společný zájmy.......... a přesto Máme krásný vztah. U tebe je divný ze si to uvědomuje s až po letech. Aby nebyla chyba na tví straně,protože te přestává manžel bavit jako muž..... Nevím každopádně bych jsi vzpomněla co te k němu přitahovalo........ hned od začátku,to jste museli Mít něco společného,když jste s pólu tak dlouho. Ať už je to tak či jinak přeji hodně štěstí a ať se vse k lepšímu obrátí,držím palce.

nonacek
9. lis 2014

@bunny123 souhlasim s tebou,!! Moje řeč!

kacca11
9. lis 2014

Já si myslím, že společně koníčky a zájmy nejsou nutné. Pokud vám to bez nich klapalo do teď, proč by to tak nemělo být i dál? Milujete se, vychazite spolu, travite spolu a jako rodina nějaký čas? Pokud ano, tak bych se tím nestresovala, prostě váš vztah funguje i bez nějakých zájmů. Pokud to vnímáš jako problém, určitě není pozdě hledat něco společného. Určitě by se našla nějaká lehčí sportovní aktivita, která by bavila tebe i muže, nebo nějaká tvůrčí, se kterou by ti pomáhal. Co se týká nepochopení manžela, určitě se nenech odbit tím, že nic neděláš. Sednete si, řekni mu svůj názor, popiš, co děláš a pokud je tvůj muž alespoň trochu rozumný, dojde mu to. Jen nehledej problémy tam, kde nejsou 😉

My jsme na tom s manželem docela podobné, láska ze střední, ale děti zatím nemáme. Máme nějaké společně zájmy, ale pak třeba i domácí zájmy, kdy jsme sice spolu, třeba si povídáme, ale přitom každý děláme něco jiného. A máme i zájmy, které máme každý zvlášť. Nevidím v tom problém.

achjonetusim
9. lis 2014

@pajoslava Já myslím že tě spíš ranila jeho odpověď, jeho náhled na tebe. On se baví venku a ty sedíš doma. Vzpomněla jsem si na tchána, ten nechápe proč jsme s manželem spolu jak to může klapat když on je sportovně založenej a já nesportuju vůbec. On nechápe že jsou i jiný koníčky než sport, natož že jsou rovnocenný 🙂 Určitě bych s ním promluvila, ukázala mu co mě baví, "připomněla" mu že se určitě nenudím, že nemá manželku co doma strádá 😉 A nevěš hlavu, já si naopak myslim že je to skvělý, po jedenácti letech se neočekává že se doma budete držet za pracičky a trávit každou volnou chvíli spolu, spíš je to rutinna - v sobotu nákup, večer muž na pivo, spolu maximálně nějakej seriál 😀 ? Což u vás nehrozí. Vždyť je super že máte oba koníčky a to myslim aktivní, a je jedno jestli společný.

pajoslava
autor
9. lis 2014

@bunny123
@nonacek
@kacca11 Aby nedoslo k omylu - v zadnem pripade si nestezuji!! 🙂 Nemam na co, manzela samozrejme miluju, jsem stastna v zivote, to samozrejme! Jen jsem proste vznesla uvahu a chtela vedet, jestli to ma nekdo taky tak, protoze ja znam jen pary, ktere proste maji spolecne konicky a tak jsem chtela vedet, jestli je to normalni.. jestli to tak muze byt donekonecna..

Nezjistila jsem to samozrejme az ted, vim to od zacatku, ze mame kazdy jine zajmy, ale az ted, posledni dobou nad tim stale vice premyslim, abych naopak neprestala bavit manzela ja atd...
On me jako muz urcite bavit neprestal 😉

pajoslava
autor
9. lis 2014

@achjonetusim Moc dekuji! Tohle jsem asi potrebovala slyset! 🙂

nonacek
9. lis 2014

@pajoslava trochu to nechápu.... takový úvahy ....až teď 😨 po letech?😩 všechny nejsme stejný ani manželské páry nejsou , snaž se byt šťastna 💋

lv
9. lis 2014

máte do dobře nastavené, rozjeté a spoustu dosáhnutých cílů, od společného bydlení, přes svůj domeček, dítě..navíc to, že každý máte svoje /ty šití, ok - nějak ho asi moc nedocení, ale je to jen chlap 🙂/, on svoje závody atd..je super..můj muž je sportovec každým coulem, já lemra nehýbací, čtecí /max pečící atd/ a jde to..

edeltraut
9. lis 2014

My toho s manželem taky nemáme moc společného 😀. On nemá žádné zájmy, relaxuje prací, je nespolečenský jezevec, zato já bych mohla být mezi lidmi pořád.... atd. Jediné co spolu podnikáme je týden v létě na horách... a staráme se společně o naše hospodářství - i když tady se spíš míjíme - každý máme na starosti jiná zvířata. Taky si občas postesknu, že bychom spolu měli trávit víc času, že bychom mohli po těch letech (spolu 17, manželé 13) jet někam sami bez dětí, ale to je jen mé přání,on bez dětí nikam nepojede a nepůjde 😀. Takže hlavu vzhůru a promluv s manželem, že by třeba šlo něco "vylepšit" 😉. Rozhodně máte spokojený vztah 🙂.

berynka
9. lis 2014

My toho s manželem máme, dle mého, společného celkem dost... ale vzhledem k dvěma dětem a v podstatě bez hlídání, je nám to k prdu a několik let ještě bude 😅.

mandala
9. lis 2014

@pajoslava Máme to téměř stejně jako vy, Jsme spolu taky 11 let, máme 3 děti, společné zájmy žádné. Manžel rád kutí, já zase ráda šiju- když mě zbyde čas- a už jsem si zvykla. Někdy mě to tak vyhovuje, že si jde po svém, někdy mě to mrzí, že netrávíme jako rodina víc času. Ale funguje nám to, každý máme to svoje a jsem ráda, že mě třeba nenutí do nějakého sportu, na který já vůbec nejsem. 😉

pavlapl
10. lis 2014

My taky nemáme s manželem uaůdné společné zájmy a jsme spolu už 13 let. Jeho největším koníčkem je hokej a dřív to bývala i hospoda. Já kdybych nemusela na zimák kvůli holce protože je krasobruslařka tak tam ani nepáchnu a do hospod nechodím pač jsem abstinent. Moc si nerozumíme ani v posteli, ale dlouhodobý vztah je o kompromisech a porozumění takže nám to klape.

filigranologie
10. lis 2014

Já myslím, že jsou vyjímky spíše ty páry, které mají všechny zájmy společné.. a možná to ani není úplně dobře, jestli tráví opravdu všechen volný čas jen spolu, můžou si snadněji začít lízt na nervy. Myslím, že máš dost typicky ženských koníčků, to bys těžko hledala nějakého chlapa, kterého by také bavilo vše, co tebe. Zkuste společně najít něco, co by bavilo oba, i kdyby to třeba měly být víkendové procházky v přírodě nebo sledování stejného pořadu.

sammaelka
10. lis 2014

Taky nemame s manzelem spolecne konicky...ja mam rada tanec, on netanci. Ja vyrabim sperky, on hraje hry na PC. Oba mame radi hudbu, ale kazdy jiny zanr. On jezdi na snb, ja jsem poleno. Ja rada plavu, on bazeny nesnasi. Ja sleduji Ordinaci, on Top Gear.... A takhle muzu pokracovat 🙂
A i presto jsme spolu skoro porad, milujeme se a klape nam to.

texetka
10. lis 2014

My jsme s manželem už 15 let , od 19 spolu bydlíme , letos nám je 31 let. Společné zájmy máme tak napůl. Baví nás turistika, pobyt v přírodě ,střelba a sanování . Jinak máme každý svoje - já psy, literaturu, divadlo a on kolo. Dřív lozil po skalách, ale kvůli zranění musel přestat.
Myslím, že určité společné zájmy jsou nutné - alespon jedna věc, co dělají partneři spolu a baví je to. Je docela jedno co to je - chození do kina, práce na zahradě, výlety do přírody ... Ale ten společně trávený čas se dle mého nedá nahradit .

Jinak souhlasím s @achjonetusim , připomeň muži, že i ty máš zájmy a že jen nesedíš doma s rukama v klíně. Asi si to chlapec neuvědomuje a pak má takovéhle poznámky.

aarriel
10. lis 2014

Chápu tě, taky jsem nad tím přemýšlela před pár lety, že vlastně nemáme žádný společný zájmy, tak jestli má cenu zůstávat s přítelem. No a jsme spolu 5 let a máme nádhernou dceru. Přítel je spíš domácí kutil, takže věčně kolem auta, baráku a v garáži a dřív po posilovnách a já ráda lítala s holkami na kafíčka a nakupovat, diskotéky, četla, chodila do přírody a tak a ani neposloucháme stejnou hudbu 🙂 No a po letech se společný zájmy objevily: dcera, náš baráček a pes 😀 Trávíme spolu spoustu času doma, ale každý jinde a jinak a nevidím v tom nic špatného, naopak 🙂 Takže nevěš hlavu a nestresuj, určitě může takový manželství fungovat, přece to není jen o společných zájmech 🙂

bambulal1
10. lis 2014

@pajoslava ahoj ja s mojim mužem nemáme taky skoro nic společného ale klape nám to sme spolu jen 3 roky ne jak ty.Naučili sme se i trochu prispusobit. Muž má rád motorky tak ja se občas s nim mrknu na TV,nebo jedem na MotoGP do Brna, ja zas zbožňuju rodinné precházky, výlety takže se prispůsoí opet muž. Skus mu navrhnut at ti pomůže se šitím a ty s ním jed na kolo jem mu povedz,že tolik nedáš co on at naplanuje krátku trasu. Jak už psali holky vztah není o tom,že máte vše společné ale jak se k tomu postavíte oba. muj chlap je opak mna a vůbec mi to nevadí.