Zapíjení dítěte v době korony. Jak byste to řešili?
Ahoj, chtěla bych znát vás názor. Švagrovi se teď má narodit dítě, bude ho zapíjet a manžel mi oznámil, že půjde taky. Má mě za hysterku, jsem..?? Covid nechci, bojím se ho, nechci, aby to přinesl domu. Bude jich tam spousta. Máte radu, co s tím? Mám chuť mu říct, ať si jde, ale 14 dní pak nejde domu. Což taky není úplně nej řešení a určitě mě neposlechne. Nemyslím si, že je to jen chřipka. Jak byste to řešili vy? Omlouvám se za anonym, já se za něj v tomhle i snad stydím, zklamal mě
Narodilo se nám mrně v půlce září, manžel ho zapil se 3mi nejlepšími kamarády u jednoho z nich na zahradě. Oslavu rodiny, sousedů i přátel jsme nechali na jaro/léto, to bych stejně organizovala já, takže to musí všichni respektovat. A obešli jsme sousedy zatím na štamprdličku. Jsem toho názoru, že chytit to může člověk všude a čím víc z toho bude vyplesknutej, tím vyšší pravděpodobnost.
pro zajímavost:
volby přispěly k šíření Covidu a dá se to aplikovat na všechny hromadné akce...
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/centrum-pro-...
@merope
Pred 14 dny zemrela priteli maminka. Pohreb se konal v seskupeni pritel,jeho 2 deti, matka jeho deti, ja a ma dcera..a holt se nezvali zadni jini pribuzni. Jelikoz bydli ale daleko,v tehle dobe by zrejme stejne neprijeli..takze nejak se to holt zaridit musi, kdyz neni zbyti..
Popravdě nevím o čem se tu diskutuje. Hromadné akce konané v počtu vyšším než 6 osob jsou zakázané. Pokud se takováto akce koná, tak je to porušení nařízení vlády. Pokud někdo takovou akci organizuje nebo se jí účastní, tak také ale musí počítat s případnými následky.
Šéf v práci chtěl tento týden organizovat narozeninovou párty. Díkybohu za rozumné kolegy, kdy jsme se hromadně shodli, že tohoto se opravdu nehodláme účastnit a nic se tedy nekoná.
@lotosek no přesně, jak říkáš.. O maminku ani miminko nikdo nestojí. Sem je dokonce vstup ženským zakázaný 🙄 já jsem teda i proti alkoholu a ozralum. Nedokážu pochopit tu "potřebu se vozrat při každý vhodný příležitosti". Takže pro tuhle akci pochopení mít nikdy nebudu
@lovemusicsun tak mě ani nenapadlo, že bych něco navrhovala švagrovi 😁 ten si to udělá po svým, mám ho ráda, ale v tomhle je to mezek a blbec.
Jde mi o to, jak přesvědčit manžela, aby tam ne nešel, ale ani jít nechtěl.
@g_m děkuji zase za jiný pohled. Tak oni teď fotbal nehrajou, nejsou to profesionální fotbalisti. Ale je fakt, že se asi vidaji, ale ne všichni a v takovém počtu.. Nevím no. Tenhle úhel pohledu mě vlastně nenapadl.
Taky nesouhlasím se všemi opatřeními, na druhou stranu jsou některá nutná.
@hojda díky, přečteno.. No to je přesně to, co mě na tom děsí..
@eva267 souhlas
@konidana v tomhle Ti muže závidím, opravdu. Ten můj je fajn, ale tohle je mimo misu. Ať si švagr dělá, co chce, jeho problém. Klidně ať ho někdo uda, třeba by mu spadl hřebínek. Ale mrzí mě přístup manžela.
@zuzineckah naserviruji, děkuji. Máš pravdu.
Anonym Šestinedělí je náročné samo o sobě, tak nevím proč si ho ještě "zpestřovat" koronou☹.
@hojda já vím, jenže zrovna těmhle lidem nic neporadis.zrovna nedávno jsem mluvila se svagrovou, co obrazela s břichem obchody a prý se chovají tak, jako by korona nebyla. Neřeší to. 🤷♀️
Je to blbost pořádat chlastacku pro 30lidi,by mě zajímalo kde se to bude konat, nebojí se, že na někdo zavolá policii?
Ja bych nesla, poprala bych, dala darek pro mimi a rodice, zustala bych doma a manzelovi bych dost jasne naznacila, ze mne to vadi a jeho pristup taky. Bala bych se, ze ohrozim sebe a starsi generaci. At si mimco uzije babicku a dedu a nemusi na ne koukat jen na fotkach. Skoda, ze partner se na to diva jinak. Prave takhle se to pekne prenasi.
já myslím, že největší blbost je psát to veřejně na net, byť v anonymní režimu, nic není anonymní...nechtěla bys je rovnou udat? možná se zase někdo nudí tak trollí...🤐
Tak dejte prosím někdo žádost o smazání diskuze, mně jako anonym to nejde
Moc všem děkuji za reakce
Mě osobně by to nevadilo. Ale jako tvůj muž by měl respektovat, ze si to neprejes a je jedno jestli jde o koronu nebo něco jiného.
Tou bandou bezohledných blbců jsem myslela všechny takové experty, ne jen Ty, o kterých píšeš. Kdyby byli jediní, půl bídy 😉 ale takových sebestředních jedinců je strašlivě moc. A přesně jak píšeš, na jaře skoro všichni vše dodržovali, teď aby člověk hledal s lupou ty, co to dodržují
@95newmommy2020 no, to je druhá věc.. 🤷♀️
@priefi mně to štve, že teď každý na to kašle. Ale když něco řeknu, jsem hysterka. S mužem se o tom bohužel nemůžu ani bavit. Ale on je každý silný, dokud se to netýká jeho nebo jeho blízkých.
Jenze je to těžký, když i naše vláda to nedodržuje. 🤦♀️
@kamino je to smutný
Neznáš někoho, kdo pracuje v nemocnici - lekar, sestra, zřízenec.Ti by jistě manželovi barvite vysvětlili, že je parba "super" nápad. Nevím, jaký jste kraj, ale ze Zlína, kde už není místo, dnes vezou asi 5 těžkých pripadu do Motola, věk 44 az 64. No a ještě bys mohla manželovi zdůraznit, že pokud je někdo z vesnice praskne, tresty nemusi byt úplně mirne. Je zas výjimečný stav, na jaře myslím nejaky bezdomovec dostal několik let natvrdo za krádež jídla v obchode.
@merope mli jsme pohřeb babičky minulý týden a ano, může být oficiálně 10 lidí, umožňují ostatním (u nás) se rozloučit před obředem, vejít dovnitř síně a dát květinu, rozloučit se. Nás bylo nakonec 13 s tím, že nám řekli, že oni (v pohřební služby) při obřadu nejsou uvnitř síně a kde není žalobce, není soudce.

víš zakladatelko, že se tam seběhne parta fotbalových bezmozků, to by plně odpovídalo jejich iq, s tím nic nenaděláš. Ale fakt by mě naprdlo, že se k nim chce radit manžel (toho mého by to rozhodně ani nenapadlo)🙄 Ne, že by člověk byl tak vyděšený z korony, ale čím víc takových akcí bude, tím pravděpodobněji se to svinstvo bude šířit rychleji, tím větší budou mít vladaři tlak v hlavě, aby zase zpřísnili všechna opatření. Protože tak to prostě bude. Myslet si o tom můžeme, co chceme. Manželovi bych to naservírovala spíš tímhle způsobem, že jsem měla ještě nedávno dojem, že je krapet inteligentnější... Když někdo musel posunout svatbu, kterou třeba rok plánoval, tak opravdu nevidím nejmenší důvod, proč nejde posunout zapití děcka.