icon

Zklamání z nedostatku pozornosti po porodu a výročí

18. únor 2022

Holky, jak by jste reagovaly, jak by jste se tvarily...?
Ja jsem celkem zklamana. Pred dvema mesici jsem porodila druheho syna a manzel se neobtezoval mi koupit ani kytku. Za prvního mi koupil telefon. Necekam zadne velke dary, ale ta kytka by se asi hodila. Ted jsme meli vyroci, devět let, a opet nic. Ze pry nevi co mi koupit a mam si vybrat. Nachystala jsem pohosteni, atmosferu, darky pro nej... Nechtelo se mi tam s nim ani sedet. Nalada byla pryc.
Mame na sebe malo casu, deti nam ho hodne berou. Ale za ro jsem rada. Jenže se asi odtahujeme od sebe a on nejak neciti potrebu byt se mnou. 🤷‍♀️ Tohle uz me opravdu zamrzelo a ikdyz jsem mu to rekla, i o tom porodu, tak rekl, ze jako kytku vzit moho no, ale ze nebyl cas 😄🤷‍♀️🙈🙈

Strana
z2
katule1990
18. únor 2022

Já jsem taky nic za porod nedostala a na naše desetiletý výročí zapomněl 🙈. Ale zase si syna od narození bral na procházky, o víkendu s ním ráno vstával, abych se mohla po šílených nocích aspoň chvilku dospat, sám od sebe uklidí atd. Neříkám, že mě nemrzelo, že na výročí zapomněl a do porodnice nepřijel s velkým čokoládovým dortem (měla jsem v těhotenství od začátku cukrovku a na sladký se fakt těšila), ale žádnej chlap není dokonalej a jak psaly holky výše, každý svoji lásku projevuje trochu jinak a jestli je jinak dobrý partner a otec, tak bych to buď hodila za hlavu, nebo mu bez výčitek řekla, že tě tohle mrzelo a že např. příští výročí by sis to chtěla vynahradit.

gracinka7
18. únor 2022

Já nedostala za porod nic. Ani za jeden. Beru to tak, že dárkem je to dítě. Pro nás oba. Tím neříkám, že by mě něco nepotěšilo, ale nebyla jsem zklamaná, že nic nebylo.

klokanka31
18. únor 2022

Já teda kytku a dárek za porod považuju za hodně důležité, přece jen donosit a porodit dítě není nic nad čím by se dalo mávnout rukou... A ta výročí - my to máme tak že manžel mi koupí kytku a já sama si mám vybrat dárek...

marcicek84
18. únor 2022

Za prvni porod jsem dostala nausnice,kytky se do porodnice nenosi,za druhy porod jsem nic nechtela,prislo mi to i zbytecne,jen jsem si prala aby prezil newborn s rodinnym focenim (nefoti se rad),tak mi to splnil a bylo to me vic nez cokoli jineho.A co se tyce kvetin ja je dostavam hodne po cely rok,takze zrovna tohle za porod vubec neocekavam...jinak darky ocekavam na vanoce nebo narozky,veci typu valentyn,vyroci to vzdy jdeme do lepsi restaurace na neco dobreho a ceka me doma prave ta kytka,nebo treba nejaky wellness ve dvou...myslim si,ze darky nejsou vse,dulezite je jak par funguje celkove...

korin
18. únor 2022

Po návratu z porodnice jsem dostala pokaždé kytku. Výročí nějak neřešíme, na výročí seznámení si dáme pusu a na výročí svatby zrovna tak. Za těch 10 let od svatby jsme byli myslím 3x na "slavnostním" obědě, ono s dětmi to nějak není ono a hlídání je problém, takže romantická večeře nehrozí. Někdy mi to bylo líto, ale za to manžel nemůže.

jane46
18. únor 2022

@andelka Ten muj me prave bere vazne, doslova a bez nejakych odbocek 😅 Nu jsme spolu 13 let a byla by to nuda, kdyby vse bylo uz od zacatku dokonale 😆 A jak rikam, ted uz mam vek a spoustu prace, ze neni cas vymyslet blbiny 🤭 Reknu, kup mi k Vanocum tuhle knihu, pod stromkem ji najdu a jsem spoko 🤣

ferda90
18. únor 2022

Ahoj, já jsme za porod také nic nedostala, neříkám, asi mě to trochu zamrzelo, ale možná z toho důvodu, že se na to budou ptát ostatní co jsem třeba dostala a že se to tak nějak asi od toho muže očekává, ale prostě někdo na to je a někdo ne. Přítel nás má rád, udělal by pro nás cokoliv, syna pohlídat, stará se o nás oba, ale v některých věcech prostě... Prostě mu někdy nedochází, sám to i o sobě říkal 🙂 výročí slavíme tak, že si, někam zajdeme, na oběd či večeři. Dárek za porod sice nebyl, ale byl za první zub, který jsem našla - dostala jsme kabát.

vendelinka08
18. únor 2022

Největší darek pro mě je, že je to nejlepší otec planety. Pro děti by udelal vše a také to dělá. Výročí po tolika letech uz ani neresime. Ale vzdy si dá záležet na dárku k narozeninám, vždy překvapí. I k Vánocům. A kytku dostanu bzdy k MDŽ a k svátku, nebo čokoládu, kterou mám ráda. A to mi stačí. Za porody jsem nikdy nic nedostala a je mi to fuk. Důležité je, jak se k tobě a detem chová, to je nejvíc.

emillyhk
18. únor 2022

Za porod jsem od manžela nedostala žádný věcný dárek, ale ani jsem to nečekala (mluvili jsme o tom ještě před porodem). Kytku donesl, ale až někdy během šestinedělí, když jsem se zmátořila natolik, že jsem byla schopná to ocenit. Ale staral se o mě. K plotně jsem se přiblížila až dva měsíce po porodu. V týdnu, kdy nás pustili z porodnice nás přestěhoval (sbalil a přestěhoval 80% věcí), zařídil prodej bytu, vozil mě na pohotovost a po doktorech, nakupoval, uklízel, atd. A když se neustále někdo ptal, co mi koupil za porod, tak se teda ptal, jestli jsem si to nerozmyslela a něco si nepřeju. Ale i kdyby se nezeptal, tak to neřeším, vím, že on moc na dárky není. Výročí pro nás není důvod k obdarovávání, nevnímáme to tak. Na druhou stranu nemá problém mi koupit nový mobil jenom proto, že ho potřebuju.

jjasmina
18. únor 2022

Já těmhle dárkum za porod moc nerozumím, spíš je to komické, ale je to věc názoru.. Mě stačí, že manzel je milující otec asi a se vším doma pomáhá, na kytkach fakt netrvám.. A když už by mi něco vadilo, řeším to s ním

drep
18. únor 2022

Taky jsem za porod nic nedostala a jsem ráda, ta tradice mi přijde hrozně ujetá a na úrovni “Bobíku, zapanáčkuj a dostaneš piškotek”. Květiny má muž tendenci nosit a už pár let ho učím, že řezaný kytka je vrchol neekologie a že nic mi přijde výrazně lepší než chudák mrtvá kytka. Já ale nepovažuju porod za nějakou svojí zásluhu, za kterou mám být nějak odměněná. Odměnou pro oba je naše satáně a štěstím pro mě, jak úžasně se o nás obě muž stará.

bara88
18. únor 2022

hele ale já nechápu proč si nic nevybereš když ti řekl

felixfelicis
18. únor 2022

Kdyz jsem byla v porodnici, muz komplet vygruntoval byt a navaril mi vyvar. Podruhe a potreti se komplet postaral o jedno a o dve deti. Proste kdyz ja jsem rodila, on mel sve misto a svou praci jinde. Nemel by za to taky dostat darek?🤔🙂 IMHO jsme si kvit a dite jako odmena staci.

jjasmina
18. únor 2022

@drep popravdě naprostý souhlas, mrtvá kytka, která za chvíli uschne, peníze se dají využít líp ❤️

michaela666
18. únor 2022

Za porod jsem nechtěla nic a manželovi jsem to rovnou řekla. Na šperky si nepotrpím, kytku bych si neužila ( řezané kupujeme výjimečně a v květináči mi hned zdechnou).
Mnohem víc pro mě znamenala jeho přítomnost, obrovská podpora a obdiv v očích, když se narodila. Nikdy nezapomenu jak mi se slzama štěstí děkoval za nejhezčí dar v životě. Doma nás opečovával, pomáhal.
Jako dárek jsem brala spaní na směny 😃. Já spala od 17 hodiny do půlnoci a on se komplet staral o malou, potom jsem s ní byla já. Ráno šel do práce, vrátil se v 15 hodin a od 17 zase znovu. Fungoval naprosto samozřejmě. Bez něj bych šestinedělí asi nedala.

aselluska
18. únor 2022

Když ty jsi nějaká a on takový, tak nemůžeš chtít, aby ti viděl do hlavy a dělat to, co ty by jsi si přála. Píšeš, že jsi romantická duše, on ne. Takže ty jsi na něco čekala a on nic. Jste takový. Někteří chlapi to tak mají. Než kytku nebo bonboniéru jsem radši, když chlap s dítětem každý víkend vyrazí ven a já si buď odpočinu, nebo doženu co jsem nestihla. To je jeho projev úcty ke mě.

nazka
18. únor 2022

Nečetla jsem komentáře, takže odpovídám jen na otázku. Za první dceru jsem dostala náramek. Za druhou nic a nějak mi to přišlo přirozené. Ona byla tím nejlepším dárkem.
A výročí? To neřešíme. Když je čas, jdem na večeři a svedem to na to. Pokud čas není, neřešíme to.
Nějak nevím, proč "dary" samy o sobě mají být obdarovaný. Takže mě by Tvůj muž nerozhodil. Jela bych dál bez vycitku.
Os:moje máma vždy vyžadovala darky k výročí a nedej Bože, když táta zapomněl. Byl to stres pro celou rodinu. Já mu to pak každý rok připomínala, ať náhodou nezapomene.
Když chci obdarovat, daruji i jen tak.

ko87
18. únor 2022

Tak já bych asi zpozorněla. Asi tu nebude hlavní ten dárek, ale spíš pocit, že se odcizujete, že s tebou nechce trávit čas. No a taky pokud dřív dárky kupoval bez připomínání a najednou zapomíná, nepřijde mu to důležité..pro mě už by to byl varovný signál, že něco není v pořádku.
Já jsem dlouhou dobu tyhle náznaky přehlížela a u nás to byla jasná známka, že manžela přestávám zajímat, až se nakonec porozhlédl jinde. Pak jsem najednou zase po dlouhé době dostala krásný dárek k narozeninám, protože ho trápilo černé svědomí.
O tom, co tě trápí, je potřeba mluvit přímo s manželem, bez výčitek, jinak se nic nezmění a nic se nedozvíš. Možná to vůbec nic neznamená a prostě jenom neví, že je to pro tebe důležité.
No a jak tu některé píšou, že co bysme jako za porod chtěly, že máme darem to dítě..ano, dítě je dar, ale porod tedy žádná procházka růžovou zahradou není a protrpět si ho holt musí ženská.. však brilianty netřeba, ale myslím, že kytka jako projev uznání (obzvlášť pokud partner ví, že nám to udělá radost), že jsme to zvládly, je to nejmenší.

essis
23. zář 2023

Já nedostával dárky k Vánocům narozeninám ani k výročí.. natož za děti. Většinou přijedu z porodnice uklidím bordel který tu udělal nakoupím a řeším pediatra apod. Nikdy mi nic nekoupil. Ne že by na to neměl, ale je mu to jedno. Já pokaždé dárek koupi připomenu svátek výročí nebo tak, ale akorát se mi vysměje že jsem trapná něco chtít. Takže už nechci nic a mám klid. Co se mi líbí si koupím sama, sama si na to vydělám a nemusím se doprošovat.

zuzkasim
25. zář 2023

@essis A kolik dětí už máš?

bara88
25. zář 2023

@essis a s takovým chlapem čekáš další dítě?

essis
30. zář 2023

@bara88 jo úplně v pohodě. Mě to nijak nevadí není na to koupím si vše co potřebuju má nás rád pracuje pomáhá uvaří poklidit o děti se postará.. jen není na hmotné hlouposti a velká gesta. Jsem ráda že s ním jsem už 15 let. Máme fajn vztah.

essis
30. zář 2023

@zuzkasim čekáme 5 miminko. Já jsem a tím ale v pohodě mě to nevadí co chci si koupím, když jsem v porodnici on se o všechny postará a místo daru si koupíme jídlo domu uvítáme nejmladší a já muzu odpočívat protože manžel se uni postarat jak o domácnost tak o děti i mě. Jen neřeší hmotné blbosti neřeší vánice výročí apod. Dává nám lásku najevo jinak a jsem za to rada.

bara88
30. zář 2023

@essis trochu si protiřečíš,.první píšeš že přijedeš s porodnice a uklidiš po něm bordel a staras se aby dítě mělo pediatra a teď píšeš že pomáhá a poklidí?máte spokojený vztah ale přitom se ti vysmiva když si připomeneš že budete mít výročí?

bara88
30. zář 2023

@essis a tu lásku ti dává na jevo tím že se ti vysmiva jak si trapná?

Strana
z2