Zkušenosti s vrčením pejska na miminko - musím se vypovídat
Zdravím vás máte někdo zkušenosti s vrčením pejska na miminko ? Máme doma am.staforda jsou mu 4 roky je jinak v pohodě trochu nechce poslouchat má svoji hlavu ale ok.
Problém je v tom ,že hodnekrat denně zavrci a občas zasteka po malým - syn 10 měsíců .začal to dělat od té doby co vidí že už leze atd ...nevím co stim .jakmile vidí ,malýho na zemi někdy si ho nevšimne ale většinou už začne hnusně vrcet malej ho nesmí moc hladit tak udržují odstup už se bojím přítel mi říká ,že bymu neublížil atd...ale beztak mám prostě strach! Jak jste to řešily ? Dekuji

@srdicko123456789 ja sice nemam tak velkeho psa, ale i nas jorksir zarlil na malyho. Pes si proste mysli ze je ve smecce nad ditetem a dava mu to najevo. Ja nesouhlasim s tim dat psa pryc jak nekteri radi. Psovi se musi ukazat kde je jeho misto, protoze urcite zkousi kde jsou hrsnice. Vyhledala bych odbornika na psy a pritel musi teda taky otevrit oci...
@barussska1 jenže ta prevychova neni hned. A dítě má 10 měsíců, tzn., do těch nejhorších telecich let teprve dorusta. Nemaji čas a to ani den.
@srdicko123456789 Ty budeš čekat, až ti malýho kousne? Ten ti ho rovnou zakousne. ☹
@srdicko123456789 jakmile zavrci, okamžitě chytnout za kůži a na lopatky. Tohle teda ne. Pes musí vědět, že tohle nesmí nikdy. Tím že zavrčí a vy ho necháte být, tak tím pes má plné pole působiště.. Zasáhněte včas, než bude pozdě. A nikdy nenechávejte o samotě.
Ahoj, nečetla jsem vše. Taky máme pejska, nedá se říct, že je vychovaný, ale od malá ví, že vrčer na nás nebo prcka nesmí. Kdyby se to ale stalo, neřešila bych to hned tím, že dám psa pryč jak tu někteří píší, byla bych ale hodně opatrná. Jednou jsi s přítelem, který má psa, ty jsi to přijala. Je to určitá zodpovědnost. Vy jste do toho šli, že žijete 1+1 i s tím psem, rozhodli jste se mít dítě. Řeš to, ale když budete mít druhé dítě a to první bude žárlit a chovat se hnusně taky ho nedáš pryč ale budeš to řešit.
@nazka No rozhodně není kynolog jako kynolog. Vztah člověk - pes musí být o vzájemné důvěře. Tím, že hodíš psa na lopaty do pozice, která v přírodě znamená prakticky smrt, si důvěru fakt nezískáš a ruku na srdce - nepoužili jste to jen jednou, že? Takže pes k vám měl nějakou výhradu a vy jste to nereflektovali. A tím nemyslím zákonitě jen ústup z vaší strany, ale především práci se psem, aby se ta situace prostě už nemohla opakovat.
@nazka Jako tuhle konkrétní situaci? Odevzdala bych dítě partnerovi, vyhledala cvičák s kvalitním výcvikářem a pracovala na upevnění mé pozice u psa. Každý den. Psovi bych zatím pořídila domů klec a až bude pes vyběhaný s unavenou hlavou a nažraný, byl by v kleci. Pokud by partner byl proti, asi bych ho vykmitla i se psem.
@kristynka_l Ono taky záleží na tom, koho ten pes primárně považuje za vůdce smečky. Tady je to ten přítel, takže paní bude mít extrémně ztíženou situaci při převýchově. Netvrdím, že znemožněnou, ale... S tak omezenými časovými a silovými možnostmi, jaké jsou spojené s malým mimčem, to bude opravdu hodně náročné. U vás to mohla být o dost jiná výchozí situace hned z několika důvodů. Jinak já stoprocentně souhlasím, že pes není věc, které se zbavím, když se mi přestane hodit. Máme deset let útulkáčka, nejdřív jsme řešili jeho opakované močové infekce a kameny, teď navíc zhoršující se arytmii. Stojí nás to dost peněz měsíčně, ale nedali bychom ho za nic. Ale je to voříšek, strašně vděčný a trpělivý... Pokud je v sázce bezpečí dětí (a u silných psů fakt hrozí, že kousne jen jednou a bude vymalováno) a pokud se vše odehrává v 1+1, kde situaci má řešit maminka malého mimča, která už tak nemá sil na rozdávání... to je trochu akutní situace.
@srdicko123456789 nemohla by o někom vědět třeba paní Eva z Klastereckyho útulku? Jsem taky původně klasterecka, teď Teda ziju v Cv, ale napadla me ta Eva.. Už jsi někoho sehnala?
Jinak u mě a bývalého stal za naším rozchodem z části též pes... Nebyl Teda zlý na malou, šlo o zdravotní problémy a on prostě na ferovku řekl, že chce psa..🤷♀️😂😂 Takže jsen zopakovala sebe a 3mesicni dceru a šly jsme pryč. Tím ti nechci radit rozchod v žádném případě, ale být já na tvém. Místě a mít být napsaný na sebe, tak bych se podle chování tvýho chlapa zařídila.. Bohužel některý lidi jsou prostě pakarny a než dítě, raději psa. Viz můj ex..
Když vrčí je jen malinkatý krůčeknke kousnutí. V žádném případě nenechte toho psa u díťěte. Jinak je malér na světě!
Pokud zakladatelka nikdy nechtela psa,tak pak chapu ze se mu ani nechce venovat. Ja jsem domu detem taky nedovolila psa, protoze proste vim ze nemam cas ani chut se mu venovat. Byt ja v teto siruaci tak bych zvazila, zda se chci vrhnout do vychovy psa. Pokud ne tak by musel jit pryc. Jina varianta neni.
O přítelovi mluvit nebudu, správné názory o něm již padly. Pokud je to tvuj byt, dala bych mu na vyber s tim, ze bud to budete resit s kynologem/jinym odbornikem nebo pujdou oba. Jakejkoliv vetsi pes, tim spis bojovej, kousne, je konecna. To neni, ze "jen" kousne. Tihle psi maji sakra stisk a jen tak nepusti. Deti bych nenechavala se psem, pokud mozno, ani starsiho a dokud bude pes s vami, tak se snazit ho nedavat na posledni kolej. Tady je jen bud a nebo. Hodne stesti
Úplně mě mrazí :( Pokud na miminko vrčí, tak je to jen otázka času kdy vyjede a že to bude pravděpodobně fatální už tu taky padlo. Já měla stafbula s bývalým přitelem (ještě před synem) a vím že ta výchova je u těchto plemen náročnější. Na to by jste oba museli mít čas a být velmi důslední. Obávám se, že by psovi bylo lépe někde bez miminka a vám bez psa, to jen přítel je kvůli sobě samému slepý a hluchý. Snad procitne včas, protože to co by se mohlo stát si do konce života neodpustíte.
To je dobrý peklo, nerespektuje nikoho a šplhá se v hierarchii výš, velice brzy ukáže miminku, kde je jeho pozice, to bude hodně špatně. V téhle situaci honem k odborníkovi, psa nechávat dostatečně venku vyblbnout a domů pořídit prostě klec, ať tam pak může pes odpočívat. Dítě a pes v tomto případě už nesmí přijít spolu do styku. Až bude mít pes jasno, jaká je jeho pozice (poslední nula), že musí poslouchat všechny, kteří jsou v hierarchii nad ním, by se dalo uvažovat o puštění psa do prostoru.
Jak jsem si precetla uvodni odstavec, hned jsem si vybavila spoluzacka moji dcery ze skolky.
Doma meli taky amstafa. Co se stalo, to nevim.
Kousnul jen jednou.
Krev litala a byli radi, ze klucik vubec prezil.
Byly mu v te dobe dva roky.
Z jednoho ucha mu zbyl jen lalucek a pres bradu a na tvari ma osklive jizvy jak byl potrhany.
Poslala bych fotku tridy skolky kdyby se to smelo.
Snad by to pritele donutilo k cinu.
@krutak1fle Jo, to bys měla poslat přímo zakladatelce do SZ, aby se přítel podíval, dobrý nápad.👍
@krutak1fle jj, posli jim foto do soukrome zpravy. At se blbecek probere.
Tady tiká časovaná bomba a k neštěstí je jenom krůček.

Doporučuji, aby malé dítě psovi dávalo jídlo. Stačí vzít dítě do ruky, psa posadit a dělat, jakoby mu jídlo dávalo dítě. Tím pes získá pocit, že je mu dítě nadřazené. Teď už mu malá ( 22m) dává misku sama, učí se zároveń, že je třeba o zvířata pečovat. Pes (kříženec ridgebacka a staforda) se posadí, podá jí pac a nedá si jídlo dokud mu neřekne volno.
Pes, kterej se takhle chová, je průser. U tohohle plemene je to mega průser. V podstatě je to tragédie čekající na chvíli, kdy se stane.
Autorko, pokud budete i nadale nechavat dite v pritomnosti psa,.ktery vrci, tak se postavte pred zrcadlo, divejte si do.oci a reknete:"Vim, že memu diteti hrozi nebezpeci, ale i pres to situaci nechci resit. Necham zivot ditete nehode, treba se nic nestane. Ovsem, nesu za to zkdpovednost, protoze ja se vedome rozhodla problem neresit."
Předem upozorňuji, že píšu jako milovnice zvířat. Pro představu, moje ségra má fenku chrta, adopťandu z Irska. Je to nejskvělejší pes jakýho jsem kdy poznala. Miluju ji, občas ji hlídám a užívám si to.
Ale taky píšu jako matka. Takového psa bych k dětem určitě nechtěla. Zavrčel by jednou a šel. Opravdu tohle není sranda!!! Mého bratránka napadl pes když mu bylo 4-5 let. Rodinný pes, zvyklej na kluka odmala. Nikdo neví co se stalo, nebyli bez dozoru. Prostě na dvorku najednou pes skočil na kluka. Kluk mu nic nedělal, hrál si na písku. Psovi muselo hrábnout nebo nevím. No ale kluk má dodnes (je mu 27) jizvy přímo v obličeji. Byli s ním asi 3 měsíce v nemocnici. Chceš tohle pro svý dítě? A u téhle rasy bys byla ještě sakra ráda, kdyby to dopadlo ,,jen" jizvama.
Buď dítě nebo pes. Tvého muže bych postavila před hotovou věc. Byt je tvůj ne? Ber to tak že ty jsi matka, ty más zodpovědnost. Miminko se neubrání a ty si to budeš do smrti vyčítat. Čas nevrátíš. Pokud pro chlapa je důležitější pes než ty a dítě, je v něm chyba a poslala bych ho k vodě.
@srdicko123456789 Máme 2letého bandoga a 5 měsíčního syna. V životě bych mu nedovolila, aby jak ty píšeš ,,hnusně zavrčel” na syna. Tyhle plemena potřebují hodně lásky, ale taky pevnou výchovu. Abych předešla žárlení psa na syna, dělá pes vše s námi. Lehne si k nám k při krmení, lehne si k nám při přebalování. Když si hraju s malým, vezmu si Aslana k nám. Když si jdu s malým lehnout, Aslan leží s námi. Musím se mu věnovat jako předtím, nezakazuju věci, které dřív mohl. Když udělá něco, co se mi nelíbí, pošlu ho na místo a má smůlu. Je to naše čtyřnohá láska, ale poslouchat prostě musí, přes to vlak nejede. Naštěstí už od příjezdu z porodnice malýho miluje, hlídá ho, je k němu opatrný, hned mi dává vědět, když brečí... Ale jak píšu, věnuju se mu stejně jako předtím a ukázala jsem mu, že miminko není narušitel, ale jeho kámoš.

@somalicats No ano, je to jen o zodpovědnosti. Proto si i myslím, že jakékoliv množení psů bez průkazu původu by mělo být postihnuto vysokou pokutou. A psi by měli být k mání jen z kontrolovaných chovů. Sice to zvýší cenu, ale pak si je nebude pořizovat kdejakej blbeček, aby si nahonil falešný sebevědomí.