icon

Zlepší se vztahy mezi dcerou a babičkou?

2. kvě 2025

Dcera zije v cizine, piseme si, volame, alespon takhle jsme v kontaktu. Neprijela na Velikonoce, naposledy byla u nas minuly rok nejak kolem Velikonoc. Taky se hodne zlobi na babicku, moji matku. Mamka mela svatek, chtela jsem tak trochu mezi nima prolomit ledy, tak jsem dceru pozadala at ji zavola nebo napise. Dcera tvrdohlave odmita, ze babicka na ni kasle, tak se ji nebude doprosovat.
Je nejaka nadeje na zlepseni vzathu mezi dcerou a babickou?

Strana
z3
amazienka
2. kvě 2025

A napadlo tě, že jste jí ukradené? To ty v sobě živíš domnělou křivdu. S tím začni a nech dceru a její rodinu na pokoji.

autor
2. kvě 2025
@amazienka

A napadlo tě, že jste jí ukradené? To ty v sobě živíš domnělou křivdu. S tím začni a nech dceru a její rodinu na pokoji.

@amazienka To rekla, ze babicka je ji ukradena. Pritom ji pomohla dostat se na skolu, na to asi uz zapomnela.

kosopemi
2. kvě 2025

Jestli tak moc chces, aby se obe usmirily, tak prestan nutit dceru a zacni u babicky. Kup ji dopisni znamku, pujc ji telefon, prestan hledat vymluvy. Ucta se neprideluje automaticky podle veku. A neodpousti se na povel, ale az kdyz je na to clovek pripraveny, tak netlac na pilu.

teryem
2. kvě 2025

Tvl tohle slyším pořád od podobných natur, jako jsi ty a úplně se ve mně vaří krev 😂 prej snad nějaká úcta ke starším 😄 houvno velký! Já chovám uctu k lidem, kteří si ji zaslouží a je mi jedno, jestli jim je 16 nebo 80. Rodinu ctím, jsem velmi loajální a ochranitelská. Byla doba, kdy jsem jak pasteveckej pes pořád všechny svolávala dokupy, volala, psala, zajímala se... Ha a světě div se, pak mi většina nebyla schopná ani zavolat, nedej Bože aby mi napsali k narozeninám třeba 😏 žádný rodinný záležitosti je nezajímali a nezajímají... takže jsem se od určitý doby na to vykašlala a přestala jsem se ztrapňovat a unavovat tou falší kolem..a víte co? Od té doby jsem o určitých členech ani neslyšela, jsou to roky a nikdo se mi neozval, nikdo mě ani nenechá pozdravovat...a ne jakože jenom mě, ale tak všeobecně mezi sebou se nikdo nebaví...cha prej rodina 😄 rodinu si může člověk udělat i z cizích lidí, pokrevní si vybrat člověk nemůže, ale taky by neměl zasvětit celý svůj život někomu, kdo jenom vysává a využívá, vydírá a chová se hůř, než kdejaká cizí osoba.. do vašeho příběhu nevidím, ale pokud si mám udělat obrázek pouze z tvých příspěvků, tak ještě že je dcera tak rozumná a utekla do ciziny a nenechá se manipulovat a vydírat... Jo a tvoje výmluvy na všechno jsou ubohý a trapný.. všechny... nevolá a nepíše, protože kolena...tvl .. volat můžete spolu, když se navstevujete, poslat dopis můžeš za ní, SMS můžeš napsat za ní... Ale ty prostě vyzadujes po dceři uposlechnuti rozkazu a hotovo. 😏

smajlinka
2. kvě 2025

Jestli tohle říkáš při každém rozhovoru, že by neměla v sobě živit nenávist a měla by odpustit, vytváříš na ní ohromný a zbytečný nátlak. Je dospělá, ona si rozhoduje o tom jestli bude někoho nenávidět nebo bude chtít někomu odpustit. Smiř se s tím, že nemáš žádné právo ji nutit odpustit někomu tečka Je to čistě její věc. Ona nemá komu co odpouštět, v první řadě byste se měli vy omluvit, pak je jen na ní jestli vaší omluvu přijme nebo ne. Jestli ne, má na to absolutní právo. Nemusíme každému všechno odpustit. Ať se ti to líbí nebo ne.

rebe
2. kvě 2025

Tvoje dcera má velmi dobré důvody, proč se s tebou a tvou matkou nechce stýkat. Máš dvě možnosti, buď se s tím konečně smíříš a dáš jí pokoj, nebo překonáš své pocity, co "by se mělo" a pokusíš se s ní usmířit a ty vztahy napravit - protože ten, kdo je pokazil, jsi ty a tvoje matka. Třetí možnost je samozřejmě zakládat diskuze a řešit, jak dceru přinutit vám odpustit, aniž byste se jí jedinkrát omluvily nebo udělaly jediný vstřícný krok. To jistě můžeš, ale k ničemu to nepovede - když chceš něco změnit, musíš najít odvahu něco změnit, ne zbaběle čekat, až to udělá někdo za tebe. Neudělá.

moudivlacek
2. kvě 2025

evidentně se někdo nudí, tak tupý snad nikdo být nemůže .... dceři fandím

esterka610
2. kvě 2025

Plsobíš jako manipulátor, myslím že to bude i babička. Z vlastní zkušenosti se dceři nedivím, že se odstěhovala. A ty kecy o úctě miluju. Proč mít úctu k někomu, kdo je zlý, sobecký?

klokanka31
2. kvě 2025

Takže ještě je tvoje dcera nevděčná 😄 Normálně jak moje tchýně 🤢 Existují lidi co si nechají srát na hlavu, vnucují se kvůli "úctě, vděčnosti", nechají sebou manipulovat, a lezou do zadku vlastně lidem, kteří jsou zlí manipulátoři. Tahle skupinka lidí to ale nemá v hlavě asi v pořádku. Druhá skupina lidí to dokáže odhalit, a takové lidi vyškrtne ze života. A co že vyškrtnou rodinu - správná rodina by se nechovala tak de*ilně, že jich má po krk i vlastní krev.

barumrallyebum
2. kvě 2025

A babicka na to rika co?

glimmer
2. kvě 2025
@barumrallyebum

A babicka na to rika co?

@barumrallyebum řekla bych, že babi je to asi jedno, když se sama nesnaží najít způsob s vnučkou komunikovat nebo je takový ten manipulativní typ, aby se jí každý x-krát omlouval a ona ho pak milostivě vzala na milost ... 🙂

1pomnenka
2. kvě 2025

Tvoje dcera se rozhodla žít v cizině, je šťastná, žádnou nenávist ani neodpuštění v sobě neživí ( tento obrat bych použila, kdyby mi bylo 90+ ). Chce jen normálně žít, bez toho,abyste jí ty a babička neustále kecaly do života! Nepiš tu kraviny stále dokola a nech ji být. Jak vidíš, tak se bez vás obejde. Jestli se ti stýská, jeď za ní a furt tu nevypisuj, že má tvoje dcera problém. NEMÁ! XY lidí ti tu napsalo, že problém v tom vidíš jen ty, nikdo jiný. Tak už se prober a hlavně se nad sebou zamysli.

moudivlacek
2. kvě 2025
@glimmer

@barumrallyebum řekla bych, že babi je to asi jedno, když se sama nesnaží najít způsob s vnučkou komunikovat nebo je takový ten manipulativní typ, aby se jí každý x-krát omlouval a ona ho pak milostivě vzala na milost ... 🙂

@glimmer kor když na ní ani nemá číslo, tomu nějak moc nerozumím

jinak nevím, kde anonyme bereš tu jistotu, že se dcera užírá a je plna křivd, já si naopak myslím, že je šťastná v cizině, že má klid a jediný, kdo se alespoň navenek užírá jste vy dvě s babi
velmi dobře si tu minulou diskuzi pamatuju, za mě cokoli dalšího radit absolutně zbytečné, vy dvě pomalu svatý a dcera nevděčnice nevděčná .... pokud ani po stopadesátém příspěvku, kdy se ti to holky pokoušely objasnit a nastavit ti zrcadlo, ti to nedochází, je mi tě vážně líto, ale je to marný a cokoli tu kdokoli napíše je ztráta času, dokud vy dvě s babičkou nepochopíte, jak se chováte, vy musíte učinit ten první krok a doufat, že vám dcera třeba odpustí ...

tereza0111
2. kvě 2025

nechces misto spekulaci jak tvoje nevdecna dcera v sobe zivu krivdu konecne zajit nekam na terapii?
Krom minule diskuze, by me zajimala uvaha - jak by melo jako prolomit ledy, ze dceru zacnes obtezovat s tim, ze ma zavolat babicce?
Jestli ma rozum, tak je krok od toho aby prestala volat tobe, dokud se neproberes

michaela666
2. kvě 2025

Jestli do dcery tohle válíš pořád, tak jsi krůček od toho, aby tě odstřihla úplně stejně jako tvoji matku. Už z minulé diskuze bylo dost patrné proč se s ní dcera nechce stýkat a podle mě je v právu.
Pokud ji celé její dětství křivdila, neměla pro ni hezké slovo a protěžovala ostatní vnoučata, tak co teď čekáš????
Každému podle zásluh 🤷. Fandím tvojí dceři, ať svoje děti drží co nejdál od takových toxických příbuzných.

barulina
2. kvě 2025

Buď v klidu, já se se svými rodiči nebavím a žádnou křivdu a neodpuštění v sobě nechovám. Jsem v bodě, kdy jsou mi jedno. A je mi upřímně jedno, jestli si mé důvody uvědomuji. Jediné co chci, je mít klid

enoli
2. kvě 2025

A proč ten první krok neuděláš ty a babička?

klokanka31
2. kvě 2025

A mohlo by se stát, že až tvoje dcera bude mít děti, ani tě vnoučata nepoznají. Moje tchýně je kapitola sama o sobě, manžel jí musel odstřihnout. A naší dceři řekl, že mu rodiče už umřeli 🤷‍♀️

hennrietta
3. kvě 2025

Wau, to je síla. Někdo, prosím, odkaz na minulou diskuzi?

autor
3. kvě 2025

Myslim, ze vubec nechapete co jsem chtela rict. Odpoustet je dulezite, zivit v sobe krivdu nikomu nepomuze. Mamce to vysvetlovat takhle nemuzu, nejspis by vubec nevedela, ze dcera s ni ma nejaky problem. Dcera zas vycita babicce, ze se ji nikdy neozve. Je to zacarovany kruh a nekdo musi byt prvni. Myslela jsem, ze by mohla udelat prvni krok dcera, moje mama je proste nemozna.

1pomnenka
3. kvě 2025

Aha, dcera nemá s babičkou problém, babička s dcerou také ne. Problém máš stále jen ty a neustálou snahu to řešit. Dej si pohov a řeš jen důležité věci.

autor
3. kvě 2025

Ja nevim jestli jsem to uz psala nekde, ale babicka nebyla vubec nejhorsi. Darky davala stejne, na zmrzlinu je taky vzala obe, na prazdninach byly obe u babicky, nikdy se nestezovala ze je neco v neporadku.

1pomnenka
3. kvě 2025

Nehledej problém, kde žádný není.

enoli
3. kvě 2025

Řekla bych, že tu krmíme trola - jinak si to už nedovedu vysvětlit…,

izz76
3. kvě 2025

Ja myslim,ze brzy se dcera přestane bavit i s tebou, nejen s babičkou. Jsi otravná jak štěnice.

1pomnenka
3. kvě 2025
@enoli

Řekla bych, že tu krmíme trola - jinak si to už nedovedu vysvětlit…,

@enoli Ale urputného trolla

moudivlacek
3. kvě 2025

poslední věc a končím, neb to nemá smysl - přečti si po sobě alespoň, co jsi psala minule, ať si neprotiřečíš

betelgeuzz
3. kvě 2025
@hennrietta

Wau, to je síla. Někdo, prosím, odkaz na minulou diskuzi?

klokanka31
3. kvě 2025

Není důležité odpouštět. Je důležité lidem neubližovat.

autor
3. kvě 2025
@moudivlacek

poslední věc a končím, neb to nemá smysl - přečti si po sobě alespoň, co jsi psala minule, ať si neprotiřečíš

@moudivlacek Ja vim co jsem psala a co pisu.

Strana
z3