Zlepší se vztahy mezi dcerou a babičkou?
Dcera zije v cizine, piseme si, volame, alespon takhle jsme v kontaktu. Neprijela na Velikonoce, naposledy byla u nas minuly rok nejak kolem Velikonoc. Taky se hodne zlobi na babicku, moji matku. Mamka mela svatek, chtela jsem tak trochu mezi nima prolomit ledy, tak jsem dceru pozadala at ji zavola nebo napise. Dcera tvrdohlave odmita, ze babicka na ni kasle, tak se ji nebude doprosovat.
Je nejaka nadeje na zlepseni vzathu mezi dcerou a babickou?
tak v sobe konecne prestan zivit krivdu, kterou zjevna mas vuci dceri a dej ji svaty pokoj. A kdyz zakladas porad diskuze, tak cti co ti vsichni pisou.
Je druhou stranu, povedla se ti uzasna vec - uzivatelky konika jsou malokdy tak jednotne
tak v sobe konecne prestan zivit krivdu, kterou zjevna mas vuci dceri a dej ji svaty pokoj. A kdyz zakladas porad diskuze, tak cti co ti vsichni pisou.
Je druhou stranu, povedla se ti uzasna vec - uzivatelky konika jsou malokdy tak jednotne
@tereza0111 Jakou krivdu? Jedinou krivdu ma ona, ne ja. Ja se neuziram nenavisti.
Na mě vůbec nereaguješ, ale budiž. Jen jedno by mě fakt zajímalo - proč je tak špatné mít v sobě křivdu?
Já už jsem toho napsala dost minule. A lidé jako ty a tvoje mama se nikdy nezmění a nikdy neuznají chybu. Bohužel. Dcera je statečná a dobře dělá! Není to jednoduché zvlášť skrz psychicky nátlak.
Rodina neznamená, že si necháme stát na hlavu.
Zlý a manipulativní člověk ve 30 letech bude stejný i v 70. . Nikdy jsem nepochopila, proč bych měla mít k někomu uctu jen proto, že se dožil určitého věku. Stárnutí se málokdy rovná zmoudreni.
Na mě vůbec nereaguješ, ale budiž. Jen jedno by mě fakt zajímalo - proč je tak špatné mít v sobě křivdu?
@klokanka31 tipla bych si, ze to o křivdě říkali v kostele, tak je to pravda. Jinak tu tvou myšlenku “není důležité odpouštět, důležité je neubližovat” by měli tesat do kamene 😉
Odpouštět staré křivdy je dobré, když nás pak nezatíží do budoucna. Třeba když se pak s tím, kdo nám ublížil už nebudeme vídat - jako to dělá tvoje dcera. V obou diskuzích se projevuješ jako toxický, manipulativní člověk, který není schopen opustit svou absolutní pravdu a uznat, že jiní lidé mají svou pravdu, své potřeby, svůj život. Chápu, že ty to chceš jinak. Ale ty nemáš jinou možnost než pochopit, že tvá dcera se rozhodla - a rozhodla se správně. Rozhodla se pro svou rodinu, svůj život a svou šťastnou budoucnost. Bez tebe a tvé matky, protože vám na jejím štěstí viditelně nezáleží.
Když jsme u toho odpouštění- kdy odpustíš ty své dceři, že jí jste ukradení, a přestaneš ten pseudopocit křivdy v sobě živit tak, že máš nutkavou potřebu tím zadělávat mateřský server?
Když jsme u toho odpouštění- kdy odpustíš ty své dceři, že jí jste ukradení, a přestaneš ten pseudopocit křivdy v sobě živit tak, že máš nutkavou potřebu tím zadělávat mateřský server?
@brunetka11 Evidentně dcera ani nikdo z příbuzenstva na tyhle kecy není zvědavý, tak někam se to říct musí 😅 Mě fakt fascinuje (pokud to nemá někdo jako zábavu na víkend a fakt existuje), jak si někdo myslí, že nad ně není a dcera se chuděra v cizině sama, opuštěná trápí a vnitřně sžírá. To myšlení je fakt zvláštní. Jak někdo nedokáže pochopit, že je druhýmu třeba fakt u té perdele a opravdu v sobě neživí žádné křivdy.
Píšeš, že se neužíráš nenávistí, to všechno dcera, nenávist, křivda a kdo ví co. Víš ale houby. Ona vás z větší části odstřihla a jste ji ukradené. To není nenávist, to je lhostejnost. Ona může být spokojená a jediný, kdo má problém seš ty. A jako jo, snažím se tě pochopit.
Autorkou, prosím o odpověď.. Proč ti víc záleží na tom, aby se usmířila s babičkou, než aby sis s ní udělala hezčí vztah ty? A za další.. Podle čeho usuzuješ, že dcera má v sobě křivdu? Co když už to právě v sobě uzavřela a zpracovala?
Z toho, co píšeš, mám pocit, že jsi vůbec nepochopila princip odpuštění. Odpuštění není stav, kdy si padneme s druhým kolem krku a řekneme si "co jsme si, to jsme si a od teď se budeme mít rádi". Odpuštění je proces, který slouží jen nám samým. Odpuštění je stav, kdy to toxické a neprospěšné z minulosti, co nám v přítomnosti neslouží, pustíme a jdeme dál, maximálně to využijeme k nastavení si hranic. A já si myslím, že to tvá dcera zvládla naprosto skvěle, vymanila se z toho vašeho toxického prostředí a šla si žít po svém. A ty bys měla být ráda, že ti vůbec zvedne telefon, neb si živě dokážu představit, co jí hustíš do hlavy, když spolu mluvíte. Ne ona, ale ty žiješ v roli oběti neschopna odpustit...
Tak ji pomoz zavolat vnučce až bude u vás na návštěvě babička nebo ty přijdeš za ni zavolejte spolu vnučce,ty hledáš jenom výmluvy proč to nejde,jednou byla moje ségra v Anglii a co mojí rodiče udělali ,aby se s ní spojili babička s dědečkem vzali počítač a zavolali přes Skype, zvednout telefon uměli ,ale chtěli ji vidět i na živo a má zájem tvoje mamka i o vnučku?
Řekla bych, že tu krmíme trola - jinak si to už nedovedu vysvětlit…,
@enoli Ani to nemusí být troll, stačí znát někoho takového naživo. Prostě narcis. Oni jsou naprosto přesvědčení o svém správném pohledu, oni vše přece dělají správně a nic jiného nevidí. Ještě se cítí ukřivdění, když si někdo dovolí říct pravdu. 🙄

Ta minulá diskuze mluví za vše. Když jsi nebyla dobrá máma, tak co čekáš?