icon

Co dostáváte k narozeninám od partnerů a manželů?

25. únor 2022

Holky, co dostáváte k narozeninám od svých partnerů a manželů..
Já jsem asi náročná, ale každý rok jsem zklamanejsi a zklamanejsi. To, že je aspoň kytka už základ jsem ho za ty roky naučila, ale ani pořádně popřát mi neumí.
Letos jsem dostala fotoknihu s fotkami mého psa z googlu.
Přijde vám to adekvátní dárek k narozeninám, potěšilo by vás to? Nebo jsem opravdu tak náročná?! 🙄 A jsem už 30+, čekáme miminko, ne nějaká studentka a už jsme spolu taky nějaký ten pátek.

Strana
z4
zuzineckah
26. únor 2022

Já jsem mužem hýčkaná od začátku, on prostě umí... Jako první dárek před spoustou let mi dal kufr. Kufr super, řekla jsem si. Opravdu mě potěšil, protože jsem za ním a s sním hodně cestovala. Ovšem až jsem ho otevřela našla jsem opravdový dárek - letenky do Paříže😂 Tuhle laťku nasadil a nikdy nepodlezl, takže kniha by mě potěšila sice, ale nijak nedojala🙈

pampeliska1313
26. únor 2022

Manžel ví, že miluju překvapení a ráda je dělám pro ostatní - ze začátku musím uznat, že kytka rozhodně nebyla něco, co ho napadlo, i když jsem to naivně považovala za samozřejmost a dárky byly trochu zklamání, ale nedala jsem to najevo. Snad.🙂Muž je dost praktickej, narozdíl ode mě, tak se v tom trochu rozcházíme. Každý rok je to ale lepší, většinou třeba dekorativní kosmetika, nebo mi koupí třeba ty drahý americký donuty plněný vším možným :D a k tomu vždycky dostanu růži. Jednou mi i udělal oslavu, balonky, blbosti, bylo vidět, že se snažil, sehnal mi oblíbený víno, seděli sme, kecali, bylo to fajn. Pro mě je důležitý, že do toho ten člověk dal kousek sebe, už tím, že tuší, že by mi to udělalo radost.. kdyby mi udělal album s naší kočkou, tak sem nadšená, protože ji zbožňuju.:D

mmichaella
26. únor 2022

Nechapu komentáře toho, že jsi náročná... nejsi. Jestli ti po tolika letech dává takový kraviny a ví, že ti neudělají radost, tak mu příště řekni, co by ti radost udělalo a snad to příště vyjde.

mmichaella
26. únor 2022

@goovana proč byla být hrozne náročná? To, že něčí chlap porod dítěte odbude kytkou neznamená, že to je v pořádku a ze by se nehodilo nic vic (teda nic proti...). Jako mě by pouze kytka za porod urazila... je to o nějakém nastavení mezi partnery..někomu stačí pusa, někomu smska, někomu kytka a někomu diamantové náušnice... ale neřekla bych, že by to mel byt nějaký jednotny ukazatel čehokoliv, pokud to tak daný člověk cítí jinak.

martiniquest
26. únor 2022

@mmichaella Vidis. Ja "za porod" nedostala nic a ani jsem to necekala. Porodila jsem si deti, nepotrebuju za to zadne dary. Misto toho mi zaplatil soukromou PA, coz pro me znamenalo mnohonasobne vic.

zuzineckah
26. únor 2022

@martiniquest já myslím, že je v pořádku cokoliv, co vyhovuje oběma, když ví, že to mají hozený stejně a koukají v životě stejným směrem👍 Já třeba za synka od manžela dostala zprovozněný náladový světla v obýváku😂 Kromě kytky teda😉 a byla to radost ohromná, protože jsme se krátce předtím nastěhovali do našeho domu, vše šlo strašně rychle a peněz taky zrovna nebylo na rozhazování. Ovšem mnohem větší radost mi udělal, když za námi přišel do porodnice i ráno poté, co malého s kolegy slavil a hned u dveří mi hlásil, že pusu mi radši nedá, ale že nemohl nepřijít❤😅 O pár let později za dcerku mě doma čekalo obrovské překvapení - automatický kávovar😍☕ Nikdy jsem o něm nebásnila, ale manžel ví, že miluji kafe (jako jediná v naší rodině) a chtěl mi udělat radost, dát něco, do mě opravdu potěší. A potěšilo moc. Hlavně to vědomí, že ačkoliv jsem se nikdy nezmínila, tak on prostě ví...❤

vitezove
26. únor 2022

Fotokniha je moc hezký dárek. Jen si vem, že tomu musel věnovat poměrně dost času. Fotky vybrat, nechat udělat knihu a tak. Na kytku jen ukáže "tuhle" a nazdar. Pokud máš jiné představy, je třeba to probrat s mužem a ne s námi. Nevíme, co je podle tebe dobrý dárek.

mmichaella
26. únor 2022

@martiniquest ano, protože věděl, že tohle je to, co ti udělá radost a co chceš... to je to, o čem mluvím- stejne nastaveni

martiniquest
26. únor 2022

@mmichaella Ano. Jen to davam do kontextu toho, ze co je pro nekoho normální a zadouci, pro jineho je to naopak ;)

mandala
26. únor 2022

No tak já si myslím, že kdyby nebylo dětí, tak by manžel občas i zapomněl 😀 Pro mě je to absolutně nepodstatné, mě stačí pusa a kytka natrhaná na zahradě, holt nemá talent na vymýšlení dárků a vůbec mě to netrápí 😉

me_druhe_ja
26. únor 2022

@mmichaella za porod aspoň auto nebo novej iPhone že. Proč bychom jinak ty děti rodily. 🤷

me_druhe_ja
26. únor 2022

Jinak my se taky trochu rozcházime. 😀 já nesnáším nepraktický dárky jako šperky, parfémy, kosmetiku a jiny hovadiny. Kytka je taky úplně mimo, stejně za chvíli umře - škoda kytky a peněz. Já mám ráda praktické věci, což zas pro přítele nejsou dárky. 😀 ale teď mi koupil parní mop s vysavačem 2v1 o čemž sem furt mlela, takže se překonal. 🙂

klokanka31
26. únor 2022

@me_druhe_ja Neříkej že za porod není hezký nějaký šperk na památku...

me_druhe_ja
26. únor 2022

@klokanka31 Pro mě ne. Já šperky nesnáším, vyhozený peníze. Nosím jedině bizu náušnice, za pár KČ. 🙂

Ale chápu, že když ženský mají šperky rady, tak je to potěší. 🙂 To nerozporuju. Ale spíš mě neustále zaráží, jak spousta ženských automaticky počítá s nějakým velkým darem po porodu a když nepřijde, tak jsou rozčarovaný, naštvaný a bůhvíco. To nechapu.

prejeta_zaba
26. únor 2022

Náročná nejsi. Podle mě je základ, dělat si mezi blízkými radost. I kdyby to mělo být drobností - správně zvolenou pro tebe, ne nějakou neužitečnou kravinu. 🤷‍♀️ Já si na dárky nepotrpím, ale hledím na to, jestli si člověk všiml, že mám ráda to a to, nebo donese něco, co mu evidentně leží rok ve špajzce a nedá si ani špetku práce se nad tím zamyslet. U manžela kór, jak si může nevšimnout, co ti dělá radost, když s tebou tolik let žije, to nechápu. 🤷‍♀️

mmichaella
26. únor 2022

@me_druhe_ja :D tak samozřejmě. Ale vážně, ja třeba dostala diamantové náušnice a je to pro mě hrozne cenná záležitost. Vím, že to není cetka, a ze to je něco, co mi zůstane na památku celý život. Navic jsem si vždycky prala mít aspoň něco s diamantem. Navic, zase tak drahé nebyly 😝 To ten IPhone by byl dražší, ale radost by mi neudelal

srnii
26. únor 2022

Já vím jak je pro manžela stresující vymyslet a sehnat dárek tak už nějakou dobu to děláme tak, že si dáme dárek společný, např.jedeme někam na víkend, nebo si dáme jen nějakou blbost, např. Na vánoce jsme se dohodli, že si nadělíme jen něco na pití a na jídlo. Takže já manželovi dala balení čaje co má rád a mraženou chobotnici (miluje mořské plody) a já oblíbenou limonádu a balík sladkostí. A byli jsme oba spokojení protože nám to udělalo radost a neměli jsme stres se sháněním dárků. Pro mě je největší dárek každý den to, že můžeme být spolu.

klokanka31
26. únor 2022

@prejeta_zaba Tohle taky nechápu, jak manželé můžou nevědět co jejich polovičky mají rády

klokanka31
26. únor 2022

@me_druhe_ja Tak porod je obrovský okamžik, a přijde mi divné aby to chlap přešel jako by se nic nedělo...už prý za mých prababiček bylo normální že za narození dětí dostaly zlatý šperk...

tasimia
27. únor 2022

@klokanka31 tak já třeba za porod nic nechtěla. A bylo by mi divný něco chtít, jakože porodim, dej mi dárek? Vždyť kdyby chlapi, měli ten dar tak..Pro nas po těch letech, byla dárek malá. Pro mě je více nez kytka, náušnice to jak o malou pečuje, jak se na všem podílí, jak k ní v noci vstává. K čemu by mi byl prsten, kdybych se jak některé nemohla ani okoupat. 🤣🙏
Ale tak to vnimam já..

klokanka31
27. únor 2022

@tasimia Kdyby chlapi měli možnost rodit tak vymřeme, to mi říkal jak můj manžel,tak i porodní asistentka 😄 a souhlasím, je skvělé že se chlap postará a pomůže, ale já to beru jako krásný gesto když dá dárek a kytku. Já mám pocit že spousta žen jedou na vlně emancipace, a připravují se o to hýčkání od chlapů.

zelenaesmolda
27. únor 2022

@odula
me se nezda,taky by me to asi zklamalo

klokanka31
27. únor 2022

Tak jsem manželovi řekla o téhle diskuzi, že zakladatelka dostala k narozkám fotoknihu s fotkami psa a co si o tom myslí jako chlap. Škoda že jsem vám jeho výraz nevyfotila 😄 taky moc nechápe.

westie
27. únor 2022

@klokanka31 Myslim, ze za nasich babicek sice zeny dostaly sperk, ale manzele rozhodne nebyli u porodu, nepomahaly s miminky a pece o domacnost byla ciste na zene. Po porodu bylo pro me vetsim darem nez zlato, ze manzel se choval jako rovnocenny rodic, ktery zvlada vsechno krome kojeni a taky vsechno delal - pomahal i u nocniho kojeni, kdy vstaval se mnou, syna mi prilozil, pak si ho vzal, prebalil a uspal. Nejak nevim, k cemu by mi byl zlaty sperk nebo kytka🤷‍♀️.
A obecne doporucuji knizku Pet jazyku lasky - treba to nekomu pomuze pochopit, proc je pro nekoho dulezite dostavat darky a jiny potrebuje spis spolecny cas.

klokanka31
27. únor 2022

@westie Ale to se přece navzájem nevylučuje, proč by chlap nemohl koupit dárek i se starat o mimčo? Můj taky pomáhal i v noci, malou mi dal na kojení,a pak s ní chodil po bytě a uspával...

dddeen
27. únor 2022

Já vždycky říkám, stačí drobnost- čokoláda za dvacku, kytka z louky, nebo co já vím romantické gesto...hlavně když si vzpomene 😉

me_druhe_ja
27. únor 2022

@klokanka31 ja myslím, že žádnej chlap porod nepřejde "jako by se nic nedělo", ale to přece neznamená, že musí koupit ženské nějakej super drahej dárek ne? Jako může, ale nemusí. A pokud nekoupí, tak proč z toho dělat kauzu a událost? Kolikrát se tu vyskytly diskuze totálně zklamaných žen, že dostali za porod "jen" kytku. Tohle nechapu, to očekávání drahých daru.

Jinak kdyby měli rodit chlapi, tak určitě nevymřeme. Tohle je děsnej nesmysl i když chlapu, že se to říká ve srande. Kdyby totiž rodili, tak by je příroda stejně jako nás vybavila potřebnými hormony, díky kterým porod a bolest zvladame.🙂 I vyšším prahem bolesti. 🙂

klokanka31
27. únor 2022

@me_druhe_ja Tak záleží co je pro koho drahé...pro někoho super drahý dárek je auto, pro někoho super drahý dárek je něco zlatýho...

sweet81
27. únor 2022

Náročná nejsi. A popravdě bych byla zklamaná, kdybych dostala co ty. Nějak jsem nepochopila ten dárek, to můž našel fotky na Google psa a z toho udělal fotoknihu? To nejsou fotky vašeho psa, jen stejná rasa?
Kytka je základ, to mi přijde od chlapa jako samozřejmost. Dostávám velkou kytici, ale stačila by malá😊 já jsem narozená na podzim, tak kytice brzo zvadne a pak mi je líto těch peněz za to. Manžel se vždy ptá co bych chtěla a nebo dostanu peníze ať si něco vyberu. Já na překvapení moc nejsem🙈

msgracia
27. únor 2022

Nedostávám dárky k narozeninám svátku výročí ani k vánocům

Strana
z4