Co dostáváte k narozeninám od partnerů a manželů?
Holky, co dostáváte k narozeninám od svých partnerů a manželů..
Já jsem asi náročná, ale každý rok jsem zklamanejsi a zklamanejsi. To, že je aspoň kytka už základ jsem ho za ty roky naučila, ale ani pořádně popřát mi neumí.
Letos jsem dostala fotoknihu s fotkami mého psa z googlu.
Přijde vám to adekvátní dárek k narozeninám, potěšilo by vás to? Nebo jsem opravdu tak náročná?! 🙄 A jsem už 30+, čekáme miminko, ne nějaká studentka a už jsme spolu taky nějaký ten pátek.
@klokanka31 protože dárek dáváme společně se synem
@zelenaesmolda manžel dostává dárky jelikož je dáváme se synem
@levandule_k tak to chápu. Předtím jsem v jiném komentáři psala, že když někomu kytička radost nedělá, tak to jistě manžel ví a svojí ženu ocení něčím jiným 🥰ale ocenit je potřeba, navzájem 🙂 já sem zase milovník kytek, ale udělala by mi radost i ta polní natrhaná. Vloni ke dni matek mi manžel vyrobil venkovní květináč z palety, to jsem skoro plakala ♥️ Pěstuji v něm bylinky, ale chápu, že ne každá žena to ocení 🤭
@msgracia A syn nechce dávat dárky i mamince?
@levandule_k Já kytky v květináči nesnáším protože mi i kaktus uschnul 😄
@msgracia Mně by třeba vadilo, že nedostávám dárek k narozeninám, Vánocům a k svátku, protože by mi přišlo, že tím dává i vzor synovi, kde říká, je v pořádku, že otec dostane a matka ne, a to prostě v pořádku není.
Chápu, že některý chlap na nakupování vůbec není, ale pokud neleží v kómatu dá se to zvládnout. Může ti dát obálku, může ti říct, ať si něco koupíš sama, podle některých je to asi strašně neromantické, ale za mě je to ok, nemá cenu hrotit, něco do nesmyslu, když to není silná stránka druhé polovičky a v jiných ohledech má něco, čím kompenzuje svoje nedostatky.
Myslím, že bys měla změnit styl dávání dárků, na manželovi narozeniny bys měla jít se synem sama oslavit manželovi narozeniny do cukrárny, na pizzu atp., aby věděl, že když chce dárek, musí také dát ruku k dílu, respektive tě obdarovat.
@lucieevita Psala jsi, ať ti žádná žena neříká, že jí neudělá radost kytka, tak jsem se snažila vysvětlit, že to fakt někdo může být nekytkový.😂 Ale pokud máš ráda kytky, bylinky a máte zahrádku, tak je to velmi hezký dárek. Když jsem bydlela u rodičů v RD, tak jsem nějaké bylinky pěstovala stylem, zapíchnu to do země a nechám to žít. Kupodivu se tomu i dařilo, ale na balkoně mě to nebaví. Jinak naprosto souhlasím, že je potřeba se ocenit navzájem.
Chlapi to s námi opravdu nemají někdy jednoduché. 🙂Náročná nejsi, ale bylo by fajn mu říct předem své představy. Já ohledně dárků žádné nemám, takže zklamaná nikdy nejsem. Pro mě je důležité to gesto, že si na mě vzpomněl a chtěl mi udělat radost. Kdyby nepopřál a nedal vůbec nic, to bych uražená byla,ale stačí mi k radosti maličkost. Každý to má jinak, ale to ten chlap nemůže vědět, když mu to neřekneš.
@lucieevita já mám taky skoro 6 dioptrii... operace mi třeba přijde fajn prakticky dárek. 🙂 Jen holt ne každý by na to měl. Mě jen přijde obcas, že se gentlemanství poměřuje kytkou a láska výši daru. Tak to není ze. Naopak.
Jinak těší mě, ale oficiálně "znáš" první ženu, která nesnáší kytky kompletně: řezaný, v květináči, jakýkoliv. 😀 doma nemáme ani jednu rostlinu, nic. 😀 zahradničení je úplně nejhorši věc pro mě. 😀 to baví chlapa: ten si pěstuje bylinky, rajčata, cukety....😀 pro mě je tohle za trest. Uklidím, uvařím, vyperu, cokoli, ale nechtějte po mě zalít kytku. 😀
@levandule_k za svobodna a před malým to bylo každou chvíli něco. Ale po svatbě se vše změnilo. Tchani dávají peníze mojemu a svagrovi a vnoucatum. My se svagrovou nedostaneme ani čokoládu
@klokanka31 syn mi dal ke svátku obrázek. Ten mi dává vždy obrázky
@klokanka31 takže drobné dárky dostávám od zbytku mé rodiny. Ale on mi vůbec ani nepopreje
@me_druhe_ja no pro mě to byl trochu danajský dar 😂Po vyšetření mi řekli, že u mě operace není možná. Obrecela sem to docela dost 😔a teď mám teda peníze na kontaktní čočky na 5 let dopředu 😂
Můj manžel je také pěstitel 🤭On zeleninu a ovoce a já kytičky a bylinky 😎do skleníku mu ani nechodím😂ale tak tady je ten rozhovor o darkách, asi z fotoalba psa, které se navíc vytvořilo samo v aplikaci goole, takže bez práce, bych asi také nebyla úplně odvázaná, některé maminky tu píšou, že nedostávají skoro nic nebo že jim ani nepopřeje, to se mi zdá hrozné 😰
@lucieevita Ono je na tomhle tematu nejdulezitejsi pochopit, ze kazdy to ma jinak, coz je naprosto v poradku. A prave proto, ze nas partner to muze mit jinak nez my, je nejjednodusi mu sva ocekavani rict.
Ja treba drahe darky nepotrebuju, protoze si to muzu koupit sama i bez narozenin. Nebo mi to i bez narozenin koupi manzel - potrebovala jsem novy mobil, vybirala jsem si a manzel me jednoho dne z niceho nic prekvapil novym mobilem, hodinkami a sluchatky. Jindy jsem si vymyslela rovnatka za 70 tis., tak jsem si je proste doprala i bez narozenin. A na druhou stranu k narozeninam jsem od nej a od deti dostala svicku, knizku a bonbony a cas to odpoledne spolu oslavit. Syn byl u vybirani telefonu i svicky, takze ho ucime, ze radost muzes udelat kdykoliv. Jenom proto, ze nedostavam velke dary na narozeniny, se necitim ochuzena, protoze to doma mame proste jinak. Jsme casove extremne vytizeni, jsme proto radi, kdyz se sejdeme vsichni spolu a uzijeme si to.
Zakladatelce bych rekla, ze neni spatne ani jedno, ale je potreba to partnerovi rict. Nikdo neumime cist myslenky a kazdy jsme vyrostli v necem jinem, libi se nam neco jineho, mame jina prani a pohled na zivot.
@lucieevita ne, řezaná kytka je neuvěřitelně neekologická (i když nejela kamionem z holandska, tak stejně z tři dny uvadne a vyhodí se), kytka v květináči vyžaduje péči a je to jen danajslý dar, starat se o ně mě fakt nebaví a nechci to, stejně ji vyhodím mrtvou.
@msgracia Trochu divné nastavení tchánovců a přijde mi sprosté vůči partnerové partnerce, jsem v tomhle hodně rovnostářská, nemusí to být dary za statisíce, ale plus mínus stejně. Jasně jako každý rodiče má nejradši své dítě, ale vůbec nic je od nich neslušné.
Babička mého manžela je prababičkou, ale ne od nás. Tak má takové pravidlo, že dává na Vánoce dárky jenom pravnoučatům. Na narozeniny dá i něco vnoučatům a svátek zase jen pravnoučata. My když jsme se sestěhovali s manželem spolu, tak jsme zvali jeho rodiče na návštěvu. Ze začátku jsme neměli ani moc nábytku a kde usadit hosty (měli jsem 4 židle), ale jeho rodiče se chtěli mrknout. Říkám, proč ne, ale ať počítají s tím, že není kompletně zařízeno. No moje tchyně sebou vzala i svoji matku, manželovu babičku. Já o tom nevěděla a manžel mi tvrdí, že to také nevěděl. Jeho babička mi nepřinesla nic na návštěvu (tchýně hrnky na kafe.) Na Vánoce nedostal manžel od své babičky vůbec nic. To jsem docela blbě rozdýchávala. Nic nedá a pozvala se k nám na návštěvu. Jako velmi se mi zprotivila. (Od té doby jeho babička u nás nebyla a tchýně s tchánem párkrát.) Na svůj svátek dostal manžel od mé babičky čokoládu, to jsem jí krotila, ať zůstane u čokolády, byla by schopná udělat dárkový koš. Když jsem to nadhodila před tchýní, že dostal můj manžel od mé babičky k svátku čokoládu tak tchýně na to reagovala slovy, že k svátku čokoláda stačí. Tak jsem odsekla, že je to čokoláda od MÉ babičky a od své nedostal nic. Tchýně zůstala zaražená a nic neříkala, na druhý den byl telefonát od jeho babičky, že si má přijít pro čokoládu. Už měl pár dní po svátku. Ano, já vím, že nemůže dávat každému vnoučeti a pravnoučeti dary za stovky, tisíce, to po ní nechci, ale nepřinést vůbec nic na první návštěvu do nového bytu a nedat svému vnukovi, když ještě nemá vlastní děti mi vadí.
@msgracia Já být tebou tak mu udělám to samé. Prostě když bude něco slavit on,tak dělat mrtvýho brouka.
Bohužel tady je to tak nastavené. Třeba na vánoce od našich a tchanovcu dostaneme peníze.
@klokanka31 já tak vychovana nebyla. Prostě máme to takhle. Já už si zvykla. Jako před svatbou a synem to byly dárky i jen pro radost.
Nic s tím neudělám. Prostě syna vedu k tomu aby si vzpomněl.
Pokud vám to vadí to je Vaše věc. Já jen odpovídala k tématu. Hold někdo si vzpomene a někdo ne.
Kamarádka vánoce neslavi. Jen děti dostávají dárky s tím že Ježíšek nosí dárky dětem. Narozeniny děti slaví ale svátek ne. Každý to má hold jinak
Mě vzal manžel do sexshopu a řekl, ať si něco vyberu 😀 Tak jsem si vybrala 😀 Ale jinak umí dárky vybírat hodně dobře, takže já si nestěžuju, ale zároveň dost trvám na tom, ať si dárky dáváme. Nelíbilo se mi, kdybychom si řekli, tak a máme děti, tak my už si nic dávat nebudeme ani třeba na Vánoce jako to má hodně lidí v okolí...
@g_m Tak to já bych manžela do sexshopu nedostala ani heverem 😄
@lucieevita a ja ti to klidně řeknu. Ne nemám ráda kytky v květináči..Ano, když mi koupi květinu mám radost, ale květiny moc nevyhledávam, nemusím je.. mam doma dvě a stejně mi umírají, zkrátka se o ně neumim starat. Trošku se mi drží Vánoční hvězda.
Navíc já jsem opravdu ráda za knížku, jsem knihomil a svickomil.
Jasný v prosinci jsem dostala iPhone, protože si s mladým říkáme, že chceme vyzkoušet IOS, ale větší radost mi udělal praktický dárek a to, mop o kterém jsem mluvila, protože jsem si zlomila starý.
A více mě potěší knížka za 200kc než něco za x tisíc. Mladého zase potěší nějaká hra/predplatne k ps5. Ještě stále existují ženy, které potěší dárek za 200kc 🙂.
@tasimia nevím na jaký můj příspěvek reagujete, ale psala sem, že mi udělá radost i natrhaná kytička na louce. Ta stojí méně než 200 Kč. Navíc třeba knížky také miluji, teď není čas tolik číst, ale stále je to jeden z mých oblíbených dárku🙂
To že si dáváme dražší dárky asi znamená, že na to máme také finanční prostředky, už nám dávno bylo 30 let a tak máme vybudované nějaké zázemí. Můj příjem je pouze z příspěvku na rodičovskou dovolenou. Ale 5 let před otěhotněním jsem si na mateřskou šetřila, abych se nemusela více omezovat 😎
A že vám kytičky nevydrží.. to mě kdysi také kytičky moc neprospívaly, ale posledních tak 5 let se ze mě stal velký pěstitel. A miluji je. Takže to přišlo až s věkem s 3 na začátku 😎Ale dárkem řezanou kytičku do vázy mám ráda od malinka♥️ Dostávala sem od taťky a dědy, kam mi jen paměť sahá 😇
@lucieevita ať mi žádná žena neříká, že jí neudělá radost kytička třeba v květináči, pokud nemá ráda řezané .. reaguji na tohle. Ne nemám ráda květiny ani řezané ani v květináči. Potěší mě, jako když jsem teď dostala nedávno růží, ale jinak si o ně neříkám..
Můj manžel je maniak na dárky. Opravdu rád mě obdarovává. Až mi to je trapné, protože já nikdy nevymyslim nic tak velkého. My jsme z rodiny zvyklí dávat si dárky, ale drobnosti. Víc malých dárečků. Manžel si doma dárky moc nedávali, o to víc jich dostávám já. A to já fakt náročná nejsem. Stačí mi dobrá čokoláda, že vezme dítě ven, že jdeme třeba na hodinu na wellness atd.
Každopádně pro příklad třeba Vánoce.. pokaždé dostanu knížku ze seznamu, který mám na internetu. Pokaždé vybere nějaké oblečení..má vkus! Poslední tři roky k tomu dostanu vždy korálek z Pandory. A plus další drobnosti..jako třeba vitamíny.
Teď jsem se dozvěděla, že mi k narozeninám kupuje iPhone. Já jsem spokojená se svým telefonem a ani jednou jsem neřekla, že bych chtěla změnu. Ale prostě on dává dárky rád.
Nejsi náročná. Já si teda nepotrpim na velké dary, ale letos mě chlap fakt zklamal. Připadala jsem si, že mě vůbec nezná. Domluvili jsme se, že si dáme dárek ze srandy na vylosované písmenko a k tomu normální dárek. Já mu dala wasabi oříšky a mobil. On mně jen kraviny na to vylosované Š, co na poslední chvíli nakoupil u číňana ve večerce. Fakt veliký problém dát mi třeba poukázku někam, když moc dobře ví, že je mám ráda…

@lucieevita Ne, opravdu mi kytka radost neudělá. Mám ji doma týden a je mi líto, že ji musím vyhodit. Pěstování je značně neekologické. Rostlina má růst venku, ve svém přirozeném prostředí, kvést, být potravou a domovem pro hmyz a já ji pro své potěšení beru život. (Ano, rostlina je také živý tvor, bohatě stačí, že jim maso, ať si tady nehoním ekologické triko.) Jsem absolutně marná v péči o kytky v květináči. Nebaví mě je přesazovat, zkoumat jaké hnojivo potřebují. Mám pár nenáročných kytek a další nechci. Stává se mi, že je zapomenu zalít, nebo je přeliji, fakt si kytky zaslouží lepšího majitele než mě. Sice zalití jedné kytky je otázka minutky, ale nebaví mě to.
Jsem materialisticky založená, místo peněz za kytku k Valentýnu, MDŽ, svátku, narozeninám a výroční, si radši peníze dám na jednu kupičku a koupím parfém, kabelku.
Ale někdo to má jinak, kytka mu udělá radost.