icon

Dárek pro tchyni k Vánocům. Inspirace a nápady?

ajja87
11. pro 2021

Holky, taky jste někdo tak bezradny, co koupit tchyni k Vánocům? Neocekavam rady co koupit(ale když mi někdo poradí zlobit se nebudu 😃), spíš si jdu asi postezovat, protože internet mám sjety od začátku do konce a nic mě prostě nenapadá... Ona nemá ani pořádně žádné koníčky, ženská na vesnici, co přijde v pět hodin z práce dom, chvili odpočine a pak se jde maximálně hrabat na zahradku, posekat trávník... Jenže na to všechno načiní má, manžel je kutil, takže když se něco rozbije on to opraví, takže nějaké novinky v podobě hrabicek, rycu apod. nepřipadá v úvahu. Ještě ráda četla, tomu už ted moc neda, ale i tak ji vybrat knížku byl nadlidský výkon. Podle mě má snad sjetou celou knihovnu. 😃Jenže to mi i tak letoa přijde málo, jelikož rodičům letos kupujeme (skládáme se ze sourozenci) dražší dárek. Nechci samozřejmě nix horentniho, ale třeba kolem dvou tisíc... Bydlí v bytě, který mají nove zrekonstruován, je blázen do úklidu..Jenže u nich se jede všechno v retro věcech, takže se všechno opravuje a novyho se nic neporizuje, ona ani nové technologie nemá ráda... Bože má někdo taky takovou tchyni, které se nedá nic koupit?! 🤔😂

Strana
z3
marcicek84
11. pro 2021

@ajja87 jo a kdyz jsme u tech uterek s obrazky od josefa lady,i povleceni je s obrazky josefa lady,muzes z toho udelat vanocni sadu a la josef lada 😉

mollyweasley
11. pro 2021

@ajja87 Já rozhodně neříkám, že je zlá. Ale prostě takhle to v jejím životě vyplynulo, že ho nežije, jenom přežívá. To je hodně na houby a vy máte super šanci to aspoň trochu zkusit změnit. My jsme takové poukázky dávali dědovi od manžela. On se vždycky tak těšil, celý týden nemyslel na nic jiného, celý den si užil a pak z toho ještě další týdny žil z fotek ❤️

ajja87
autor
11. pro 2021

@fandysek_1
@marcicek84 no jako pro mě by tohlw byl ideál, ráda bych to zavedla u mých rodičů, protože už to začíná jít do extrému co se kupuje za drahé dárky, jenže manžel, ani sourozenci s tím nesouhlasí, oni jsme všichni, tak nějak sekmnuty, nebo jakto pospsat, ze jsme malá rodina,.. Ani z jedné strany jsme nikdo nedostaval darky jiné nez od rodičů a oni se nám to prostě asi snaží furt nějak kompenzovat nebo jsme pro ně furt malý děti... Mě by úplně stačila na Vánoce blbost, nemám s tím problém, me spíš vadí to, že oni nám dávají dárky za tisíce a my je pak nejak odbydeme... Treba rodičům, už jsem několikrát říkala, ať to tak neprehaneji a každý rok je to stejny

martiniquest
11. pro 2021

My letos koupili kavovar, jakozto spolecny darek i pro tchána. Vzali jsme stejny, jako mame doma (Tchibo esperto latte), takze budou spokojeni.
Jinak me napadaji vitaminy, medicinalni houby, poukaz na wellness, poukaz do obchodu s oblecenim/botama...to frci u nás.

klokanka31
11. pro 2021

@ajja87 A nebo co psa nebo kočku?

jako_mala_holka
11. pro 2021

Co nějaký lepší aroma difuzer? Já s tím uspěla, koupila jsem v oblíbené barvě, krásně voněl a bylo to dokonce do 1000,- , byly k němu pak i náplně k dokoupení

ajja87
autor
11. pro 2021

@mollyweasley jo vím, že to nemyslíš, že je zlá, ja to možná špatně napsala, jen ona prostě není typ co by chtěl trávit čas s vnoučaty, tchán ten treba jo, ale ona má prostě svůj život a přesto nejede vlak.. Ono se to hrozně těžko popisuje, jak žijou,mám je ráda, ona je i oblíbená mezi sousedy, v obci, ale zijou si svým starým životem, který prostě nehodlají měnit,.... Treba moji rodiče, žijí podobně, ale nebojí se nových vymozenosti, ocení cokoliv co mohou dělat s vnoučaty, i to zoo pokud je tam zavezeme, otec nerad kvuli zdr. stavu řídí delší cesty... A přitom taky nemají zvláštní koníčky... Spoustu věcí ai taky třeba opraví, ale nebojí se je o vyhodit a koupit nové, takže prostě tam rezervy co koupit stale jsou... Ale tohle je prostě masakr a po nějakých 6 letech co jsem s vdaná uz mi dochází napady... Když jsem s manzelem chodila, tak jsem to prostě odbyla nejakou kosmetickou sadou, ale ted uz jw to jiný noo

ajja87
autor
11. pro 2021

@klokanka31 ježíš, to by mě vyhodili i se zvířetem 🙈😂

ajja87
autor
11. pro 2021

Asi koupim ty ladovsky úterky a nějaky poukaz asi do obuvy

klokanka31
11. pro 2021

@ajja87 A nepoužívají DVD?

ajja87
autor
11. pro 2021

@klokanka31 právě, že ne, ten dostali kdysi od manžela, a pustili si na něm pouze maturitní ples děti, od te doby tam leží a myslím, zw dokonce po rekonstrukci obyvaku uz tam ani není

klokanka31
11. pro 2021

@ajja87 To je škoda, takový oblíbený seriál na DVD taky není k zahození...já mamce letos koupila F.L.Věka 🙂

bucifalek
11. pro 2021

Dražší svíčky, ochucené kávy, čaj od sonetoru/ kvetoucí čaje, peněženka, kabelka, poukaz na večeři/ke kadeřnici, vitamíny a doplňky stravy, krém proti vráskám, sadu vykrajovátek na cukroví, nějaký polštáře na zahradní nábytek, stírací losy, lístky na nějaké představení, koření od Antonína

prejeta_zaba
11. pro 2021

Připadne mi, že se ti na ní nelíbí jaksi nic, přitom většinu věcí dělá skoro každý. Co je špatného třeba na tom, že nechce nový krámy do kuchyně? 😀 Tak jí kupte něco spotřebního - kosmetiku, kterou běžně používá, tablety do myčky, hnojivo na zahrádku, nějakou aviváž nebo pár dobrot třeba. 🤷‍♀️ Nebo nějaký nový kousek oblečení, co by si sama nekoupila - neutrální svetřík, šálu, noční košili. 🤷‍♀️ A zkuste poukaz na něco nového, ideálně u nich na vesnici nebo v nejbližším městě - kurz šití, výrobu košíků nebo tak něco. Třeba na taneční by s manželem nešli? Oni se ti lidi kolikrát netváří na nic a ve výsledku jsou rádi...ale možná se pletu a prostě se jí nezavdečíte, s tím už asi nic nenaděláš.

gracinka7
11. pro 2021

@ajja87 taky jsem letos váhala.
Moje tchýně nic nedělá, všechno má a navíc se jí nezavděčíš ani tím, co chce. 🤦 Sekal se jí telefon, dostala nový a pindala, že se jí ten starý líbil víc. Stěžovala si, že už dlouho nikde nebyla dostala zájezd a pindala, s kým jako má jet a co tam bude dělat. Nadávala na staré kolo, nové okomentovala, že stejně nemá čas jezdit. 🤦

martt
11. pro 2021

@ajja87 Úplně vím, jaké to je my to máme to stejné. Tchyně s tchanem nemají žádné koníčky, nečtou když náhodou něco potřebuji tak si to pořídí hned. Každý rok jsme poslouchali proč za ně utrácíme peníze, že nic nechtějí a nepotřebuji. Letos to bude už třetí rok, kdy jim dáme něco na zub a do obálky stírací losy. A je spokojenost na všech stranách.

jirovapa
11. pro 2021

@ajja87 my kupujeme babičkám apod Dobrý koš 🙂 - taky nevíme co a dobrým jídlem člověk myslím neurazí 🤷‍♀️

ajja87
autor
11. pro 2021

@prejeta_zaba možná to tak vypadá, ze se mi na nic nelíbí, ale kdyby si ji znala tak pochopíš... Ono opravdu z popisu moc toho nepoznas, víš jak to tu chodí, nikdy nevíš jaká je druhá strana mince... Už jsem psala, ona není zla, je mezi lidmi oblíbená, ja ji mám taky ráda, jen prostě ona má svoje a hotovo... Vis kolik od nas třeba dostala novyho oblečení, za 16 let co ji zn nevymenila dvě trika na doma,(ma kliku, že to je ještě kvalita, vzhledem k tomu jak často pere),atd.
Když ja mám asi spíš největší problém v tom, že oni nám kupují dárky za spoustu peněz a mě je pak blbý ji odbýt třeba tim povlecenim...

ajja87
autor
11. pro 2021

@gracinka7 ona naštěstí prede mnou nepinda, vezme to, řekne děkuji , ale už na vyrazu je většinou vidět, tohle jsem opravdu nepotřebovala a víš, že pokud je to běžná věc, tak v dobrým případě skončí ve skříni v bytě, jinak na půdě...

ajja87
autor
11. pro 2021

No holky děkuji všem za rady, nějak mě to tu trochu nakoplo a nebudu se tim trápit,že oni nám dávají dražší dárky... koupím ty utěrky od Lady a pak nějaký poukaz na boty anebo mě napadl poukaz na záclony od Dante nebo Jimi... A to koření od Antonína není taky špatný

bbn
11. pro 2021

Dostala jsem výborný typ pro tyhle lidi 😉🤣

ajja87
autor
11. pro 2021

@bbn aspoň by se zasmála 😂

ee.liska
11. pro 2021

Když vesnický život … špalek na štípání dřeva má? Sekyrku? 😁

marcicek84
12. pro 2021

@ajja87 odbyt povlecenim?muzes koupit kvalitu typu damasek,tim nikoho neodbydes 😉

rexinka
12. pro 2021

@ajja87 Když nepotřebuje nic ona, tak jí kupte dárek, kterým pomůže někomu potřebnému. 😉
https://www.skutecnydarek.cz/?gclid=CjwKCAiAtdG...

drep
12. pro 2021

Tchýně letos sama poprosila, že by chtěla přidat na zahradní nábytek, tak jsme jí jo koupili. Kdyby nechtěla nic, asi bych jim koupila poukaz někam do lázní (jako rodičům). Možná by naoko frflali, ale myslím, že by s tchánem takový odpočinek potřebovali jako sůl

vicinity
12. pro 2021

A co předplatné Netflix nebo HBO? Jsou tam i české filmy...

samik2008
12. pro 2021

@ajja87 já mám takovou tchyni... Sedi jen u tv, přeblikává programy a hledí. Nic ji nezajímá. Semtam vyluští nějakou křížovku. Nechodí ani ven, prostě nikam. Na vánoce nic nedostane, jsme tak domluveni, že ani ona nám nic, možná jen dětem dá obálky. Ale hned po vánocích má narozeniny, tak ji koupíme hromadu křížovek. Stejně se ji ničím nezavděčíme!

kakamila12
12. pro 2021

@klokanka31 moc prosím - neraďte nikomu, že má koupit jako překvapení živé zvíře 🙏 , to fakt není dobrá rada.

klokanka31
12. pro 2021

@kakamila12 Tak někdo rád dostane živé zvíře...navíc každý má mít svůj rozum, ví co jeho bližní chtějí/nechtějí takže se rozhodne podle svého...

Strana
z3