Jak slavíte Velikonoce s dětmi? Pomlázka nebo sladkosti?
Slavíte klasicky s pomlázkou, nebo vašim dětem schovává velikonoční zajíček sladkosti? A co vajíčka, barvíte? 🥚
@hasara33 V klidu, tohle je zajímavější téma než velikonoce 😃 Mě by ale zajímalo kdyby se někdo hlásil k žádnému pohlaví, tak jak to jako v praxi vypadá?
@exbordelar Tihle lidi to asi v hlavě nemají v pořádku. Ale nechápu že místo aby se to bralo jako psychická nemoc, tak se to snad ještě začne schvalovat, jako různá pohlaví 🤦♀️ Nebo nedávno, když byl rozhovor s chlapem a ten tvrdil že se necítí jako muž ani žena, celkově ani jako člověk, ale jako pes 🐶
@klokanka31 co my dnes povazujeme za psychickou nemoc, muzou za sto let povazovat za naprosto prirozenou logickou vec a budou si klepat na celo, jak jsme my byli omezeni 🤷🏼♀️
Treba pocatek novoveku a teorie o vesmiru, takoveho Galilea stihala za jeho nazory inkvizice! Nebo se upalovaly zeny za carodejnictvi! Atd atd.
Dnes si dokazeme spoustu veci diky poznatkum logicky odduvodnit. Treba se objevi v teto souvislosti s citenim pohlavi nejaky dulezity vyznam, ktery my v tuto chvili nevime. Kdo vi 😀
@exbordelar
@klokanka31 ve mě to také nijak zvlášť velké vášně nevyvolává, pokud se někdo cítí být psem nebo mývalem, budiž mu přáno 🤷♀️ ale to už se asi nepočítá do těch 56 pohlaví, ne? 🤔
Jinak mě vadí jediná věc a to, když se trans ženy cpou do ženských sportovních soutěží 🙄 já nikomu neberu, že cítí být jiným pohlavím než to, které mu bylo dáno, ale prostě biologický muž, byť ve fázi transformace, bude mít vždycky navrch před biologickou ženou a nelíbí se mi, že pak bouřící se sportovkyně dostávají ban 🤬 naštěstí tohle zatím v našich končinách řešit nemusíme, ale já se obávám, že to je jen otázka času.....
@hasara33 jo, tuhle jsem se nad tim taky pozastavila. U nejake transsportovkyne - mela takove dlouhe vysvalene paze - proste chlap. A to je podle me nespravedlive…
@hasara33 Ten mýval mě dostal, jsem vyprskla smíchy 😄😄
@exbordelar přesně.....ok, cítí to jinak, nic proti tomu, ale v tom případě musí být skupina pro ně 🤷♀️ muži, ženy a trans 🤷♀️ pak by to bylo spravedlivé a v pořádku
Vzhledem k tomu, že muž nic neslaví (Vánoce, Velikonoce, narozeniny, prostě nic, což mi přijde strašný), chci, aby děti aspoň základ znaly. Takže jedu s dětmi na proutky, pak jim upletu pomlázku, upeču mazanec a beránka, nabarvíme spolu vajíčka a v pondělí vyrážíme na koledu. Děti jsou ještě menší, takže obejdeme jen babičky a třeba sousedku. Hodovat chodí kluk i holka ( já jako malá taky chodila 😁). Dostávají čokoládku, ovoce, malovaná vajíčka a to mám připraveno i kdyby přišel někdo k nám ( třeba i cizí).
Asi hodně záleží, jak to má člověk v hlavě z dětství. https://www.facebook.com/photo?fbid=61381985742...
@klokanka31 Na Velký pátek chodíme na výlet nebo aspoň krátkou procházku, když počasí dovolí. V sobotu pečeme beránka. Na Boží hod v neděli máme rodinný oběd a odpoledne se scházíme celá širší rodina posedět. Velikonoční pondělí šel syn letos poprvé na šmigrust, uměl básničku s ukazováním, dostal nějaké čokolády, pentle na jalovec. Šmigrust probíhá symbolicky, lehce omýt vodou, "vyšlehat" a navonět. Za to vajíčko, koláč, kdo neřídí tak slivovici, posedíme povykládáme... Už roky chodí jen rodina. Odpoledne jezdíme na výlet.
@elledh ty jo, a jaky k tomu ma duvod? Nabozenstvi nebo spatny zazitek z detstvi…?
@exbordelar asi žádný 🤷 on je celkem nespolečenský, spíše introvert a asi neměl k některým věcem vedení ani od své mámy.

Ha ha, pohlavi 😀 Ja jsem take tabor pouze muz&zena, ale kdyz to nekdo tak citi 😅 zajimalo by me, co se doopravdy tem “nebinarnim” lidem honi hlavou. Kazdopadne me se to nijak osobne nedotyka, ani mi tenhle neci nazor/postoj nekomplikuje zivot, takze to ve mne nevyvolava zadne vasne. Spis zvedavost. Ale respektuji to.