icon

Kolik vánočních dárků pro děti?

apemi
17. lis 2020

Kolik vánočních dárků dáváte dětem 3 a 5 let?

Strana
z4
marketa11112
17. lis 2020

Dodam- co kde slyším,deti dostávají více dárků. Jen zde na mk čtu o minimalismu. Mě by bylo líto,kdyby mi děti přišly že školky, školy a vyprávěly, co kdo dostal od Ježíška a ony jen jednu, dvě věci. Věřím,ze by byly smutné. Teď nemusíme mluvit o ceně, levnější věci,jako pastelky,omalovanky, obyc hra z Tesca či Plyšák za body z penny, udela také radost. Ale to rozbalování!

veruuu_kubesovic
17. lis 2020

Děti 2,5roku a 6let a každý z nich dostanou cca 10 dárků 🙂
chci ať mají bohatou nadílku pod stromečkem, protože za ty rozzářená očička u stromečku ty peníze prostě stojí, rozhodně bych jim v životě nedala oblečení pod stromeček, vím jak to v dětství mrzelo mě...

somalicats
17. lis 2020

@marketa11112 Tak u nas treba nejsou Vanoce jen o darcich, ale i o tom, ze o Vanocich jak ja, tak ex uplne vypiname praci (jinak to bohuzel moc nejde) a muzeme byt cela rodina spolu pres cele svatky az do noveho roku. Navic mam i zkusenost s nejstarsi dcerou, ta dostavala kupu darku ze vsech stran - ano, rozzarena ocicka u vanocniho stromku s kupou darku byla, ale pak si stejne s vetsinou toho nehrala. Ted holky slavi Vanoce 2x - jednou s nami, jednou s ex, takze kdyz u nas najdou 3-4 darky od nas plus od babicek, u ex najdou totez, tak si myslim, ze toho maji az dost, a hlavne si uzijou i ty darky. Jo, pisou si dopis, my pak vybirame a domlouvame darky dle dopisu, ale nikdy nedostanou komplet seznam, to bychom se ani do baraku za chvili nevesli.

g_m
17. lis 2020

Já mám teď cca 8 dárků pro každého ( 4 a 2roky) + co dostanou od babiček a tet. Mají vždy knížky, něco tvořivého, alespoň 3 věci z dopisu Ježíškovi a oblečení.
Neřeším, co je moc a co málo. Já jsem dostávala hodně dárků a s láskou na to dodnes vzpomínám a nemyslím si, že by to na mě mělo špatný vliv 😀 Vánoce jsou pro děti hlavně o dárcích, ať chceme nebo ne.

marketa11112
17. lis 2020

@somalicats u nás je výhoda,ze nejsme rozvedení. Každý rok jsme byli doma všichni. Letos poprvé budu mít 3 ranní. Ale to dopoledne děti zvládnou s tatínkem. Naše děti si hrají se vším, vrací se stále ke starším hrackam. Nemohu neco jen tak vzít a darovat, vsimly by si toho. Nejlepší kup teda byla kuchyňka, vaří fakt každý den. Ale třeba ledničku si syn přál rok a kdyby jsi viděla tu radost,kdyz jsem ji sehnala. Přestala se totiž vyrábět. Pro mě je blbina třicátý plyšák. Letos jsem je musela tchýni dokonce zakázat - tedy prostrednictvim manžela. Lezou mi krkem a kam to dávat.

somalicats
17. lis 2020

@marketa11112 Jo, plysaky jsem taky zatrhla. U nas taky vedou takove veci jako kuchynka, ponk a podobne veci, s tim si vydrzi hrat dlouho. A my to vetsinou po rozbaleni darku vecer zacneme hned sestavovat, takze si s tim pak hraji hned.

puhelin
17. lis 2020

@marketa11112 A byly by ty deti schopne pristi rok vyjmenovat, co vse dostaly?

ahyt
17. lis 2020

Teda,ja koukam,jsem sice uz babicka,ale dcery dostavaly minimalne 20 darku/ spis mnohem vic/ a ted mame 4 vnoucata,2 dcery ,2 zete / a manzela/ vloni jsem balila asi 150 darku/ jen od nas prarodicu/, letos jsem rekla, že jich bude mnohem min,tak jsem na vic nez 70. Ale svrbi me prsty,jak ja bycj nakupovala.A nejsme rozmazleny ani bohati.Takove Vánoce jsem mela ja jako mala holka a v tradici pokracuju,neumim jinak.

martt
17. lis 2020

My davame k Vánocům i oblečení tak většinou 7-8 dárků + mají i společné dárky.

vladienka
17. lis 2020

@ahyt to si neviem ani predstavit 😳😳😳 tieto Vianoce mame napr pre starsiu od celej rodiny dve knizky, beruskovy kostym, jojo, auticko tlapkova patrola a koniky My little pony a uz mi to pride prilis.. vianoce narodeniny, obcas len tak a o chvilu sa nevojdeme do bytu

puhelin
17. lis 2020

@ahyt Zajima me, jake darky kupujete? Hodnotne, nebo proste co nejvice drobnosti, aby tech balicku bylo hodne?

ploutvicka59
17. lis 2020

Zatím mám pro tříletou tři dárky větší.Hrad z Ledového království,Baby Born a kolo.Z menších puzzle a na cestě měkké dárky,jako oblečení. Ještě budu v prosinci dokupovat maličkosti. A v lednu si budeme brát štěně. Měla 9.11.narozeniny a v prosinci má svátek Simona,takže chudinka malá to má takhle všechno najednou😂😂😂

pettykul
17. lis 2020

3 a 5 let. 1 velká hračka, 1 - 2 knížky, 1 společná hra, pak od babiček po dvě hračky. Vánoce nejsou jen o dárcích, mí rodiče to vždy přeháněli. Měkké dárky nedávám, třeba až si začnou sami říkat, teď prostě ponožky, triko koupím, když je potřeba.

kometkak
17. lis 2020

děti 4 a 6 let. Dárky 4 pro každého, tři společné. Ještě si napíší Ježískovi každý o jeden.. podle svého přání..

gracinka7
17. lis 2020

Každému 5. Jeden hlavní, jednu knížku, jednu hru, jedno oblečení a pak dvě drobnější hračky.

g_m
17. lis 2020

@puhelin 😁😁😁 Vzdyt si poradne nevzpominam, co jsem dostala ja sama, natoz abych to chtela po detech 😁😁😁

@ploutvicka59 Mame to stejne, dcera je 6.11. a 4.12. ma svatek 🙈

smudlinka10
17. lis 2020

Mame pred sebou osme Vanoce, uz jsem se poucila, ze staci jeden velky darek a max tri male, z toho jeden mekky. Teb velky hlavni a vysneny darek je stejne top a vse ostatni jde bokem.

andelka
17. lis 2020

Teď mám pro každého z dětí tři dárky (10,8,2 roky), nejmladšímu ještě něco vymýšlím ( má navíc měsíc po vánocích narozeniny) a u starších čekám na dopis Ježíškovi. Oba ještě věří na Ježíška. Z toho pak vyberu já jednu věc a jednu otec. Vzhledem k tomu,že jsme rozvedení,ale fungujeme v rámci rodiny krásně, si říkáme co kdo koupí, co má koupeno, ať to nemají 2x. Dárky dostávají jak u mě,tak u něj, na Štědrý den, 25 u jeho rodičů, 26 u mojí mamky a mezi svátky u rodičů mého manžela. Takže dohromady je toho stejně kopa.

gracinka7
17. lis 2020

@veruuu_kubesovic hodně záleží na dítěti. Já měkké dárky taky nesnášela, ale moji kluci mají radost i z nich, takže tam se toho nebojím.

95newmommy2020
17. lis 2020

Synovec měl od mala přehršel dárku kolem 20. Všechno co si usmyslel to musel dostat. Nevedel kam k jakým balíčku jít. Tu věc si rozbalil, odhodil dal a šel po dalších a dalších dokud neměl co a dokonce byl i frustrovany. Měli 3 vánoční oslavy. První hlavní doma a druhou další s babickama a tetickams. A pamatuju si docela živě ze na tyhle vánoční oslavě s babickama se tam strašně nafoukl, ze neměl nejvíc dárku a ze čekal něco lepšího. A fakt byl z toho rozhozenej.
Takže za mě fakt neprehlcovT.

marketa11112
17. lis 2020

@puhelin asi ti je nevyjmenují z patra. Ale když přijde návštěva a ukazují hračky, tak vedi, co přinesl Ježíšek. Ale u nás je Ježíšek, narozky, svátek. Nekupuji kraviny kolem jen tak z pleziru. Navíc cokoli na rozvoj motoriky a mluvy není vlastně dárek,ale potřebná pomůcka.
Jinak ty si pamatuješ, co jsi dostala v loni?

puhelin
18. lis 2020

@marketa11112 Pamatuju, protoze si davame co nejmene darku. Ucime to i deti, ze o darcich Vanoce nejsou.

somalicats
18. lis 2020

@puhelin Presne tak. Ja sama ocenim jeden darek, ktery je ale necim hodnotny (a nemyslim tim zrovna cenu), nez kupu blbin. Nejvic me loni potesil manzel, kdyz mi dal k Vanocum projizdku v obrnenem transporteru 😀 . Nejstarsi dcera letos dostane profi fotak, takze to bude v jejim pripade jediny darek (resp.mam pro ni jeste kousek obleceni, ale to je uz jen takova drobnost).

puhelin
18. lis 2020

@somalicats Ono to asi pod stromeckem vypada dobre, kdyz je toho hodne. Ale kolikrat si s tim deti budou hrat?
Ten transporter musela byt pecka.

somalicats
18. lis 2020

@puhelin Ja to zazila u nejstarsi dcery, kdy tech darku byla fakt kvanta a ona si nakonec poradne nehrala s nicim. Takze jsem to nakonec zatrhla, a u vsech deti jedeme v rozumnejsim rezimu. Ano, pod stromkem neni hora darku (ale porad je jich pri nasem poctu relativne dost 😀 ), ale deti to rozbali a zustanou u toho a nekonci to nekde v koute. I babicky nakonec pochopily, ze kupy darku jsou k nicemu a ze si s tim holky stejne nehrajou.

somalicats
18. lis 2020

@puhelin Transporter byl pecka, musela jsem teda s vyjizdkou pockat, az porodim, manzel pak jezdil s kocarem a ja se sla projet 🙂

puhelin
18. lis 2020

@somalicats To muselo byt skvele odreagovani.
Nase babicky to zatim moc nechapou, ale nastesti se drzi pri zemi uz ted. Je mi to trapne, ze si s tou hrackou nehraji ani v den kdy ji rozbali, protoze hned bezi k dalsimu balicku. Letos navic neni nejpriznivejsi ekonomicka situace a penize jsou potrebne jinde.

jane46
18. lis 2020

Mame financni limit, deti si postupne neco preji a to co drzi dlouho si pisu do seznamu. Pak pisou dopis Jeziskovi (pripominam co si praly), to se vetsinou neco noveho vymysli. Muzou 5 prani.
Kouknu kolik co stoji a pokud se to vejde do limitu, nemame problem jim to splnit bez ohledu co to je. Neco maji u nas pod stromkem + par darku vymyslime my (letos od nas celkem 8, knizky jako 1 darek + spolecny a rodinne darky jako hry a treba encyklopedie nepocitam) a neco u babicek, teticek (davaji jen jeden zadany darek, takze + 4 darky).
Nejsem kralovna vesmiru, abych rozhorovala co za prani je zbytecnost ci blbost. Deti mi taky nerozhoduji jestli moje prani stoji za porizeni. Beru potreby, prani, problemy a zivot mych deti rovnocene jako muj. Chlap mi taky nerekne, ze parfem nedostanu protoze je to blbost a radsi mi da svetr.
Nekupuji veci, co by stejne potrebovaly... Vyrostla jsem na takovych darcich a pokud to pujde, nebudu to praktikovat.
Veci na tvoreni, kresleni kupuji bezne cely rok a max neco noveho donese Mikulas. Ten zase u nas nenosi jidlo a sladkosti.

ahyt
18. lis 2020

@vladienka ja jsem asi cvok,nakupuju hned od ledna a to celej zivot,kdyz se mi neco libi,koupim,nastesti mam hodne prostoru na jednom miste,v cervenci vse vytahnu,rozskatulkuju pro jednotlive " osoby",uz roztridene ulozim,/ mam opravdu prehledna mista/ sepisu si na papir co pro koho mam,co asi tak mam v planu,mam to v penezence a uz jen dokupuju,v rijnu zabalim a darky cekaji. Papiry vzdy koupim ve sleve rok predem.Ja jsem planovaci typ,cekej zivot vse planuju,docela se mi ta zodpovednosz vyplatila v profesi- lekarka- a i na studiich to tak bylo/ cervenej diplom/. Asi trochu moc zodpovědná povaha.Ale nejsme rozmazleny ani bohaty,fakt ne.Ale nejak mam potrebu pomahat,delat radost, vim ,ze to neni mnozstvim darku. Ale ja musim. 😊😊😊

ahyt
18. lis 2020

@puhelin nektere darky jsou hodnotnejsi,některé jen pro radost,psala jsem dnes vyse,jak to delam.Proste vlezu do obchodu a uz premyslim,co by se siklo,hodne nakoupím ve slevach,ted je to pohoda v duchodu,mam cas,do práce chodim jen 1 tydne a dokonce poprve za celej zivot nemam moc financni nouzi,manzel jeste pracuje a ducho mam pro sebe Ale vazim si toho neskutecne.Kdyz byly deti male a doma,opravdu jsme hoooodne museli setrit,ale darky byly vzdycky.Jedna dcera to dela po mne,druha,m ale ne,ta tolik darku nenakupuje.Ale od babičky 😊holt maji hodne.

Strana
z4