Vánoční stromek, když prcek už leze a staví se

veruklasova
13. zář 2017

Ahoj holky mam dotaz
Jak jste resily vanocni stromek s prckem, ktery uz leze a stavi se. Za boha nemuzu vymyslet jak to udelat. Dat ho na krabici nebo stul neni moc reseni. Mate nejake tipy? Vim, ze je jeste brzy na vánoční tematiku, ale preci jen lepsi driv nez pozdeji. Dekuji

valeriem
13. zář 2017
hanih
13. zář 2017

My jsme měli ohrádku pro děti, kterou jsme nepoužívali, takže stromeček byl v ohrádce, ale pak jsme ji zkusili dát pryč a už jsme ji nevrátili, protože dcera byla u stromku hrozně opatrná, ani jsme ji nemuseli napomínat 🙂 Ale to už jí bylo 14 měsíců a sama běhala.

zvirka
13. zář 2017

My jsme ho měli v téhle době v ložnici, kterou jsme zavírali, a chodil tam jen s námi.

properjoey
13. zář 2017

My jsme u dcery měli malý umělý stromek, první vánoce ji byli 3m,druhy vánoce teda 15m.ten stromek jsem měla na komodě,takže v pohodě.v tu dobu synovi byl 1m.no a loni dcera přes dva roky a syn čerstvý rok,začínal zrovna chodit,měla jsem strach,chtěla jsem ho přivázat k topení,aby nespadl.nakonec jsme ho měli doma první den bez ozdob,druhý den ozdobily-a to mám skleněné ozdoby a třetí den byly už vánoce.byl zivej,vonavej,dětem jsme ukázali,že píchá a byl klid...hlídala jsem jenom,ať nezahájil za kuličky, protože syn je sundával z těch oček,tak aby se neporezal ...

linee
13. zář 2017

@veruklasova ja mela od zacatku normalne na zemi,holce byl necely rok.Vzacne ozdoby jsem mela nahore a dole takove,se kterymi se mohla hrat.K stromecku jsme chodily vzdy spolu,nenechala jsem ji tam samotnou,aby na ni nespadnul.Pokud vice zatahla,ucila jsem ji,ze se to nesmi a spise jsme si to spolu prohlizely.Vyhoda je,ze kdyz to mela okoukane,tak ji to uz tolik nelakalo.Ja osobne nejsem zastancem davat vse pryc,dite se musi naucit,ze nesmi a kdyz si chce neco prohlednout,tak jdeme spolu a mam ji porad na ocich.
Pokud mas moznost,tak stromek privaz o skrin,komodu,policku,aby na nej nespadnul.

hani1234
13. zář 2017

Namalovat na stěnu 😀

gracinka7
13. zář 2017

Můžeš ho přivázat ke stropu, dat kolem nej ohradku, dát malý na stolek a nebo do místnosti, kam se dítě samo nedostane.

gnozka
13. zář 2017

Mala mela loni 14 mes . Také jsem ten zacatku řešila ale nakonec jsme ho dali normálně na zem v obýváku . Mela z něho respekt . I kdyz co viděla to tahala 🙂 kdyz chtela zatahat za řetěz tak jsme ji upozornili ze nesmi . Deti se to taky musi učit .

zmrzlinka
13. zář 2017

Dcera bude mít na Vánoce 15 měsíců a planuji mit velkej zivej strom , který přivážeme a zdobit ho budu siskami které mam nabírané ...akorat je postrikam nejakou trpitivou barvou a ještě koupim nejake ozdůbky.... nerozbitné 😁😁😁

misulinka44
13. zář 2017

Normálně na zemi... Rychle se naučil,že tahat za něj nesmí... Ozdoby pridelavam kovovými háčky napevno,takže drží. A přivázaný je,aby nespadl případně,ale nikdy za něj netahal,nenechali jsme;)

ladyhacek
13. zář 2017

byl na stolečku - malý přišle a stoleček začal cloumat 😀. Ale měli jsem ho připevněný ke stropu - máme dřevěný (staré palubky) manžel tam dal háček a k němu uvázel špiku stromu.

janablizka
13. zář 2017

@veruklasova Máme letos ten stejný problém roční holčičku zatím se staví a jen leze ale všechno co může bere.Každý rok jsme měli stromek na zemi a letos budeme muset vymyslet umístění jinak.

g_m
13. zář 2017

Neřeším, malá má 10m a neschovávala jsem žádné dekorace ani květiny. Na zemi máme knížky a různé dekoračky a je prostě naučená, že s tím se nehraje. Stejně to bude i se stromečkem, bude klasicky na zemi a nebudeme nic vymýšlet, jen ji prvních pár dnů hlídat a naučit, že nesmí. Jediné, co nevytáhneme, je ručně vyřezávaný betlém ;)

ev.ka
13. zář 2017

stromeček přivázaný a používali jsme slaměné ozdoby, aby se kluci nepořezali

denny27
13. zář 2017

Mám tři děti, všechny mi na Vánoce lezly nebo se stavěly (2x 5m, 9m) a nikdy jsem nemusela stromeček nějak zabezpečovat a ani pokládat na stůl😊 ono je to stejne nějak nebere,max ty spodní ozdoby.😊 je fakt, že u prvního syna na tom stolku byl,ale to kvůli tomu, že to bylo prvně,co jsme měli ještě umělý malý,tak aby to nějak vypadalo.. další roky už se kupuje jen živý velký (2m)

ela90
13. zář 2017

Já jsem už loni měla krásný malinký stromeček s ozdobami co se nerozbijou. http://m.fler.cz/zbozi/retro-vanocni-ozdoby-ori... k tomu doplněné sušenými jablíčky na kolečka a byla to nádhera. Stromek v opravdu nepřevrhnutelném stojanu, který jsme si nechali udělat na zakázku.

petrasipkova1
13. zář 2017

Stromeček máme veliký živý, normálně na zemi, přivázaný, aby se nepřevrátil. Ozdoby máme slaměné, oříšky, sušené pomeranče jablíčka. Ale máme teda andílka holčičku 🙂

soleilll
13. zář 2017

A co zkusit dítě naučit, že ke stromku prostě nesmí...?

japona
13. zář 2017

Strom jsme vždy meli na zemi v hodně těžkém stojanu (na obří slunečník), aby ho dítka nestrhla. Na stole a komode mi přišlo nebezpečné, že kdyby ho náhodou dokázaly stáhnout, stojan je prizabije.. na zemi ho max. zvrhnou..
Sklenene ozdoby jsme zrušili a žárovky dali a nizkym napětím..

hapovab
13. zář 2017

Normalne na zemi, proste jsme ji opakovali ze nesmi a hotovo.

junkka
13. zář 2017

Měli jsme pořádnej pichlavej stribrnej smrk, sahla na nej jednou, pichla se do prstu a pak uz se drzela v uctivé vzdalenosti🙂 takze doporucuju stribrny smrky a nemusite ani privazovat 😀

baris
14. zář 2017

@veruklasova já stavím stromek vždy na Mikuláše - miluji vánoční atmosféru ❤. Stromek je vždy v obýváku na zemi - žádný prcek - většinou jedle - min. 180cm, nazdobený i se světelnými řetězy. Holkám jsem řekla, že pokud zničí stromeček, Ježíšek nepřinese dárky, protože je nebude mít kde dát 😝. Stromeček jen hladily, koukaly se na něho, líbí se jim jak svítí a nikdy nebyl problém.

lmartinkova85
14. zář 2017

Já měla kluky na Vánoce 6mesicu a druhy 4mesice tak moc nelezli, ale normalne bych ho postavila jak jste zvykli akorát bacha na skleněné banky lepší plastové ať nedojde ke zranění, a vysvětlovat ze nesmí...deti nejsou hloupé 😂 Parkrat to zkusí to věř 😉

lucie_j
14. zář 2017

Malý měl loni o Vánoce rok a 5 měsíců. Stromek jsme dali normálně na zem a pro jistotu nenápadným provázkem přivázali ke skříni, aby ho na sebe nepřevrhl. Doporučuji stříbrný smrček, protože strašně píchá a malý si sahání na ozdoby hned rozmyslel.

malinkaelinka
14. zář 2017

My ještě dítě nemáme, ale máme králíka a psa a kvůli nim už třetí rok stromeček nemáme, ale dáváme si větve do vázy a tu máme na stole.

petajansa
15. zář 2017

My míváme stromeček u futer, takže přivazujeme. No a pak musíme samozřejmě hlídat, ale žádná katastrofa se nám nikdy nestala.