icon

Dá se s 3 dětma vyžít s cca 17 000 Kč na měsíc?

eny7
3. led 2016

ráda bych znala váš názor. tato otázka spíše směřuje na rodiny, kde jsou 3 děti. dá se v dnešní době vyžít s cca 17.000 kč na měsíc? - s tím, že tyto peníze jdou na jídlo, drogerii, benzín, oblečení - uvažujeme o třetím prckovi a mám strach, aby děti nestrádali. jinak zatím máme dvě holky 9 a 6 let, takže ta mladší dědí po té starší a oblečení na mimčo mám stále schované. prosím o vaše názory. moc děkuji

Strana
z9
majkoz
3. led 2016

Jestli těch 17 t.je fakt jen na jídlo, drogerii,oblečení a benzín tak asi jo.Pokud už máš pojistky,telefony,poplatky zahrnuté jinam a těch 17 "zbývá"... U nás se taky dědí, a ani nejstarší nedostává nové lyže, nové kolo..to není důležité. Pak je taky třeba počítat s výdaji do školy, kroužky+vybavení na ně, ale máš školačky,tak víš, že v září to bývá darda..

dzogobela
3. led 2016

Vlastní zkušenost nemám, ale mám kolegyni, která má 3 děti. Už jsou teda starší jednomu je 18 a dvěma 16. Bere cca 28 tisíc čistého, plus má nějaké alimenty, tuším, že 7 tisíc a má problém s tím vyjít. Ale žije v Praze a má poměrně vysoký nájem, řekněme třeba 16 tisíc. Takže jí zbývá nějakých 19 tisíc... Jako vyžít se s tím dá, ale na dovolenou nejezdí, žádné extra dárky dětem taky nedává... A to už děti chodí na brigády.

luj89
3. led 2016

@eny7 Tak si sedněte a spočítejte výdaje na tyhle položky. Takhle se těžko radí. Třeba moje kolegyně dá za dojíždění do práce (benzin) 5 000 Kč/měsíc, někdo zase dá za benzin 500 Kč/měsíc.
Ale obecně si myslím, že jsou rodiny, které musí vyjít s menší částkou, a jde to.

veruska007
3. led 2016

U nás jsme třetí dítko finančně pocítili jen minimálně. Oblečení mají děti bazárkové, dědí po sobě, navíc jsou jen hlídání a kroužky. U jídla se to skoro nepoznalo (nekupovala jsem obědové skleničky, ta trocha zeleniny, masa a přílohy - to se skoro nepozná).

anansie40
3. led 2016

S takovou částkou na výdaje, které jsi uvedla, by se při 3 dětech mělo dát vyjít s přehledem. Nehledě na to, že pokud by třetí dítko přibylo do rodiny, tak než bude přinejmenším školního věku, tak to rozpočet, dle mého, až tak významně neovlivní.

pety91
4. led 2016

Peněz to není moc, ale nemyslím, si že to třetí dítě nějak významně ovlivní.

martinal08
7. led 2016

Myslím,že se dá s tímto vyjít úplně v pohodě,ale asi to není na nějaké dovolené v zahraničí,atd.Spousta lidí vychází s mnohem menší částkou.

benjik
17. led 2016

My máme tři děti .Měsíčně u nás jen za jídlo padne min.10 tisíc.Ale my jsme nenažraná rodina.Další 2 tisíce je školka-jídlo a školkovné pro dvě starší děti.1500,- měsíčka pro manžela,já kolem 500-1000 za cesty do práce (brigádně) poplatky za byt 5500,-,plus telefony,drogerka,cesty na chatu,zvířata,léky dětem nebo manželovi.plus další věci kolem.My jsme rozdíl na financím při třetím dítku nepocítili-vařím pořád jak pro armádu.Oblečení se dědí,dostáváme nebo v akcích za pár korun.
Jasně,až všichni budou mít kroužky ,školy v přírodě atd bude ten rozdíl znát.Ale za těch x let budem v práci oba,takže příjem bude vyšší a tím se to vykompenzuje.
Třetího nelituju,je to rozmazlenej miláček všech a neskutečný sluníčko

verunka1989
Odpověď byla odstraněná
nuonuon
20. led 2016

@verunka1989 ??? to má být jako co?

verunka1989
20. led 2016

Ehm...věty? Nebo něco konkrétního? Nechapu na co se ptate

adelinkkaa
20. led 2016

@verunka1989 co je na bazarovém oblečení špatného?

hanule61
Odpověď byla odstraněná
nuonuon
20. led 2016

@verunka1989 Vlastně ani na nic, už je mi to jasné, není potřeba dále rozvádět, obrázek jsem si už udělala.

tulikiss
20. led 2016

holky na pani verunka1989 kaslete kazdy jeji prispevek co tu dala byl jenom aby nekoho urazila. je to zakomplexovana zenska(nebo spis pubertacka co se nudi)

verunka1989
20. led 2016

Sprosté slovo tady nevidím.A na nikoho neutocim.Ale některé věci jsou pro NORMALNI lidi prostě neúnosné.Cpat dítě do obnosenych hadru? Jako co to je? Nerozumíme tomu proč...

tulikiss
20. led 2016

@verunka1989 asi by si mela radsi vylest z vyrivky a jit davat pozor na ukrajinky at ti zase poskrabou lodicky za 10 litru.

verunka1989
20. led 2016

@tulikiss pubertacka? Vidíte ten rok? A zakomponována vážně nejsem a na nikoho neutocim,pouze rozumné argumentují 🙂 a čím jsem urazila v příspěvků o uklizeckach z Ukrajiny??? 😮

tulikiss
Odpověď byla odstraněná
nuonuon
20. led 2016

@tulikiss Hlavně se mi ulevilo, že není zakomponovaná 😀 😀 😀 😀 😀

suzanna123
20. led 2016

troll, nekrmte to 😉

lucka024
20. led 2016

@verunka1989 no ja zatim čekam sve prvni a diky přiteli nestradam.Ale pokud by bylo potřeba tak taky nekupuji uplne nove oblečeni vždy se da pořadne vyprat hold nekdo na to nema no a co?Hlavne když se o to male jinak dokažou postarat a nejen materialne ale venuji se mu.A to že tady uražite že nema roztahovat každemu vandrakovi to se držite pořekadla PODLE SEBE SOUDIM TEBE?

karlajasmine
20. led 2016

@verunka1989 Me teda prijde daleko vic ''fuj'' kupovat nove obleceni miminku, ktere z nej za tyden-14dni vyroste a tim podporovat rozsahle niceni zivotniho prostredi (vyhazovani obleceni, ktere bylo 5x nosene..), nez koupit diteti obleceni z bazarku a potom mit penize na to, abych mu koupila napr.nove kolo, hezkou dovolenou atd. Ja bych treba mela dost penez na to, abych kupovala diteti vsechno nove, ale za cenu toho, ze bychom pak nejeli do zahranici na dovolenou, nemeli nasetreno na rekonstrukci bytu atd.. coz je daleko dulezitejsi vec pro to dite do budoucna - aby melo hezke zazitky a melo kde bydlet!!
Jestli ti prijde cela populace CR tak nechutna, ze bys po nikom nechtela ani tricko (vyprany samozrejme), tak je mi te lito :DDD

andelka
20. led 2016

Čím víc mám dětí, tím víc mi připadá nedůležité kupovat jen nové oblečení. Mají takovou spotřebu, že by mi to bylo líto. A kolikrát věci z bazárku nebo od kamarádky, od rodiny, vypadají jako nové. To, že na to mám, neznamená, že to za to musím dát.

mravenecek_pvd
Odpověď byla odstraněná
verunka1989
21. led 2016

@tulikiss no tak mě 26 vážně je,ale to je jedno,Karle 😂Mam skoro 6letou dcerku,takže pozdě a náhodou je to úžasná holčička.Takže jsem řada že jsem se rozmnozila😉 a teď jsem v 1. Měsíci s dalším.

verunka1989
21. led 2016

@lucka024 Tak hodně zdraví 🙂 Nene,nedrzim.Vandraka nemám,mám majitele firrmicky 🙂 Což já jsem taky,nepotřebovala jsem si najít bohatého chlapka,v 16 ti jsem začínala rozjíždět vlastní abych nemusela dělat takový prasarny jako kupovat obnoseny hadry a potraviny v obchodech,které prodávají zboží těsně před nebo po expiraci 😁

verunka1989
21. led 2016

@karlajasmine no tak to je to samé..pokud nemám dost peněz na to,abych dítěti zajistila život s běžnými zážitky,nedělám si ho 😁 když vím že musím šetřit na oblečení a jídle kulí tomu,abych aspoň 3x za rok mohla vypadnout někam do zahraniči,nehodu uvažovat o dítěti,kterému budu muset šetřit na kolo za pitomych 10 000 přece. Na kole by mělo umět jezdit snad každé zdravé dítě a když musím plánovat kdy mu ho koupil,jestli na to budu mít...

karlajasmine
21. led 2016

@verunka1989 tak jaký minimální měsíční plat ti připadá dostačující na to, mít dítě? 😀

verunka1989
21. led 2016

Tak dohromady by se doma mělo sejít měsíčně alespoň 40 000? Po zaplacení všech poplatků myslím.my máme pro zatím 3 clenou rodinu většinou cca 80,ale z toho ještě 30 000 posilame na 3 charity,podporující nemocné děti.Takže čistě nám zůstává cca 50 a na o se dá 🙂

Strana
z9