Jak rozdělit dědictví ze životního pojištění spravedlivě?
Ahoj všem, chtěla bych se tu zeptat jak jste tohle řešily nebo udělaly vy ..
Zemřel mi taťka, měl pojistku a jako obmyšlena osoba jsem byla uvedena jen já .. takže jsme teď dostala vyplaceno 50 tis.
Mám ale i sestru, která o této částce nevi .
Rozdělili byste se nebo ne, když to takto on chtěl .. ?? Já sama vůbec nevím .. díky všem za jejich pohled
Ja by som sa rozdelila,nedokázala by som si to nechat pre seba
Rozdělila bych se..mám k tomu své důvody
@zlatik1 A nemůže mít ještě jednu pojistku na ní?
@klokanka31 nějakou jinou jsme nehledali.. a tohle nás ani nenapadlo.. podíváme se .. díky za tip
Podívala bych se, jestli není uzavřena ještě jiná pojistka na ségru, pokud ne, tak bych se rozdělila.
Pokud není jiná pojistka a pokud měl před smrtí tatínek se sestrou už normální vztah, tak bych se rozdělila.
Já bych se rozdelila. Ale teda jen jestli by ta ségra nebyla hnusná mrcha, zlá na tatínka, to bych se pal nedelila.
Rozdělila bych se.
Ono asi moc nezáleží na tom jestli my bychom se rozdělili. Já se svým bráchou určitě, protože s ním mám hezký vztah, mám ho ráda. Nejvíc záleží na vás, jak to mezi sebou máte, jako to měli mezi sebou s tatínkem a jak to cítíte vy sama. 👍🏼
Ta osoba, která je psána na pojistce, může být jen jedna? Pokud není důvod nezájem o otce nebo něco podobného, tak bych se určitě rozdělila.
@zlatik1
Ja jsem skrt,ja bych si to nechala pro sebe a nedelila se.
Ty jo, zase jednou v menšině - spíš bych se nedělila. Záleží asi, pokud by byla ségra momentálně v nějakém finančním srabu, tak asi ano, ale ani tak ne rovným dílem. Tátova vůle. Pokud spolu v té době nemluvili, mohl to změnit i poté, ale neudělal to.
Ne, nedelila. Jako kdyby šlo o miliony, tak by mi bylo asi blbý nepustit chlup, ale tohle je na dnešní poměry celkem pakatel.
Já bych se nedělila, tatínek jistě věděl při sepsání smlouvy, že má více dětí, a také věděl proč tam píše Vás. Upřímně, co je dneska 50.000,-Kč. Pokud by se jednalo o částku v řádech statisíců nebo miliónů, tak bych asi nějakou částku pustila.
Strašně záleží na vašich vztazích, já konkrétně se svou ségrou, kterou miluju, bych se určitě dělila, ale jaké jsou vaše vztahy a vztah táty se ségrou, to víte jen vy...
A dědické řízení je uzavřeno?Počkala bych až by to bylo komplet uzavřené.Treba ségra taky něco zdědila.A když ne,tak bych se rozdělila.
Já bych možná brala v potaz i to pokud by to bylo obráceně jestli by se s tebou sestra rozdělila. Nikdo tady nezná vaše rodinné vztahy a proc tvůj táta s tvojí sestrou nemluvil.
Hele já mám třeba pojištění, kde mám manžela a své sestry, protože jsem ho uzavírala před příchodem dětí a ještě jsem to nezvládla změnit na děti (musím to udělat). Pokud se vztahy mezi tátou a sestrou změnily a začali spolu zase vycházet, třeba jen nestihl změnit výčet obmyšlených osob. Pokud měli vztah ok, pak bych se rozdělila...
je to strasne malej peniz a nevime jak starou mas segru, mozna tatinek vedel proc to psat jen na tebe. Treba si tu druhou polovinu nech stranou a uvidis casem...
@dyechampion tak mám mladší sestru.. ale už jsem sama v sobě rozhodnutá..
Tuhle částku si nechám .. kdyby to byli statisíce tak bych tedy poměrnou část dala
Takhle to bylo práva táty napsat koho chtěl tak to běží jako poslední přání
Se sestrou válčili od její puberty.. nemluvili spolu
Děkuji všem za názor.. potřebovala jsem se jen ujistit jestli byste se dělili nebo ne
Teda ja bych se rozdelila,neni to az zas tolik penez a moje svedomi by slo do haje.Uz nikdy bych si sama sebe nemohla vazit Asi bych zrusila zrcadla v byte.Spatne bych spala,mela vycitky.Ale to jsem ja a Ty jsi Ty.Jen muj nazor
to je dobře, že jste se o tom spolu pobavily a došly k rozumnému řešení... já bych se teda ségře pokusila vnutit aspoň menší část :D ale to je vaše věc, když vám to vyhovuje jinak.

A víš, proč jsi obmyšlenou osobou jen ty?