icon

Jaké máte auto?

m_tina
7. kvě 2019

podělte se, co máte jako rodinné aut 🙂

vybíráme, co nového pořídit, ptž s druhým dítětem nám to naše začne být docela malé a když koukáme, co jde sehnat, tak sme trochu bezradní :(
chceme určitě nové, ne žádnou ojetinu! a ne, vymluvit si to nenecháme :D
nepotřebujeme ani tak velký kufr, jako prostor na zadních sedadlech, ptž máme protisměrné autosedačky a nechci se jich ještě zbavovat, kvůli bezpečnosti, ale jezdit na předních sedadlech s protisměrkou za zády se v našem autě moc nedá :(

díky za typy!

Strana
z9
puhelin
7. kvě 2019

@berenika39 Pro fyzickou osobu to je silene. Kdyz si spocitam, kolik jim za ty 3 roky nasypu za leasing... Za tu samou sumu by pri jednorazove platbe mohlo byt moje a ne ho pak jen odevzdat.

zuzineckah
7. kvě 2019

@puhelin a co z toho máš, když bude tvoje? Auto vyleze ze salonu a má -30% hodnoty, necháš si ho 3 roky a pak co?? Myslíš, že ho prodáš za polovinu? Budeš ráda, když za třetinu... Nemluvě o tom, že většina lidí si auto nechá 8 - 10 let a pak doufá, aby to vykoupil aspoň bazar.

puhelin
7. kvě 2019

@zuzineckah Proc bych si ho mela nechavat 3 roky? Proc tak kratkou dobu? Mame dve auta, jedno 16 let stare a druhe 11 let stare a obe planujeme mit do konce jejich zivotnosti, protoze jsme s nimi spokojeni a muzeme se na ne spolehnout.

zuzineckah
7. kvě 2019

@puhelin zmínila si kolik jim za ty 3 roky operáku nasypeš... Bez urážky, ale podle mě je auto starší 5 let po životnosti. Naše posíláme do oběhu po 3 letech nejpozději, resp. po 100 tisících km (odpovídá). Jak moc se na staré auto můžeš spolehnout zjistíš až v krizi, ne z pocitu, který máš.

zuzineckah
7. kvě 2019

@puhelin tím se nechci nikoho dotnout a nemyslím to nijak osobně. Jen jsem z fachu, tak vím možná trochu víc než jejich běžný uživatel...🌷

puhelin
7. kvě 2019

@zuzineckah Prave, ze uz mame za sebou i krizi. Jinak by to auto nemohlo tak dlouho jezdit, prece 🙂 Tenhle konzumni zpusob zivota je mi cizi, proto nedokazu pochopit, co popisujes.
Z fachu znamena, ze jsi prodejce? Nebo automechanik?

alcar
7. kvě 2019

@zuzineckah tak ne kazdy ma za tri roky najeto 100tis. Ja jezdim jen ve meste, auto (tehdy kupovane nove) mam 7 let a mam na nem najeto 35tis. km. Tak to se asi operak nevyplati.

Jinak my mame VW Caddy maxi. Potrebovali jsme vzadu tri plnohodnotne sedacky, plus jeste dalsi misto navic (dalsi dve vyndavaci sedadla v kufru), obrovsky kufr a posouvaci dvere jsou mega prakticke. Jsme max spokojeni. 🙂

zuzineckah
7. kvě 2019

@alcar Uznávám, že nemá 🙂 VW je dobrá značka, spolehlivá a s nájezdem, který máte je to optimum.
@puhelin není to konzumní způsob života 🙂 Já přeci pustím do oběhu auto, které bez problémů využijí další 3-4 majitelé. Já ho zajedu, někdo dojede. Kdyby nebylo lidí jako já, nebylo by bazarů a ojetin, ne? 😉 To je stejné jako se second-hand obchody...

odula
7. kvě 2019

Se dvěma dětmi jsme měli mazdu 6 kombi dvoulitr. Byla naprosto skvělá dokonale se řídila,odpich,jak reagovala... mazlik 😍 šla bych do ní okamzite znovu.navuc krásná. Teď máme medvěda galaxy, ale to je pro vás predimenzovany 😉 s dvěma dětma je podle myho " nezaujatyho" nazoru mazda 6 kombik úplně nejlepsi - má myslím i nejširší zadních sedačky ve svý třídě.

odula
7. kvě 2019

😍😍

alcar
7. kvě 2019

@zuzineckah no kdybych rocne najezdila 50tis a vice, tak si myslim, ze by ten operak nebyl vubec spatny. Mozna nekdy do budoucna... 😁

@odula Mazda ma super motory, ale meli jsme Mazdu uz 2x a do treti uz bychom nesli. Jsou to mrchy rezave... Kdo mel z mych znamych taky Mazdu, tak vsechny stejny problem...rez na karoserii. Japonci se s tim neparou.

puhelin
7. kvě 2019

@zuzineckah A je nutne, aby byly bazary a ojetiny? Kdyz se lide k leasnutym autum chovaji jako se vsim, co neni jejich? A pote to ma dalsi clovek koupit jako zajice v pytli?

zuzineckah
7. kvě 2019

@puhelin kdo nechce zajíce v pytli, koupí si nové auto...

zuzineckah
7. kvě 2019

@puhelin chápu, co si mi chtěla říct, ale je to utopie. Ve všem. Podle mě je dobře vybízet lidi k tomu, aby cokoliv "jetého" poslali dál.

puhelin
7. kvě 2019

@zuzineckah Na to mam prave opacny nazor. Odmitam platit najem, leasing, ... Proste platit za neco, co nikdy nebude moje, nebo co zbytecne preplatim. Je to narocnejsi, ale jistejsi.

odula
7. kvě 2019

@alcar jo to je fakt. Manžel to furt zinkoval. Ale jezdí skvěle!! ;)

zuzineckah
7. kvě 2019

@puhelin nikdo ti názor nebere, samozřejmě 😉 Já zas odmítám platit za něco, co mi rezne v garáži a ztrácí na hodnotě i když mě to občas někam odveze 🙂

miba10
8. kvě 2019

@hanve můžu se zeptat jaká je spotřeba a háky je obsah motoru? My ted budeme také menit auto, kuli dětem a ha přemýšlela, že by Touran stačil 🤔

miba10
8. kvě 2019

@zuzineckah já jsem také, jak píšeš, z fachu a upřímně, tvůj názor nesdílím. Myslím, že platit za něco, co nikdy nebude tvoje je vážně blbost. Navíc s tím maskovanim škrábanecku vím své 😂, ale budiž každá značka toleruje něco jiného. U jedné nejmenované se při vrácení auta platí i za poskrabane čelní sklo, což mi přijde třeba dost na hlavu hlavně přes zimu kdy se tomu dá vyhnout jen těžko. Ale to jen pro příklad.
Samozřejmě pokud ti tento způsob vyhovuje tak fajn a budiž vám to přano. Mě to přijde stejny princip jako když bych měla platit být v pronájmu místo abych si koupila vlastní. Raději dávat peníze do vlastního než do cizího, byť mám každý 2-3roky nové.

elinka90
8. kvě 2019

@m_tina my mame skoda Octavii, koupenou pres skoda plus. Po jednom majiteli. Motory Skoda a VW maji neskutecnou vydrz pokud se o ne clovek dobre stara. My bychom jinou znacku nechteli.

beata.n
8. kvě 2019

mame Ford S Max a novejsi Opel Astra. Do obou se krasne vejdemw. Hlavne S Max je krasne prostorny.

kkk612
8. kvě 2019

@alcar my si caddy v maxi verzi chceme kupovat tak za 2-3 roky taky, pokud nám naše malá fabka nezhatí plány a bez větších oprav ještě ty dva roky vydrží 😂 Prosím jak je velký kufr, když jsou vzadu daná sedadla. Potřebujeme velký kufr, takže případně zadni sedadla by se vytáhla, ale občas se i to 7. a 8. hodí, když jedeme na výlet s rodiči, ale to zas potřebujeme i ten kufr zaskladat věcmi. 🙂

terka555
8. kvě 2019

@m_tina my mame kiu carens a je to krasne prostorny auto🙂

westie
8. kvě 2019

@m_tina Zalezi, jaky mate rozpocet. Ale ja treba souhlasim s novym autem a kdyz ho chce mit clovek na dlouho a nechce ho za par let menit, takje super, ze si ho nakonfigurujes podle sebe a neplatis za blbosti, ktere ani nevyuzijes, nebo si tam pridas neco, co je pro tebe nutnost nebo prani to mit.
Mam zkusenost se Skoda Kodiaq jako rodinne auto a nedam na nej dopustit - vsude spousta mista, pohodlne, super kufr, super vybava. Jezdi se s nim paradne a je za dobre penize.

ppavlusa
8. kvě 2019

Mi máme s mužským každý svoje. Chlap ma Fabií a ja mam Opel Agil rok 2011. Sice je to takova kabelka do města, ale mě to stačí. Děti máme 6 a 2 roky, kočár uz nepotřebujeme.

lenysek1988
8. kvě 2019

Máme VW Caddy s 5 sedadly. Ten má teda velký kufr. Kdyby jsme měli 7 sedadel,tak zas není kufr. Jednalo se nám hlavně o místo pro tři sedačky. Jinak brácha má Daciu Logan a kufr slušný, i u Octavii taky slušné. Do obou se vleze složený kočár pro dvojčata,ale už asi nic víc. Já mám kočár nesložený a dám tam ještě kolo na stojáka 20palcový.

m_tina
autor
8. kvě 2019

@kvmatonka na logana už sme koukali, manžel tam teda není úplně spokojený s konfigurací, ale asi mu nic jiného nezbyde, než než někde dělat kompromisy
@puhelin galaxy je fakt už velké auto, tam už nám mírně nestačí rozpočet, ale vzhledem k nabídce na trhu ho postupně navyšujeme, tak uvidíme, každopádně děkuji za zkušenost!
@bammbino trochu už přes náš cenový strop, ale trh nás nutí ho navýšit, takže koukneme, děkuji za zkušenost! ojeté nechceme, určitě, právě ze stejných důvodů, jak píšeš, prostě nové má nějaké záruky a jistoty, u 3letého i 5letého auta je potřeba plno věcí vyměnovat a prostě nemá cenu si kupovat auto o 100tis levněji, když to do něj během 2 let na sypu na servisu
@hanve sharan je lod 🙂 má ho kamarádka, ale na mě už je to fakt zbytečně velké 🙂 touran už je na tom líp, jen už je to taky o navýšení rozpočtu, no...
@terry1512 na dacie koukáme hodně, tam výběr je, jen manžel má problém s nějakými parametry motoru, výbava atd a já osobně nedávám to nastavování sedadla řidiče :D
@edie13 mě se tyhle fordy líbí, ale už je neprodávnají :(
@lv co se týče nové a ojeté máme rozhodnuto 🙂 a astra je malá :(
@herberta espace je obří auto, možná až moc, má ho kamarádka a je s ním spokojená, ale na nás je už cenově opravdu mimo :(
@paaajuska děkuji za zkušenost 🙂 už to je trochu vyšší rozpočet a moc se nekloníme zrovna k této značce, v téhle ceně máme jiné favority
@sudylichozrout to věřím, pro nás je to přecejen zbytečně obrovské auto 🙂
@marketa11112 ufff, tak to už je pro mě úplně jinej level, to je už autobus a to mi pro 2 děti přijde zbytečné, ale věřím, že prostor nemá chybu 🙂
@puhelin souhlasím...viz třeba ta zminovaná škodovka na operák se za 3 roky operáku prakticky zaplatí celá a nic mi nezbyde...jako nenašla sem operák, co by pro nás byl finančně výhpdný
@zuzineckah promin, ale tahle věta, že jen auto vyjede ze salonu, už má o 30% nižší hodnotu mě vždycky rozesměje :D :D mě zase přijde nesmysl platit 3 roky auto, zaplatit prakticky celou jeho cenu a pak nemít nic...
@alcar nájezd je určitě podstatná věc, my dáme tak 20, spíš 25tis za rok, takže pro nás to je jidne...caddy se musím ještě kouknout, to sem asi nezaznamenala 🙂
@odula mazda je auto, co se mi líbí, ale z okolí s ním není moc dobrá zkušenost a cenově to ani není nejlevnější, takže tuhle značku vůbec nebereme v úvahu, ale děkuji 🙂
@miba10 s tím operákem a vlastním autem to vidím naprosto stejně 🙂 sem ráda, že nejsem jediná 🙂
@elinka90 no my právě rozhodně nechceme škodovku :D :D právě, že motory mají hodně poruchové, jsou předražené a nic moc...ale vím, že škodovky jsou v čr něco jako národní poklad a když tohle někde řeknu, málem mě jdou ukamenovat :D
@terka555 na ni sme jeli kouknout, bohužel už je nevyrábí :(
@westie souhlas, co se týče výběru nového auta 🙂 škodovka je u nás zakázané slovo :D
@ppavlusa no fabie a agil jsou pidi auta, máme větší a do něj se rozhodně momentálně nenaskládáme 🙂
@lenysek1988 caddy už je opravdu velké, logan je varianta, octavku určitě ne...u nás je problém, že nepotřebujeme kufr, ale prostor vzadu 🙂

moc vám všem děkuji...v operáku a nebo ojetině opravdu nevidíme smysl, vymluvit si to nenecháme, je pro nás varianta jedině nové auto 🙂

mám problém se škodovkou a třeba i hyundaiem, ale to je prostě něco, co asi každý zná, že prostě konkrétní auta fakt nechce 🙂

měli sme pár favoritů, ale třída a typy aut, které nám vyhovují už se vlastně neprodávají, dokonce nám to potvrdilo i několik prodejců v salonech, že aktuálně nemají co nabídnout, prostě díra na trhu :(

nyní mám citroen C4 a jsme s ním mega moc spokojení, velikost kufru nám prakticky vyhovuje, opravdu větší kufr nepotřebujeme a kdyby, jde to řešit třeba rakví na střechu 🙂 u nás je problém v tom, že máme málo místa na zadních sedadlech, že pokud tam dáme protisměrky, už se špatně jezdí vepředu...s jedním dítětem to bylo v pohodě ptž prostě byla za spolujezdcem, ale ted nás čeká ještě větší sedačka a už musíme využít i místo za řidičem a prostě se nevlezeme :( bohužel nejsme schopní najít auto, co by mělo na zadních sedadlech více místa, ptž když koukneme na větší, je větší o kufr, ne o zadní prostor, takže nic...varianta jsou tak pro nás auta v ceně někde nad 700tis a to už je fakt velká investice a tak sem doufala, že třeba najdu nějaký zázrak na trhu, který sme stále nezaznamenali...vypadá to, že opravdu není a musíme ještě nějakou chvíli šetřit a pak vybrat to nej s těch dražších aut 🙂

sweet81
8. kvě 2019

To fakt záleží jaký máte rozpočet. Manžel má BMW X5 tam se vejde vše na pohodu. Já mám nissan qashqai a jsem max spokojená, další auto budu chtít zas qashqai.

alcar
8. kvě 2019

@kkk612 no pokud das do kufru ta dve dalsi sedadla (je to vlastne takova lavice), tak kufr uz moc velky neni...srovnatelny s malymi auty. My v lete jedeme na dovcu v 6, takze pridavne sedadlo bude a kufr tim padem maly, takze budeme davat na strechu jeste rakev, tak snad se naskladame. 😁🙈

alcar
8. kvě 2019

@m_tina Skodovky se zhorsily motorove. My ted z legrace rikame, ze do nich davaji motory z vysavacu. 😁 A navic mi prijde, ze jsou celkem male. Nasim pozadavkum na misto teda absolutne nevyhovovaly. Pokud mas pocit, ze Caddy je na vas zbytecne velke, tak mrknete jste na VW Touran nebo Ford S-max, Tyhle budou pro vas podle me idealni. 😉

Strana
z9