icon

Jaké máte auto?

m_tina
7. kvě 2019

podělte se, co máte jako rodinné aut 🙂

vybíráme, co nového pořídit, ptž s druhým dítětem nám to naše začne být docela malé a když koukáme, co jde sehnat, tak sme trochu bezradní :(
chceme určitě nové, ne žádnou ojetinu! a ne, vymluvit si to nenecháme :D
nepotřebujeme ani tak velký kufr, jako prostor na zadních sedadlech, ptž máme protisměrné autosedačky a nechci se jich ještě zbavovat, kvůli bezpečnosti, ale jezdit na předních sedadlech s protisměrkou za zády se v našem autě moc nedá :(

díky za typy!

Strana
z9
m_tina
autor
8. kvě 2019

@sweet81 to už je mimo rozpočet
@alcar jééé, že by někdo, kdo není vyznavač škodovky? :D manžel je na ně úplně alergický :D jj, touran je varianta, my měli vybraný picasso, ale to už se přestává vyrábět :( ted sme ještě koukali na kia sportage a ta teda taky asi dobrý, ale už sme cenou prostě jinde, než sme se chtěli udržet, no...manžel už se s tím smiřuje a pomalu koukáme po těch dražších, ale tím pádem musíme s koupí ještě počkat, tak snad nám je taky nepřestanou vyrábět :D

dominika963852
8. kvě 2019

@m_tina My jsme si pořídili Hyundai i 40 combi, láska na první pohled. Oproti škodovce (octa.) větší kufr a výbava lepší.
Z rodiny si pořídili KIA sportage a teď si budou pořizovat jiný, protože SUV je pro rodinu o dvou dětech hodně malý. Nenarvou do kufru ani celý kočárek.

malinkaelinka
8. kvě 2019

My jsme milovníci ojetin 🙂 Máme VW New Beetle (r.2000), Suzuki grand Vitara cabrio (tuším r.1999) a BMW E36 coupe cabrio (r.1996). Brouček je můj a je to fantastický auto - svižný, všude se vejde, super rejd, perfektní výkon, bezúdržbový - na denní dojíždění i dlouhou jízdu. Vitara je manželova - na ježdění do práce, do lesa pro dřevo, utáhne káru naloženou čímkoliv.Trochu vyšší spotřeba, ale máme předěláno na LPG, takže jezdí za hubičku. Bavoráček byl mazlík, náhrada za motorku, ale letos půjde z domu, sice s těžkým srdcem, ale živit tři auta nejde. Super je, že tyhle starší kousky mají tak jednoduchou elektroniku, že si manžel plno věcí opraví sám (pokud se tedy něco vysype), ale musím zaklepat, nikdy se nám nestalo, že by nás auto někde nechalo. Já bych nové auto nechtěla, protože se mi ta nová prostě nelíbí :D A kdyby bylo jenom na mě, bez ohledu na spotřebu, jezdíme starým Mustangem nebo Cadillacem :D Teď čekáme, až nám přijde kočárek, jestli se do brouka našťouchá. Jestli ne, tak fakt nevím, já se ho vzdát nechci, tak kočárek asi prostě bude jen na doma :D :D Ale praktický rodinný kombík já prostě odmítám.

babbota
8. kvě 2019

Máme 3 děti a pořídili jsme Ford S-Max. Nemůžeme si na něj stěžovat, co do prostoru i výkonu...

m_tina
autor
8. kvě 2019

@dominika963852 no mě na hyundai vadí momentálně naprosto zmršená sít servisů atd, takže se nám do něj jít moc nechce :( a fakt sportage malá, jo? ty jo, já do toho sedla a měla sem pocit, že sedím v limuzíně! :D a když sem viděla kufr, tak sem si říkala, že to snad nebudu kočár ani skládat :D my máme ted kufr docela malý a stačí nám, takže fakt řešíme jen prostor vzadu a to zrovna tady mi přijde dostatečný, právě ani nechceme obecně kombika 🙂 ono obecně jsou SUV docela malý, ač nevypadají, třeba sme byli kouknout na captur a to je fakt pidi, ale ta sportage mě velikostí mile překvapila a abych řekla pravdu, já se do toho auta docela zamilovala :D
@malinkaelinka no my ojetinu opravdu ne-e :D ale chápu, že někdo to má jinak 🙂
@babbota věřím, mě se S-max líbí, jen cenou je mimo, no :(

dominika963852
8. kvě 2019

@m_tina Tak my jsme naštěstí zatím spokojený 😀 . Já zase nemusím předraženou škodovku, každý si najde svoje, to je fakt 😉 .
Taky mě překvapilo, že ta Sportage je pro rodinu malá,ale oni na ní dost nadávají, zrovna o víkendu říkali, že si jdou obhlídnout škoda Kodiaq a nějaký nový Seat Tarraco (ten koštuje skoro 1mil kč za nový !! uff..ale je parádní) .

terka555
8. kvě 2019

@m_tina ja teda koukala a primo kia ji ma teda a cena je myslim od 460000kc🙂

larascont
8. kvě 2019
Uživatel larascont je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od larascont.

my jsme pořídili starší jelikož jsme se nechtěli MOC zadlužit takže máme Octavii Scout jelikož plánujeme pořídit rodinu. Kdybychom měli jiné finanční možnosti a kupovali bychom nové asi bych šla do vícemístného jako je Sharan a ještě na jedno ale teď mi vypadl název

78marcela
8. kvě 2019

@m_tina tak zrovna Kia sportage je krásný auto, prostorný, dobře se do něj leze a cena kolem půl mega v závislosti na výbavě, což se asi do limitu vejdete i s vyšším stupněm výbavy.

horseska19
8. kvě 2019

Máme Ford S-max. Je prostorný, má velký kufr, za mě veliké plus že je vyšší, takže se pohodlně nasedá, vyseda i obstaráváji děti. Nízká spotřeba

m_tina
autor
8. kvě 2019

@dominika963852 na škodovku mám stejný názor :D tak ono každý má jiné požadavky, ale teda Kodiaq bych řekla, že je menší, než sportage :D
@terka555 no co nám říkal minulý týden prodejce, už prostě není, už ji ani nemají v salonu, že se přestala dělat, takže typuju nějaké doprodeje skladovek, ale do výroby už ji nedají...zrovna ten prodejce byl takovej "naštvanej" že tohle bylo fakt rodinné auto a že nechápe, proč ho stahují...ale to je bohužel opravdu model snad všech automobilek, viz to picasso
@larascont no my škodovku určitě ne, to jsou strašně předražená, poruchová a ne moc vybavená auta...sharan td je na nás zase už zbytečně velké 🙂
@78marcela jj, je, manžel se tam dostane na nějakých 650, tuším, ale je to prostě víc, než sme měli původně v plánu
@horseska19 jj, s max je super, jen mimo cenou, pro nás :(

puhelin
8. kvě 2019

@kkk612 Z toho duvodu mame Ford Galalaxy. I kdyz dozadu dame 7. a 8. auto, stale ma plnohodnotny kufr. Takovych auto bohuzel moc neni a manzel mel tenhle parametr dost vysoko pri vyberu auta.

puhelin
8. kvě 2019

@dominika963852 Skoda Kodiaq a Seat Tarraco jsou obdobna auta. Nektere Seaty se v Kvasinach vyrabi na stejne lince, jako skodovky.

odula
8. kvě 2019

@m_tina jop - chapu. My meli drzaka, ale to reznuti byl problem. Skodovku chapu, takz bych do ni nesla. operak je myslim blbost, zvlast kdyz budete vozit deti. Takz jsme o nem uvazovali, ale ty podminky na "slitage" jsou dost nerealný na auto s detma. Jak tady někdo psal - ford S-max by mohla bejt dobra volba. Je prostorný, oproti galaxy ale zivejsi, elegantnejsi. Jop - zkuste si rozmyslet tu Dacii logan. Ma na NCAP jenom tri hvezdy. U rodinnyho auta bych ja osobne potrebovala tech hvezd pet.
https://www.euroncap.com/en/results/dacia/logan...
https://www.euroncap.com/en/results/ford/s-max/...

odula
8. kvě 2019

@m_tina jo - jeste jedna vec. my jsme to nakonec vyresili tak, ze jsme chodili po autosalonech se sedackama a proste jsme to zkouseli :D potrebovali jsme tedy dostat dozadu tři. ale teprve kdy si do toho auta člověk sedne, projede, zkusí nandat a vyndat sedacky a děti, tak zjistí jestli mu vyhovuje. My takhle měli vytipovanou toyotu, hondu, Kiu... nakonec jsme skoncili s vyberem mezi VW Sharan, Touran, Fordem S-max a galaxy. Fakt je myslim nejlepsi si ty auta osahat. 🙂

rebe
8. kvě 2019

Ford, mondeo nebo smax. Dřív jsme měli mondeo a besafe izi combi. Je fakt obrovská, do spousty aut se prá nevejde. V mondeu, když jsem ji měla zapřenou o přední sedadlo, tak jsem skoro nedosáhla do kastlíku. Teď máme s-max, protože se na zadní sedadlo vejdou tři sedačky vedle sebe. Kupovali jsme ho čtyři měsíce staré, mělo najeto necelých 5000, na ceně to byl neskutečný skok.

lv
8. kvě 2019

@m_tina astra kombi malá nejni 🙂 to víš, branim ji., máme ji půl roku

m_tina
autor
8. kvě 2019

@odula já mám u té dacie problém s nastavením sedadla řidiče, to je fakt za trest :/ no taky se chystáme, že odevzdáme malýho babičce a vyrazíme testovat, naštěstí sme z brna a tady toho na zkoušení je poměrně dost, tak uvidíme 🙂
@rebe no mondeo je pecka, ale to už je fakt jiná cenová, no :(
@lv já věřím, ale v našem nejdůležitějším parametru a to v prostoru na zadních sedadlech je prakticky k nerozeznání od našeho auta 🙂

nikolaamiminko
8. kvě 2019

My mame VW Passat Combi, jsme s nim moc spokojeni a mam pocit ze je to bezpecne auto. Kupovali jsme tedy lehce ojete, melo asi 60tis najeto, ale cena byla o poznani nizssi nez u noveho.

calvac
8. kvě 2019

@m_tina Mitsubishi ASX a dve deti. S autem spokojenost.

ppavlusa
8. kvě 2019

@m_t to pravé říkám Agila je kabelka. Do Fabky se ale naskládáme, i se psama a barvu tam kočár a Mega nákup 😄

m_tina
autor
8. kvě 2019

@nikolaamiminko passat je pro nas mimo cenove 🙂
@calvac kouknu!
@ppavlusa no my ted mame kufr srovnatelny s fabii combi a taky nam to v pohode staci a bude i se 2 detma, ale proste ten prostor na zadnich sedadlech je tragedie :(

zavodnice
8. kvě 2019

S jedním dítětem vydrzim ještě s oktavkou, pak budeme muset přejít na větší i hlavně kvůli zvěři. Vybráno máme ford tourneo custom, ten delší. Podmínka byla samostatná sedadla, ne trojlavice, aby se jakékoli dalo vyndat. Tím se výběr velice zmenšil.

marketa11112
8. kvě 2019

take mame ,,jen,, dve deti. treti , uvidime. kazdopadne kojeni v aute, kocar v kufru bez skladani, nakupy, cesta na vylet i s brachou a jeho synem.. pohoda. ten prostor miluji a uz bych nechtela jinak. mame jeste kombika renaulta megana, tim jezdi manzel do prace. velkym jezdim ja. vyhled z auta paradni,couvam v pohode i pres zrcatka, ale ma na zadku i kameru. obcas se nekam nevejdu pri parkovani na delku 🙂. mame nejdelsi verzi s velkym kufrem. dnes uz vim, ze pokud to pujde, vzdy takovou rodinnou dodavku budeme mit. ono i pro manzela pri vysce 2 metry, je to pohodlne. bala jsem se, jak to budu ridit. a prekvapive pohoda. znamej nam rikal, jakmile zkusite dodavku, nebudete chtit jinak. a mel pravdu. manzel dokonce obcas nadava, ze by bral jeste vetsi 🙂). kazdopadne takove nove auto prijde mega, coz je garda. my brali od rodiny z nemecka , temer jako nove, v plne vybave (i s televizi, dvd, kamerou, navigaci, tmavymi okny apod. ) 5 let stare za 300000. za tu cenu se tady nenajdou. kdyby to slo, take bych radeji nove.

hansed
8. kvě 2019

My mame skodu scout. V plné výbavě. Dovoz z Německa. Naprosto luxusní a spolehlivé auto. Opravy a servis za hubičku. Další bych chtela Kodiaka. Každý je vyznavačem nějaké znacky, ma spatnou zkušenost atd. Kia je levna, ale opravy a servis drahe...
Hodne zvazujeme operativní leasing, kdy se nemusime starat o nic, jen tankovat a jezdit...
Když jsme vybírali auto, psali jsme si i kolik treba stoji vymena brzd....

alcar
8. kvě 2019

Jeste jedna poznamka, jak jsem si tady vsimla... kdyz jsou deti dve, prijde hodne lidem plno aut velkych. Ale jak prijde treti dite (nebo dvojcata), tak fakt zjistis, ze to, co jsi povazovala za wow velke faro, je jak “fabka”. 😁

m_tina
autor
8. kvě 2019

@marketa11112 jasný, já si takový auto fakt nedokážu představit 😃 já už když sedla do berlinga, tak sem řekla, že tohle ne 😃
@hansed určitě, my máme škodovky jako to poslední, co bysme koupili 😃 a už vůbec ne jako ojetou a navíc z dovozu, ale každý to vidí jinak 🙂
operák je nesmysl, ten se nám prostě nevyplatí, resp nenašli sme nic, co by se nám vyplatilo
@alcar to rozhodně! jako dostat 3 sedačky do auta je brutus! a tam je teda jako fakt nulovej výběr! ale my teda 3 rozhodně nemplánujem, jako faaaakt ne! ale je to prostě tak, že každý má ty požadavky jinde...jak říkám, my máme kufr jako fabia kombi, jako nic moc a teda někdy nám to malé je, ale vím, že i se 2 dětma se tam naskládáme, prostě to chce pak víc přemýšlet nad věcma atd, zároven prostě když by bylo potřeba, varianta je rakev na střechu a hotovo...my řešíme auto, ptž to naše máme skoro 6 let, naježděno, takže už je za polovinou svojí životnosti a už prostě to chce do toho začít sypat peníze a tím, že bych ráda udržela syna v protisměru, což prostě v našem autě nejde, tak koukáme po novém...takže u nás je fakt priorita ten zadní prostor, ptž ten pokud nenajdeme lepší, je dost na zváženou, jestli nové auto pořizovat, nebo sypat do stávajícího...

hansed
8. kvě 2019

@m_tina na vašem místě bych asi sedla, sepsala si požadavky, vypsala si znacky aut, ktere preferujete a pak proste hledat. Ze své zkušenosti radim si objet autosalony, ptat se a divat se. Nazivo jsou ta auta úplně jiná, ja takhle byla zklamana z Berlinga
My tím, ze jsme si nechali dve auta pritahnout, mame auta v plné výbavě za cenu, za kterou tady koupime v základní výbavě.... Slyšela jsem i nazor, ze auta z Německa maji stočený tachometr atd., ale pravda to neni.

m_tina
autor
8. kvě 2019

@hansed jj, seznam máme apomalu procházíme...a přesně, berlingo nás zklamalo :(

soda365
8. kvě 2019

pořizovali jsme si teď auto z bazaru, protože budeme mít už každou chvilku 3 děti, nechali jsme ho ještě zkontrolovat technikem zvlášť a je v super stavu - ťuk, ťuk 🙂 máme nově seat alhambra, dřívě jsme starší typ škoda octavia a vzadu byli jen dvě sedačky takže pro 3 prcky se sedačkou (3,5r, 1,5r. a teď od května + novorozenec ve vajíčku) to bylo už malé

Strana
z9