icon

Je můj příspěvek na domácnost dostatečný?

27. říj 2023

Žiju s přítelem a dětmi v jeho domě a zajímalo by mě jak to máte doma vy co se společných výdajů týká.
U nás je to takto: já+ 1 dítě školou povinné, přítel + 1 dítě školou povinné.
Žijeme u něj. Platí hypotéku na dům + elektřinu. ( voda ze studny), internet.
Já mu platím 7000 Kč na bydlení a 9000kč na jídlo+ hradím prášek na praní a hygienu celkově.
Dovolenou platíme na půl. Výlety se střídáme.
On plat přes 40.000 Kč já cca 25.000 Kč .
Myslíte že mu dávám málo?
Jinak moje dítko jezdí na víkendy k tátovi a jeho k mamce.

Strana
z7
fandysek_1
27. říj 2023

Ještě jednou si to po sobě přečti a odpovíš si sama. Ok 7 tisíc za bydlení, ale jídlo 9 tisíc + drogerie? I když bys šla do nájmu budeš na tom lépe. Další možnost je změna zaměstnání a postavit se dřív na vlastní nohy. Teď je to pro tebe dost drahý podnájem tak jako tak.

tinaprofi
27. říj 2023

To je mazec... Plat mu jen energie, nepatri ti tam ani klika od dveri. Vzpamatuj se, setri si prachy bokem, tohle je sileny

autor
27. říj 2023

@fandysek_1 Změna zaměstnání nepřichází v úvahu kvůli zdravotnímu stavu.

autor
27. říj 2023

@miryp Facebook nechci tak proč bych ho dělala? Nikdy sem Zadarmo nic nechtěla a doprošovat se také nebudu.

michaela666
27. říj 2023

Tak co po nás chceš??? Rady nebo názor na věc asi ne 🤔

michaela666
27. říj 2023

Máme udělat "Tytyty, vychcánku nech té chudině aspoň nějaký peníze, které si vydělá?" Dal mu plať kolik si řekne, dělej neplacenou služku a kuchařku pro něj i jeho dítě. 🤷
Vždyť je to láska jak trám.

autor
27. říj 2023

@michaela666 Ty si odpovídáš sama sobě? Psala sem že chci názor nikoliv radu jak je vše jednoduché udělat, odejít. Kauci ti každý dá na splátky, nábytek na Facebooku atd. Kdyby byl život tak jednoduchý tak by spousta žen nekončila na ulici.
Pěkný zbytek dne

miryp
27. říj 2023

Tak to jsi měla rovnou napsat, že si chceš jen postěžovat ;) A vlastně je současný stav zcela v pořádku, protože ti plně zrcadlí tvé nastavení, že od nikoho nic nechceš zadarmo, tedy ani "lásku" svého partnera...

me_druhe_ja
27. říj 2023

Ok, takže diskuzi jsi založila s dotazem: myslíte, že mu dávám málo?
Všechny ti tady odpověděli: ne, dáváš mu až moc.
Už jsi klidná? Situace ti viditelne vyhovuje, takže víc asi nemá smysl. Každý svého štěstí strůjce.

budouci_maminka
27. říj 2023

Anonyme, na ulici nekonci nikdo, kdo tam dobrovolne skoncit nechce. Nabytku na facebooku za odvoz nebo par stovek je hromada, stejne jako obleceni pro deti. Matku samozivitelku co bere pridavky si do najemniho bytu kazdy rad nastehuje protoze je jistota ze bude platit, bez potvrzeni o uhrade najmu by nedostala dalsi prispevky, takze je to jistotka..
Chlapovi platis prilis mnoho.

autor
27. říj 2023

@budouci_maminka Tak to si mě pobavila. Žila sem 15 let v podnájmu a věř že první co se ptal majitel je jestli máš na nájem a nejsi na dávkách a hlavně proč bych chodila pro dávky?

kamino
27. říj 2023

@budouci_maminka Já sama byt pronajímám a nechci se někoho dotknout, ale když hledám nájemníka, tak bohužel matky které bez příspěvku na bydlení na nájem nemají jsou na spodních příčkách, jelikož se může stát cokoli, nějaký měsíc to nevyjde, přešvihnou o pár korun příjem, nebo se něco pokaká a pak se těžko dluhy splácí.. je to kruté, ale musím myslet i jako podnikatel.. Takže neviděla bych toto tak růžově.

aiky33
27. říj 2023

Já ti to řeknu takhle,dáváš hodně a on je vychcaný jak mraky. Jeden můj ex si mě nastěhoval k sobě primárně proto aby si finančně ulevil. Což jsem nevěděla. Platil si hypotéku a po mě chtěl pulku na hypo i služby. Na jídlo jsem já dávala asi 6500,ale já syna a on syna. Jenže co myslíš,on do obchodu už nechodil vůbec,takže já brala z našetřených ptz jsem se bála že bude mít kecy. Nakoupila jsem třeba 10 jogurtů pro malé děti,jako kostiky apod,stím že byly v akci a budou na 10 dní pro něho syna,ptz jeho to nejedl. Za 3 dny tam nebylo nic,snědli všechno oni. Jahody, sladkostí,nutelu apod jsem musela koupit pro každého kluka zvlast,jinak to mému synovi ten jeho všechno snědl. Kupovat jsem to musela já ,ptz on mi řekl že on by mu to nekoupil,že to nepotřebuje. Pak se semnou ze dne na den rozešel a já neměla kam jít,svůj pronájem jsem pustila. Řekl že můžu být u nej než si něco najdu,ale za 7000 plus služby. Na to jsem mu řekla že to můžu jít rovnou do nájmu a šla jsem raději k mamce. Takže já za tu dobu vztahu dala všechny moje bokem nastrene prachy do nich a nakonec jsem skončila zase v nájmu. Nejhorší bylo že na úkor jich jsem obírala svého syna. Což už nikdy neudělám.

te_reza
27. říj 2023

Nečetla jsem všechno, jen úvod.
Tohle je vztah? Jakože rovnocenný vztah? Každý máte svoje dítě z předchozího vztahu? To by se ti vyplatilo být sama někde v pronájmu.

aiky33
27. říj 2023

@budouci_maminka no podle mě to vidíš taky růžově. Nevím jestli jsi samoživitelka nebo ne,ale je to opak. U nás mají problém i s dětmi, zvířaty a v 70% chtějí pracující lidí kteří nejsou na dávkách.

swan42
27. říj 2023

Tak nechod pro davky, nech prispevek na bydleni treba tem, co ho cerpaji neopravnene (a ze jich je), plat chapovi hypoteku dal, hezky mu to tam kazdej vecer uklid, at se mu pekne pracuje a nemysli na to, ze byste se nekdy mohli rozejit a zbyde ti (a tvymu diteti) akorat hola rit, nam je to prece jedno 🤷‍♀️

autor
27. říj 2023

@te_reza Ano každý máme dítě z předchozího vztahu.

autor
27. říj 2023

@swan42 A myslíš že levnější nájem jak za 7000 Kč seženeš v dnešní době? Proč pořád řešíte hypotéku? Ano nemyslím si že chce málo co se týká jídla a to hlavně v kontextu s tím jaké má jeho dítko stravovací návyky, ale jinak já nikde nepsala že nám nic nedá, nekoupí atd.

j.a.n.i
27. říj 2023

@swan42 No, tak přesně takhle vypadá naše společnost pokřivená dávkami... místo toho, aby si vyjasnili, jak to bude s jídlem a domácími pracemi, tak se tu najde dost rad o tom, že má jít bydlet sama, že ji to my ostatní zaplatíme.

kacka1994
27. říj 2023

Já moc nechápu, proč mu teda dáváš na jídlo... nájem - no ok, ale já bych teda řekla, že budu měsíc pro sebe a svoje dítě nakupovat sama a pak se uvidí, kolik reálně projíte 🙂 I kdybych to měla tahat pěšky a busem, kdybych neměla auto 🙂
Mě to teda přijde hrozně nevyrovnané... kdybych s někým takhle žila a měla to takhle určené, pak bych to brala jako spolubydlení kde si každý obstará svoje jídlo, vypere, uklidí po sobě.... ne jako partnerský vztah.

aiky33
27. říj 2023

@kacka1994 moje kamarádka tak žije asi 17 let. Nájem a jídlo napůl. A on ji fakt řekne třeba ať ji pošle přesně 1538 Kč za jídlo. Ale zase platí veškeré výlety ,hospody,welness... Ale i dovolenou si platí každý sám. Já to taky moc nechápu no,to už může být sama... Ale ona to bere asi stejně,že za nájem ji de by sama platila mnohem víc... Ale ona nema děti a on již dospělé. Ona 47 a on 53

autor
27. říj 2023

@kacka1994 Já ale nikde nepsala že on něco nezaplatí, nevezme nás do kina,divadla atd.

suzanna123
27. říj 2023

s ex jsme na tom byli finančně plus mínus stejně. Domluva byla, že on platí nájem a věci kolem, já nákupy. Když jsem měla větší výdaje, tak jsem mu to řekla a požádala ho, ať se spolupodílí.
Se současným partnerem - přistěhovala jsem se se svými dětmi do jeho domu. On platil vše kolem domu, dovolené a když jsme byli někde společně (restaurace, atrakce atd.), dětem platil družinu. Já platila nákupy, pokud jsme nešli spolu (což jsem si teda hlídala, abychom nešli, protože mě na nákupech vytáčí 😀). Po svatbě mi dal na placení nákupů svoji kreditku. Když jsem si na začátku roku postěžovala, kolik jsem nechala v krámě za potřeby do školy, tak nechápal, proč jsem to platila ze svého. Podotýkám, že ex se o děti stará a posíá mi alimenty.
Samozřejmě to je extrém a sama bych taková očekávání neměla. Na druhou stranu, nějaká očekávávní bys mít měla a to, jak fungujete, v pořádku není. Ten chlap myslí akorát na sebe. A jasně, že není lehké se sebrat a jít - taky by mě nenapadlo očekávat, že mi bude vycházet vstříc nový pronajímatel, ale určitě bys neměla zůstávat jen proto, že si nemůžeš dovolit odejít. Já bych to zkusila změnit a pokud bych zjistila, že s ním fakt nehnu, tak bych začala vymýšlet a připravovat, jak z toho ven. A začala šetřit co to jde, abych třeba za půl roku si už mohla dovolit odejít. Např. pokud mu platíš na jídlo, tak už bych nekoupila ani rohlík.

ilone
27. říj 2023

Proč mu dáváš na bydlení a ještě na jídlo? Respektive tolik na jídlo, když ty ani dítě v tydnu doma neobedvate a dítě navíc o víkendy není doma?

autor
27. říj 2023

@ilone Bydlet zadarmo nechci a jíst také ne. V nájmu bysem utratila stejně. Ptala sem se pouze na názor zda to není málo. Nic víc;)

verusak87
27. říj 2023

Jasně, že mu dáváš málo! Dej mu i těch 1500, co ti zbývá a běž trollit jinam.

suzanna123
27. říj 2023

V nájmu by ses starala pouze o sebe a svoje dítě.
Tady není problém v tom, že ty mu něco dáváš, tady je problém v tom, že je to neúměrné. Vy nejste spolubydlící ani není tvůj domácí - jste partneři. A partneři se vzájemně podporují. Ten tvůj tě nepodporuje, ten si akorát hrabe na svém písečku. Vezmi si, kolik peněz zbyde tobě a kolik jemu (vezmi v potaz, že ty peníze, které platí on, mu svým způsobem pořád zůstávají). Fakt ti to přijde v pořádku?

budouci_maminka
27. říj 2023

@kamino no vidis, ja to beru naopak. Ze ma nekdo stabilni praci v dobe, kdy podepisuje smlouvu, neni zaruka, ze ti tam zustane dlouhodobe (bude chtit jit do vetsiho, zmeni praci, pujde si koupit byt vlastni atd). Matka samozivitelka, co potrebuje deklarovat uhrady najemneho, je naopak z meho pohledu pronajimatele idealni "zakaznik", protoze si s malou pravdepodobnosti usetri na vlastni byt, je rada, za to ze je tam kde je a ze strachu nechce moc byt menit (tzn bez fluktuace) a zaroven potrebuje kvuli prispevkum na bydleni prokazat ze hradi najemne, takze dodrzuje placeni. Jestli mas jinou strategii a vychazi ti, prima. Nam i nasem znamym se osvedcuje vyse popsana..

aiky33
27. říj 2023

@suzanna123 naprosto s tebou souhlasím,mluvíš mi z duše. Je spis jak její bytný který na ni vydělává a cena za jídlo je neúměrná,plus nechápu proč drogerii kupuje pouze ona. Za mě je prostě vychcaný...

budouci_maminka
27. říj 2023

Pro anonyma - to ze mas 1 zkusenost s pronajimatelem neznamena ze takovy jsou vsichni. Sama tady vidis ze kazdy ma zkusenosti ruznorode, kazdy ma preference jine. Psala ti tu jina holcina, ze i odpousti kauci uplne a nebo ve splatkach, i my odpustili kauci ve vysi 2 najmu, nakonec jsme souhlasili jen s 1 najmem, protoze jsme videli, ze nema..
Jde o to to zkusit a posnazit se, pokud nekdo skutecne ten krok chce udelat. Lina huba, hole nestesti.
Nicmene stehovani se si myslim v soucasne dobe neni tvuj pripad, v teto fazi nejsi..

Strana
z7